SWING za ili protiv?

Slatko ćoše.....

Moderators: spacebound, Duminjo

Post Reply
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3869 times
Been thanked: 2909 times
Status: Offline

Re: SWING za ili protiv?

Post by Pasaga » 18 Jul 2013, 09:41

fruit wrote:
Pasaga wrote:SVI CETE VI U PAKAO.....
samo se vi zajebajite..... :plavi
Vjerujem da bi to bio pakao.

...ja bih u pako samo radi toga
sto je tamo puno bolja ekipa,drustvo.... :haha
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Ukosnica
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Ukosnica » 18 Jul 2013, 16:40

@calla, oprosti mi znatiželjnoj, ali pitati moram. tvoj opširan post utemeljen je na osobnim preferencijama...oli je formiran kao misaono razrađena oportunost društveno nekim ustaljenim normiranostima?
OT: osobno, nikad pribjegla ne bih ljubomore testiranju i respekta u vezi, kroz regularno posuđivanje i izmjenu partnera.
smatram se dovoljno maštovitom...da jedina, jedinom, budem. čak štoviše, u svojim razmišljanjima pođoh dovoljno daleko da sve te sex egzibicioniste proglasim tek nasilno neinhibiranim, nimalo opuštenim avanturistima(iako ne poričem mogućnost da ima i takovih). u zakutku mozga svog, i dalje ideja čuči da swinganje inicijalna je kreacija jednog od partnera, u kojem drugi sudjeluje pristankom vlastitim tek da spasio bi učmalo dosadnjikav brak. i pobogu...u swing slučaju, na što se onda intima odnosi??
od prve zvijezde ravno...čekaj me...tamo

retardinjo
Na probnom
Na probnom

Post by retardinjo » 18 Jul 2013, 17:35

za,za..naravno. fino je to. masti na volju...

Ruana

Post by Ruana » 18 Jul 2013, 17:45

Ukosnica wrote:@calla, oprosti mi znatiželjnoj, ali pitati moram. tvoj opširan post utemeljen je na osobnim preferencijama...oli je formiran kao misaono razrađena oportunost društveno nekim ustaljenim normiranostima?
OT: osobno, nikad pribjegla ne bih ljubomore testiranju i respekta u vezi, kroz regularno posuđivanje i izmjenu partnera.
smatram se dovoljno maštovitom...da jedina, jedinom, budem. čak štoviše, u svojim razmišljanjima pođoh dovoljno daleko da sve te sex egzibicioniste proglasim tek nasilno neinhibiranim, nimalo opuštenim avanturistima(iako ne poričem mogućnost da ima i takovih). u zakutku mozga svog, i dalje ideja čuči da swinganje inicijalna je kreacija jednog od partnera, u kojem drugi sudjeluje pristankom vlastitim tek da spasio bi učmalo dosadnjikav brak. i pobogu...u swing slučaju, na što se onda intima odnosi??
:aplauzz

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 18 Jul 2013, 18:50

Iskreno,da me kandžija Meho a da me gleda Huso ili Zumra,nije moj izbor.....ili još gore da se pokušavaju ubaciti....ali ko hoće,ne sudim,druzila bih se normalno s njima,samo bih naglasila da ja nisam i da mi ne nude ako zele da ostanemo dobri :kafa
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

POSAVLJAK
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Location: Wligorski okrug zapadno europskog centra na planini Arhipelagovog vrha

Post by POSAVLJAK » 18 Jul 2013, 19:00

koji to moraš biti paćenik...

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14262 times
Been thanked: 9856 times

Post by Julia-Klara » 18 Jul 2013, 19:02

:cudi ne zanima me koliko ko ima ljudi u spavacoj...ni sta rade... ni kako rade...

ako im je ceif brate,neka ih... ne smatram ih ni jadnicima,ni pacenicima, ni bolesnicima... jednostavno su drugaciji :cudi
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 22990 times
Been thanked: 6070 times

Post by Veca » 18 Jul 2013, 19:04

Zagorka wrote:Iskreno,da me kandžija Meho a da me gleda Huso ili Zumra,nije moj izbor.....ili još gore da se pokušavaju ubaciti....ali ko hoće,ne sudim,druzila bih se normalno s njima,samo bih naglasila da ja nisam i da mi ne nude ako zele da ostanemo dobri :kafa

...i ja tako mislim! :aplauzz
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Dust » 18 Jul 2013, 19:38

Ne razumijem zasto bi trebali iskusiti "swingovanje" da bi skontali da nam je partner po volji?

Ne ide, razlaz, ali da se upucujem u izlete svakog vikenda i to jos sa njim, mi ne pada na pamet.
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40304 times
Been thanked: 26405 times

Post by Rum » 18 Jul 2013, 20:42

Dust wrote:Ne razumijem zasto bi trebali iskusiti "swingovanje" da bi skontali da nam je partner po volji?

Ne ide, razlaz, ali da se upucujem u izlete svakog vikenda i to jos sa njim, mi ne pada na pamet.
A sa mnom je :rum li
''Ako vas neko nervira i ljuti, onda nešto nije u redu sa vama. Morate se promijeniti. Kako možete dati nekome moć da izazove nervozu u vama?''

-

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Dust » 18 Jul 2013, 20:44

s tobom :sado :zao
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40304 times
Been thanked: 26405 times

Post by Rum » 18 Jul 2013, 20:48

Dust wrote:s tobom :sado :zao
:jupi
''Ako vas neko nervira i ljuti, onda nešto nije u redu sa vama. Morate se promijeniti. Kako možete dati nekome moć da izazove nervozu u vama?''

-

Ruana

Post by Ruana » 19 Jul 2013, 10:27

Zagorka wrote:Iskreno,da me kandžija Meho a da me gleda Huso ili Zumra,nije moj izbor.....ili još gore da se pokušavaju ubaciti....ali ko hoće,ne sudim,druzila bih se normalno s njima,samo bih naglasila da ja nisam i da mi ne nude ako zele da ostanemo dobri :kafa
I kroz sve to da testiras muza je li ljubomoran.

Ukosnica
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Ukosnica » 19 Jul 2013, 10:38

mene zanima, koliko od vas swing proklamatora, iz osobnog iskustva govori?
dug forumski staž navikao me već na činjenicu da ljudi koji opredjeljuju se za nešto što kosi se s društvenom normom same bračne institucija i svim uvriježenim 'zakonima' ljubavi, a stavove svoje (bez iskustva) cementiraju oko kinky izjava, čine to uglavnom da ispali bi cool...drugačiji...liberalniji od nas tradicionalista i ponajprije silno (lažno) samopouzdani. budući ovaj Moj, kao i ostali svi u nizu postova, ne svodi se na puku generalizaciju, ponovit ću: ne osporavam da postoje ljudi koji doista uživaju u takovoj vrsti odnosa, ali odgovorno tvrdim da opipljivost (prave) ljubavi u takvim je ekstravagantnim vezama toliko daleka od odlika joj pretpostavljenih.
JK? možel tvoj osvrt na temu?

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 19 Jul 2013, 10:48

moze...kad dodjem kuci,nemam vremena sad, na poslu sam

Ruana

Post by Ruana » 19 Jul 2013, 10:50

Ne smijem nista ni napisat, pape povraca na temi, Zagi slikovito tako slikovito docara da i onaj ko swinga ima da mu se zgadi i nasa Dzuli ko zalivena.
Ja napisem da smatram da ne volis nekoga ako trazis drugoga i ispadne da pljujem.
Nisam cak ni osudila nikoga jer smatram da svak sa svojim zivotom ima pravo da radi sta hoce.
Puno mi je lakse sa mrkijem makar ne izvrce rijeci nego samo brani svoje misljenje. Stoga odoh da mi mrle objasni ove Sejdice i Fincije.

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla » 19 Jul 2013, 11:54

Ukosnica wrote:@calla, oprosti mi znatiželjnoj, ali pitati moram. tvoj opširan post utemeljen je na osobnim preferencijama...oli je formiran kao misaono razrađena oportunost društveno nekim ustaljenim normiranostima?
moj post se odnosio na jedan intervju koji sam ja odradila u swing clubu u Frankfurtu sa bracnim parom koji su vlasnici jednog luxsuznog swing cluba,,!!
Intervju od 100 pitanja sam odradila iz jednog razloga jer sam sakupljala podatke o razlicitim vrstama seksualnosti koju sam kasnije poredala u knjigu i izdala na balkanskom podrucju kontra tezama gdje je u principu svalerancija najintenzivniji oblik u drustvu,(nebitno koliko supruge imali maste da zadrze svog muzjaka u kuci samo je potrebno biti realan u drustvu i pogledati oko sebe sta se to u stvarnosti desava ,,ne sta mi zamisljamo kako bi trebalo biti(pobogu zasto onda toliki razvodi u drustvu,,ako smo svi satkani od ljubavi i vjernosti jednih prema drugima),a da bi razlicite seksualne varijacije razumili potrebno je sa ljudima popricati javno oci u oci pogledati na licu mjesta sta je moguce i iz kojih razloga to ljudi rade na taj nacin,,sto je u njemackim gradovima regulativna norma swing clubovi sve vise dobivaju na posjetama kao i javne kuce bordeli ili sado mazo clubovi,,
ti naravno mozes proglasiti sve varijacijeili egzibionisticke porive kako ti godi jer regulativna polja gdje se ljudi seksaju je privatna stvar svakog pojedinca (sto se oko nas desava je validno stanje drustva,,i pored toliko zajednickih provedenih godina u braku mnogi muzevi odlaze u bordele i ispraznjuju se na svoj nacin ili imaju ljubavnice za koju zena nikada ne sazna)ljubav je bazicni pocetak u svakom braku ali ne znaci da ljubav sama moze da sacuva tebe od svalerancije ili tvog muza(za kojeg sumnjam da opcenito postoji,,mislim osjecam da i nisi udata zena)odnosno sasvim je svejedno da li zivis ili ne zivis u bracnim vodama bitno je da drzis do svog misljenja koje je na samim pocetcima veze tako kako mislis solidno i dobro,,!

Za polazak u swinger club uvjek je jedan od bracnih partnera koji poteze da se tamo ode,,ali ovaj drugi partner ne mora poci tamo ako to ne zeli,,i ne mora spasavati brak na taj nacin,,otresito se da do znanja jesam li spremna ili nisam spremna na taj potez,,pobogu nitko nas ne tjera da moramo ici tamo ako to ne zelimo,,,srecan je onaj par koji u bracnim vodama pomjera svoje granice u seksualnosti i ne zadrzava ga samo u tri poze i u bracnom krevetu (ovo je moje misljenje jer svako pet godina seksualnost se mjenja,,ona ne ostaje nikada ista)intima je ono sto dvoje dozive zajedno,,,zasto su se zajednicki opredjelili)nebitno da li vuku na egzibicionizam ili fetisizam ili varijacije u svojim seksualnim nagonima !!

i opet cu naglasiti moj rezume iz swinger cluba mi je ostao u sjecanju kao najiskrenija varijanta za parove koji se zele zajednicki seksualno opustiii!!a sada ako te interesuje kako se tamo opusta isto mogu opisati jer sam i sama sa balkanskog podrucja bila izgubljena kao alisa u zemlji cuda ,,ipak ako razumno empatijski skuzimo nacin ovog seksualiteta mogu samo potvrditi da mi je drazi jer je ponuden i zeni i muskarcu u istom rangu,,dok prostitucija ili odlazak u bordel uglavnom samo muskarci upraznjuju ,,(i ovo se ne broji u nikakave egzibicije ,,nego u potrebu jednog muskarca)!!
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 19 Jul 2013, 17:22

eh evo me...

ja rekoh svoje misljenje o temi svinganja vec, znaci apsolutno me ne zanima kako i ko sta radi u izmedju svoja cetiri zida. To je moj stav uglavnom za sve sto se desava. Dokle god se tudji zivoti ne dovode u opasnost mogu raditi sta hoce.
Ne govorim niti podrzavam nista samo da bih bila cool,kao sto Ukosnica kaze, nego jednostavno jer si ne mogu uzeti za pravo odredjivati nekome kako da zivi,sta da voli, kako da voli ili ne voli. Ne osudjujem homoseksualce, jer je za mene i homosexualizam samo jedan od oblika ljubavi,a ljubav (kao takve,jel, i iako ne vjerujem u istu) ljude navodi (ili bi trebala to raditi) da budu dobri prema drugima. Ja jednostavno tako razmsiljam-svako ima pravo na svoj zivot, i da ga zivi onako kako zeli. Drustvene ili bilo koje norme su tu, jer je neko (neki covjek cije se glediste nacelno ne slaze sa mojim) usvojio pisani ili nepisani zakon,i sad ja (ili bilo ko drugi) treba da se ponasa strogo kao sto je taj napisao? Sorry, ali ne mogu...Ne zelim! POnavaljm, ja nemam pravo birati i utjecati na neciji zivot, odluke, nacin ponasanja.
Svinganje spada u jednu od takvih stvari. Samim tim sto ne prakticiram niti cu (sa ovom pameti) mi ne daje pravo osudjivati one koji ga prakticiraju. Ja mozda jednako tako kao ni drugi ne vjerujem da se nivo tolerancije ili ljubavi moze mjeriti spremnoscu partnera da pristane ili ne na sex sa drugim ljudima osim samo sa nama,ali nemam pravo osudjivati ih, govoriti da su losiji ljudi od nas,ili sta ti ja znam. Sve sto mogu reci o ljudima koji drugacije razmsiljaju od mene je samo to-drugacije razmsiljaju. To je sve...

Ukosnica
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Ukosnica » 20 Jul 2013, 08:57

Calla je napisala vrlo smislen post...iako ne znam kako naslutila je da muza neimam, a imadoh ga...10 godina punih, casna pionirska. Valjda...sto odnos moj spram ljubavi pomalo je...metafizican, sto nerijetko s naivnoscu pobrkat bi se moglo.
No...dosta o meni, ajmos malo na temu vrnit, o kojoj ti, dzej kej draga moja, napisala si svasta nesta a rekla...pomalo ustvari nista.
Naime, niti u jednom od postova svoijeh, ne okarakterizirah swingere kao...ruzne/prljave/zle, vec nastojah se teme drzat modelima vlastite elaboracije. Swing dakle, definitivno nije moj cup of (green) tea o cem izjasnih se vec nekoliko puta na temi. Medjutua, obzirom na 'pro' et 'contra' realnu konkretnost pitanjem naslovljenim postavljenu, kuzis koliko kurikulumski nelogicne su izjave tvog tipa " ja neb, al neam nis protiv".
Stavovi pojedinacni nasi, uobicajeno utemeljeni su na iskustvu...vlastitom il intuitivnom, te za ocekivat je da netko tko swingeringeraju ne protivi se, zakljucno, dionikom polusvijeta tog biti bi trebao

PMS. Sry za nepreglednost mi postovnu, s moba typujem.

Ruana

Post by Ruana » 20 Jul 2013, 09:18

Julia-Klara wrote:eh evo me...
ja rekoh svoje misljenje o temi svinganja vec, znaci apsolutno me ne zanima kako i ko sta radi u izmedju svoja cetiri zida.
Je li neko od nas rekao da ga zanima? Iako mislis da pljujemo.
To je moj stav uglavnom za sve sto se desava. Dokle god se tudji zivoti ne dovode u opasnost mogu raditi sta hoce.
Ne govorim niti podrzavam nista samo da bih bila cool,kao sto Ukosnica kaze, nego jednostavno jer si ne mogu uzeti za pravo odredjivati nekome kako da zivi,sta da voli, kako da voli ili ne voli.
Niko od nas nije ni osudjivao, samo iznio misljenje jer e tema "za ili protiv" rekoh protiv i za razliku od tebe rekoh i zasto sam protiv.
Ne osudjujem homoseksualce, jer je za mene i homosexualizam samo jedan od oblika ljubavi,a ljubav (kao takve,jel, i iako ne vjerujem u istu) ljude navodi (ili bi trebala to raditi) da budu dobri prema drugima.
Oni nemaju nikakve veze sa temom, a mi/ja sto verujem u ljubav dvoje ljudi (bilo istog ili razlicitog pola) rekoh da zbog iste sam NE za swingeraj.
Ja jednostavno tako razmsiljam-svako ima pravo na svoj zivot, i da ga zivi onako kako zeli.
Svakako ali mi to ne oduzima pravo na misljenje.
Drustvene ili bilo koje norme su tu, jer je neko (neki covjek cije se glediste nacelno ne slaze sa mojim) usvojio pisani ili nepisani zakon,i sad ja (ili bilo ko drugi) treba da se ponasa strogo kao sto je taj napisao? Sorry, ali ne mogu...Ne zelim! POnavaljm, ja nemam pravo birati i utjecati na neciji zivot, odluke, nacin ponasanja.
Svi bi mi rado utjecali na negoga ili nesto ali ne mozemo.
Svinganje spada u jednu od takvih stvari. Samim tim sto ne prakticiram niti cu (sa ovom pameti) mi ne daje pravo osudjivati one koji ga prakticiraju.
Zasto?
Ja mozda jednako tako kao ni drugi ne vjerujem da se nivo tolerancije ili ljubavi moze mjeriti spremnoscu partnera da pristane ili ne na sex sa drugim ljudima osim samo sa nama,ali nemam pravo osudjivati ih, govoriti da su losiji ljudi od nas,ili sta ti ja znam.
Je li neko na temi napisao, da ih osudjuje ili da su losi kao ljudi.
Sve sto mogu reci o ljudima koji drugacije razmsiljaju od mene je samo to-drugacije razmsiljaju. To je sve...
Ti bi mozda voljela da si takva ali nisi i kad neko ne misli kao ti ti napadas i izmisljas rijeci.

Post Reply

Return to “Sex”