fruit wrote:Vjerujem da bi to bio pakao.Pasaga wrote:SVI CETE VI U PAKAO.....
samo se vi zajebajite.....
...ja bih u pako samo radi toga
sto je tamo puno bolja ekipa,drustvo....

Moderators: spacebound, Duminjo
fruit wrote:Vjerujem da bi to bio pakao.Pasaga wrote:SVI CETE VI U PAKAO.....
samo se vi zajebajite.....
Ukosnica wrote:@calla, oprosti mi znatiželjnoj, ali pitati moram. tvoj opširan post utemeljen je na osobnim preferencijama...oli je formiran kao misaono razrađena oportunost društveno nekim ustaljenim normiranostima?
OT: osobno, nikad pribjegla ne bih ljubomore testiranju i respekta u vezi, kroz regularno posuđivanje i izmjenu partnera.
smatram se dovoljno maštovitom...da jedina, jedinom, budem. čak štoviše, u svojim razmišljanjima pođoh dovoljno daleko da sve te sex egzibicioniste proglasim tek nasilno neinhibiranim, nimalo opuštenim avanturistima(iako ne poričem mogućnost da ima i takovih). u zakutku mozga svog, i dalje ideja čuči da swinganje inicijalna je kreacija jednog od partnera, u kojem drugi sudjeluje pristankom vlastitim tek da spasio bi učmalo dosadnjikav brak. i pobogu...u swing slučaju, na što se onda intima odnosi??
Zagorka wrote:Iskreno,da me kandžija Meho a da me gleda Huso ili Zumra,nije moj izbor.....ili još gore da se pokušavaju ubaciti....ali ko hoće,ne sudim,druzila bih se normalno s njima,samo bih naglasila da ja nisam i da mi ne nude ako zele da ostanemo dobri
A sa mnom jeDust wrote:Ne razumijem zasto bi trebali iskusiti "swingovanje" da bi skontali da nam je partner po volji?
Ne ide, razlaz, ali da se upucujem u izlete svakog vikenda i to jos sa njim, mi ne pada na pamet.
Dust wrote:s tobom![]()
I kroz sve to da testiras muza je li ljubomoran.Zagorka wrote:Iskreno,da me kandžija Meho a da me gleda Huso ili Zumra,nije moj izbor.....ili još gore da se pokušavaju ubaciti....ali ko hoće,ne sudim,druzila bih se normalno s njima,samo bih naglasila da ja nisam i da mi ne nude ako zele da ostanemo dobri
moj post se odnosio na jedan intervju koji sam ja odradila u swing clubu u Frankfurtu sa bracnim parom koji su vlasnici jednog luxsuznog swing cluba,,!!Ukosnica wrote:@calla, oprosti mi znatiželjnoj, ali pitati moram. tvoj opširan post utemeljen je na osobnim preferencijama...oli je formiran kao misaono razrađena oportunost društveno nekim ustaljenim normiranostima?
OT: osobno, nikad pribjegla ne bih ljubomore testiranju i respekta u vezi, kroz regularno posuđivanje i izmjenu partnera.
smatram se dovoljno maštovitom...da jedina, jedinom, budem. čak štoviše, u svojim razmišljanjima pođoh dovoljno daleko da sve te sex egzibicioniste proglasim tek nasilno neinhibiranim, nimalo opuštenim avanturistima(iako ne poričem mogućnost da ima i takovih). u zakutku mozga svog, i dalje ideja čuči da swinganje inicijalna je kreacija jednog od partnera, u kojem drugi sudjeluje pristankom vlastitim tek da spasio bi učmalo dosadnjikav brak. i pobogu...u swing slučaju, na što se onda intima odnosi??
Ti bi mozda voljela da si takva ali nisi i kad neko ne misli kao ti ti napadas i izmisljas rijeci.Julia-Klara wrote:eh evo me...
Je li neko od nas rekao da ga zanima? Iako mislis da pljujemo.ja rekoh svoje misljenje o temi svinganja vec, znaci apsolutno me ne zanima kako i ko sta radi u izmedju svoja cetiri zida.Niko od nas nije ni osudjivao, samo iznio misljenje jer e tema "za ili protiv" rekoh protiv i za razliku od tebe rekoh i zasto sam protiv.To je moj stav uglavnom za sve sto se desava. Dokle god se tudji zivoti ne dovode u opasnost mogu raditi sta hoce.
Ne govorim niti podrzavam nista samo da bih bila cool,kao sto Ukosnica kaze, nego jednostavno jer si ne mogu uzeti za pravo odredjivati nekome kako da zivi,sta da voli, kako da voli ili ne voli.Oni nemaju nikakve veze sa temom, a mi/ja sto verujem u ljubav dvoje ljudi (bilo istog ili razlicitog pola) rekoh da zbog iste sam NE za swingeraj.Ne osudjujem homoseksualce, jer je za mene i homosexualizam samo jedan od oblika ljubavi,a ljubav (kao takve,jel, i iako ne vjerujem u istu) ljude navodi (ili bi trebala to raditi) da budu dobri prema drugima.Svakako ali mi to ne oduzima pravo na misljenje.Ja jednostavno tako razmsiljam-svako ima pravo na svoj zivot, i da ga zivi onako kako zeli.Svi bi mi rado utjecali na negoga ili nesto ali ne mozemo.Drustvene ili bilo koje norme su tu, jer je neko (neki covjek cije se glediste nacelno ne slaze sa mojim) usvojio pisani ili nepisani zakon,i sad ja (ili bilo ko drugi) treba da se ponasa strogo kao sto je taj napisao? Sorry, ali ne mogu...Ne zelim! POnavaljm, ja nemam pravo birati i utjecati na neciji zivot, odluke, nacin ponasanja.Zasto?Svinganje spada u jednu od takvih stvari. Samim tim sto ne prakticiram niti cu (sa ovom pameti) mi ne daje pravo osudjivati one koji ga prakticiraju.Je li neko na temi napisao, da ih osudjuje ili da su losi kao ljudi.Ja mozda jednako tako kao ni drugi ne vjerujem da se nivo tolerancije ili ljubavi moze mjeriti spremnoscu partnera da pristane ili ne na sex sa drugim ljudima osim samo sa nama,ali nemam pravo osudjivati ih, govoriti da su losiji ljudi od nas,ili sta ti ja znam.Sve sto mogu reci o ljudima koji drugacije razmsiljaju od mene je samo to-drugacije razmsiljaju. To je sve...
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest