Bosna Šapatom Pade

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times
Status: Offline

Re: Bosna Šapatom Pade

Post by Taare »

ironman wrote: 05 May 2023, 21:51 Fascinantno.
Ybo majku da nisam ovdje u BiH od kad sam prodiso do danas.
Pa da kazem,stani mozda tu ima nesto .
Mislim da je to,ovo sto se ovako od Smita do Tareta svi postavljaju dominantno.i namecu nam i buducnost i proslost zapravo vrlo jednostavno objasniti.
Level boliqrca nas bosnjakistanaca je na 99 pa onda sve moze proci ..ko ga yb bice sta bude :D.
Vala, nikad u životu. Dao Bog pa ja vazda bio u krivu a vi u pravu, samo da to bude u službi istine i u korist bosne.
Ne radim ništa osim što vam otvaram oči. Zavaljeni ste u ratu, zavaljeni u miru.
ovo što prizivate kao alternativu trenutnoj vlasti, definitivno nije bolja, kvalitetnija alternativa.
Što se tiče vlasti, uvijek sam govorio da im se treba dati prilika zato što smatram da neće krasti.
ali, nakon ovih odlazaka u beograd i dana žalosti, kao i glasne šutnje o našim žrtvama, smatram da sam pogriješio što sam ih uopšte spominjao.
Jednostsvno, više ih ne vidim kao predstavnike našeg naroda.
ok, možda su predstavnici manjina, ali naši definitivno nisu.
Svi mi se morete obratit
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

😀
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Ali, kad sam počeo o aliji i tadašnjoj kliki, red je da završim.
RSE: Biljana Plavšić je u razgovoru za ovaj program rekla da je ona bila protiv prijedloga koji je iznesen na Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, da Fikret Abdić bude prvi čovjek Predsjedništva i rekla je da Srpska demokratska stranka podržava Aliju Izetbegovića, a ne Fikreta Abdića. Da li se sjećate toga?
Izetbegović: Ja ne znam šta se događalo iza kulisa. Međutim, mene je formalno za predsjednika predložio pokojni Nikola Koljević. Jer, svakako je trebao doći Musliman za predsjednika, a ja sam bio predsjednik najjače muslimanske stranke i to je bilo logično rješenje.
A ovako je to vidjela seka bilja
Vidite, najveći broj glasova na prvim višestranačkim izborima u BiH osvojio je Fikret Abdić, zvani Babo. Tada su u Predsjedništvu BiH sjedila dva predstavnika Srba, dva Bošnjaka, dva Hrvata i jedan Jugosloven, to je bio Ejup Ganić. Da je Abdić bio izabran, kao što je trebalo da bude, sve bi bilo drugačije. Onda je odjednom došla naredba, čak su i nama u SDS-u rekli da predsjednik treba da bude Alija Izetbegović. Koljeviću i meni je to lično rekao Karadžić. Tako smo nas sedmero dobili koga moramo da izglasamo, što smo i uradili. I sve je dalje otišlo kako je otišlo - rekla je Plavšić.
Svi mi se morete obratit
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Taare wrote: 05 May 2023, 23:24 Ali, kad sam počeo o aliji i tadašnjoj kliki, red je da završim.
RSE: Biljana Plavšić je u razgovoru za ovaj program rekla da je ona bila protiv prijedloga koji je iznesen na Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, da Fikret Abdić bude prvi čovjek Predsjedništva i rekla je da Srpska demokratska stranka podržava Aliju Izetbegovića, a ne Fikreta Abdića. Da li se sjećate toga?
Izetbegović: Ja ne znam šta se događalo iza kulisa. Međutim, mene je formalno za predsjednika predložio pokojni Nikola Koljević. Jer, svakako je trebao doći Musliman za predsjednika, a ja sam bio predsjednik najjače muslimanske stranke i to je bilo logično rješenje.
A ovako je to vidjela seka bilja
Vidite, najveći broj glasova na prvim višestranačkim izborima u BiH osvojio je Fikret Abdić, zvani Babo. Tada su u Predsjedništvu BiH sjedila dva predstavnika Srba, dva Bošnjaka, dva Hrvata i jedan Jugosloven, to je bio Ejup Ganić. Da je Abdić bio izabran, kao što je trebalo da bude, sve bi bilo drugačije. Onda je odjednom došla naredba, čak su i nama u SDS-u rekli da predsjednik treba da bude Alija Izetbegović. Koljeviću i meni je to lično rekao Karadžić. Tako smo nas sedmero dobili koga moramo da izglasamo, što smo i uradili. I sve je dalje otišlo kako je otišlo - rekla je Plavšić.
Image
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41540 times
Been thanked: 28316 times

Post by Rum »

Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Jbg. Sjeba vas Alija a mogli ste sad ovako
Image
Al nece lik da potpise ukidanje embarga i bog
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Što se tiče alije, ne smatram da je bio izdajnik. Stvarno ne vjerujem jer nikad nisam našao neki jak dokaz za te tvrdnje. To jedino mogu napisati u afektu ako bih se zakačio sa nekim sda botom.
Al definitivno vjerujem da je bio nesposoban. To su skontali i srbi.
Isto tako, mislim da je jedno vrijeme priželjkivao neku muslimansku državicu i da je zbog toga potpisao to federalno uređenje republike po kojem bi svaka strana imala mogućnost izlaska na referendum.
ok, istini za volju, negdje se spominje da bi za taj izlazak bila potrebna saglasnost drugih.
Edhem Bičakčić izjavljuje:
“SDA će se zalagati za državu bošnjačkog naroda i građana koji na tom području žive, što znači da će Bošnjaci biti ti koji će činiti ovu državnu zajednicu, a svim ostalim građanima će se garantirati sva ljudska prava po najvišim kriterijima evropskih standarda. (…) Bit će to sekularna država, ali će biti država bošnjačkog naroda. Oni će konstituirati tu državu a ostali narodi imaće manjinska prava.” Istog dana, reisul ulema Mustafa Cerić, je na sličan način dao odgovor za “Večernje novine”: “Kada me pitate za nacionalnu državu, ja bih rekao da će Bošnjaci imati svoju državu, da li će se ona zvati nacionalnom ili drugačije, to u ovom slučaju nije relevantno. Bitno je da Bošnjaci moraju imati svoju domovinu.”
U vrijeme ove izjave, a bilo je to koncem septembra, edhem je obnasao funkciju potpredsjednika stranke.
Što se tiče alije, u intervjuu za "dane" negirao je da je potpisao dokument o podjeli bih.
Al ok, ostavljam mogućnost da je negirao potpisivanje onog prvog plana, a to je onaj lisabonski.
Doduše, njega su odbili i srbi.

Ja govorim o ovoj deklaraciji

Image

Image

Image

Zanimljivo je to što je edhemova izjava došla nekih 15-ak dana nakon potpisivanja ovog dokumenta
Last edited by Taare on 06 May 2023, 00:54, edited 1 time in total.
Svi mi se morete obratit
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Oj Alija odnjela te voda. Jel ti zao bosanskoga broda
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14423 times
Been thanked: 24252 times

Post by Fuddo »

Taare wrote: 06 May 2023, 00:52 Što se tiče alije, ne smatram da je bio izdajnik. Stvarno ne vjerujem jer nikad nisam našao neki jak dokaz za te tvrdnje. To jedino mogu napisati u afektu ako bih se zakačio sa nekim sda botom.
Al definitivno vjerujem da je bio nesposoban. To su skontali i srbi.
Isto tako, mislim da je jedno vrijeme priželjkivao neku muslimansku državicu i da je zbog toga potpisao to federalno uređenje republike po kojem bi svaka strana imala mogućnost izlaska na referendum.
ok, istini za volju, negdje se spominje da bi za taj izlazak bila potrebna saglasnost drugih.
Edhem Bičakčić izjavljuje:
“SDA će se zalagati za državu bošnjačkog naroda i građana koji na tom području žive, što znači da će Bošnjaci biti ti koji će činiti ovu državnu zajednicu, a svim ostalim građanima će se garantirati sva ljudska prava po najvišim kriterijima evropskih standarda. (…) Bit će to sekularna država, ali će biti država bošnjačkog naroda. Oni će konstituirati tu državu a ostali narodi imaće manjinska prava.” Istog dana, reisul ulema Mustafa Cerić, je na sličan način dao odgovor za “Večernje novine”: “Kada me pitate za nacionalnu državu, ja bih rekao da će Bošnjaci imati svoju državu, da li će se ona zvati nacionalnom ili drugačije, to u ovom slučaju nije relevantno. Bitno je da Bošnjaci moraju imati svoju domovinu.”
U vrijeme ove izjave, a bilo je to koncem septembra, edhem je obnasao funkciju potpredsjednika stranke.
Što se tiče alije, u intervjuu za "dane" negirao je da je potpisao dokument o podjeli bih.
Al ok, ostavljam mogućnost da je negirao potpisivanje onog prvog plana, a to je onaj lisabonski.
Doduše, njega su odbili i srbi.

Ja govorim o ovoj deklaraciji

Image

Image

Image

Zanimljivo je to što je edhemova izjava došla nekih 15-ak dana nakon potpisivanja ovog dokumenta
Dozvolite da se obratimo
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Što se tiče alijinog odbijanja američke pomoći, postoji samo jedan razlog koji bi barem donekle opravdao taj potez.
Imamo neprijatelje. Moćne neprijatelje koji su otvoreno zagovarali ideju velike srbije.
oni su bili protiv američkog ukidanja embarga i prijetili su da će povući snage iz bosne.
radi se o francuskoj i engleskoj. Što se tiče amerike, oni bi ignorisali un rezolucije.
Ne bi im to bio ni prvi ni zadnji put.
Bosna si nije mogla priuštiti taj luksuz. Bojali su se isključenja iz un-a.

Image

Guardian je izbacio zanimljiv tekst

Image
Svi mi se morete obratit
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

I da znas i da razumijes, kakve su sve dingare izginule samo da ti imas danas pravo glasa, i da te se ista pita
Ti bi moj Fufe zanijemio ko lampa
A eto ti nastavi, sa kolutom
Da ne lajem
Dozvolite da se obratimo
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

I šta sad, treba slušat vas i glasat za bakira dok se boje ne rastope?
Nemoj ba zajebavat.
Svi mi se morete obratit
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Image
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Pa kae aaaaaaj Ramo

😂
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Ovo je najjaca izvedba svih vremena kad brat drekne aaaaaaj
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

insomnia wrote: 06 May 2023, 01:51 Pa kae aaaaaaj Ramo

😂
Isuces sikiru, kalasnjikov, i reknes smitu staje jes to nesta nametno?
More sam svojoj materi nametnit
Ma nemre ni njoj
Dozvolite da se obratimo
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Ode jutel 😂😂😂
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom »

insomnia wrote: 06 May 2023, 01:50 Image
HDZ u Prozor-Rami :D.

Image
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22794 times
Been thanked: 20878 times

Post by Masamune »

Laser wrote: 05 May 2023, 22:18
Chan wrote: 05 May 2023, 22:06 Pa samo bošnjački korpus viče nije Hrvate ujedinio Komšić oko HNS-a kad sve ukazuje da jeste. Ili bar velikim dijelom.

Nekad su HDZ i HDZ 1990, pa i Lijanovići, vodili žestoke bitke kad nisu ni birali sredstva da zajebu jedni druge. Padale su i razne optužnice između njih. Danas je skroz druga priča.
Zato je Lijanović na robiji, a HDZ 1990 se pita koliko ti i ja. :D.
Nema veze. Ev čovjek vas je upozorio još 2006. godine

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Xoxoxo