PIVO

Kolači, torte, zimnice, pića
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14192 times
Been thanked: 9787 times
Status: Offline

Re: Antimuslimansko pivo: Carlsberg BH otpustio skoro sve Bošnjake iz sarajevskog ureda i zamijenio ih Srbima

Post by Julia-Klara » 16 Feb 2023, 10:47

:valja :ha joj Chane
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8714 times
Been thanked: 5491 times

Re: Antimuslimansko pivo: Carlsberg BH otpustio skoro sve Bošnjake iz sarajevskog ureda i zamijenio ih Srbima

Post by Mister No » 16 Feb 2023, 10:55

Pa u tuzlanskoj pivari radi vjerovatno preko 90% Bosnjaka.
Ovo sto Gljiva rece, Bošnjak nije nuzno da je musliman, nego se svjesno potura ta trulež sa veliko M.
The Dark Side Of The Forum...

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4266 times
Been thanked: 3179 times

Post by Melek » 16 Feb 2023, 10:56

Image
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Koraci_u_noci
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 9023 times
Been thanked: 9723 times
Status: Online

Post by Koraci_u_noci » 16 Feb 2023, 11:11

Lavlje_srce wrote: 16 Feb 2023, 00:35 Izjaviti da ljudi s muslimanskim imenima ne trebaju raditi u pivari, je poput izjave da Zidovi ne trebaju raditi u Holivudu.

Ovo kao osnovna skola, treba objasnjavati da nisu svi ljudi vjernici bez obzira na konfesiju.
Valjda naciju
Pobjeci sad od svega zelim

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 16 Feb 2023, 12:33

Taare wrote: 16 Feb 2023, 10:23
Arthur Dent wrote: 16 Feb 2023, 08:34 da, shvatam. hvala! razmislit cu o tom aspektu.
moje sadasnje misljanje je da ti ajeti ove lijepe mekanske sure djeluju u vremenu kada islam tek zazivljava i u biti je po tefsiru ajet koji odgaja, posto su beduini svojim izjavama podigli sebe na poziciju koja im jos ne pripada. znaci "vjerujete, ali ne shvatate sustinu vjere, iman jos nije usao u vasa srca".
ovi ajeti mi ne daju mogucnost da sebe neko u ovo moderno vrijeme naziva "onim koji se pokorava svevisnjem", a da nije vjernik. ne nakon evo haman 15 stotina godina islama.

za sada je za mene musliman = vjernik, onaj koji se pokorava svevisnjem, tj. nema muslimana nevjernika.
sto bi za mene znacilo ako se pridrzava islamskih pravila, tj, ako je musliman, ne moze raditi sa alkoholom.
Što se mene tiče, tvoj jedini problem u vezi ovoga jeste taj što tražiš neku logiku.
Problem je to što kod ademovih sinova tj. ljudi logika ne pije vode.
npr., iako znamo da u bosni imaš solidan broj doktora političkih nauka, funkciju ministra vanjskih poslova obnaša nastavnik tjelesnog odgoja. Gdje je tu logika :ooo

Šalu nastranu. Evo dodatno pojašnjenje.

Musliman je onaj koji glasno i jasno primi islam. Ono, da ljudi čuju. Musliman ne mora biti vjernik. Musliman može biti i nevjernik. U tom slučaju, dotična osoba dobija još jednu "titulu", a to je munafik.

Što se tiče islamske historije, najbolji primjer je abdulah ibn ubej ibn selul.
to je osoba koja je ušla u historiju noseći titulu vođe munafika. Je li abdulah bio musliman? Naravno.
Izjavio je da prihvata islam, čak je i učestvovao u nekim islamskim obredima.
kruna svega je to što mu je nakon smrti klanjana dženaza.

Lično znam čovjeka koji posti samo zbog svog oca. Neće da mu se babo razočara. Dakle, on je po vanjštini musliman, a tako se i tretira.

Upravo dobrih poziv da obavim nešto neodložno. Postam ovaj dio da se ne izgubi. ABd kasnije ću dovršiti.
Dakle, ne moraš odgovarati na ovaj dio.
Što se tiče današnjeg vakta, stvar je vrlo jednostavna.
Evo, npr. njemačka. Neki podaci kažu da godišnje između 20 i 30 hiljada nijemaca prihvati islam tj. postanu muslimani.
među tim konvertitima imaš ljudi koji su prihvatili islam samo zato što se kreću u takvom društvu.
Kod mog dobrog ahbaba radi švabo. Ostali su bošnje, turci i makedonci.
I jedne prilike kad sam svratio na kafu, taj švabo meni nazove selam. Kontam onako iz kurtoazije.
malo sutra. Čovjek prihvatio islam.
Ne zna proučiti bismilu al tvrdi da je musliman.
Zašto?
Svidjelo mu se kako živi ovaj moj jaran. Jaran je vjernik par ekselans koji se u potpunosti pridržava vjere.
tom čovjeku možeš povjeriti tajne, pare, kuću...ma,možeš mu ostaviti vlastitu suprugu da s njime noći u krevetu bez straha da će je dotaći. Namazi, post, zekat, hadž, umre, ogromna finansijska sredstva utrošena na pomoć onima u potrebi.
Ukratko, živa vjera.
To se svidjelo tom švabi i odlučio je da postane sljedbenik tog učenja.

Takvih je bezbroj primjera. Prihvate vjeru i onda polako uče. Neki praktikuju jedan dio, neki više toga, a neki sve. Neki prihvate zbog žene. Bilo u vrijeme poslanika, ima i sad.
jedan moj poznanik, saša tudor, prihvatio je islam kako bi se oženio za djevojku iz sandžaka.

To je to što se tiče islama. Vjernik je druga kategorija u kojoj je potrebno ubjeđenje.
Kada bi Allah podigao pregradu između vidljivog i nevidljivog svijeta pa da meleci hodaju među ljudima; kada bi oživio sve poslanike pa da ih gledaš kako tavafe oko kabe, moja se vjera ne bi povećala ni za 0,0000001%
Toliko sam trenutno ubijeđen da Allah postoji. Na forumu imaš barem 10 takvih.

Korijen riječi(plural) iman i mu'min ima dvojako značenje. U prvom znači vjerovati tj. imati to ubjeđenje, a u drugom pružati zaštitu. Biti onaj koji štiti(nešto). Recimo u suri hašr sam Allah kaže da je On (el) mu'min tj. Onaj koji pruža zaštitu.
Dakle, biti vjernik(mu'min) može biti onaj koji u svome srcu štiti vjeru u Allaha iliti ima duboko uvjerenje.
Musliman(selim/eslema) je onaj koji iz nekog razloga prihvati vjeru. Razloga je bezbroj, a ja sam pobrojao neke od njih.
Svi mi se morete obratit

CikCikCikPogodi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 99 times
Been thanked: 330 times

Post by CikCikCikPogodi » 16 Feb 2023, 15:31

HAVANA wrote: 16 Feb 2023, 07:25 Plop :srce

Image
Oni imaju toliko sposaban kadar da ne mogu u krugu od 500 metara od pivare dostaviti pive.

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3608 times
Been thanked: 6618 times

Post by Matan » 16 Feb 2023, 15:48

Muslimani ne piju pivo,
tako da ne postoji antimuslimansko pivo..
a ne kontam tu zaludjenost religijom..
ma vjeruj, u sta hoces, ali nemoj biti dosadan sa tim..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2230 times
Been thanked: 5231 times

Post by Beni » 16 Feb 2023, 15:58

jes cuo Behko
Fuck you a friendly note to start the day

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 2324 times

Post by Duh » 16 Feb 2023, 16:05

mozda prave bezalkoholno

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2643 times
Been thanked: 22181 times

Post by HAVANA » 16 Feb 2023, 16:11

CikCikCikPogodi wrote: 16 Feb 2023, 15:31
HAVANA wrote: 16 Feb 2023, 07:25 Plop :srce

Image
Oni imaju toliko sposaban kadar da ne mogu u krugu od 500 metara od pivare dostaviti pive.
Nemam pojma.Ja je volim i moje je da je popijem.Kad narucim ima. :cudi
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3825 times
Been thanked: 3536 times

Post by Naseef Mushroom » 16 Feb 2023, 16:26

Kristijan Golubović: Jedan Pirke je morao biti ubiven.

HAVANA: Jedan pivke je morao biti popiven.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2643 times
Been thanked: 22181 times

Post by HAVANA » 16 Feb 2023, 16:50

Naseef Mushroom wrote: 16 Feb 2023, 16:26 Kristijan Golubović: Jedan Pirke je morao biti ubiven.

IMG-3af3fc8712a6ec5c2bb7e505daaa24fb-V.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Arthur Dent
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 958 times
Been thanked: 6881 times

Post by Arthur Dent » 16 Feb 2023, 16:52

a najbolje bi im bilo da popiju po pivu, da sjednu i da se dogovore ko ljudi. :oo

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3825 times
Been thanked: 3536 times

Post by Naseef Mushroom » 16 Feb 2023, 16:56

HAVANA wrote: 16 Feb 2023, 16:50
Naseef Mushroom wrote: 16 Feb 2023, 16:26 Kristijan Golubović: Jedan Pirke je morao biti ubiven.

IMG-3af3fc8712a6ec5c2bb7e505daaa24fb-V.jpg
Bolje biti pijan nego star,
kada smo već malo otišli off topic, evo i ova važna vijest :oo
Greška u hitu Plavog orkestra: Loša priznao da je pjesmu pisao pijan

Hit numera Plavog orkestra "Bolje biti pijan nego star" krije veliku grešku koju je malo ko primijetio.

Pjesmu “Bolje biti pijan nego star” obožavali su svi u bivšoj Jugoslaviji, a i današnje generacije je vrlo dobro znaju. No, iako mnogi znaju tekst ove pjesme od početka, pa do kraja, malo ko je primijetio da u njenom tekstu postoji velika nelogičnost.

Sam Saša Lošić je prije nekoliko godina priznao da je napravio grešku, koju ni on nije primijetio godinama.

Naime, na samom početku pjesme stihovi glase: “Žao mi je što smo bili samo dobri drugovi”.

U refrenu je, međutim, potpuno drugačija situacija i Loša pjeva: “Vino ne zna da smo nekad bili sretni par”.

Saša Lošić ispričao je da je bio pijan dok je u mladosti pisao ovu pjesmu.

“Pjevam je 25 godina i nikada nisam to primijetio. Pola pjesme je potpuno iracionalno”, rekao je on jednom prilikom.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3072 times

Post by Lavlje_srce » 19 Feb 2023, 15:06

Koraci_u_noci wrote: 16 Feb 2023, 11:11
Lavlje_srce wrote: 16 Feb 2023, 00:35 Izjaviti da ljudi s muslimanskim imenima ne trebaju raditi u pivari, je poput izjave da Zidovi ne trebaju raditi u Holivudu.

Ovo kao osnovna skola, treba objasnjavati da nisu svi ljudi vjernici bez obzira na konfesiju.
Valjda naciju
Jok, konfesiju.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 11 May 2023, 17:52

Chan wrote: 16 Feb 2023, 09:05 Šta musliman radi u pivari?
Pa da zaradi još ako je dobra plata od koje prehranjuje porodicu...

Dakle, fokus vam je nebitan u cijeloj ovoj priči, već diskriminacija ako je prisutna i volio bih da se istražno novinarstvo pozabavi ovim.
Jes al kamo oni sto su prokleti? Koji toci, kome se tocii, koji nosi i kome se nosi…
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Re: PIVO

Post by insomnia » 11 May 2023, 18:00

Image

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21310 times
Been thanked: 19273 times

Post by Masamune » 11 May 2023, 18:05

insomnia wrote: 11 May 2023, 17:52
Chan wrote: 16 Feb 2023, 09:05 Šta musliman radi u pivari?
Pa da zaradi još ako je dobra plata od koje prehranjuje porodicu...

Dakle, fokus vam je nebitan u cijeloj ovoj priči, već diskriminacija ako je prisutna i volio bih da se istražno novinarstvo pozabavi ovim.
Jes al kamo oni sto su prokleti? Koji toci, kome se tocii, koji nosi i kome se nosi…
Ma to su trivijalnosti jer je u pitanju posao od kojeg zarađuješ i od kojeg možeš prehraniti porodicu. Ljudi bi se trebali malo više baviti suštinom.
Drugo bi bilo da ga ti sam praviš recimo da pečeš rakiju. To je već nešto drugo.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 11 May 2023, 18:07

Chan wrote: 11 May 2023, 18:05
insomnia wrote: 11 May 2023, 17:52

Ma to su trivijalnosti jer je u pitanju posao od kojeg zarađuješ i od kojeg možeš prehraniti porodicu. Ljudi bi se trebali malo više baviti suštinom.
Drugo bi bilo da ga ti sam praviš recimo da pečeš rakiju. To je već nešto drugo.
A ne znam bas da su trivijalnosti. Doduse mozda je halal po bosanskom islamu

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21310 times
Been thanked: 19273 times

Re: PIVO

Post by Masamune » 11 May 2023, 18:08

Pa veći je sevap da ti od te plate djeca imaju šta da jedu nego da ih izgladnuješ jer to ne želiš raditi iz vjerskih razloga, a pružena ti je prilika.

Dakle, suština je bitna.

Post Reply

Return to “Kulinarstvo”