Beograd: Učenik pucao u školi, ima mrtvih i ranjenih

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

Kai
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 784 times
Been thanked: 1742 times
Status: Offline

Re: Beograd: Učenik pucao u školi, ima mrtvih i ranjenih

Post by Kai » 07 May 2023, 01:10

Meni jedino nije zao ovog malca razmazenog sto je pucao, da njega sutra neko ispuca..
Vragolasto..:zao

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2787 times
Been thanked: 8769 times

Post by Duminjo » 07 May 2023, 01:22

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom » 07 May 2023, 06:35

Lavlje_srce wrote: 06 May 2023, 22:41
insomnia wrote: 06 May 2023, 22:22

Naravno da je povezano. Ipak je kvislinska vlada proglasila dan zalosti
Obrati se toj vladi s kojom imas problem. Jeste cudno sto je u BiH proglasen Dan Zalosti, ali to je ocigledno bilo zbog RS-a. Mozes se i Dodiku javiti i reci mu da su "'Snjaci prodali veru za veceru", on ce te razumjeti. Mozda ti i da neku firmu u BL.
Kada god pomislim da ne možemo kao narod (uključujući političare koji bi nas trebali predstavljati) niže pasti sa argumentima i pravdanjima, uvijek se na novo iznenadim. Preko 20 godina se ne mogu naši izboriti, kakvi izboriti, uopšte imati volju da pokrenu pitanje da se dan žalosti zbog 11.7. u sopstvenoj državi obilježava i u entitetu rs, a za sekundu su se dogovorili da se proglasi dan žalosti zbog tragedije u drugoj državi i to pazi argumenta, radi rs-a.

Samo da ti se izvinem što sam sa tobom vodio žestoke rasprave zbog rata, nisu ova vagina od naroda zaslužili da iko bude budala i prolije krv zbog njih.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 07 May 2023, 06:37

Kao što ova vagina od naroda nisu zaslužili ikoga drugog osim Bakira vezano za reviziju tužbe
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 07 May 2023, 06:48

Samo jadan i perverzan narod poput mog može smisliti ovako nešto:
Na onom tamo forumu
“Osmorka je danom žalosti zbog dešavanja u drugoj državi uspjela postići odličnu stvar, natjerali su Dodika da na Dan sjećanja na ubijenu djecu opkoljenog Sarajeva mora proglasiti dan žalosti”.

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2919 times
Been thanked: 24173 times
Status: Online

Post by HAVANA » 07 May 2023, 07:09

Morgen wrote: 06 May 2023, 23:46
Krokodil Behko wrote: 06 May 2023, 23:39

Pa to je NJIHOVA sramota!

Ali mi ljudi ne smemo da postanemo ko oni sto su nas doveli do ovog stanja
:aplauz Jos davno, u ratu sam stekao taj utisak da onaj koji nas maskrira zeli i zudi da postanemo isti. Ta tvoja recenica mi je nekako postala zvijezda vodilja u zivotu. Osveta je trenutno olaksanje a za posljedicu ima patnju. Oprostiti i traziti dobre ljude za zivot, rad i druzenje je mozda u pocetku malo tesko i protkano sumnjom i opreznoscu ali nakon toga je jako dobar rezultat. A u svakoj basci ima svega, treba njegovat.O djeci da ne govorim i sta roditelji optereceni mrznjom rade od njih. Bolje im je da pobjegnu od kuce.Kad god sam naglo i nepromisljeno reagovao u zivotu, nekom negativnom reakcijom, ljutnjom, mrznjom... Poslije sam imao posran osjecaj. A djeca cuju, gledaju, upijaju svaku rijec i potez, to ga oblikuje. To je posebna prica a rezultate vidimo. Davno je onaj iz mladenovca bio izgubljen slucaj, samo je pitanje dana bilo kada ce dalje. Kad je prvu macu zadavio i cuku upuco bio je izgubljen. Da ne analiziramo druge postupke, i taj je dovoljan. Mozda se tad jos i mogao spasiti...Elem jebeno i tuzno sve skupa.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 07 May 2023, 07:42

HAVANA wrote: 07 May 2023, 07:09
Morgen wrote: 06 May 2023, 23:46

Pa to je NJIHOVA sramota!

Ali mi ljudi ne smemo da postanemo ko oni sto su nas doveli do ovog stanja
:aplauz Jos davno, u ratu sam stekao taj utisak da onaj koji nas maskrira zeli i zudi da postanemo isti. Ta tvoja recenica mi je nekako postala zvijezda vodilja u zivotu. Osveta je trenutno olaksanje a za posljedicu ima patnju. Oprostiti i traziti dobre ljude za zivot, rad i druzenje je mozda u pocetku malo tesko i protkano sumnjom i opreznoscu ali nakon toga je jako dobar rezultat. A u svakoj basci ima svega, treba njegovat.O djeci da ne govorim i sta roditelji optereceni mrznjom rade od njih. Bolje im je da pobjegnu od kuce.Kad god sam naglo i nepromisljeno reagovao u zivotu, nekom negativnom reakcijom, ljutnjom, mrznjom... Poslije sam imao posran osjecaj. A djeca cuju, gledaju, upijaju svaku rijec i potez, to ga oblikuje. To je posebna prica a rezultate vidimo. Davno je onaj iz mladenovca bio izgubljen slucaj, samo je pitanje dana bilo kada ce dalje. Kad je prvu macu zadavio i cuku upuco bio je izgubljen. Da ne analiziramo druge postupke, i taj je dovoljan. Mozda se tad jos i mogao spasiti...Elem jebeno i tuzno sve skupa.
Jah, i onda na drugoj temi postaviš onu situaciju kroz koju je neko tvoj prošao na onoj proslavi, gdje je doživio neugodnost zbog imena od manjine u tom društvu, gdje incidente pojedinaca u Sarajevu stavljaš u isti rang sa Banjalukom i Beogradom gdje je takvo razmišljanje mainstream.
Onda priče o tri tora, kako ima svugdje nacionalista i kako ima budala u Banjaluci kao i u Sarajevu.

Baš te iste osobe koje na početku zavežu usta Bošnjacima čim imaju pravo glasa, moralisanjem da ne smijemo postati isti kao oni, nas na drugim temama uveliko časte da smo isti.

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 2324 times

Post by Duh » 07 May 2023, 07:46

kako god okrenem, ispadne mi Behko u pravu.
lako je samo gledati ishod, zaliti za mladim zivotima itd...
ako se desavaju pozitivne stvari u srbiji, tu su politicari koji odmah sa hvalom na sva usta. a za lose imaju krivce sa strane.
to nije normalno. prije im bila Austrija krivac, sad Amerika itd...

samokritika je majka uspjeha. uvijek treba sagledati i svoju krivnju, propuste, neznanje...
puno ima ovih tzv ili samoproglasenih bozijih naroda, od kojih je bog davno utekao...

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 07 May 2023, 08:11

Duh wrote: 07 May 2023, 07:46 kako god okrenem, ispadne mi Behko u pravu.
lako je samo gledati ishod, zaliti za mladim zivotima itd...
ako se desavaju pozitivne stvari u srbiji, tu su politicari koji odmah sa hvalom na sva usta. a za lose imaju krivce sa strane.
to nije normalno. prije im bila Austrija krivac, sad Amerika itd...

samokritika je majka uspjeha. uvijek treba sagledati i svoju krivnju, propuste, neznanje...
puno ima ovih tzv ili samoproglasenih bozijih naroda, od kojih je bog davno utekao...
Tako i ja gledam na Insomnijine postove.

Da je samo Srbija u pitanju, evo na BH portalu Klix, aktuelna vijest da je otac od onog govneta Uroša umro, nema mogućnost komentarisanja.
Skoro svi komentari vezani za ubistva u ovom periodu, čak i ako su samo prijetnje u pitanju, ako je vijest iz Srbije onda su komentari zaključani.
Ali zato o svakom Bošnjaku koji prijeti da će uraditi isto kao Kosta ili Uroš, komentari su otvoreni pa opleti.
Rat zadnjih 28 godina se ne vodi više puškom ali zato svim ostalim mogućim sredstvima, i to je jedan od tih sredstava.

Ne krivim ama baš nikoga ko je bio naivan početkom 90-ih, zajednička država, skupa živjeli i radili, bratstvo i jedinstvo skoro 5 decenija, da te komšija gleda da nestaneš ili da budeš donji smo mogli čitati samo u knjigama a i to nije bilo svakom dostupno zbog cenzure i skrivanja dokaza u onom sistemu, ali koji je današnji izgovor za ovakvo razmišljanje?

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Duh » 07 May 2023, 08:39

Image

HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA » 07 May 2023, 08:59

Naseef Mushroom wrote: 07 May 2023, 07:42
HAVANA wrote: 07 May 2023, 07:09 :aplauz Jos davno, u ratu sam stekao taj utisak da onaj koji nas maskrira zeli i zudi da postanemo isti. Ta tvoja recenica mi je nekako postala zvijezda vodilja u zivotu. Osveta je trenutno olaksanje a za posljedicu ima patnju. Oprostiti i traziti dobre ljude za zivot, rad i druzenje je mozda u pocetku malo tesko i protkano sumnjom i opreznoscu ali nakon toga je jako dobar rezultat. A u svakoj basci ima svega, treba njegovat.O djeci da ne govorim i sta roditelji optereceni mrznjom rade od njih. Bolje im je da pobjegnu od kuce.Kad god sam naglo i nepromisljeno reagovao u zivotu, nekom negativnom reakcijom, ljutnjom, mrznjom... Poslije sam imao posran osjecaj. A djeca cuju, gledaju, upijaju svaku rijec i potez, to ga oblikuje. To je posebna prica a rezultate vidimo. Davno je onaj iz mladenovca bio izgubljen slucaj, samo je pitanje dana bilo kada ce dalje. Kad je prvu macu zadavio i cuku upuco bio je izgubljen. Da ne analiziramo druge postupke, i taj je dovoljan. Mozda se tad jos i mogao spasiti...Elem jebeno i tuzno sve skupa.
Jah, i onda na drugoj temi postaviš onu situaciju kroz koju je neko tvoj prošao na onoj proslavi, gdje je doživio neugodnost zbog imena od manjine u tom društvu, gdje incidente pojedinaca u Sarajevu stavljaš u isti rang sa Banjalukom i Beogradom gdje je takvo razmišljanje mainstream.
Onda priče o tri tora, kako ima svugdje nacionalista i kako ima budala u Banjaluci kao i u Sarajevu.

Baš te iste osobe koje na početku zavežu usta Bošnjacima čim imaju pravo glasa, moralisanjem da ne smijemo postati isti kao oni, nas na drugim temama uveliko časte da smo isti.
Sta si uopste zelio reci ovim postom u odgovoru na smisao mog?
Nije neko nego moja cerka zbog imena majke.U svom gradu.A drugi slucaj cerka od mog prvog komandanta koji je poginuo a zamisli bio je srbin.Javna licnost mu cerka,citav zivot tu i u komentarima je vlahinja i sta ce ona ovde...Ne trebas ti meni nista objasnjavati,osjetio sam ja na svojoj kozi odakle me bolilo.Ali i lijecilo.Ne moze sve pod istu kapu,to je jedino sto ja uvijek kazem kad mi se povraca od generalizacija i trpanja svih u isti kos,ogavnih komentara.To jednostavno nije tacno.To sto nakav imbecil mulahusein iz luksemburga napise bi trebalo da meni bude odrednice da prekrizim jako drage i dobre ljude iz beograda,zagreba,rs-a...Mada me zivot drugacije naucio,nece da moze.Uvlacimo se opet u glupe rasprave,zivi kako hoces...

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 07 May 2023, 09:14

HAVANA wrote: 07 May 2023, 08:59
Naseef Mushroom wrote: 07 May 2023, 07:42

Nije neko nego moja cerka zbog imena majke.U svom gradu.A drugi slucaj cerka od mog prvog komandanta koji je poginuo a zamisli bio je srbin.Javna licnost mu cerka,citav zivot tu i u komentarima je vlahinja i sta ce ona ovde...Ne trebas ti meni nista objasnjavati,osjetio sam ja na svojoj kozi odakle me bolilo.Ali i lijecilo.Ne moze sve pod istu kapu,to je jedino sto ja uvijek kazem kad mi se povraca od generalizacija i trpanja svih u isti kos,ogavnih komentara.To jednostavno nije tacno.To sto nakav imbecil mulahusein iz luksemburga napise bi trebalo da meni bude odrednice da prekrizim jako drage i dobre ljude iz beograda,zagreba,rs-a...Mada me zivot drugacije naucio,nece da moze.Uvlacimo se opet u glupe rasprave,zivi kako hoces...
O tome i govorim, odmah zavezati usta na početku diskusije da ne smijemo biti kao oni a već se vadi Mulahusić iz rukava jer smo isti i nema razlike između Mulahusića i Riste Đoge.

Nemam čak ni problem sa takvim stavom, tvoj stav, ali ako već imaš dovoljno primjera u rukavu onda nas poštedi patetike i moralisanja i smatraj nas i tu da smo isti i ne ometajte ljude kada postave najlogičnija pitanja, zašto je dan žalosti zbog nečega iz druge (agresorske) države i zašto je se Konaković pojavio iako ne obnaša jednu takvu funkciju. Ne smijemo ni to upitati jer smo odmah nacionalisti.

Kako znaš da je komandant koji je poginuo bio Srbin ako je poginuo 20 godina prije Popisa gdje je se tek tad saznalo ko je Srbin, Bošnjak, Bosanac ili Marsovac?
Ah da, ta priča je rezervisana samo za Bošnjake, dok je se za Srbe i Hrvate uvijek znalo i znat će se ko su. A i Bošnjaci kada skontaju koliko ih SDA krade i oni će se distancirati od te nametnute izmišljotine Bošnjoooook.

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Duh » 07 May 2023, 09:15

Srbija je prjava. to ne znaci i da su svi Srbi prljavi.
Prljavstina se pravda tako sto ce reci-gadjaju nas blatom.
Pa ja sam bio i ozenjen Srpkinjom...imam i kolega Srba, koji bi po Srbiji ostrije nego ja...
Pa eno sad citiraju i muftiju
https://stil.kurir.rs/lifestyle/200285/ ... oditeljima
A lijepo je i sto im je papa dao suocesce...
Eto..ispast ce svi bolji.

HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA » 07 May 2023, 09:57

Naseef Mushroom wrote: 07 May 2023, 09:14
HAVANA wrote: 07 May 2023, 08:59
O tome i govorim, odmah zavezati usta na početku diskusije da ne smijemo biti kao oni a već se vadi Mulahusić iz rukava jer smo isti i nema razlike između Mulahusića i Riste Đoge.

Meni nema,debil jedan,debil drugi,daj mu priliku i mogucnosti bice djogo...Da ne govorim kakvo ce dijete odgojiti.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9994 times
Been thanked: 11875 times

Post by Krokodil Behko » 07 May 2023, 10:27

Kai wrote: 07 May 2023, 01:10 Meni jedino nije zao ovog malca razmazenog sto je pucao, da njega sutra neko ispuca..

Mislim da si me pogrešno razumio.

Svima je žao te djece, meni je žao i dječaka-ubice, meni je žao svakoga, ali tom društvu, takvom kakvo ono i jeste, ne treba upućivati nikakvo saučešće, jer ga ono ne razumije. Jer to je za ljude. Oni to dožive, kao da us dio šire zajednice i da je s njima sve udure. A zapravo, baš kao što je taj Kosta dječak-ubica i tja kolektiv je društvo-ubica.

Dječak je makar odmah priznao da je psihopata, a društvo to ne priznaje, ono je još bolesnije od dječaka.

HRONOLOGIJA:

1. Odmah nakon masakra, oglasio se resorni ministar prosvjete i za zločin okrivio "zapadne vrijednosti"

2. Čuli ga prosvjetni sindikalci, pa ga podsjetili da su svega par sedmica pred masakr, bili kod njega u ministarstvu i tražili veći stepen bezbjednosti u školama, skrenuli mu pažnju na porast nasilja.

3. Neki novinari na sve to, raspisali se o ostavci ministra.

4. Utrčava Dačić i kaže kako je on ipak spreman dati ostavku, ako se pojavi jedan jedini dokaz, da je sistem zakazao.

5. I prije preispitivanja sistema, javlja se Brnabićka i kaže "Sistem nije zakazao, sistem radi i nije odgovoran za ovo"

6. NIKO od vladajuće garniture, nije se pojavio na licu mjesta.

7. Za masakr su u nastavku, od strane raznih ministara i savjetnika, optuženi: New york times, Netflix, Resident Evil, Soroš, "pederi", drugosrbijanci. itd, itd, itd.

Nikom od njih, nije žao te djece.

Pa pošto nisu s Marsa pali, nego ih je narod izglasao, konstatujem da se previše piše o ovome, jer je sve ovo posljedica vođenja takve društvene politike i sve je to samo došlo na naplatu.

Pa kad već oni sami ne žale, ne znam zašto bih neko drugi žalio, pogotovo ako imamo u vidu da se to društvo neće izliječiti, za naših života.

Eto, ošo Dino Kolut tamo, na lice mjesta i bilo je onako kako sam i rekao. Otišao izraziti saučešće i bio je jedini. Niko od domaćih nije bio, jer oni ne razumiju šta to znači iskreno saučešće. Pa tako da je to umjesto saučešća bilo samoponiženje i njega i svih nas.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 07 May 2023, 11:33

Duh wrote: 07 May 2023, 09:15 Srbija je prjava. to ne znaci i da su svi Srbi prljavi.
Prljavstina se pravda tako sto ce reci-gadjaju nas blatom.
Pa ja sam bio i ozenjen Srpkinjom...imam i kolega Srba, koji bi po Srbiji ostrije nego ja...
Pa eno sad citiraju i muftiju
https://stil.kurir.rs/lifestyle/200285/ ... oditeljima
A lijepo je i sto im je papa dao suocesce...
Eto..ispast ce svi bolji.
Shvatam te potpuno, imao sam i ja na liniji Srba i Hrvata, roditelje mi kada su ostali u Doboju pazio pripadnik vrs koji je bio sin njihovih prijatelja.
Ali to znači isto toliko koliko znači “Ja imam Srbe prijatelje u Tuzli”.

Jer taj projekat i plan ne dolazi iz Tuzle i Štokholma gdje se Ramiz i Dejan druže, već iz Beograda i Banjaluke.
Za njih su nevažni Marko i Jovan koji su ostali sa balijama i gledaju ih isto.
Nisu četnici 90-ih ulazili u većinski srpska sela i pitali ih za mišljenja pa ih onda klali već su ubijali i Srbe koji su se nalazili u mjestima za koje su četnici smatrali da su “muslimanski punktovi”.

Razlika između Dragana iz Sarajeva i Dragana iz Beograda je ta što Dragan iz Beograda ima iza sebe mašineriju, dok je Dragan iz Sarajeva samo dijete cvijeća i apsolutno je nevažan u tom scenariju, osim što će ga tretirati i agresor i Zapad kao i ostale balije, u najboljem slučaju će dobiti naziv Bakirovi Srbi.
Isto kao što sigurno ima Rusa koji su protiv agresije na Ukrajinu ali je to nevažno u rusko-ukrajinskom sukobu.

Iz istog razloga Schmidt tretira Sarajevo, Zenicu i Tuzlu kao da tu samo žive Osman i Hasan i trudi se da ispravi nepravdu Hrvata bez obzira što su sa druge strane Komšić, Marjanović i S. Kukić.

Naravno da se ne smiju ignorisati učešća Nebošnjaka u ratu i patriotizam u miru ali kada se radi o “bigger picture” treba se samo gledati pozicija Bošnjaka jer je njihova sudbina odlučujuća i o sudbini Bosne i Hercegovine (u smislu pro-BiH).

Koliko god to bilo pohvalno na drugim temama, pominjanjem Srba i Hrvata koji su “raja” ne pogrešnom mjestu samo nas ometa i odmaže nam u današnjem ratu koji se ne vodi oružjem već drugim sredstvima.

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3964 times
Been thanked: 7337 times

Post by Matan » 07 May 2023, 11:41

Ma dobro, svi znamo da je Srbija kao drzava najbolesnija u Evropi, a bogme medju vodecim u svijetu..
tatat Seselj i sin Vucic su najveca govna koja su ikad istekla sa ovih porostora..
ali to nije samo njihov problem, vec svi drzava okolo..
jer svuda podmecu i stvaraju nemire..
od 90 kad su Rusi otvoreno poceli ovdje rasturati drzavu preko njih, do danas kad su im Rusi
maltene u vladi, jer svoje ljude imaju posvuda, od NIS do ministra BIE..
i dok je god tako, bit ce bolesna drzava sa kojom ne treba suradjivati..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3964 times
Been thanked: 7337 times

Post by Matan » 07 May 2023, 11:45

A sto se tice pobijene djece, tesko samo njhovim roditeljima, blizoj familiji..
sve ostalo je kurtoazija od placni voditeljica, do placne miistarke..
nikog ne boli tudja bol..ali najgore su hijene, koje to iskoristavaju za vlastitu promociju..
Last edited by Matan on 07 May 2023, 12:07, edited 1 time in total.
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22814 times
Been thanked: 20900 times

Post by Masamune » 07 May 2023, 11:59

Ma ove teme kad su Srbi u pitanju fakat treba zaobilaziti ubuduće. Eventualno ostaviti 1 komentar u vezi slučaja i onda više ne ulaziti, jer su osuđene da se pretvore u cirkus.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1276 times
Been thanked: 4082 times

Post by Laser » 07 May 2023, 12:42

Chan wrote: 07 May 2023, 11:59 Ma ove teme kad su Srbi u pitanju fakat treba zaobilaziti ubuduće. Eventualno ostaviti 1 komentar u vezi slučaja i onda više ne ulaziti, jer su osuđene da se pretvore u cirkus.
Ako možemo svakodnevno i beskrajno razglabati o domaćim govnima, zašto ne bismo i o onim prekodrinskim?

Hoćemo li se pravit da ne postoje i tako svjedočit da su govna samo kod nas?

Uostalom, skopčani smo sa prekodrinskim govnima. Konaković, jedinstveni odlazak na lice mjesta (doduše kasnije i onako usput na košarkašku utakmicu :oo ), dan žalosti, ovo ono... :D.
Klanjam džematile po parkovima.

Post Reply

Return to “EX YU”