Ne nogu da okrece sta je Vucko napravio
Beograd: Učenik pucao u školi, ima mrtvih i ranjenih
Moderator: Krokodil Behko
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
- Status: Offline
Re: Beograd: Učenik pucao u školi, ima mrtvih i ranjenih
Nejse. Ovi nacrtali srce na mladicu. Vice narod na tviteru lajkali ga 
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- BritkiMozak
- Osvježenje foruma

- Mood:
- Has thanked: 140 times
- Been thanked: 298 times
Poslijepodne će biti prosvjed u Beogradu protiv nasilja. Ne znam tko ga organizira. upravo čuo na radiju, ali nisu rekli tko organizira.
Stvarnost je katkada gora i od najcrnije mašte.
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
Strasno, tuzno I zalosno.insomnia wrote: 08 May 2023, 14:58 Nejse. Ovi nacrtali srce na mladicu. Vice narod na tviteru lajkali ga
Kolektivno su svi zakazali,
ja bih njih sve sa ovakvim komentarima poslala na redovne preglede kod psihijatra.
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9729 times
- Been thanked: 11469 times
BritkiMozak wrote: 08 May 2023, 15:40 Poslijepodne će biti prosvjed u Beogradu protiv nasilja. Ne znam tko ga organizira. upravo čuo na radiju, ali nisu rekli tko organizira.
Razna udruženja i opozicione stranke.
Nadam se da će ih biti dosta, ali mislim da su se predali letargiji, kao i kod nas.
Kad sam već tu, ovo je jedina kolumna, koju trebate pročitati i pisala ju je osoba koja je ekspert za religije
Pakao su drugi
VLADIMIR VELJKOVIĆ 08/05/2023
Čudimo se, i normalno je to naše čuđenje, što predstavnici režima nisu odali poštu deci, učenicama i učenicima, žrtvama masakra u OŠ „Vladislav Ribnikar“, tako što bi posetili, kao i toliki drugi građani, mesto ovog užasnog zločina. Čudimo se i pritom zaboravljamo da je u autoritarnim režimima empatija nepostojeća emocija. Jer da imaju saosećanja prema drugima ne bi ni bili to što jesu – simpatizeri ratnih zločinaca, klevetnici, otimači javnih dobara, promoteri bezumlja u medijima i uzurpatori naših života. Nisu pokazivali saosećanje prema deci koja su ginula u Sarajevu. Već više od godinu dana nemaju saosećanja prema deci koja ginu u Ukrajini. A sada se pokazalo da nemaju saosećanja ni prema našoj deci, iako su obećavali da će raditi „Za našu decu“.
Pa ko je onda tu našu decu i mlade ljude vaspitao da potežu oružje i svojim vršnjacima, profesorima, domarima i susedima iz obližnjeg sela oduzimaju živote?
Za zločine su po navici spremno optuživali druge. Ministar prosvete je krivca pronašao u video igrama i zapadnim vrednostima. Ministar unutrašnjih poslova je potegao reč terorizam za masovno ubistvo u Mladenovcu. Sveštenstvo SPC-a se odmah rasporedilo po televizijama sa nacionalnom frekvencijom objašnjavajući nam da je „Amerika zemlja bez Boga“ (otac Predrag Popović na TV Prva) ili da je za sve kriva zapadna filozofija (otac Stevan Jovanović na RTS-u). Izostala je novozavetna hrabrost u stilu Jovana Krstitelja: „Porodi aspidini, ko vam kaza da bježite od gnjeva koji ide. Rodite, dakle, rod dostojan pokajanja. I ne mislite i ne govorite u sebi: imamo oca Avrama“. Odnosno: ne mislite i ne govorite u sebi svetosavci smo i imamo oca Svetog Savu.
Prvi korak nepokajanog autokrate bio je da poveća kazne i aparat represije kao mere za rešenje nasilja u školama, te da razoruža građane. Da bi se u drugom koraku odlučio za dodatno zaoštravanje ionako napete atmosfere u društvu. „Dok sam živ boriću se sa svima vama protiv najgoreg ološa koji svoju jedinu šansu vidi u tragediji Srbije. Moraćete uvek da se borite protiv ovih hijena za spas i budućnost naše zemlje“, huškao je svoje pristalice iz dubina svoje gorde mesijanske uobrazilje, nakon što je opozicija najavila protest za ponedeljak. A zapravo je samo potvrdio očigledno – da su on i njegova politika prava tragedija za Srbiju. Samo je još trebalo da njegove pristalice posle huškačkog govora uzviknu: „Na oružje!“ i slika tragedije bi bila potpuna.
Prepušteni samima sebi, učenici Zemunske gimnazije su pozvali patrijarha Porfirija na skup „Jedan minut nije dovoljan“, koji je održan u Zemunskom parku ispred crkve Svetog arhangela Gavrila. U izveštaju sa događaja, sajt SPC-a prenosi da se u tom parku „kao nikada do sada nije čula tako duboka sveštena, molitvena tišina i reči Svetejšeg Patrijarha koje opominju“. Patrijarhovo obraćanje gimnazijalcima je bilo prepuno aludiranja. Patrijarh je rekao da je siguran da nije usamljen u osećanju poraza i stida, kao i da nas sve obuzima tuga „jer smo mi ubili sebe, neko od nas je ubio nas“. Zatim da postoje mnogi površni pokušaji da se objasni šta se desilo i zloupotrebi nevino prolivena krv „jer logično je da se pitamo ko je odgovoran i ko je kriv“. Međutim, „oni koji bi trebalo najviše da ćute i najviše da zasuču rukave i da učine nešto… oni optužuju jedni druge“.
Ako učenici nisu shvatili, površnost u objašnjenjima se odnosila na medije – sigurno ne na one koji su zvali sveštenike u program, verovatno stoga što iz SPC-a stižu samo duboke analize – dok su oni koji optužuju i zloupotrebljavaju tragediju, umesto da zasuču rukave, političari. Ali se patrijarh razlikuje od ostalih i kaže „odgovorni smo svi“ i tu ubraja i sebe i svoju braću u mantiji. Suština je ipak u nečemu drugom: „Sve snage se upiru u to da neko bude što je moguće uspešniji, pri tom ne samo da ne vodi računa da li će nekom spotaknuti nogu na putu građenja svoga uspeha ili čak ako ga treba eliminisati. Uspeh je u tome da pošto poto budem ispred drugih. Bojim se da je to i srž civilizacije u kojoj živimo“, smatra patrijarh. Eto, na kraju su gimnazijalci dobili apstraktni domaći zadatak da razmišljaju na temu civilizacije uspeha u kojoj ljudi jedni drugima podmeću nogu i eliminišu konkurenciju samo da bi postali uspešni. Opet je suštinska krivica negde drugde.
A da li je patrijarh mislio na Vučića, koji priča kao da bi eliminisao hijene iz opozicije, da bi ostao jedini vladajući i „uspešni“ političar, ne možemo sa sigurnošću kazati. Ali zato možemo zamisliti jedan iskreniji patrijarhov govor o odgovornosti SPC-a za stanje u društvu:
Драга децо и ученици,
Позвали сте ме овде да вам се обратим не зато што сам мудар или зато што мислите да знам нешто више од осталих, него зато што смо вас научили да сам ја српски патријарх и да то самим тим нешто значи и за вас, а заправо не значи ништа, односно често не значи ништа добро.
Наша је СПЦ поделила црквено ордење многим осуђеним ратним злочинцима само зато што су православни Срби, иако су се они на делу показали као нељуди и као они којима је хришћанска наука страна. Одликовали смо и многе новинаре који су склони лажима, вређању других људи, и уопште изговарању и писању свега што не приличи човеку који држи до морала. Ја сам, рецимо, лично посетио једног политичара и као српски патријарх увеличао његову крсну славу, након што се прочуло да је организовао масовна подвођења жена и девојака. Пошто сам јак у Светом писму, тешио сам себе да је и Христос ишао са грешницима, али су се грешници у Светом писму кајали и мењали свој лични живот, одустајући од положаја и привилегија, док ови око мене настављају по старом са још већим жаром.
Чули сте и сигурно знате да је наша земља једна од најсиромашнијих у Европи. Али да има и доста оних који су се обогатили и којима је добро. Ми у СПЦ-у их никада нисмо питали да ли су поштено зарадили новац ако су били вољни да буду дародавци и ктитори наших цркава и манастира. Када нам власти дају новац из буџета, не питамо да ли је можда преча болница, школа или нека друга установа која је на опште добро. Између општег добра и нашег добра не правимо разлику. Јер смо измислили да када дају нама, као народној СПЦ, исто је као да дају и вама, мада ви од тога немате никакве користи, а ми имамо.
Измислили смо и многобројне замене за Свето писмо и свето предање Цркве да би заварали своју савест. Сигурно сте чули за Косовски завет, светосавље и српски идентитет, на основу којих сејемо поделе у нашем друштву и нападамо све оне који би да нам приговоре због наших поступака. Пуни смо српског духа, иако се у Светом писму каже да су блажени сиромашни духом.
Ми у СПЦ-у не желимо никакву одговорност, па како да онда научимо вас да будете одговорни према себи и према другима око вас. Увели смо веронауку у школе, а ипак се у школи десио злочин од којег би се и ђаво постидео. Да слушамо друге и равноправно водимо дијалог нисмо научили, о чему сведочи и ова моја беседа, где само ја причам а ви ме немо слушате. Зато сада реците ви мени, поред свих ових зала која сам набројао, шта вас још мучи?
Peščanik.net, 08.05.2023.
3. MAJ 2023.
- Vanilla
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 5061 times
- Been thanked: 6564 times
Prema instrukciji Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS, a povodom tragičnih i uznemirujućih događaja, koji su se desili u Srbiji, uslijedili su vanredni roditeljski sastanci.
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 51502 times
- Been thanked: 9147 times
Mogu mislit sad peglanja, treba trazit slobodan dan radi roditeljskogVanilla wrote: 08 May 2023, 21:36 Prema instrukciji Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS, a povodom tragičnih i uznemirujućih događaja, koji su se desili u Srbiji, uslijedili su vanredni roditeljski sastanci.
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 7894 times
- Been thanked: 18670 times
- Status: Online

Više desetina hiljada građana okupilo se ispred Skupštine Srbije u Beogradu na protestima koje je organizovala opozicija pod nazivom "Srbija protiv nasilja", a povod su masovna ubistva koja su posljednjih dana zadesila tu zemlju.
Na skupu su pročitani zahtjevi, a kako su okupljeni građani kazali rok za realizaciju je do petka, 12. maja. Ukoliko njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni poručili su da će u petak "Srbija stati".
Oni zahtjevaju da se hitno zaustavi promocija nasilja u medijima i javnom prostoru, uključujući i smjenu Savjeta Regulatornog tijela za elektronske medije, ali i gašenje štampanih medija i tabloida koji promovišu mržnju i nasilje i kontinuirano krše novinarski kodeks, kao i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu nasilje poput Pinka i Happy TV.
Između ostalog traže i sazivanje sjednice Narodne skupštine na kojoj će se razmotriti odgovornost Vlade Srbije i sigurnosna situacija u zemlji, kao i dugoročna rješenja koja je neophodno primijeniti kako do ovakvih (tragičnih) događaja nikada više ne bi došlo.
Masa okupljenih je skandirala "Vučiću odlazi", čime su poslali poruku predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Vise ‘šnjaka na boci bilo
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4119 times
- Been thanked: 3086 times
Bice od ovoga nesto. Iz prve ruke sam cula da je na protest izaslo najmanje 50 000 ljudi, a i mediji to potvrdjuju.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Za sve one, koji su mislili izjaviti saučešće i ostati kod kuće, a sve druge optiužili za divljaštvo i politikanstvo.
Izvolite, čitajte divljaštvo i politikanstvo, koje i jeste uzrok svemu
Izvolite, čitajte divljaštvo i politikanstvo, koje i jeste uzrok svemu
Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, gost je emisije "Ćirilica" na TV Happy.
Vučić govori o svim aktuelnim temama, a prvenstveno o tragedijama koje su zadesile Srbiju prošle nedjelje i mjerama koje će država tim povodom preduzeti, kao i drugim gorućim pitanjima.
Na početku emisije, predsjednik je prokomentarisao objavu jednog opozicionog aktiviste sa Twittera, koji je napisao da je on pobjegao iz zemlje.
"To je jedan od njihovih najostrašćenijih botova", rekao je kratko on.
O prijetnjama ubistvom Milovana Brkića, kao i psovanju majke, Vučić kaže:
"Danas sam zamolio istinski iskreno kao predsjednik Republike, ne kao predsjednik SNS, ljude da ne organizuju ovako nešto, ne zato što sam bio uplašen i ugrožen, već zato što sam smatrao da je loše za zemlju. Uvedena je praksa da se na najbrutalniji način igraju osjećanjima ljudima. Ja ću pokazati i dostojanstvo i pijetet prema porodicama žrtava brutalnih zločina".
Govoreći o protestu, Vučić je rekao da se sve se svelo na "ukinite Happy i Pink i svi podnesite ostavke".
"Očekivao sam nešto ozbiljnosti i odgovornosti. Negdje sam znao da toga neće biti. Tragedije se dogode u srijedu i četvrtak, a vi se već u petak dogovorite da pravite skup u nedjelju, dok im neko ne kaže da je Dan žalosti. Kad nemate svoje planove i ideje, gledate da koristite spoljne događaje. Uprkos brojnim naporima, broj ljudi na protestu sve govori. Reći će da Brkić nije lider. Nije, ali je ideolog. Od njega su prepisivali priče od Jovanjice do svega drugog. Svaku laž su smatrali za suštu istinu", konstatovao je Vučić.
Predsjednik Srbije je izjavio da ispred Skupštine nije bilo ni šest hiljada ljudi, a u šetnji maksimalnih devet.
O izvještavanju hrvatskih medija o protestu u Beogradu, Vučić kaže da je to je modus operandi.
"Isti su vlasnici, ili imaju saradnju sa United medijom, ovog našeg kriminalca što je htio da pljačka Srbiju. I onda oni objave, pa naši preuzimaju. Zašto bi neki običan čovjek u Srbiji znao kakvi su odnosi ovog našeg tajkuna sa Jutarnjim listom, Indeksom, Klix.ba. Pa kažu vidi šta piše u regionu. Pa ne piše u regionu, to piše ista ruka... Kako je kod njih Vučić cijeli dan prva vijest? Kad su kod nas Plenković ili Milanović prve vijesti? Zašto? Biće da nešto dobro radim za ovu zemlju", istakao je Vučić.
Predsjednik Srbije je dodao da će OŠ "Vladislav Ribnikar" biti obnovljena, u šta će biti uloženo 7.000.000 eura.
"Vidjećemo da li će djeca do četvrtog razreda ići online. Očekivao sam da razgovaramo o idejama, a na kraju se sve svelo na suhu politiku. O budućnosti naše djece na protestu nije bilo ni govora, osim što su tražili da se podnesu ostavke. Valjda kao što su oni podnosili 2002, 2003. i 2007. godine", kazao je Vučić.
On je rekao da je glavna vijest u regionu da je "Vučić ispao budala zato što je komentarisao majicu".
"Nije Vučić ispao budala, nego ste vi ispali neznalice. Našli klinca 2001. godište da nosi majicu 'Generacije 88'. Kakve on ima veze sa tom generacijom ili sa Sopotom. Znate kako djeca to rade. Da bi podržavali Hitlera. 'E moj deda je upravo napunio 88 godina'. Pa kažu da je to baba napravila za dedu. Ali, to vam sve pokazuje, kada morate tako nategnute priče da pravite... To kao sa Ješićem, da sam nosio pušku iznad Sarajeva. A ja sam to demantovao hiljadu puta. Evo vidite, nosio sam stativ, nigde puške nema", kaže Vučić.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Vlast lokalne opštine
Općinski odbor Srpske napredne stranke na Vračaru povodom najavljenih protesta opozicije izdao je pak saopćenje puno uvreda:
"U najbolnijem trenutku Srbije, oporba izgleda kao nasilnik, zli nasilnik. Ali njihove karikaturalne mentalne sposobnosti, danas, ni manje ni više su monstruozne. Bezlično zlo, uronjeno u svoju izvitoperenu ambiciju, usuđuje se da koristi ovu nacionalnu tragediju za svoj osobni interes. Njihova destrukcija onemogućava im da shvate da je ovdje u pitanju bol srpskog naroda i borba za očuvanje porodice. Onemogućava im da shvate da je u dva dana ispisana nova Krvava bajka. Onemogućava im da shvate da su ovdje u pitanju prava svakog djeteta na život i slobodu. Onemogućava im da shvate da su na marginama srpskog društva, evidentno neobrazovani i manjkavo inteligentni i da kao takvi proživljavaju moralnu krizu i entropiju vrijednosti. U dane žalosti pozivate na prosvjed? Ostanite u mraku i tišini, gospodo! Tu vam je mjesto."
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Shadow
- Svemirka

- Has thanked: 24693 times
- Been thanked: 27384 times
Navodno je i ranije djecak isao na razgovore kod psihologa.
Pored toga sto je bio jako inteligentno, hiperaktivno dijete, vidjeli su da sa njim nesto nije kako treba
Navodno, navodno, navodno.
Ja to nisam procitala. Samo cula.
E cuj nije nesto ok, ali haj ti kuci.
Jah.
Pored toga sto je bio jako inteligentno, hiperaktivno dijete, vidjeli su da sa njim nesto nije kako treba
Jah.
Acta non Verba
- Lavlje_srce
- Alienka

Kod inteligentne djece (kao ni kod inteligentnih odraslih) koji razvijaju psihopatsku strukturu licnosti nije jednostavno ustanoviti psihopatologiju, upravo zbog inteligencije. Psihopati su najbolji glumci i najveci prodavaci magle, jer nemaju savjest i empatiju. Ne bih ja tu pretjerano krivila psihologe, ako je neko trebao primijetiti njegovu psihopatologiju onda su to roditelji i nastavnici jer je s njima provodio daleko vise vremena (u uslovima koji nisu strogo kontrolisani kao konsultacija s psihologom, nego puni nepredvidivih varijabila).Shadow wrote: 09 May 2023, 00:43 Navodno je i ranije djecak isao na razgovore kod psihologa.
Pored toga sto je bio jako inteligentno, hiperaktivno dijete, vidjeli su da sa njim nesto nije kako treba![]()
Jah.
Djeca kao intuitivna bica su ga izbjegavala. Djevojcica koja se jedno vrijeme druzila s njim, ga je ghost-ala jer ju je opterecivao.
Memento Mori
- Shadow
- Svemirka

- Has thanked: 24693 times
- Been thanked: 27384 times
Roditelji su ocigledno bili zauzeti necim trecim, jer je vrijeme provodio ponajvise sa zenom koja ga je cuvala. Roditelji su cini se vise isli na prosjek, ganjali isti. A posto je to islo glatko, nisi racunali da nesto drugo moze krenut po zlu.Lavlje_srce wrote: 09 May 2023, 01:07Kod inteligentne djece (kao ni kod inteligentnih odraslih) koji razvijaju psihopatsku strukturu licnosti nije jednostavno ustanoviti psihopatologiju, upravo zbog inteligencije. Psihopati su najbolji glumci i najveci prodavaci magle, jer nemaju savjest i empatiju. Ne bih ja tu pretjerano krivila psihologe, ako je neko trebao primijetiti njegovu psihopatologiju onda su to roditelji i nastavnici jer je s njima provodio daleko vise vremena (u uslovima koji nisu strogo kontrolisani kao konsultacija s psihologom, nego puni nepredvidivih varijabila).Shadow wrote: 09 May 2023, 00:43 Navodno je i ranije djecak isao na razgovore kod psihologa.
Pored toga sto je bio jako inteligentno, hiperaktivno dijete, vidjeli su da sa njim nesto nije kako treba![]()
Jah.
Acta non Verba
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14026 times
- Been thanked: 23276 times
- Lavlje_srce
- Alienka

Memento Mori
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Režim tvrdi da su tačno nabrojali 9000 protestanata.
Valjda imate oči.
Dobro su se uplašili. Tačno se ponašaju, kao i svaka druga diktatura. Školski primjer.
Valjda imate oči.
Dobro su se uplašili. Tačno se ponašaju, kao i svaka druga diktatura. Školski primjer.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator