Sad nek' mi samo eksperti na brzaka pojasne, otkud u nasem miroljubivom, pristojnom, Bogobojaznom i merhametli narodu takve pojave? Uh sto ne mogu hipokrizije.

Moderator: Krokodil Behko
Ne lazem ni ja niti mi je lagao on. Mi samo nismo licemjeri. Ponasanje djece vidi svako koga djeca (iole) zanimaju. Moja komsinica ima dva sina od 3 i 4 godine koji se non-stop tuku vec u tom dobu. Odrasli su problem kao ti npr. koji si na ovoj temi izjavio da bi odlezao sina da nesto slicno napravi. Normalni ljudi ne bi, nego bi se pozabavili uzrocima i pokusali ukazati pomoc.Laser wrote: 10 May 2023, 20:24 Iskaz jedne nadrndane učiteljice je dokaz ispravnosti teze?
Uostalom, šta ako laže jaran ili ako lažeš i ti.![]()
Zaboravih reći i ovo:Lavlje_srce wrote: 10 May 2023, 20:30E jadan ti. Ne lazem ni ja niti mi je lagao on. Mi samo nismo licemjeri. Ponasanje djece vidi svako koga djeca (iole) zanimaju. Moja komsinica ima dva sina od 3 i 4 godine koji se non-stop tuku vec u tom dobu. Odrasli su problem kao ti npr. koji si na ovoj temi izjavio da bi odlezao sina da nesto slicno napravi. Normalni ljudi ne bi, nego bi se pozabavili uzrocima i pokusali ukazati pomoc.Laser wrote: 10 May 2023, 20:24 Iskaz jedne nadrndane učiteljice je dokaz ispravnosti teze?
Uostalom, šta ako laže jaran ili ako lažeš i ti.![]()
Sve ti je to krenulo nizbrdo onda kad su u škole uveli pedagoge i slična sranja, samo da se ljudi negdje zaposle.Chan wrote: 10 May 2023, 20:34 Ja sam mislio da je poprilično ok kod nas
onda sam skoro otišao sa drugom u elektrotehničku školu u Tuzli da pokupi malog od sestre... prvi srednje
došli pred učionicu kad unutra gađaju jedni druge stolicama, a profesor na tabli nešto piše i predaje
sunce ti poljubim
Nece niko. Trebace im pancir kad krenu na posao.spacebound wrote: 10 May 2023, 20:38 Ma katastrofa je u skolama. Ja ne znam ko ce uopste u buducnosti htjeti da radi u prosvjeti.
Djeca 1., 3., 5. osnovne sta rade, kakvi li su tek stariji. I gledajuci sta se desava teze je roditeljima djevojcica danas nego djecaka. To 2. razred, a ruga se ako drugarica dva puta u istoj sedmici obuce istu majicu.
Jesu to SDA metode defamacije?Laser wrote: 10 May 2023, 20:36Zaboravih reći i ovo:Lavlje_srce wrote: 10 May 2023, 20:30
E jadan ti. Ne lazem ni ja niti mi je lagao on. Mi samo nismo licemjeri. Ponasanje djece vidi svako koga djeca (iole) zanimaju. Moja komsinica ima dva sina od 3 i 4 godine koji se non-stop tuku vec u tom dobu. Odrasli su problem kao ti npr. koji si na ovoj temi izjavio da bi odlezao sina da nesto slicno napravi. Normalni ljudi ne bi, nego bi se pozabavili uzrocima i pokusali ukazati pomoc.
Laže ti i izmišljena prijateljica sa Vračara.
Meni je opet i to pogrešno, jer je pretjerano. I u moje vrijeme je bilo toga, ali ne u toj mjeri. Autoritet se ipak poštovao.Laser wrote: 10 May 2023, 20:41Sve ti je to krenulo nizbrdo onda kad su u škole uveli pedagoge i slična sranja, samo da se ljudi negdje zaposle.Chan wrote: 10 May 2023, 20:34 Ja sam mislio da je poprilično ok kod nas
onda sam skoro otišao sa drugom u elektrotehničku školu u Tuzli da pokupi malog od sestre... prvi srednje
došli pred učionicu kad unutra gađaju jedni druge stolicama, a profesor na tabli nešto piše i predaje
sunce ti poljubim
U moje doba, pravo doba, čim se počneš prekomjerno kofrčit, nastavnik ti zvizne šamarčinu da ti se sve zavrti.
Ako bi taj incident slučajno spomenuo kod kuće, onda dobiješ dodatne batine.![]()
Batine su ukinute, a nikakva efikasna alternativa nije ponuđena, pa smo sad u procijepu između dokazano efikasnih batina i nekog budućeg nebatinaškog rješenja koje će vjerovatno ponudit AI Inteligence.
Tek tad smo nayebali.![]()
Hoces reci da je covjek tako mutavo stvorenje da jedino batinom uci, nikako razgovorom?Laser wrote: 10 May 2023, 20:41Sve ti je to krenulo nizbrdo onda kad su u škole uveli pedagoge i slična sranja, samo da se ljudi negdje zaposle.Chan wrote: 10 May 2023, 20:34 Ja sam mislio da je poprilično ok kod nas
sunce ti poljubim
U moje doba, pravo doba, čim se počneš prekomjerno kofrčit, nastavnik ti zvizne šamarčinu da ti se sve zavrti.
Ako bi taj incident slučajno spomenuo kod kuće, onda dobiješ dodatne batine.![]()
Batine su ukinute, a nikakva efikasna alternativa nije ponuđena, pa smo sad u procijepu između dokazano efikasnih batina i nekog budućeg nebatinaškog rješenja koje će vjerovatno ponudit AI Inteligence.
Kako će se čuti kad ne ispuštaju mobitele iz rukuFuddo wrote: 10 May 2023, 20:50 Zanimljivo, u americkoj skoli se ne cuje nista, nema dreke, galame, divljanja.
Udjes tamo, isto da svi meditiraju, muha se ne cuje.
I kad je pauza dok prolaze hodnicima, isto
Al zato sve nadoknadi neki blento sa ar 15 kad mu nesta svinta i tablete mu ne djeluju.
Naravno. Samo pedagoskim metodama se sve moze. Moja drugarica (jos jedna izmisljena LasereChan wrote: 10 May 2023, 20:45Meni je opet i to pogrešno, jer je pretjerano. I u moje vrijeme je bilo toga, ali ne u toj mjeri. Autoritet se ipak poštovao.
Treba naći neki balans, ali kuda idemo mislim da se više ne možemo vratiti nazad. Kod nas je opet i problem što dolaze podobni, a ne stručni ljudi mada koliko god da su stručni ne mogu se sva djeca obuzdati isključivo lijepom pričom i slično.
Ma jokChan wrote: 10 May 2023, 20:51Kako će se čuti kad ne ispuštaju mobitele iz rukuFuddo wrote: 10 May 2023, 20:50 Zanimljivo, u americkoj skoli se ne cuje nista, nema dreke, galame, divljanja.
Udjes tamo, isto da svi meditiraju, muha se ne cuje.
I kad je pauza dok prolaze hodnicima, isto
Al zato sve nadoknadi neki blento sa ar 15 kad mu nesta svinta i tablete mu ne djeluju.![]()
When we grew up and went to school
There were certain teachers who would
Hurt the children any way they could
By pouring their derision
Upon anything we did
And exposing every weakness
However carefully hidden by the kids
But in the town it was well known
When they got home at night, their fat and
Psycopathic wives would thrash them
Within inches of their lives
Da, autoritet se poštovao.Chan wrote: 10 May 2023, 20:45Meni je opet i to pogrešno, jer je pretjerano. I u moje vrijeme je bilo toga, ali ne u toj mjeri. Autoritet se ipak poštovao.Laser wrote: 10 May 2023, 20:41
Sve ti je to krenulo nizbrdo onda kad su u škole uveli pedagoge i slična sranja, samo da se ljudi negdje zaposle.
Treba naći neki balans, ali kuda idemo mislim da se više ne možemo vratiti nazad. Kod nas je opet i problem što dolaze podobni, a ne stručni ljudi mada koliko god da su stručni ne mogu se sva djeca obuzdati isključivo lijepom pričom i slično.
Ne nikako to prvo, nego ono drugo.spacebound wrote: 10 May 2023, 20:51Hoces reci da je covjek tako mutavo stvorenje da jedino batinom uci, nikako razgovorom?Laser wrote: 10 May 2023, 20:41
Sve ti je to krenulo nizbrdo onda kad su u škole uveli pedagoge i slična sranja, samo da se ljudi negdje zaposle.
Ja mislim da je greska u tome sto se batinjanje zanijenilo potpunim prepustanjem djetetu da radi sta hoce, nigdje sredine.
spacebound wrote: 10 May 2023, 20:38 Ma katastrofa je u skolama. Ja ne znam ko ce uopste u buducnosti htjeti da radi u prosvjeti.
Djeca 1., 3., 5. osnovne sta rade, kakvi li su tek stariji. I gledajuci sta se desava teze je roditeljima djevojcica danas nego djecaka. To 2. razred, a ruga se ako drugarica dva puta u istoj sedmici obuce istu majicu.
Jel to pink floyd?insomnia wrote: 10 May 2023, 20:59 Jest. Golem je jazuk sto se ne mogu izivljavati nad đecom
A lijepo kaze WatersWhen we grew up and went to school
There were certain teachers who would
Hurt the children any way they could
By pouring their derision
Upon anything we did
And exposing every weakness
However carefully hidden by the kids
But in the town it was well known
When they got home at night, their fat and
Psycopathic wives would thrash them
Within inches of their lives
Users browsing this forum: No registered users and 5 guests