Pa ti Ogreševicu nemoj u koaliciju sa pešestorkom.Chan wrote: 09 May 2023, 12:16 Haman da su krenuli praviti čistku. Na udaru su Hadžibajrić, njegov sin i još mnogi drugi.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/opcinsk ... /230509074
Eto ti sad

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Pa ti Ogreševicu nemoj u koaliciju sa pešestorkom.Chan wrote: 09 May 2023, 12:16 Haman da su krenuli praviti čistku. Na udaru su Hadžibajrić, njegov sin i još mnogi drugi.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/opcinsk ... /230509074
Pa to je bilo i za očekivati, kada hoćeš izdati i dušmaninu pod noge, a da ti narod i dalje vjeruje i aplaudira je pomenuti bajram, islam, džamije.insomnia wrote: 09 May 2023, 12:00 Lik MVP a ne zna se u navedene zemlje vec moze ici sa Lk
Glavni argument bajram na Kosovu
Strasno
Ovaj se moze desiti samo Suljama i Mujama.Krokodil Behko wrote: 09 May 2023, 09:51 I šta kažu ovi maloumni patetičari, išo Dino odati počast žrtvama masakra u BG?
Ama, išao je on zbog drugih stvari.
Da je makar neke pare uzeo. Ovako, izdade i prodade nas tačno za kesicu smokija
"Obratio mi se Dragan Bursać, bolje rečeno naružio me u kolumni. Pozvao se na dva spina, dvije laži. Jedna je napisana u naslovu teksta čitanog i nekad objektivnog portala dok u samom tekstu piše tačno i potpuno drugačije, a druga je laž i u naslovu i u tekstu na drugom portalu koji laži sije svakodnevno.
Gospodine Bursać, opasan je ovaj sistem koji se ruši. Ako vas uvuku u vrtlog svog lažnog narativa može se desiti da vas pretvore u novog Avdu Avdića, a sa te se staze na staze objektivnog novinarstva ne može vratiti. Kad god budete raspoloženi za razgovor uživo, intervju ili snimanje kamerom, vrlo rado ću se odazvati. Čuvajte dignitet kritike i pisane riječi", napisao je Konaković izbjegavajući javno navesti na koje "spinove" i koje portale misli.
"Ne patronizirajte novinarima"
Ubrzo je stigao i odgovor Bursaća na navedenu Konakovićevu prozivku. Bursać je upozorio Konakovića da ne patronizira novinarima i da ne guši slobodu misli i pisane riječi. Njegovu reakciju prenosimo u cjelosti:
Poštovani ministre Konakoviću,
Nije mi poznato da je do sad sa pozicije moći vršen ovakav pritisak na novinare, pa hajde da vam odgovorim.
Dakle, ja sam vaš korektiv kao novinar i kolumnista, a ne vi moj. Vi ste uposlenik svih građana i građanki i na poziciji ste moći, koja vam daje privilegije, ali i odgovornosti. I to najveće moguće odgovornosti u jednoj državi jer ste Ministar vanjskih poslova. Vaš posao je najpodložniji kritikama i ovdje i bilo gdje u svijetu i to vam je jasno.
To prvo, a sad drugo i bitnije. Veliki Alber Kami je kazao kako je novinar misleće biće koje kritički promišlja stvarnost. Moj i vaš stav ne moraju biti jednaki, ali ja kao novinar moram napisati istinu. A pisao sam samo i jedino istinu i to citirajući vas i vaše izjave. Zašto vi izjavljujete to što izjavljujete, ne znam. Do vas je.
Isto tako do vas je i da ne patronizirate novinarima i da ne gušite slobodu misli i napisane riječi. Koliko sam prijetnji zbog istine dobio, mislim da i sami znate, kao što znate u kakvim okolnostima i uslovima živim u Banjaluci, upravo zbog pisanja istine, ali toje sad manje važno.
Ono što je važno je da pokušate maksimalno dobro raditi svoj posao, kao i ja svoj. Za svoj sam dobio neke od najvažnijih međunarodnih novinarskih nagrada, pa mogu kazati da znam ponešto o njemu.
Što se tiče vašeg poređenja sa nekim ljudima i nekim medijima, ja nisam niko od njih, ja sam Dragan Bursać, čovjek koji misli svojom glavom, kome je ideja vodilja - sloboda i koji nema oraha u džepovima.
Kažete, opasan je ovaj sistem koji se ruši. Ja sam kritički pisao o tom sistemu još dok ste vi kao član SDA bili dio tog sistem i mislim o njemu sve najgore. Mnogo gore od vas, vjerujte mi. Ali vi ste sad, gospodine Konakoviću, na vlasti i vi povlačite poteze od kojih zavisi budućnost vaše, ali i moje Bosne i Hercegovine.
Hvala vam još jednom i sasvim sam siguran da ćemo popiti kafu u Sarajevu ili bilo gdje kad se sretnemo!
Iskreno, Dragan Bursać
Zašto? Zbog ovog"Vidite šta nam se desilo prije nove godine, Energoinvest, kao dobavljač je potpisao povećanje transportnih tarifa kroz RS za 50 posto. Razlog zbog čega su oni to uradili je da su prije nove godine napravili fiktivne radove gdje se ništa nije radilo na gasnom sistemu i smanjili dotok prirodnog gasa za Sarajevo i rekli ako ne pristanete na te tarife od 1. januara ćemo vam u potpunosti obustaviti gas. To svi znaju. I to nije način na koji treba krenuti u ove projekte. Sa državnim zakonom takve ucjene ne mogu provoditi", ističe Bečarević.
Istina da energetika nije bila na državnom, nego na kantonalnom nivou(što se tiče rs, samo na entitetskom), ali je petrič nametnuo odluku kojom je to prenijeto na državni nivo i svi su pristali na tu odluku.Predsjednik RS-a Milorad Dodik kazao je da je spreman da podrži Južnu interkonekciju, ali da energetika nije u nadležnosti Bosne i Hercegovine.
Dodik je naveo i da mu nije jasno zašto neko blokira razvojne projekte, a povod je bila izjava člana Predsjedništva BiH Željka Komšića vezano za interkonekcije.
"Mi smo spremni na to da podržimo južnu konekciju, ali oni moraju da shvate da energetika nije u nadležnosti BiH. To nije u skladu sa Ustavom (Zakon o gasu BiH). Ako neko smatra da treba zaustaviti razvojne projekte u Republici Srpskoj, zaustavićemo i mi u BiH, neće biti realizovani", poručio je Dodik.
On bolje ne zna,koliko god se upinjao.Lavlje_srce wrote: 09 May 2023, 19:41 Hvala Bursacu sto podsjeti Konakovica da je uposlenik gradjana i gradjanki, a nije nam bilo kakav autoritet niti nam moze nametati misljenje.
Mozda se srusi i njegov megalomanski pristup. Prenaglo, preagresivno i na pretjerano patronizirajuci nacin je krenuo, a kod naroda bas i nema neki kredit. O intelektualnom kapacitetu da i ne govorimo. Moguce da je autoritet u svojoj kuci, sto se tice ostalih mora pokazati rezultate rada. Dosad ima gafove. Bosanci su preumorni od svih vas coporativno, od preletaca mozda i najvise. Dok upozorava druge i ponasa se poput dokone domacice, bilo bi mu pametnije da se pozabavi ucenjem barem osnova diplomatije.
No, jesil planirao iduci BajramNaseef Mushroom wrote: 09 May 2023, 20:05 Interesantno kako Konaković kod Dodika, Čovića, Vučića i Milanovića glumi zrelu osobu koja ne reaguje na njihove izjave jer želi biti diplomata dok Komšiću i Bursaču odgovara odmah kao neka internet mahaluša.
Ali pazite tog ega i arogancije, drugim riječima “Bursaču ne budi SDA botina” jer čovjek koristi demokratsko pravo da ga kritikuje.
Taare wrote: 09 May 2023, 18:03 U pravu su bili behko i iron. Bez ovog ništa ne potpisivat.
Zašto? Zbog ovog"Vidite šta nam se desilo prije nove godine, Energoinvest, kao dobavljač je potpisao povećanje transportnih tarifa kroz RS za 50 posto. Razlog zbog čega su oni to uradili je da su prije nove godine napravili fiktivne radove gdje se ništa nije radilo na gasnom sistemu i smanjili dotok prirodnog gasa za Sarajevo i rekli ako ne pristanete na te tarife od 1. januara ćemo vam u potpunosti obustaviti gas. To svi znaju. I to nije način na koji treba krenuti u ove projekte. Sa državnim zakonom takve ucjene ne mogu provoditi", ističe Bečarević.
Istina da energetika nije bila na državnom, nego na kantonalnom nivou(što se tiče rs, samo na entitetskom), ali je petrič nametnuo odluku kojom je to prenijeto na državni nivo i svi su pristali na tu odluku.Predsjednik RS-a Milorad Dodik kazao je da je spreman da podrži Južnu interkonekciju, ali da energetika nije u nadležnosti Bosne i Hercegovine.
Dodik je naveo i da mu nije jasno zašto neko blokira razvojne projekte, a povod je bila izjava člana Predsjedništva BiH Željka Komšića vezano za interkonekcije.
"Mi smo spremni na to da podržimo južnu konekciju, ali oni moraju da shvate da energetika nije u nadležnosti BiH. To nije u skladu sa Ustavom (Zakon o gasu BiH). Ako neko smatra da treba zaustaviti razvojne projekte u Republici Srpskoj, zaustavićemo i mi u BiH, neće biti realizovani", poručio je Dodik.
https://www.slobodnaevropa.org/a/bosna- ... 96249.htmlNepostojanje ove legislative je jedan od razloga zbog kojih je Bosna i Hercegovina pod sankcijama Evropske energetske zajednice od kraja 2020. godine.
Bosna i Hercegovina je pod sankcijama zbog nepoštovanja Drugog energetskog paketa u sektoru gasa, Direktive o sumporu i gorivima, kao i Trećeg energetskog paketa za električnu energiju i gas.
Prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, u zemlju već godinama najviše prirodnog gasa stiže iz Ruske Federacije – redovno više od 50 odsto (ilustrativna fotografija)
"Bosna i Hercegovina nema zakon o gasu, niti ima državnog regulatora koji bi mogao da kontroliše, između ostalog, i pitanje monopola", upozorila je tada Evropska energetska zajednica.
Nisam ubrzoPasaga wrote: 09 May 2023, 20:24No, jesil planirao iduci BajramNaseef Mushroom wrote: 09 May 2023, 20:05 Interesantno kako Konaković kod Dodika, Čovića, Vučića i Milanovića glumi zrelu osobu koja ne reaguje na njihove izjave jer želi biti diplomata dok Komšiću i Bursaču odgovara odmah kao neka internet mahaluša.
Ali pazite tog ega i arogancije, drugim riječima “Bursaču ne budi SDA botina” jer čovjek koristi demokratsko pravo da ga kritikuje.
Ili Pazar ili Pristin![]()
Slazem se, samo takvim se ne dozvoljava da prosperiraju.ironman wrote: 09 May 2023, 20:05On bolje ne zna,koliko god se upinjao.Lavlje_srce wrote: 09 May 2023, 19:41 Hvala Bursacu sto podsjeti Konakovica da je uposlenik gradjana i gradjanki, a nije nam bilo kakav autoritet niti nam moze nametati misljenje.
Mozda se srusi i njegov megalomanski pristup. Prenaglo, preagresivno i na pretjerano patronizirajuci nacin je krenuo, a kod naroda bas i nema neki kredit. O intelektualnom kapacitetu da i ne govorimo. Moguce da je autoritet u svojoj kuci, sto se tice ostalih mora pokazati rezultate rada. Dosad ima gafove. Bosanci su preumorni od svih vas coporativno, od preletaca mozda i najvise. Dok upozorava druge i ponasa se poput dokone domacice, bilo bi mu pametnije da se pozabavi ucenjem barem osnova diplomatije.
Dobar,ako ima ko ce mu rec sta da radi da to poslusa ,dalje i ne bas..al eto.
Mali Cenga iz Sdp je svijet izmislio za ovog..ali Cenga nije hraljo i ne gura se..
Ma jok.Lavlje_srce wrote: 09 May 2023, 22:56Slazem se, samo takvim se ne dozvoljava da prosperiraju.ironman wrote: 09 May 2023, 20:05
On bolje ne zna,koliko god se upinjao.
Dobar,ako ima ko ce mu rec sta da radi da to poslusa ,dalje i ne bas..al eto.
Mali Cenga iz Sdp je svijet izmislio za ovog..ali Cenga nije hraljo i ne gura se..
Sta mislis o danasnjim hapsenjima Hadzibajrica i vrle mu sekretarice? Nemoj samo reci da je to "udar na Bosnjake".
Users browsing this forum: No registered users and 8 guests