Taare wrote: 11 May 2023, 10:21
seln wrote: 11 May 2023, 09:39Ima li ona djece?
Kako sam mogo zaključiti na osnovu komentara, haman da ima.
Pa gdje ste mahaluse, sta ima? Imala ih ili ne imala, nikad ih ne bih "prebijala" (izraz koji je upotrijebio HAVANA, a ne par samara). Dala sam par primjera kako stitim malisane od majki koje nemaju kontrolu nad sobom (pa kako zamisljaju da ce imati kontrolu nad djecom?). U tome je poenta. Reagovala sam jer je HAVANA daleko umjereniji u stavovima od nekih koje necu pominjati, pa me to iznenadilo od njega. Moguce da je par samara (ako su u pitanju bili samari) pomoglo 16-17-godisnjakinji da se osvijesti, a sta bi bilo da je u pitanju 17-godisnjak za glavu visi od oca? I tad bi se posluzio samarima da ga osvijesti svjestan da bi on mogao barem refleksno uzvratiti i da bi to moglo eskalirati?
Stojim iza toga da je nasilje nad djecom najlakse, ali ima i posljedice. To je najlaksi put u nigdje. Ovi sto tuku djecu (ne mislim na tebe HAVANA) djeci daju model ponasanja da je u redu biti nasilan prema slabijim od sebe. Ta djeca zatim idu u skolu puna bijesa i sta rade? Pa tuku slabije od sebe.
Jos pogubnije je zanemarivanje djece sto mislim da se desilo kod monstruma koji je pobio djecu u Beogradu. On je osjecao bijes koji je rastao u njemu, a nije znao sta da radi s njim dok su roditelji gradili karijere, pa se na najokrutniji moguci nacin osvetio najneduznijim.