Ko god me istuko, neka je. Od drota do matere...Naseef Mushroom wrote: 07 May 2023, 22:33Toliko je dobra bila da si za njegovo vrijeme mogao dobiti pendrek u bubreg zbog toga.HAVANA wrote: 07 May 2023, 22:22 Kako ja volim druga tita kad rondaju na njega.Kajem se sto nam je glavna psovka bila jebo te tito.
![]()
Josip Broz TITO
Moderator: Krokodil Behko
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2911 times
- Been thanked: 24120 times
- Status: Online
Re: Trenutak kada je zanijemila Jugoslavija: Prije 43. godine spiker saopštio "Umro je drug Tito"
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Laser
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 1272 times
- Been thanked: 4061 times
- Status: Offline
Re: Trenutak kada je zanijemila Jugoslavija: Prije 43. godine spiker saopštio "Umro je drug Tito"
Nema tog hadalja, znalca, političara, diplomate, demokrate, diktatora, državnika niti genijalca koji bi ikada od Jugoslavije napravio normalnu i funkcionalnu državu čiji bi najjači kohezioni faktor bio narod i njegovi najbolji interesi, a ne pendrek.Fuddo wrote: 07 May 2023, 21:55Da su 1945 usli Amerikanci, doveli nekog bezveze hadaljaironman wrote: 07 May 2023, 21:50
Ne postoji savrsen sistem..jednostavno ne postoji jer ljudska vrsta.
Ali msm da bi svi zajedno na ovim koordinatama daleko bolje prosli da smo 45' prigrlili kapitalizam..
Ovako,kasnimo u svemu i za maltene svima..
Sad bi bili normalna zemlja
Moramo se uvijek vratiti na način njenog nastanka. Svi znamo da je nastala odlukom sila pobjednica u WWI. Niko nije upitan za mišljenje, nije bilo nikakvog ozbiljnog organa poput američkog kongresa koji će okupiti najumnije lokalne ljude zainteresirane za stvaranje državne zajednice koja će donijeti dobro svima koji u nju stupe.
Austrougarska je prestala postojati, Slovenija, Hrvatska i Bosna postaju slobodne države, pa će ući u državnu zajednicu sa Kraljevinom Srbijom, a koja će se zvati kraljevina SHS, a kasnije Kraljevina Jugoslavija. SIle pobjednice nisu htjele dopustiti tako mnogo država na tako malom prostoru, pa su odlučili sklepati jednu koju će mnogo lakše kontrolisati.
Istina, bilo je tu nekih konferencija, razglabanja, natezanja, pregovaranja, ali nije bilo upitno da li će ta država biti formirana ili ne, jer su sile pobjednice tako odlučile.
Bila je to svojevrsna nagrada Srbima koji su bili na strani pobjednika u WWI. Ali Srbi, kao dominanatan i favoriziran faktor, ni tada ni kasnije nisu uspjeli napraviti funkcionalnu državu od te tvorevine, uvijek je postojala i opstojala zahvaljujući sili pendreka i kundaka, bilo kraljevog bilo Brozovog. Nikad voljom naroda.
Nema nikakvog načina da iko na svijetu napravi zajedničku državu sa Srbima čija je politika više puta eleborirana na stotinu mjesta, pa nema potrebe dokazivati zašto taj narod nije sposoban ni za kakav oblik saradnje na ravnopravnim osnovama. Epovi i mitovi im nikada nisu dozvolili vođenje normalne i pragmatične politike. Naprativ, hegemonija, samo hegemonija i ništa drugo osim toga.
Broz je naslijedio tu ublehu od države nakon WWII. Bilo mu je savršeno jasno, naročito nakon izvjesnog vremenskog odmaka, da ta zajednica nikako ne može opstati. Ali, taj hoštapler nije učinio skoro ništa u pravcu mirnog razlaza u nekoj budućnosti. Jedino spomena vrijedno djelo, u tom pravcu je ustav iz 1974 kada je Jugoslovenskim republikama vraćena državnost sa pravom razdruživanja.
Jednostavno ga bolio tuki. Dok je mene, do tad će je biti, poslije mene i potop.
Na silu nastala, silom održavana, silom se raspala. Nikad se više ne ponovila, ni kao država, ni kao ekonomski prostor, ni kao ubleha zvana "Otvoreni Balkan".
SA hajdučkim plemenom se država ne pravi.
Klanjam džematile po parkovima.
- Bosnia_Nord
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 97 times
- Been thanked: 219 times
Najjače mi kad pokušavaju da razdvoje Titu od ostalih diktatora, kao eto on je bio drugačiji. Imali ljudi demokratsku diktaturuNaseef Mushroom wrote: 07 May 2023, 22:33Toliko je dobra bila da si za njegovo vrijeme mogao dobiti pendrek u bubreg zbog toga.HAVANA wrote: 07 May 2023, 22:22 Kako ja volim druga tita kad rondaju na njega.Kajem se sto nam je glavna psovka bila jebo te tito.
![]()
Ne vidim razliku između njegove diktature i diktature kralja S. Arabije protiv koje će pričati pobornici Tite, ili režima Irana koji ima pravila i ako ih ne poštuješ ideš u zatvor i režima Tite, a i pobornici Tite će pričati protiv Irana.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
Pa poredi sa danas gdje možeš Bakiru mrtvog oca opsovati bez poslijedica, eto nećemo o Bosni koja je za neke katastrofa u poređenju sa Jugoslavijom. Pogledaj šta pišu na Twitteru protiv Bidena, Scholz i Macrona.HAVANA wrote: 07 May 2023, 22:37Ko god me istuko, neka je. Od drota do matere...Naseef Mushroom wrote: 07 May 2023, 22:33
Toliko je dobra bila da si za njegovo vrijeme mogao dobiti pendrek u bubreg zbog toga.![]()
Ko god vidi pozitivno u tom sistemu gdje možeš dobiti po nosu zbog kritikovanja vlasti, taj pati od štokholmskog sindroma.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
Bosnia_Nord wrote: 07 May 2023, 22:42Najjače mi kad pokušavaju da razdvoje Titu od ostalih diktatora, kao eto on je bio drugačiji. Imali ljudi demokratsku diktaturuNaseef Mushroom wrote: 07 May 2023, 22:33
Toliko je dobra bila da si za njegovo vrijeme mogao dobiti pendrek u bubreg zbog toga.![]()
Ne vidim razliku između njegove diktature i diktature kralja S. Arabije protiv koje će pričati pobornici Tite, ili režima Irana koji ima pravila i ako ih ne poštuješ ideš u zatvor i režima Tite, a i pobornici Tite će pričati protiv Irana.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2911 times
- Been thanked: 24120 times
Bosnia_Nord wrote: 07 May 2023, 22:42Najjače mi kad pokušavaju da razdvoje Titu od ostalih diktatora, kao eto on je bio drugačiji. Imali ljudi demokratsku diktaturuNaseef Mushroom wrote: 07 May 2023, 22:33
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Bosnia_Nord
- Osvježenje foruma

Ma ne, nije to isto, gdje ćeš to porediti
Razlika je što sad kad bi dao demokratiju ovim drugim i oni kada bi vidjeli nakon 30-40 godina šta je ustvari bilo, vjerovatno bi ga zamrzili i zabranili njegovo spominjanje i sa gorčinom gledali na taj period.
Danas, kada ovi prvi imaju demokratiju i kada vide da je taj period bila diktatura, da je čovjek sebi gradio vile, dvorce pomoću njihovih leđa, kada vide šta je bio Goli Otok, da ko god bi rekao nešto protiv njegovog sistema da bi bio pretučen, oni ga i dalje slave, bore se za njega, drže njegovu sliku iako vide danas da je bio govno od čovjeka.
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3939 times
- Been thanked: 7270 times
Tito bio zakon..
a vi misevi, pricajte sta hocete..
a vi misevi, pricajte sta hocete..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Kai
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 784 times
- Been thanked: 1742 times
- Bosnia_Nord
- Osvježenje foruma

Rijetko sretnem govna od ljudi kao što su neracionlni podržavaoci zapada, konkretno USA.Chan wrote: 06 May 2023, 12:30 Hajd sve, ali kad našem čovjeku čak i zapadno govno smrdi manje od balkanskog e to je već užas, a ima takvih.
Dođe lik i priča ti o demokratiji, ljudskim pravima, protiv ratnih zločina, protiv Rusije i kako je ona agresor.
Onda sekundu kasnije kad spomeneš neke loše stvari koje USA radi, on ti to opravda demokratijom.
Znači lik koji prije sekundi priča o ljudskim pravima i modernom civiliziranom pogledu na svijet, sad ti opravdava ubijanje djece, žena, razvaljivanje gradova u ime demokratija. Isto kao da ona djeca iz Iraka, pokrivene žene i sl. nisu ljudi pa njihovi životi nisu vrijedni i opravdano ih je ubiti u ime demokratije.
I onda skontaš da ti ljudi nisu nikakvi borci za ljudska prava niti slobode, nego jednostavno kao i ostali ljudi, borci za svoju ideologiju pa makar to značilo i masovna ubijanja civila i razvaljivanje država. Dakle, ništa drugačiji u odnosu na rusofile, četnike i sl.
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 478 times
- Been thanked: 1465 times
Al zato sad treba metat slike ovih lidera .... jel to?
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 54902 times
- Been thanked: 9781 times
Jesil imo koristi od ijednog? Ako jesi meci
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- ironman
- sirius

- Has thanked: 26110 times
- Been thanked: 26751 times
Kako neracionalni?Bosnia_Nord wrote: 08 May 2023, 05:18Rijetko sretnem govna od ljudi kao što su neracionlni podržavaoci zapada, konkretno USA.Chan wrote: 06 May 2023, 12:30 Hajd sve, ali kad našem čovjeku čak i zapadno govno smrdi manje od balkanskog e to je već užas, a ima takvih.
Dođe lik i priča ti o demokratiji, ljudskim pravima, protiv ratnih zločina, protiv Rusije i kako je ona agresor.
Onda sekundu kasnije kad spomeneš neke loše stvari koje USA radi, on ti to opravda demokratijom.
Znači lik koji prije sekundi priča o ljudskim pravima i modernom civiliziranom pogledu na svijet, sad ti opravdava ubijanje djece, žena, razvaljivanje gradova u ime demokratija. Isto kao da ona djeca iz Iraka, pokrivene žene i sl. nisu ljudi pa njihovi životi nisu vrijedni i opravdano ih je ubiti u ime demokratije.
I onda skontaš da ti ljudi nisu nikakvi borci za ljudska prava niti slobode, nego jednostavno kao i ostali ljudi, borci za svoju ideologiju pa makar to značilo i masovna ubijanja civila i razvaljivanje država. Dakle, ništa drugačiji u odnosu na rusofile, četnike i sl.
U kojem svijetu ti zivis?
Ako si negdje u nekoj od zemalja pod NATO kapom onda si ti neracionalan.
Jer SAD same drze taj nato na okupu i ono sto rade u ime svojih interesa je posrednpni tvoj interes jer si pod njihovom zastitom.
Isto tako,mi ovdje..samo sumanut covjek moze kontrirati SAD..koliko god da trenutno furaju kontra nas,oni su jedino sto stoji izmedju povampirenih i nas.
Ne u smislu da se ne mozemo odbraniti ..nego u smislu odrzanja mira.
Treba bit racionalan..ovdje i sada.
Razmisljamo o svom opstanku,dugorocno.
I tu nema prostora takvom razmislanju...u istoj mjeri u kojoj neko misli o nama ovdje ,tamo na drugom kraju planete..
A tvrditi da su SAD isto sto i cetnici ili rusofili je za mene nesto najgluplje sto sam cuo.
Cak zlonamjerno ka nama ovdje.
dream of spring...
- Bosnia_Nord
- Osvježenje foruma

Nisam u državi NATOa, u Bosni sam. Mislim da si mašio poentu o kojoj sam ja pričao.ironman wrote: 08 May 2023, 18:12 Kako neracionalni?
Jer SAD same drze taj nato na okupu i ono sto rade u ime svojih interesa je posrednpni tvoj interes jer si pod njihovom zastitom.
Isto tako,mi ovdje..samo sumanut covjek moze kontrirati SAD..koliko god da trenutno furaju kontra nas,oni su jedino sto stoji izmedju povampirenih i nas.
I tu nema prostora takvom razmislanju...u istoj mjeri u kojoj neko misli o nama ovdje ,tamo na drugom kraju planete..
A tvrditi da su SAD isto sto i cetnici ili rusofili je za mene nesto najgluplje sto sam cuo.
Ako već moram birati svjetskog policajca i ja bih izabrao SAD, jer za Ruse znamo a Kinezi bi pobili svojih milion ljudi da ne pricamo o drugom narodima, tako da je SAD najbolja opcija.
Ja govorim kada neki ljubitelj zapada dođe i kaže "pogledaj Ruse šta rade radi svoje agende, ubiše djecu, civile, to nisu ljudi to su životinje". A onda kada spomeneš da su Ameri u Iraku, Vijetnamu itd. isto ubijali civile, klali nedužne ljude ti isti ljubitelji zapada dođu i kažu "pa drugo je to, to je za demokratiju."
Ne razumijem gađenje za jedan zločin a onda kada taj isti zločin se desi od strane Amera onda ti se ne gadi.
Takvi ljudi po meni nisu nikakve demokrate niti borci za ljudska prava nego samo ljudi koji prate svoju agendu isto kao i četnici i radikalni Rusi.
Na kraju krajeva, neke zlocine Amera opravdavaju samo ekstremne desničarske organizacije u Americi, ljevičari i liberali se strogo ograđuju od toga. Imaju i ekstremne liberalne strane koje bi sad optuživale današnje bijelce za ono što je rađeno Indijancima ili crncima.
O svim ovim zločinima su izvještavali američki novinari a da ne govorimo šta je sve Wikileaks otkrio.
- Duh
- Inventar foruma

- Has thanked: 1707 times
- Been thanked: 2324 times
Tito
napravi drzavu koja nije izdrzala ni 50 god.
zanimljivu ideologiju o bratstvu i jedninstvu...
snaznu vojsku, koja je pucala na svoj narod...
- ironman
- sirius

Pricam o ovdje i sada.Bosnia_Nord wrote: 08 May 2023, 19:44Nisam u državi NATOa, u Bosni sam. Mislim da si mašio poentu o kojoj sam ja pričao.ironman wrote: 08 May 2023, 18:12 Kako neracionalni?
Ako već moram birati svjetskog policajca i ja bih izabrao SAD, jer za Ruse znamo a Kinezi bi pobili svojih milion ljudi da ne pricamo o drugom narodima, tako da je SAD najbolja opcija.
Ja govorim kada neki ljubitelj zapada dođe i kaže "pogledaj Ruse šta rade radi svoje agende, ubiše djecu, civile, to nisu ljudi to su životinje". A onda kada spomeneš da su Ameri u Iraku, Vijetnamu itd. isto ubijali civile, klali nedužne ljude ti isti ljubitelji zapada dođu i kažu "pa drugo je to, to je za demokratiju."
Ne razumijem gađenje za jedan zločin a onda kada taj isti zločin se desi od strane Amera onda ti se ne gadi.
Takvi ljudi po meni nisu nikakve demokrate niti borci za ljudska prava nego samo ljudi koji prate svoju agendu isto kao i četnici i radikalni Rusi.
Na kraju krajeva, neke zlocine Amera opravdavaju samo ekstremne desničarske organizacije u Americi, ljevičari i liberali se strogo ograđuju od toga. Imaju i ekstremne liberalne strane koje bi sad optuživale današnje bijelce za ono što je rađeno Indijancima ili crncima.
O svim ovim zločinima su izvještavali američki novinari a da ne govorimo šta je sve Wikileaks otkrio.
Mislim na BiH.
I dok se ne zavrsi prica oko nase nesigurnosti ne zanima me nitko na planeti.
U istom obimu u kojemu mi ne zanimamo svakog ko se svojim belajima zabavio.
Naravno da svatko pri zdravoj svijesti mora priznati da je jedini moguci svjetski policajac SAD.
Dokazano u periodu 1914-1918.
Pa onda 1939-1945..
Sitne sukobe da ne spominjem.
Bez SAD u Europi u oba svjetska rata ishod ne bi bio isti.
Ovo zadnje. Ukrajina. Bez SAD , europljani bi se grijali na ruski plin do momenta dok im vagner ne bi pokucao na vrata..ne mislim na pokojnog kompozitora..
A mi ovdje..pricali bi sa susjedima o ekonomiji garant
dream of spring...
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times

Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 54902 times
- Been thanked: 9781 times
Dobro, kad se nisu htjeli evakuirat onda su pucali na svojeDuh wrote: 08 May 2023, 20:24 Tito
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao

- Tokmak
- Vucin apostol

- Has thanked: 1660 times
- Been thanked: 1493 times
a Tito mlatio pedere i lezbijke ko žohare...
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
- ironman
- sirius

Zaboravljaju da ludjaka ima svugdje,u svim sistemima.Fuddo wrote: 07 May 2023, 22:19Argeta ima kaze bila prije ukusnijaNaseef Mushroom wrote: 07 May 2023, 22:06 Eno gledam kod sestre, ima onaj Firestick TV, kanal sa 24 sata Miki Maus i čak 3 kanala 24 sata Tom & Jerry.
Ali FGR “Kme kme, hoćemo nazad ono vrijeme gdje si mogao gledati Šilju samo 5 minuta prije Dnevnika”.
![]()
I sad izmisljati toplu vodu..
Zakon o radu je mozda najbitniji segment u odgoju porodice.
Koji ce vratiti barem jednog roditelja kuci kad drugi radi.
Mislim da je veoma mali procenat ljudi koji ne posvecuju dovoljno paznje djeci svjesno..
Preumorni su i prezauzeti svaki dan..jer raditi se mora a poslodavci to znaju.
Obavezna neradna nedjelja u realnom sektoru je prvi korak.
Ybs silje i mikije i televiziju..
dream of spring...