Da li bi tvoja reakcija bila ista da je prebio zenu jer mu je dotakla dijete? Ima i takvih.Morgen wrote: 10 May 2023, 21:39Ovde se vidi koliko postujes i volis svoju zenu.HAVANA wrote: 10 May 2023, 21:03 Bolje da ja nista ne pisem. Al slazem se sa laserom. Ne znam kolika su vam djeca ali u nekim godinama kad ih ponese, mozes ti razgovarat do sutra, dzaba ti to u tom periodu. Ja sam stariju cerku prebio dva puta, mladju nikad. Ne zbog nekog belaja, nisam se nikad ni zacrvenio zbog nje a ne sta drugo ali bio je period te drcnosti i ruznog ponasanja prema roditeljima, u skoli itd. Fasovala je zbog nacina razgovora sa majkom. Ni zbog ceg drugog. Kad sam najgori bio, ludjak totalni, majka je majka. Mogla je komotno doc i isamarat me samo bi glavu pogeo a ne da nasrnem il odgovorim odvratno kako puno njih danas prica sa roditeljima, nastavnicima...Red se mora znati i uspostavice se, taman i degenekom ako ne ide drugacije.Bolje da ih ja naucim nego da ih ko nas zivot i ulica uci dok se ne smire i ne skontaju neke stvari.
Beograd: Učenik pucao u školi, ima mrtvih i ranjenih
Moderator: Krokodil Behko
- Lavlje_srce
- Alienka
- Has thanked: 4055 times
- Been thanked: 3072 times
- Status: Offline
Re: Beograd: Učenik pucao u školi, ima mrtvih i ranjenih
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2770 times
- Been thanked: 22882 times
Sve je to lako pricati oko odgoja.Teorija je jedno a praksa drugo.Nek svako kako misli da treba al nemojte odma ko i na alkoholu... ekstremne primjere izbacivati.Jedno je zlostavljanje a drugo vaspitna.Nekad mora i pozeljna je pa nek prica ko sta hoce.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Lavlje_srce
- Alienka
Je li to vrijedi i za nastavnike? Oni mogu upotrijebiti par vaspitnih nad tvojim djetetom jer se otelo kontroli u razredu?HAVANA wrote: 11 May 2023, 15:14 Sve je to lako pricati oko odgoja.Teorija je jedno a praksa drugo.Nek svako kako misli da treba al nemojte odma ko i na alkoholu... ekstremne primjere izbacivati.Jedno je zlostavljanje a drugo vaspitna.Nekad mora i pozeljna je pa nek prica ko sta hoce.
Trenutno je suprotno, nastavnici su u strahu od djece, a pametni neka razmisle.
Djeca nisu nase vlasnistvo, ona su dar.
Memento Mori
- HAVANA
- Forumaš godine

- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Ona je gledala seriju. Ili sto bi Buljav Haha rekla ima moja jedna prijateljica
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Zanki
- saudade
- Has thanked: 27031 times
- Been thanked: 31004 times
Taare wrote: 11 May 2023, 12:47 Biži ba, treba zabranit uporabu() tuđih i manje poznatih riječi
Najgore što ni gugl ne zna. Izbacuje mi neš na španskom![]()
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
- Taare
- greatest
- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
- Taare
- greatest
- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Plaho zujiš, nula meda. Imaš li djecu? Pitanje je tako jednostavno da jednostavnije ne može bitLavlje_srce wrote: 11 May 2023, 15:00Pa gdje ste mahaluse, sta ima? Imala ih ili ne imala, nikad ih ne bih "prebijala" (izraz koji je upotrijebio HAVANA, a ne par samara). Dala sam par primjera kako stitim malisane od majki koje nemaju kontrolu nad sobom (pa kako zamisljaju da ce imati kontrolu nad djecom?). U tome je poenta. Reagovala sam jer je HAVANA daleko umjereniji u stavovima od nekih koje necu pominjati, pa me to iznenadilo od njega. Moguce da je par samara (ako su u pitanju bili samari) pomoglo 16-17-godisnjakinji da se osvijesti, a sta bi bilo da je u pitanju 17-godisnjak za glavu visi od oca? I tad bi se posluzio samarima da ga osvijesti svjestan da bi on mogao barem refleksno uzvratiti i da bi to moglo eskalirati?
Stojim iza toga da je nasilje nad djecom najlakse, ali ima i posljedice. To je najlaksi put u nigdje. Ovi sto tuku djecu (ne mislim na tebe HAVANA) djeci daju model ponasanja da je u redu biti nasilan prema slabijim od sebe. Ta djeca zatim idu u skolu puna bijesa i sta rade? Pa tuku slabije od sebe.
Jos pogubnije je zanemarivanje djece sto mislim da se desilo kod monstruma koji je pobio djecu u Beogradu. On je osjecao bijes koji je rastao u njemu, a nije znao sta da radi s njim dok su roditelji gradili karijere, pa se na najokrutniji moguci nacin osvetio najneduznijim.
Svi mi se morete obratit
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3893 times
- Been thanked: 3591 times
Ode i Taare uskoro na listu 

Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1211 times
- Been thanked: 3833 times
Da, ali si to pogrešno radio.
Pravi novu djecu, slušaj mudre savjete sa foruma i pojedi svoja muda od muke kad ne mogneš djeci ništa.

Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
- HAVANA
- Forumaš godine
Sto ti se simpaticno naruga

- HAVANA
- Forumaš godine
Bi ja al ne moze zena.Da drugu trazim?

- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1211 times
- Been thanked: 3833 times
Mudro zboriš.
Imam na umu jednu koja zna svu teoriju oko djece, ali ti je ne bih preporučio zbog drugih nedostataka.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
- Morgen
- Zvezda foruma
- Has thanked: 29919 times
- Been thanked: 27671 times
Naravno da ne.Lavlje_srce wrote: 11 May 2023, 15:13Da li bi tvoja reakcija bila ista da je prebio zenu jer mu je dotakla dijete? Ima i takvih.
Naravno da jesu nase vlasnistvo dokle
God pruzaju noge ispod MOG STOLA
Ima da se ponasaju, da cene i vrednuju roditelje
- Lavlje_srce
- Alienka
Ti ne znas ni koliko zujim, niti koliko meda dajem. I kakve to veze ima s bilo cim? Ako nisam rodjena u Francuskoj ne mogu govoriti francuski? Ako nisam musko ne mogu imati stav o mizoginiji? Itd, itd. Moja uciteljica koja je ostavila jak i trajan dojam na mene je bila izuzetno plemenita zena, a koliko mi je poznato nije imala djece. To je nije sprijecilo da ima mudar odnos prema djeci. Ni drugarica koju sam spomenula da radi kao zamjenska profesorica u gimnaziji nema djece. Mislis da je njena mudrost prema djeci slucajna? Nije, imala je roditelje koji su bili vrlo tolerantni prema njoj, pa se naucila toleranciji umjesto "po kratkom postupku". Tolerancija radja toleranciju, nasilje perpetuira nasilje. Zao mi je sto ne mogu nacrtati.Taare wrote: 11 May 2023, 16:36Plaho zujiš, nula meda. Imaš li djecu? Pitanje je tako jednostavno da jednostavnije ne može bitLavlje_srce wrote: 11 May 2023, 15:00Pa gdje ste mahaluse, sta ima? Imala ih ili ne imala, nikad ih ne bih "prebijala" (izraz koji je upotrijebio HAVANA, a ne par samara). Dala sam par primjera kako stitim malisane od majki koje nemaju kontrolu nad sobom (pa kako zamisljaju da ce imati kontrolu nad djecom?). U tome je poenta. Reagovala sam jer je HAVANA daleko umjereniji u stavovima od nekih koje necu pominjati, pa me to iznenadilo od njega. Moguce da je par samara (ako su u pitanju bili samari) pomoglo 16-17-godisnjakinji da se osvijesti, a sta bi bilo da je u pitanju 17-godisnjak za glavu visi od oca? I tad bi se posluzio samarima da ga osvijesti svjestan da bi on mogao barem refleksno uzvratiti i da bi to moglo eskalirati?
Stojim iza toga da je nasilje nad djecom najlakse, ali ima i posljedice. To je najlaksi put u nigdje. Ovi sto tuku djecu (ne mislim na tebe HAVANA) djeci daju model ponasanja da je u redu biti nasilan prema slabijim od sebe. Ta djeca zatim idu u skolu puna bijesa i sta rade? Pa tuku slabije od sebe.
Jos pogubnije je zanemarivanje djece sto mislim da se desilo kod monstruma koji je pobio djecu u Beogradu. On je osjecao bijes koji je rastao u njemu, a nije znao sta da radi s njim dok su roditelji gradili karijere, pa se na najokrutniji moguci nacin osvetio najneduznijim.
Ti se izgleda slazes s nasiljem prema djeci pa to pakujes u "otkud tebi pravo da pricas o nasilju nad djecom". Nasilje je na kraju krajeva slabost koju mnogi odrasli bezuspjesno racionaliziraju.
Memento Mori
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21825 times
- Been thanked: 19869 times
- Status: Online
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Sad ta drugarica nema ni djecu?Lavlje_srce wrote: 11 May 2023, 17:00 Ni drugarica koju sam spomenula da radi kao zamjenska profesorica u gimnaziji nema djece. Mislis da je njena mudrost prema djeci slucajna? Nije, imala je roditelje koji su bili vrlo tolerantni prema njoj, pa se naucila toleranciji umjesto "po kratkom postupku".

I ti tu svoju drugaricu uređuješ kao u igrici Sims.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Lavlje_srce
- Alienka
Zasto? Ja ne vidim razliku, u oba slucaja se radi o nasilju nad slabijim od sebe.Morgen wrote: 11 May 2023, 16:57Naravno da ne.Lavlje_srce wrote: 11 May 2023, 15:13Da li bi tvoja reakcija bila ista da je prebio zenu jer mu je dotakla dijete? Ima i takvih.
Ne, nisu vlasnistvo. Ti si bila vlasnistvo tvojih roditelja?Morgen wrote:Naravno da jesu nase vlasnistvo dokle
Ljudi mogu izazivati postovanje ili druge prisiljavati na postovanje. Mislis da su jedni i drugi isti?
Nema. Cudno nesto? Svi ljudi imaju djecu, to hoces reci?Naseef Mushroom wrote: 11 May 2023, 17:05Sad ta drugarica nema ni djecu?Lavlje_srce wrote: 11 May 2023, 17:00 Ni drugarica koju sam spomenula da radi kao zamjenska profesorica u gimnaziji nema djece. Mislis da je njena mudrost prema djeci slucajna? Nije, imala je roditelje koji su bili vrlo tolerantni prema njoj, pa se naucila toleranciji umjesto "po kratkom postupku".![]()
I ti tu svoju drugaricu uređuješ kao u igrici Sims.

Memento Mori
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Samo kažem da tu svoju “prijateljicu” uređuješ po potrebi.Lavlje_srce wrote: 11 May 2023, 17:14Zasto? Ja ne vidim razliku, u oba slucaja se radi o nasilju nad slabijim od sebe.
Ne, nisu vlasnistvo. Ti si bila vlasnistvo tvojih roditelja?Morgen wrote:
Naravno da jesu nase vlasnistvo dokle
Ljudi mogu izazivati postovanje ili druge prisiljavati na postovanje. Mislis da su jedni i drugi isti?
Nema. Cudno nesto? Svi ljudi imaju djecu, to hoces reci?Naseef Mushroom wrote: 11 May 2023, 17:05
Sad ta drugarica nema ni djecu?![]()
I ti tu svoju drugaricu uređuješ kao u igrici Sims.![]()
- Morgen
- Zvezda foruma
- Has thanked: 29919 times
- Been thanked: 27671 times
Pa naravno. Jer ja “vlasnistvo” ne gledam kao nesto negativno. Ja sam dete mojih roditelja. Njihova.
Njihova je duznost da me vaspitaju, da odrastem u dobrog coveka. Naravno pod uslovom da razlikuju maltretiranje i “vaspitnu”.
Ne verujem da ovde iko podrzava nasilje.
Njihova je duznost da me vaspitaju, da odrastem u dobrog coveka. Naravno pod uslovom da razlikuju maltretiranje i “vaspitnu”.
Ne verujem da ovde iko podrzava nasilje.