Mislim da nije toliko izbjegavanje suradnje u pitanju, nego se radi o slabom ili nikakvom umijeću slušanja. Što je posljedica neznanja imalo psihologije. Pitanje je dali te je uopće čuo/čula kakvu tortu želiš.
Koje vas osobine najviše nerviraju kod ljudi?
Moderator: Krokodil Behko
- BritkiMozak
- Osvježenje foruma

- Mood:
- Has thanked: 140 times
- Been thanked: 298 times
- Status: Offline
Re: Koje vas osobine najviše nerviraju kod ljudi?
Stvarnost je katkada gora i od najcrnije mašte.
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
U pravu si, I onda kada odreagujes ljutito, kazu ti,
vidi jest nadrndana zena. E pa...
vidi jest nadrndana zena. E pa...
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- Dijasporac89
- Sitna buranija

- Has thanked: 53 times
- Been thanked: 49 times
Defintivno osobe koje lažu i ostanu pri odbrani svoje laži i kada im pokažeš da si ih uhvatio u tome. E tek tada nastane šou, proširivanje i obrazlaganje slaganog.
- Kai
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 784 times
- Been thanked: 1742 times
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 53917 times
- Been thanked: 9592 times
- Status: Online
Pajdo moj samo struka, treba bit u toku sa vremenomBritkiMozak wrote: 08 May 2023, 13:28 Reči ću dvije istaknute ljudske osobine koje se isprepliću jedna s drugom, a koje me nerviraju do ibera. A to je želja za uživanjem i apsolutna lijenost za stjecanje novih znanja.
Znam kad dođeš kući umoran ko pas nakon osmosatnog rada i putovanja od kuće do posla pa s posla do kuće da ti nije ni d čega, da bi zimi najradije upalio komp. TV, smartphon, tablet, i piljio u njega. Kad je ljeto / rana jesen sjedio bi s društvom i pio kavu, možda i alkohol.
Znam da je uzeti čitati knjigu nakon posla, pogotovo ako to nije neki roman veoma težak put. Ali da mnogi nikad nisu u stanju pročitati makar neku knjigu o samopomoći, dakle knjigu iz psihologije, ne stručnu knjigu, nego knjigu koja psihologiju objašnjava na laicima krajnje jednostavna način, e pa takvog bi čovjeka valjda nečim mogo povremeno žvajznut, bez imalo žaljenja.
Mogu shvatiti da ne poznaješ što se krije u dubinama zemlje, svemira, što su crne rupe a što kvantna fizika. Mogu shvatiti da ne znaš kolikoko je koja planeta udaljena od Sunca i koliki joj je promjer, ali brate da nisi u stanju pročitati knjigu o samopomoći kako bi barem donekle razmio i sebe i druge ljude - takva ignorantnost je neoprostivi grijeh i ako radi toga grijeha ispaštaš posljedice - yebe mi se.
I pomalo it ganjat, za mozdane vijuge
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8109 times
- Been thanked: 19120 times
Kad neko komplikuje i hoce da u detalj sve isplanira. Ono, svaku sekundu mora isplanirati i jos zapitkuje kako cemo ovo, kako cemo ono. Kazes mu. Onda on, al kad onda ovo, pa necemo moci, necemo stici, treba ovako, treba onako. A jbte....
Onda se iznerviram i kazem icemo korak po korak, ne mozes isplanirati danas deset stvari koje trebamo uraditi sutra.
Onda se i ta osoba pocne nervirati aaaaa u tebe je sve opusteno, boli te briga, sta ako nesto krene naopako...
Cuj da mislim danas sta cu ako nesto mozda krene naopako
Onda se iznerviram i kazem icemo korak po korak, ne mozes isplanirati danas deset stvari koje trebamo uraditi sutra.
Onda se i ta osoba pocne nervirati aaaaa u tebe je sve opusteno, boli te briga, sta ako nesto krene naopako...
Cuj da mislim danas sta cu ako nesto mozda krene naopako
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 53917 times
- Been thanked: 9592 times
- Status: Online
Nemeres, dobro siMaja wrote: 08 May 2023, 21:14 Kad neko komplikuje i hoce da u detalj sve isplanira. Ono, svaku sekundu mora isplanirati i jos zapitkuje kako cemo ovo, kako cemo ono. Kazes mu. Onda on, al kad onda ovo, pa necemo moci, necemo stici, treba ovako, treba onako. A jbte....
Cuj da mislim danas sta cu ako nesto mozda krene naopako![]()
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao

- Kai
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 784 times
- Been thanked: 1742 times
Kad cemo?Maja wrote: 08 May 2023, 21:14 Kad neko komplikuje i hoce da u detalj sve isplanira. Ono, svaku sekundu mora isplanirati i jos zapitkuje kako cemo ovo, kako cemo ono. Kazes mu. Onda on, al kad onda ovo, pa necemo moci, necemo stici, treba ovako, treba onako. A jbte....
Cuj da mislim danas sta cu ako nesto mozda krene naopako![]()
Vragolasto..
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4125 times
- Been thanked: 3094 times
Bahatost
Agresivnost
Pasivna agresija (ne znam je li mi gora otvorena agresivnost ili pasivna agresija)
Nedostatak manira
Samoljublje
Skrtost
Agresivnost
Pasivna agresija (ne znam je li mi gora otvorena agresivnost ili pasivna agresija)
Nedostatak manira
Samoljublje
Skrtost
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22584 times
- Been thanked: 20725 times
Ljudi koji obožavaju sebe, koji obožavaju svoj horoskopski znak i viču da su bolji od svih ostalih
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Nice
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 24313 times
- Been thanked: 10512 times
- Arthur Dent
- Forum [Bot]
- Has thanked: 969 times
- Been thanked: 6931 times
opet si predugo bio pred ogledalom...Chan wrote: 09 May 2023, 07:38 Ljudi koji obožavaju sebe, koji obožavaju svoj horoskopski znak i viču da su bolji od svih ostalih
- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 24313 times
- Been thanked: 10512 times
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10021 times
- Been thanked: 16918 times
Oni sto za svako rjesenje nadju problem, vjeciti pesimisti, cim te vide da se smijes eto ih da ti svojim crnjakom pokvare dan. Usporeni ljudi, Boze, umirem dok ìh gledam
Ljudi kojima je sve mrsko, sta god bi, gdje god bi njima je to taakoooo teeesko 
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Arthur Dent
- Forum [Bot]
- Has thanked: 969 times
- Been thanked: 6931 times
dok sam ovo procitao, vec sam se nanervirao.spacebound wrote: 09 May 2023, 09:21 Oni sto za svako rjesenje nadju problem, vjeciti pesimisti, cim te vide da se smijes eto ih da ti svojim crnjakom pokvare dan. Usporeni ljudi, Boze, umirem dok ìh gledamLjudi kojima je sve mrsko, sta god bi, gdje god bi njima je to taakoooo teeesko
![]()
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22584 times
- Been thanked: 20725 times
Ja ovdje izuzimam samog sebe, jer nema smisla da sebe ubrajam. There can only be oneArthur Dent wrote: 09 May 2023, 09:05opet si predugo bio pred ogledalom...Chan wrote: 09 May 2023, 07:38 Ljudi koji obožavaju sebe, koji obožavaju svoj horoskopski znak i viču da su bolji od svih ostalih
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10021 times
- Been thanked: 16918 times
Imam jedno ovu pticu zlosutnicu, pesimistu po rodjenju i ubijedjenju. Bolje nista ne pricaj, sve ce ona naci kako moze najgore bitiArthur Dent wrote: 09 May 2023, 09:35dok sam ovo procitao, vec sam se nanervirao.spacebound wrote: 09 May 2023, 09:21 Oni sto za svako rjesenje nadju problem, vjeciti pesimisti, cim te vide da se smijes eto ih da ti svojim crnjakom pokvare dan. Usporeni ljudi, Boze, umirem dok ìh gledamLjudi kojima je sve mrsko, sta god bi, gdje god bi njima je to taakoooo teeesko
![]()
imas li puno ovakvih ljudi oko sebe? kako oni insanu crpe energiju, bem ti misa...
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- bagra
- Forum [Bot]
- Has thanked: 492 times
- Been thanked: 1077 times
kad mu je smisao zivota - dobro se nakrkat
samo to. sve drugo je manje bitno
i sve ih je vise mescini
samo to. sve drugo je manje bitno
i sve ih je vise mescini
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4125 times
- Been thanked: 3094 times
Sjetila sam se jos: Tvrdoglavost i osvetoljubivost.Lavlje_srce wrote: 09 May 2023, 00:08 Bahatost
Agresivnost
Nedostatak manira
Samoljublje
Skrtost
Memento Mori