SDA
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22224 times
- Been thanked: 20316 times
- Status: Offline
Re: SDA
Do kad je rok da podnesu žalbu na presudu u vezi respiratora? Nepravosnažna presuda je bila početkom aprila čini mi se.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9735 times
- Been thanked: 11471 times
Taare wrote: 06 May 2023, 13:48 Dedera još malo o fadilovim vezama i vezicama
https://zurnal.info/clanak/miljenica-fa ... rini/25674
Djetinjato ponašanje.
Rečeno i istaknuto, govorimo o državnoj nadležnosti, a ti se ponašaš ko trojkin bot.
Znači DRŽAVNA NADLEŽNOST
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23972 times
- Been thanked: 6246 times
...sve bi to bilo super da je drzava normalna, da je svima stalo i bore se da drzava sto bolje funkcionira i napreduje, da je narodu sto bolje, svim gradjanima, nazalost nije, dusman do dusmana, i da im normalan covjek povjeruje, ajde be!
...prvo stvori pravnu drzavu, pa se pokazi-dokazi, ondak cemo lahko! 
...Tare, od silne zelje, nazalost, ne zeli da vidi kuda to vodi!
...Tare, od silne zelje, nazalost, ne zeli da vidi kuda to vodi!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- ironman
- sirius

- Has thanked: 25774 times
- Been thanked: 26320 times
- Status: Online
Taare wrote: 06 May 2023, 15:00 Ja se prosipam? Nije te sramota napisati takvo nešto? Haman da nije. Još uvijek čekam izvinjenje za sinoćnje nazivanje lažovom.
Kad smo već kod toga, ko god je bio sinoć i pratio temu, prisustvovao je argumentovanom iživljavanju nad sugovornicima koji su vrijeđanjem i vikom pokušavali da prikriju neznanje.
I ovaj put, naravno, pišeš bezze stvari koje kriješ iza ad hominema.
prijenos nadležnosti? Je li ovo neki vic?
Ako bi neki srbin ili hrvat kupio tešanjski kiseljak, je li i to prijenos nadležnosti?
Firma pod kontrolom sda bande poznata po kriminalnim radnjama neće biti uključena u posao sa novim gasovodom i to je prijenos nadležnosti?
Ljubi te brat, kad si već tako upućen, možeš li mi kazati ko se bavi distribucijom gasa po evropskim državama?
Znaš li ko je eon? Znaš li ko je uniper? Znaš li ko je orop? Naravno da ne znaš. Možda će ti ovaj posljednji biti poznat pod aktuelnim nazivom, a to je omv.
Njemački uniper(od prošle godine u vlasništvu države) može otvarati firme širom evrope i recimo rusima prodavati energiju nastalu iz ruskih izvora, ili šveđanima iz švedskih izvora, a ovi ne mogu?
Nije problem ni gas res?
Meni je to nešto najbolje što se moglo desiti. Onaj ko prodaje plin, želi svoje pare. Svi koji učestvuju u transportu, žele svoje pare. Da, čak i hrvatska sa onom skalamerijom na krku.
Još se nadam da će u nedostatku azerbejdžanskog proteći ukapljeni plin sa lng na krku.
Samo nek muzu i uznike i četalje. Samo izvlači pare.
nama to ne treba, niti bi nas trebalo zanimati.
daj mi vlast i bh gas bi u periodu od dvije godine bio sravnjen sa zemljom.
Ovdje je pocelo.Pa bili su, druže. Bili su. Kongres je dvaput prejebo klintona i ukinuo embargo.
Onda je naš lipi deduka otišao u ameriku i kazao da je prije za opciju da se srbima uništi teško naoružanje.
čudi me da ti nisu poznate ove činjenice. Čak sam i postao javno dostupne oficijelne dokumente na tu temu.
I ovo je laz.
Sve poslije je bila izvlaka.
A ja ne pisem da je neko slagao ako ne znam sta radim.
Laz mi je neprijatelj br 1.
I kazem ti prenijelo te hajd,pusti.
Ovo za drzavnu nadleznost..nemam zivaca eto Behko ti je reko..
Mozda i imas dobre namjere al ovdje si fulo i loptu i stadion..
dream of spring...
- Taare
- greatest

Pa stvarno nisi normalan. Sve sam argumentovao linkovima na stranicu kongresa.
i dan danas stoje rezultati glasanja. Više puta glasno da se bez un-a tj. ignorišući embargo naoruža armija.
jedne prilike imali 2/3 tako da su mogli i bez predsjednika.
Za ovo sam postao posebne linkove kako bih druga fudu skinuo s vrata.
usvojena je i visina pomoći za armiju. 200 miliona je stavljeno na raspolaganje.
Alija odbio. Bukvalno odbio.
Ima njegov govor pred un-om. Postao sam dio tog govora.
jasno i glasno je kazao da nije za to, nego da se srbima oduzme teška artiljerija.
tražio je rok od šest mjeseci da se to sprovede u djelo.
kao što rekoh, sve fino dokumentovano i dostupno za čitanje.
i dan danas stoje rezultati glasanja. Više puta glasno da se bez un-a tj. ignorišući embargo naoruža armija.
jedne prilike imali 2/3 tako da su mogli i bez predsjednika.
Za ovo sam postao posebne linkove kako bih druga fudu skinuo s vrata.
usvojena je i visina pomoći za armiju. 200 miliona je stavljeno na raspolaganje.
Alija odbio. Bukvalno odbio.
Ima njegov govor pred un-om. Postao sam dio tog govora.
jasno i glasno je kazao da nije za to, nego da se srbima oduzme teška artiljerija.
tražio je rok od šest mjeseci da se to sprovede u djelo.
kao što rekoh, sve fino dokumentovano i dostupno za čitanje.
Svi mi se morete obratit
- Taare
- greatest

Imalac dokumentacije
https://zurnal.info/clanak/zasto-nije-z ... eme-/23127Nedugo nakon toga uhvaćen je kako preko firme, u kojoj je suvlasnik, pokušava prodati poslovne prostorije JP BH Pošta. Dakle, javnom preduzeću, kojim on formalno upravlja kao premijer, prodaje svoj privatni poslovni objekat po mnogo većoj cijeni od tržišne. Na Žurnalovu prezentiranu informaciju da se ta imovina vodi na njegovoj kćerki i da je u svojstvu suvlasnika prodavala taj objekat, Fadil je rekao da je ona samo “IMALAC DOKUMENTACIJE”
Svi mi se morete obratit
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Bome ovo će ih oslabiti. Ova je djelovala sposobno.
Kaže da ne želi biti u politici.
Alma Čolo napustila Stranku demokratske akcije
Kaže da ne želi biti u politici.
- sehohari
- Sitna buranija

- Mood:
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 113 times
SDA je stvarno oslabila.
Sve manje Zvizdića, Čola, obrazovavnih ljudi... a sve više Zahiragića i siličnih...
Sve manje Zvizdića, Čola, obrazovavnih ljudi... a sve više Zahiragića i siličnih...
È solo una questione di tempo...
Di molto tempo...
Di molto tempo...
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Ona je bila poprilicno pametna gospođa makar po onom sto sam pofato po internetu
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- sehohari
- Sitna buranija

- Mood:
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 113 times
Prije svega obrazovana i edukovana. To su ljudi koji stranci davaju ono što ih razdavaja od pukih udruženja građana ili mjesnih zajednica.insomnia wrote: 17 May 2023, 23:11 Ona je bila poprilicno pametna gospođa makar po onom sto sam pofato po internetu
È solo una questione di tempo...
Di molto tempo...
Di molto tempo...
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
...pametna zena, skontala da nema 2 zivota!
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Eno botovi je vec krenuli pljuvati po tviteru
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- Veca
- Uvijek slobodna!

...najbolje bi im bilo da hracu na trezorasa i hanumu mu, svi koji i malo karaktera imaju, napustit ce stranku!
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3910 times
- Been thanked: 2946 times
bgm...i hoceVeca wrote: 18 May 2023, 00:19 ...najbolje bi im bilo da hracu na trezorasa i hanumu mu, svi koji i malo karaktera imaju, napustit ce stranku!
i trebaju
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22224 times
- Been thanked: 20316 times
Selam Pašaga
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3910 times
- Been thanked: 2946 times
alejkumuselam,ljudino ....
jbg.pocelo malo fino vrjeme,pa posla oko kuce...neznam sta bi prije ....
zima je bila predugacka,grozna,cojk mora vani....bar se ja bolje sjecam ....
jbg.pocelo malo fino vrjeme,pa posla oko kuce...neznam sta bi prije ....
zima je bila predugacka,grozna,cojk mora vani....bar se ja bolje sjecam ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Bakir treba da ode i tu nema dileme.
Ako misli dobro ovoj državi, podnio bi ostavku već danas.
Stalno su frakcijski sukobi, svaki dan neko napusti stranku i osnuje novu.
Raspada se politička scena i ovo nam ne odgovara. Zbog ovoga i jesmo došli u situaciju da razni Kasumovići i razne Kuke, odlučuju o vlasti
"Neka ovo ostane među nama, nemojte da se širi dalje". Ovim je riječima, navodno, lider Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović prije pola godine reagirao na diskusiju Alme Čolo na sjednici Predsjedništva te stranke, na kojoj su se analizirali rezultati prošlogodišnjih općih izbora u Bosni i Hercegovini.
Alma Čolo je na izborima bila kandidat Stranke demokratske akcije za Predstavnički dom Parlamentarne Skupštine BiH. Ona je prethodne četiri godine bila zastupnica u državnom Parlamentu, po općoj ocjeni vrlo uspješna, aktivna i kompetentna. Po zanimanju pravnica, Čolo je bila među rijetkim zastupnicima koji su znanjem i pripremljenošću koliko-toliko čuvali dignitet tog visokog Doma.
Tokom izborne kampanje, kako se kasnije moglo čuti, ljudi iz vrha Stranke demokratske akcije otvoreno su radili i navijali da iz njene, sarajevske izborne jedinice u Parlament BiH prođu neki drugi kandidati te stranke. Tu se prije svega misli na vječitog i nezaobilaznog Amora Mašovića, koji je na kraju i izabran, te, također, veteranku ove stranke Biseru Turković koja nije nikada dobijala potreban broj glasova čak ni na stranačkim izborima.
Prema izvorima iz SDA, Almi Čolo nije u kampanji bilo dopušteno da govori na nekim konvencijama strane, primjera radi, na Ilidži, dok su u Vogošći lokalni SDA-ovci, otvoreno agitirali za Turkovićku i Mašovića, a protiv Alme Čolo. Na kraju, ona nije dobila potreban broj glasova, u Predstavnički dom Parlamenta BiH je izabran Amor Mašović.
O svemu tome i mnogim drugim slabostima u SDA govorila je nakon izbora Alma Čolo na internim skupovima, ali se sve do jučer nije javno očitovala. Njene kolege i poznanici tvrde da je ona i prije oktobarskih izbora upozoravala na sjednicama Predsjedništva SDA na nedemokratske prakse i lošu kadrovsku politiku svoje stranke. No, zbog mira u kući, sve je "ostajalo između nas", kako je tražio Bakir Izetbegović, sve do jučer kada se Alma Čolo odlučila povući iz stranke, kao i daljnjeg političkog angažmana.
(SB)
Ako misli dobro ovoj državi, podnio bi ostavku već danas.
Stalno su frakcijski sukobi, svaki dan neko napusti stranku i osnuje novu.
Raspada se politička scena i ovo nam ne odgovara. Zbog ovoga i jesmo došli u situaciju da razni Kasumovići i razne Kuke, odlučuju o vlasti
ZAŠTO JE ALMA ČOLO NAPUSTILA SDA: Nepovjerenje je kulminiralo tokom izborne kampanje kada je vrh SDA favorizirao Turkovićku i Mašovića!?
"Neka ovo ostane među nama, nemojte da se širi dalje". Ovim je riječima, navodno, lider Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović prije pola godine reagirao na diskusiju Alme Čolo na sjednici Predsjedništva te stranke, na kojoj su se analizirali rezultati prošlogodišnjih općih izbora u Bosni i Hercegovini.
Alma Čolo je na izborima bila kandidat Stranke demokratske akcije za Predstavnički dom Parlamentarne Skupštine BiH. Ona je prethodne četiri godine bila zastupnica u državnom Parlamentu, po općoj ocjeni vrlo uspješna, aktivna i kompetentna. Po zanimanju pravnica, Čolo je bila među rijetkim zastupnicima koji su znanjem i pripremljenošću koliko-toliko čuvali dignitet tog visokog Doma.
Tokom izborne kampanje, kako se kasnije moglo čuti, ljudi iz vrha Stranke demokratske akcije otvoreno su radili i navijali da iz njene, sarajevske izborne jedinice u Parlament BiH prođu neki drugi kandidati te stranke. Tu se prije svega misli na vječitog i nezaobilaznog Amora Mašovića, koji je na kraju i izabran, te, također, veteranku ove stranke Biseru Turković koja nije nikada dobijala potreban broj glasova čak ni na stranačkim izborima.
Prema izvorima iz SDA, Almi Čolo nije u kampanji bilo dopušteno da govori na nekim konvencijama strane, primjera radi, na Ilidži, dok su u Vogošći lokalni SDA-ovci, otvoreno agitirali za Turkovićku i Mašovića, a protiv Alme Čolo. Na kraju, ona nije dobila potreban broj glasova, u Predstavnički dom Parlamenta BiH je izabran Amor Mašović.
O svemu tome i mnogim drugim slabostima u SDA govorila je nakon izbora Alma Čolo na internim skupovima, ali se sve do jučer nije javno očitovala. Njene kolege i poznanici tvrde da je ona i prije oktobarskih izbora upozoravala na sjednicama Predsjedništva SDA na nedemokratske prakse i lošu kadrovsku politiku svoje stranke. No, zbog mira u kući, sve je "ostajalo između nas", kako je tražio Bakir Izetbegović, sve do jučer kada se Alma Čolo odlučila povući iz stranke, kao i daljnjeg političkog angažmana.
(SB)