Beograd: Učenik pucao u školi, ima mrtvih i ranjenih

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4119 times
Been thanked: 3086 times
Status: Offline

Re: Beograd: Učenik pucao u školi, ima mrtvih i ranjenih

Post by Lavlje_srce »

Chan wrote: 10 May 2023, 20:45Meni je opet i to pogrešno, jer je pretjerano. I u moje vrijeme je bilo toga, ali ne u toj mjeri. Autoritet se ipak poštovao.
Treba naći neki balans, ali kuda idemo mislim da se više ne možemo vratiti nazad. Kod nas je opet i problem što dolaze podobni, a ne stručni ljudi mada koliko god da su stručni ne mogu se sva djeca obuzdati isključivo lijepom pričom i slično.
Onaj ko voli izazove, potrudice se i da ih savlada. Oni koji vole formu i autoritarni pristup, ne trebaju se priblizavati djeci.

Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2807 times
Been thanked: 23216 times

Post by HAVANA »

Screenshot_20230510_211219_com.facebook.katana_edit_901907668908208.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1220 times
Been thanked: 3871 times

Post by Laser »

Lavlje_srce wrote: 10 May 2023, 20:52
Naravno. Samo pedagoskim metodama se sve moze. Moja drugarica (jos jedna izmisljena Lasere :lud) ima prijateljski odnos s djecom, jedinice ne dijeli nego im daje drugu sansu i uvijek je spremna saslusati djecu poslije casa. Sami joj dolaze. Radi na zamjeni profesorice u gimnaziji. Posto je i sama preosjetljiva nema govora o vikanju ili agresivnosti. Djeca nedavno trazila od direktorice da je vrati umjesto stalne profesorice.
Sve je krenulo rapidno naopako kad je isprazno blebetanje postalo pomodarstvo, dovedeno je do savršenstva i kad je tehnologija pomogla da se to preljevanje iz šupljeg u prazno kao od šale može publikovati čak i u najzabačenije krajeve svijeta. :D.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

HAVANA wrote: 10 May 2023, 21:03 Bolje da ja nista ne pisem. Al slazem se sa laserom. Ne znam kolika su vam djeca ali u nekim godinama kad ih ponese, mozes ti razgovarat do sutra, dzaba ti to u tom periodu. Ja sam stariju cerku prebio dva puta, mladju nikad. Ne zbog nekog belaja, nisam se nikad ni zacrvenio zbog nje a ne sta drugo ali bio je period te drcnosti i ruznog ponasanja prema roditeljima, u skoli itd. Fasovala je zbog nacina razgovora sa majkom. Ni zbog ceg drugog. Kad sam najgori bio, ludjak totalni, majka je majka. Mogla je komotno doc i isamarat me samo bi glavu pogeo a ne da nasrnem il odgovorim odvratno kako puno njih danas prica sa roditeljima, nastavnicima...Red se mora znati i uspostavice se, taman i degenekom ako ne ide drugacije.Bolje da ih ja naucim nego da ih ko nas zivot i ulica uci dok se ne smire i ne skontaju neke stvari.
Bas si me razocarao ovim upisom. :dole Nisam vjerovala da cu ovako nesto procitati od tebe.

Mene otac nikad nije prstom pipnuo, a bio mi je autoritet. Autoritet tj. postovanje se ne postize nasiljem.
Last edited by Lavlje_srce on 10 May 2023, 21:27, edited 1 time in total.
Memento Mori

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 50956 times
Been thanked: 9069 times
Status: Online

Post by ElTriconi »

Sjecam se to je cini mi se u pink floyd the wall filmu, sjecam se kad smo babo i ja bili budni do nekoh doba nekad davno, emitovalo na televiziji i babo snimo na video kasetu 🤗😊

Meni strasno bilo al su ljudi nema dalje, sto sam stariji vise cijenim 🤗😊
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

😁
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Laser wrote: 10 May 2023, 21:26
Lavlje_srce wrote: 10 May 2023, 20:52
Naravno. Samo pedagoskim metodama se sve moze. Moja drugarica (jos jedna izmisljena Lasere :lud) ima prijateljski odnos s djecom, jedinice ne dijeli nego im daje drugu sansu i uvijek je spremna saslusati djecu poslije casa. Sami joj dolaze. Radi na zamjeni profesorice u gimnaziji. Posto je i sama preosjetljiva nema govora o vikanju ili agresivnosti. Djeca nedavno trazila od direktorice da je vrati umjesto stalne profesorice.
Sve je krenulo rapidno naopako kad je isprazno blebetanje postalo pomodarstvo, dovedeno je do savršenstva i kad je tehnologija pomogla da se to preljevanje iz šupljeg u prazno kao od šale može publikovati čak i u najzabačenije krajeve svijeta. :D.
Rece covjek kome je Yuval Noah Harari osoba vrijedna paznje. On je sa svojim grandioznim deluzijama i mokrim snovima o ovladavanju cijelim svijetom vrijedan iskljucivo minucioznog psihijatrijskog ispitivanja.
Memento Mori

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2807 times
Been thanked: 23216 times

Post by HAVANA »

Lavlje_srce wrote: 10 May 2023, 21:27
HAVANA wrote: 10 May 2023, 21:03 Bolje da ja nista ne pisem. Al slazem se sa laserom. Ne znam kolika su vam djeca ali u nekim godinama kad ih ponese, mozes ti razgovarat do sutra, dzaba ti to u tom periodu. Ja sam stariju cerku prebio dva puta, mladju nikad. Ne zbog nekog belaja, nisam se nikad ni zacrvenio zbog nje a ne sta drugo ali bio je period te drcnosti i ruznog ponasanja prema roditeljima, u skoli itd. Fasovala je zbog nacina razgovora sa majkom. Ni zbog ceg drugog. Kad sam najgori bio, ludjak totalni, majka je majka. Mogla je komotno doc i isamarat me samo bi glavu pogeo a ne da nasrnem il odgovorim odvratno kako puno njih danas prica sa roditeljima, nastavnicima...Red se mora znati i uspostavice se, taman i degenekom ako ne ide drugacije.Bolje da ih ja naucim nego da ih ko nas zivot i ulica uci dok se ne smire i ne skontaju neke stvari.
Bas si me razocarao ovim upisom. :dole Nisam vjerovala da cu ovako nesto procitati od tebe.

Mene otac nikad nije prstom pipnuo, a bio mi je autoritet. Autoritet tj. postovanje se ne postize nasiljem.
E ja jesam. Ako mi ona ne zamjera ne znam sto je tebi problem? U tom periodu je to bilo potrebno jer je malo drugacije naravi od mladje koju nikad nisam dotako. Lako je pricat, odgajajte pa se javite od 13 do 17... godine kako ide... Ja sam svoje obavio i prezadovoljan sa njima. I odnosom i svim. :cudi
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 30248 times
Been thanked: 27981 times

Post by Morgen »

Ovde se vidi koliko postujes i volis svoju zenu.
:ruke
Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1220 times
Been thanked: 3871 times

Post by Laser »

Lavlje_srce wrote: 10 May 2023, 21:34
Laser wrote: 10 May 2023, 21:26

Rece covjek kome je Yuval Noah Harari osoba vrijedna paznje. On je sa svojim grandioznim deluzijama i mokrim snovima o ovladavanju cijelim svijetom vrijedan iskljucivo minucioznog psihijatrijskog ispitivanja.
:mah
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
Kai
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 784 times
Been thanked: 1741 times

Post by Kai »

Zagorka wrote: 10 May 2023, 14:53
Kai wrote: 10 May 2023, 10:40

Ma to su trebali skinuti ga snajperom i rijesiti svijet budale.. ovako ce opet placati njegovo ljecenje porodoce zrtava.. i haj ti pusti budalu opet na slobodu..
Treba im mali. Haman će ga radikali uzgajat ko Arkana.
Ako ga ne utepa neciji otac,brat..
Vragolasto..:zao
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

HAVANA wrote: 10 May 2023, 21:36
Lavlje_srce wrote: 10 May 2023, 21:27Bas si me razocarao ovim upisom. :dole Nisam vjerovala da cu ovako nesto procitati od tebe.

E ja jesam. Ako mi ona ne zamjera ne znam sto je tebi problem? U tom periodu je to bilo potrebno jer je malo drugacije naravi od mladje koju nikad nisam dotako. Lako je pricat, odgajajte pa se javite od 13 do 17... godine kako ide... Ja sam svoje obavio i prezadovoljan sa njima. I odnosom i svim. :cudi
Zato sto se nasiljem nista ne postize i apsolutno sam protiv nasilja (verbalnog/emocionalnog/fizickog). Znala sam ici kod komsinice koja je svojom rucetinom (ima u njoj jedno 1.85) znala odvaliti malog koji je samo ziv, samo da je sprijecim. Mali nije grub, nije divlji, samo je ziv. Drugoj sam rekla, udari li jos jednom dijete, prijavicu je Socijalnoj sluzbi pa neka njima racionalizira kako i sta je dovelo do toga. Muska ruka je daleko teza od zenske. Naravno da ti zamjera i naravno da ti to nece reci. Mama me udarila po zadnjici par puta kao malu curicu i nikad joj nisam zaboravila (ali joj nisam to ni rekla). Da me je otac udario, sigurno bih pobjegla od kuce. Nasilje ne izaziva postovanje, samo produzava ciklus nasilja. Ovo je cinjenica.
Laser wrote: 10 May 2023, 21:41
Lavlje_srce wrote: 10 May 2023, 21:34

:mah
:bjezi
Memento Mori

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23868 times
Been thanked: 6237 times

Post by Veca »

Taare wrote: 10 May 2023, 10:55 Gledo haman tri minute i ugasio. Al gledaj komentara jbo te država :bua

...i ja isto tako, 2-3 minute, yebala mu sve po spisku, dislajk i to je to, koji god njihov kanal pogledas, skoro ista spika! :bua
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Lavlje_srce wrote: 10 May 2023, 22:01 Zato sto se nasiljem nista ne postize
Nikad nisi pucnula svoje dijete/djecu?
Svi mi se morete obratit
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4038 times
Been thanked: 3702 times

Post by Naseef Mushroom »

Lavlje_srce wrote: 10 May 2023, 21:16
Chan wrote: 10 May 2023, 20:45Meni je opet i to pogrešno, jer je pretjerano. I u moje vrijeme je bilo toga, ali ne u toj mjeri. Autoritet se ipak poštovao.
Treba naći neki balans, ali kuda idemo mislim da se više ne možemo vratiti nazad. Kod nas je opet i problem što dolaze podobni, a ne stručni ljudi mada koliko god da su stručni ne mogu se sva djeca obuzdati isključivo lijepom pričom i slično.
Onaj ko voli izazove, potrudice se i da ih savlada. Oni koji vole formu i autoritarni pristup, ne trebaju se priblizavati djeci.

Dobar primjer sa tim filmom :D.

Evo legenda objasnio :oo

Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
immuno
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 13041 times
Been thanked: 14069 times

Post by immuno »

Od kad je svijeta I vijeka odgoj djece je tema kojom se bave svi od roditelja, pedagoga, psihologa, istrazivaca....
Jedno mogu samo reci nema pravila ni ovako ni onako sa djetetom, sve je individualno. Zavisi od djeteta samog kao licnosti, roditelja, sredine....
Mozemo ovdje naglabati do besvijesti trebaju batine, treba razgovor, treba mu pruziti sve.. Koliko primjera imamo da djeca sve imaju ama bas sve I vise nego sto treba a dijete nezadovoljno, frustrirano, ne voli roditelje. Da je materijalno vazno I toliko bitno ni jedno dijete u Africi nebi voljelo svoje roditelje.
Koliko puta smo culi " joj kad mi pocnu pricati satima ma volio bih da mi spucaju 3 samara I cao".
Djeca se odgajaju cijeli zivot ni 5 ni 10 godina vec citav zivot. Od rodjenja prolazi sa njim I lijepe, drage, zabrinjavajuce, opasne, lude, bezobrazne, ponosne i kakve sve ne faze, kako ces reagovati ti kao roditelj zavisi od situacije u porodici, familiji, sredini, sta moze a sta ne moze koji su kriteriji. Nekom je normalno da se dijete isprlja u igri da mu se samo okice vide, drugima je to mimo pameti.
Nema recepta ni pravila.
Havana je cerku osamario jednom il 2 puta, jel to nasilje, po meni nije ! Nasilje je kad je to cesto, kontinuirano i nasilnik ga provodi prema svima. U tom momentu je to bilo za njega kao oca I situacije potez da prekine ono sto u njihovoj porodici nije nacin, kultura, odnos kako komunicirati.
Imam dva sina odrasli ljudi I danas im znam reci NE to ne moze tako.
Masu komentara sam procitala I lijepih, poucnih I citat cu I dalje, jedino me iritiraju komentari onih koji nemaju djecu I poducavaju o odgoju !
Nice
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 23826 times
Been thanked: 10326 times

Post by Nice »

Nasiljem se ništa ne postiže, niti je strah koji izazove jači kod slabijeg ono što se želi postići
Ono što dobiješ kod takvog odgoja je strah, ne poštovanje.
Silom, udarcima, galamom također, se ne postiže ništa dobro.
seln
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 256 times
Been thanked: 560 times

Post by seln »

Taare wrote: 10 May 2023, 23:15
Lavlje_srce wrote: 10 May 2023, 22:01 Zato sto se nasiljem nista ne postize
Nikad nisi pucnula svoje dijete/djecu?
Ima li ona djece?
Za 3/5 spremni!
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Treba ipak to malo pritegnuti
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9860 times
Been thanked: 16635 times

Post by spacebound »

Meni nasilje u odgoju ne dolazi u obzir jer ne mogu da pojmim da nanesem bol onome sto najvise volim i najvrjednije mi je na svijetu.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Post Reply

Return to “EX YU”