Samo da pitam
Moderator: VIP
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8210 times
- Been thanked: 19308 times
- Status: Offline
- gejsha
- Inventar foruma

- Been thanked: 4 times
Re: Samo da pitam
Zanimaju me dvije stvari, vezane su za post..
Da li će pokvariti post ako se namaže krema po noktima protiv gljivica?
I da li će pokvariti post ako se stavi soda bikarbona na ranicu u ustima?
sinoć sam je stavila prije nego sam zapostila i oprala zube i danas osjećam da mi je lakše.
Da li će pokvariti post ako se namaže krema po noktima protiv gljivica?
I da li će pokvariti post ako se stavi soda bikarbona na ranicu u ustima?
sinoć sam je stavila prije nego sam zapostila i oprala zube i danas osjećam da mi je lakše.
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
-
Blackhawk
Ni jedan ni drugi slucaj ne kvari post..
Ako sam razumio, sodu si stavila prije nego zapostila, pa oprala zube isprala usta i pocela postiti ? U tom slucaju nije pokvaren post.
Ako sam razumio, sodu si stavila prije nego zapostila, pa oprala zube isprala usta i pocela postiti ? U tom slucaju nije pokvaren post.
- gejsha
- Inventar foruma

Znam da ne kvari ako sam je stavila prije nego sam zapostila.Blackhawk wrote:Ni jedan ni drugi slucaj ne kvari post..
Nego mene zanima da li bi mi pokvarilo post ako bi danas dok postim stavila malo sode na ranu?
- gejsha
- Inventar foruma

Ok, hvala ti na odgovoru..onda ću sačekati do iftara.Blackhawk wrote:U tom slucaju mislim da kvari post.
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš

Ja opet mislim da ne kvari... Idući logikom stvari: soda nema nikakvu hranjivu vrijednost.. Baš kao ni kaladont. Dozvoljeno nam je da peremo zube, pa mislim da bi bilo dozvoljeno i koristiti sodu kao lijek.
Allah najbolje zna...
Allah najbolje zna...
koja je točno svrha stavljanja sode bikarbone na ranu? kemijski gledano...natrij hidrogen karbonat, u doticaju sa bukalnom sluznicom, producira ugljičnu kiselinu(između ostalog) koja se zbog nepostojanosti vrlo brzo razlaže na ugljični dioksid..što dodatno zakiseljuje ranu, a primarna svrha upravo je neutralizirajuća...alkalna ona. iz tog se, nepraktičnog, razloga odavno odustalo od liječenja bilo kakve (peptidne) kiselosti sodom bikarbonom.
afte, ako to je kod tebe slučaj, posljedica su narušenog imuniteta. prolaze i bez terapije unutar 5-7 dana, a uputnije ih je liječiti otopinom gencijane violet ili gengigelom (i ukusnije + zubna caklina neoštećena ostaje)
afte, ako to je kod tebe slučaj, posljedica su narušenog imuniteta. prolaze i bez terapije unutar 5-7 dana, a uputnije ih je liječiti otopinom gencijane violet ili gengigelom (i ukusnije + zubna caklina neoštećena ostaje)
od prve zvijezde ravno...čekaj me...tamo
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš

Ukosnica wrote:koja je točno svrha stavljanja sode bikarbone na ranu? kemijski gledano...natrij hidrogen karbonat, u doticaju sa bukalnom sluznicom, producira ugljičnu kiselinu(između ostalog) koja se zbog nepostojanosti vrlo brzo razlaže na ugljični dioksid..što dodatno zakiseljuje ranu, a primarna svrha upravo je neutralizirajuća...alkalna ona. iz tog se, nepraktičnog, razloga odavno odustalo od liječenja bilo kakve (peptidne) kiselosti sodom bikarbonom.
JEst lijepo imati nekog iz ove struke na forumu
Nisam te ni riječi razumjela, ali neka te
nađi još i nekog khh...sudskog tumača za rvacko-bossanski, da se upotpunimoPeggy Sue wrote: JEst lijepo imati nekog iz ove struke na forumu![]()
Nisam te ni riječi razumjela, ali neka teZlu ne trebalo
Ukosnica wrote:koja je točno svrha stavljanja sode bikarbone na ranu? kemijski gledano...natrij hidrogen karbonat, u doticaju sa bukalnom sluznicom, producira ugljičnu kiselinu(između ostalog) koja se zbog nepostojanosti vrlo brzo razlaže na ugljični dioksid..što dodatno zakiseljuje ranu, a primarna svrha upravo je neutralizirajuća...alkalna ona. iz tog se, nepraktičnog, razloga odavno odustalo od liječenja bilo kakve (peptidne) kiselosti sodom bikarbonom.
Soda bikarbona sadrzi anti inflamatorna svojstva i zbog toga je veoma uspjesna u lijecenju oboljenja koze i sluznice. Neutralizira kiselinu u ustima, te smanjuje bol kod oboljenja usne duplje. Osim toga, soda sadrzi i antibakterijska svojstva, te je zbog toga dodatno uspjesna.
Redovnim koristenjem sode bikarbone u izapiranju usta ili koristenjem paste za zube sa dodatkom sode preventira se pojava ovakvih neugoda.
p.s. ne znam gdje se odustalo u lijecenju. Ovdje gdje sam ja je jako zastupljeno i promovisano na svakom cosku.
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
ja sam ti upravo razložila zašto sodom neutralizacija nije kemijski postojano moguća
, mada...nekad smatralo se da je.
znam da neki sodom bikarbonom i rak tretiraju, ali ni s njima se ne slažem
ne zamjeri mi
edit: soda u pastama zubovnim, u izbjeljivačke se svrSe koristi, a caklinu oštećuje
znam da neki sodom bikarbonom i rak tretiraju, ali ni s njima se ne slažem
ne zamjeri mi
edit: soda u pastama zubovnim, u izbjeljivačke se svrSe koristi, a caklinu oštećuje
Last edited by Ukosnica on 18 Jul 2013, 17:03, edited 1 time in total.
Ma ne zamjerim. Ipak, radije bih poslusala nekoga sa prestizne klinike Mayo, koji za lijecenje tih ranica kazu ovako:
Lifestyle and home remedies
By Mayo Clinic staff
To help relieve pain and speed healing:
Rinse your mouth. Use salt water; baking soda (dissolve 1 teaspoon of soda in 1/2 cup warm water); or a mixture of 1 part — such as 1 teaspoon — diphenhydramine (Benadryl) to either 1 part Kaopectate or 1 part Maalox. Be sure to spit out the mixtures after rinsing.
Dab a small amount of milk of magnesia on your canker sore a few times a day.
Cover canker sores with a paste made of baking soda plus a small amount of water — just enough to make a paste.
Try over-the-counter products that contain the numbing agent benzocaine, such as Anbesol and Orajel.
Avoid abrasive, acidic or spicy foods that can cause further irritation and pain.
Apply ice to your canker sores by allowing ice chips to slowly dissolve over the sores.
Brush your teeth gently, using a soft brush and toothpaste without foaming agents, such as Biotene, Sensodyne ProNamel or Rembrandt Canker Sore.
Lifestyle and home remedies
By Mayo Clinic staff
To help relieve pain and speed healing:
Rinse your mouth. Use salt water; baking soda (dissolve 1 teaspoon of soda in 1/2 cup warm water); or a mixture of 1 part — such as 1 teaspoon — diphenhydramine (Benadryl) to either 1 part Kaopectate or 1 part Maalox. Be sure to spit out the mixtures after rinsing.
Dab a small amount of milk of magnesia on your canker sore a few times a day.
Cover canker sores with a paste made of baking soda plus a small amount of water — just enough to make a paste.
Try over-the-counter products that contain the numbing agent benzocaine, such as Anbesol and Orajel.
Avoid abrasive, acidic or spicy foods that can cause further irritation and pain.
Apply ice to your canker sores by allowing ice chips to slowly dissolve over the sores.
Brush your teeth gently, using a soft brush and toothpaste without foaming agents, such as Biotene, Sensodyne ProNamel or Rembrandt Canker Sore.
Ukosnica wrote:svakom njegovo, right?
Right.
da vežštbaš yohogu...mogob...svašta, i niže od lakta dosegnitPOSAVLJAK wrote:Zašto ne možemo poljubiti svoj lakat?
-
Ruana
Jednom se ja sva spekla na suncu ovdje i toliko me boljelo da sam otisla u hitnu. Kad sam dosla na red poslje puna dva sata cekanja ona sestra uzela fino gazu vodu i sodu svu me obljepila pa me onda najepila gdje cu se mazat maslinovim uljem umjesto kremom. Otada ja sodu za sve opekotine koristim a i u ratu smo zube prali sodom.
ne znam što bih rekla. ova bossanska alternativna medicina, ispada ljekovitija od alopatske
mi ne znamo tako. dobroj meni mirallem govorio, truhli je to zapad odakle ja dolazim, niječući sve što otadžbina njegova, praktično, ne koristi
mi ne znamo tako. dobroj meni mirallem govorio, truhli je to zapad odakle ja dolazim, niječući sve što otadžbina njegova, praktično, ne koristi
- bagra
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 492 times
- Been thanked: 1077 times
Moš.... Moj ljubit evo.POSAVLJAK wrote:Zašto ne možemo poljubiti svoj lakat?
Sves dogovorit da.
Just PM me.
Ma samo das ija upisem ovde reko...
ukosnice - dobroj, jelti os das omrazenija odmenem ovde oli sta ?
Tib dam preuzmes Ga jel. Status najkontroveznijskog pain in da ass forumasa. Enece moci bogme...
Last edited by bagra on 18 Jul 2013, 18:04, edited 1 time in total.