SDA

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40457 times
Been thanked: 26646 times
Status: Online

Re: SDA

Post by Rum » 25 Oct 2012, 18:12

Ajmo se kladiti da veceras nema kuce da nema baklavu i neki kolac , internet , mobitel , drina se pusi 2.50 km i porediti etiopiju :lud :lud ponavljam nikad se bolje nije zivjelo :djed :djed :djed
Ne vjeruj čovjeku koji ti govori o sreći a njegovo lice ispisuje tužne redove nezadovoljstva i nesreće.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Re: SDA

Post by Rum » 25 Oct 2012, 18:19

Image Kavane su pune sve je sredzeno pije se pusi se ..
Ne vjeruj čovjeku koji ti govori o sreći a njegovo lice ispisuje tužne redove nezadovoljstva i nesreće.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9493 times
Been thanked: 11236 times

Efendić: Žene u ženskim organizacijama su frustrirane

Post by Krokodil Behko » 08 Feb 2013, 15:24

Image

Semir Efendić, SDA-ov načelnik općine Novi Grad Sarajevo, ne prestaje šokirati javnost svojim izjavama na društvenoj mreži Facebook, a sve povodom formiranja Kluba parlamentarki u Parlamentu FBiH.

Podsjetimo, Efendićeva izjava da je "spolna pripadnost potpuno pogrešna osnova za političko organiziranje i može donijeti samo štetu, a naročito po žene kojima se kroz takve organizacije ispere mozak do mjere da više nisu sposobne za normalnu socijalizaciju s ostatkom društva", uznemirila je nevladine organizacije, udruženje žena, ali i sve građane BiH koji su takvu izjavu oštro osudili.

Ovaj put mlađahni načelnik Efendić je na Facebooku, između ostalog, napisao: "Salva optužbi, uvreda, povika i drugih komentara koji su uslijedili nakon moje izjave zapravo daju odgovor na to šta sam rekao u drugom dijelu svog komentara. A, radi se o pojavi da većina žena koje djeluju kroz različite ženske organizacije u javnoj komunikaciji pokazuju izuzetno visoku dozu frustracije. Mislim da se uglavnom radi o različitim ličnim frustracijama koje se dodatno povećevaju djelovanjem kroz ženske organizacije, a onda se pokušavaju liječiti djelovanjem u javnom prostoru, gdje se cijelo društvo proglašava krivcem za nečijiu ličnu situaciju".

Ne sumnjamo u to da će i ovakva njegova izjava izazvati reakcije i osude nevladinog sektora, ali i cijele bh. javnosti.

Podsjetićemo na to da je i Ismeta Dervoz, članica Komisije za ravnopravnost spolova Parlamentarne skupštine BiH, u izjavi za "Avaz" kazala da ne postoje riječi kojima bi mogla opisati koliko je Efendićeva izjava katastrofalna i za žene i za sve građane BiH.

- Takva izjava ne priliči ni djetetu, a ne nekome ko obavlja tako važnu funkciju. Efendić mora uputiti izvinjenje, jer očigledno da ne zna koliko je napredovala ravnopravnost i od koje je važnosti. Mislim da se ovakva izjava ne može ni komentirati - naglasila je Dervoz.

avaz

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Efendić: Žene u ženskim organizacijama su frustrirane

Post by Dust » 08 Feb 2013, 15:39

Ala i mi imamo bolida na politickoj sceni. Ima li iko normalan, pametan, neko sa potencijalom da ucini barem nesto NESTO za narod BiH?
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 08 Feb 2013, 16:15

Jadan čovjek, napale ga žene a on ih nema čime dočekat. :ccc

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14324 times
Been thanked: 9920 times

Post by Julia-Klara » 08 Feb 2013, 16:21

Ne cudi me... Od SDA me nista ne cudi :kafa
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 08 Feb 2013, 22:21

Julia-Klara wrote:Ne cudi me... Od SDA me nista ne cudi :kafa
Da. A što je još gore, neku alternativu i ne primjetim baš.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Uhapšen poslanik SDA Šemsudin Mehmedović

Post by Krokodil Behko » 19 Jul 2013, 11:06

Image

Nakon što je prije nekoliko dana na lokaciji sela Kolaševići, kod Tešnja, otkrivena velika količina oružja i eksplozivnih sredstava protuoklopne namjene, a za koje se tvrdi da je planski i organizovano sakriveno 2002. godine po naređenju osoba koje su obnašale određene funkcije u okviru lokalne vlasti, DEPO Portal iz povjerljivih izvora saznaje da je jutros, po nalogu SIPA-e, uhapšen Šemsudim Mehmedović, poslanik SDA u Parlamentu BiH.

Informaciju o hapšenju Mehmedovića za Dnevni avaz potvrdila je i odvjetnica Senka Nožica:

- Jutros smo se trabali naći ispred Tužilaštva BiH kako bi Mehmedović dao svoj iskaz u Tužilaštvu, ali mi je javio da je uhapšen. Čekamo ispred SIPA-e da nas prime, da vidimo o čemu je tačno riječ. Ni ja nemam više infrormacija – rekla je Nožica.

Podjsećamo, nakon pokrenute istrage u javnosti su se pojavile indicije koje su u vezu sa skrivenim naoružanjem dovodile Šefika Džaferovića i Šemsudina Mehmedovića, oba SDA poslanika u državnom parlamentu. Akcija SIPA-e kodnog naziva 'Ozren' je u toku, a uskoro se očekuje zvanično saopštenje SDA o jutrošnjem događaju.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZINaa)

Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Re: Uhapšen poslanik SDA Šemsudin Mehmedović

Post by Peggy Sue » 19 Jul 2013, 11:07

Ako je iko u ovoj stranci pošten onda je to Šemsudin.. Ne mogu mu ništa. Miševi!
Samo da mu Allah dz.š. da sabur...
Image

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 19 Jul 2013, 11:15

On je žrtveno janje S.Tihića pred ulazak SDA u koaliciju sa SBB i HDZ-ovima. Radončić je u maniru Gebelsa poslao ljude da prejudiciraju stvar i uhapse čovjeka mimo zakona. Na mnogo lokacija je pronalaženo oružje ali niko nije odmah hapšen. Ne kažem da tako treba ali kažem da je ovo selektivno provođenje zakona. Pročitati istoimeni članak u najnovijem broju "Slobodne Bosne". To je to.

Ruana

Post by Ruana » 19 Jul 2013, 11:32

Pa izgleda nista ti je udba, komunizam, busov terorizam sta taj fahro radi.
Ali bice da ce i na njega red doci.

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 19 Jul 2013, 11:39

Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

fruit
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 54 times
Been thanked: 244 times

Post by fruit » 19 Jul 2013, 12:41

Krokodil Behko wrote:On je žrtveno janje S.Tihića pred ulazak SDA u koaliciju sa SBB i HDZ-ovima. Radončić je u maniru Gebelsa poslao ljude da prejudiciraju stvar i uhapse čovjeka mimo zakona. Na mnogo lokacija je pronalaženo oružje ali niko nije odmah hapšen. Ne kažem da tako treba ali kažem da je ovo selektivno provođenje zakona. Pročitati istoimeni članak u najnovijem broju "Slobodne Bosne". To je to.
Svi oni koji se nisu izjasnili ili za Bakira ili za Tihića doživljavaju određenu torturu.Šemsudin Mehmedović je bio onaj koji je zagovarao kongres SDA i sigurno jedan od kandidata za predsjednika SDA koga članstvo smatra jednim od onih koji nisu ukaljali obraz.Akcija koja je sprovedena nosi simboličan naziv "Ozren".Baš sa toga Ozrena za svaku srpsku slavu ili pravoslavni praznik i danas slušamo rafale svakojakog oružija koje je sakriveno poslije rata.....i nikom ništa.Sigurno da je i SDA poslije rata formirala svoje magacine i sigurno da je i Šemso imao te informacije u Tešnju,ali i sam vrh SDA.Dakle za otkrivanje ove lokacije u Tešnju informacija je morala doći iz vrha SDA samo sa jednim ciljem kako bi se izbjegla kandidatura Šemse Mehmedovića na narednim izborima a poslije toga i na kongresu SDA zakazanom poslije izbora.
Mislim da će ovo biti veliki udar za SDA u Tešnju,TK,Zeničkom kantonu.Žao mi je Šemse kao i svih onih koji su iskreni borci za ovu državu,a predmet u raznoraznih progona od onih koji su bili negdje daleko kada se branila ova država.A svi će oni doći na red..
Lahko je ženu dovest do ludila,hajdi ti nju dovedi do pameti

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 19 Jul 2013, 12:50

Žao mi je Šemse kao i svih onih koji su iskreni borci za ovu državu
Moje mišljenje; od 1992 godine se ne cijene iliti sklanjaju borci za državu a dobro su došli zagovarači; Bošnjakistana, RS i Herceg Bosne.
To je srž problema a najveći problem je to što u nešto tako raja ne vjeruje.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue » 19 Jul 2013, 12:56

Ovo nije prvi put da mu ovo rade. I ranije su BEZUSPJEŠNO pokretali kojekakve istrage protiv njega. A čovjek bez truna ljage na svom imenu..
Da je više ljudi poput njega, ovo bi bila divna zemlja za život...
Image

fruit
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by fruit » 19 Jul 2013, 13:02

Sad će oni koji su ga izdali navaliti da ga brane u svojim nastupima....

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 19 Jul 2013, 13:28

Sta su se okomili na Sda :lupa :lupa :lupa

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 19 Jul 2013, 13:38

Gotova je stvar da će SDA i SBB u koaliciju. Da se podsjetimo Dambovih riječi od prije svega godinu dana.
Lider SDA Sulejman Tihić nebrojeno je puta ponovio stav da nikada i ni pod koju cijenu neće koalirati s Radončićem
Dakle Mehmedović je uhapšen bez naloga tužilaštva. SIPA ima pravo na privođenje osobe na period do 24 sata ali to je krajnja mjera koju su u ovom slučaju preduzeli prije svih ostalih mjera. O tome je riječ.

Bez ulaženja u to da li je Mehmedović kriv i za šta, ovo je viđeno još samo kod Staljina i Hitlera. Više niko nije siguran od ministra sigurnosti. Niko ne smije ni da ga kritikuje pa čak ni po forumima.

fruit
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by fruit » 19 Jul 2013, 13:53

Krokodil Behko wrote:Gotova je stvar da će SDA i SBB u koaliciju. Da se podsjetimo Dambovih riječi od prije svega godinu dana.
Lider SDA Sulejman Tihić nebrojeno je puta ponovio stav da nikada i ni pod koju cijenu neće koalirati s Radončićem
Dakle Mehmedović je uhapšen bez naloga tužilaštva. SIPA ima pravo na privođenje osobe na period do 24 sata ali to je krajnja mjera koju su u ovom slučaju preduzeli prije svih ostalih mjera. O tome je riječ.

Bez ulaženja u to da li je Mehmedović kriv i za šta, ovo je viđeno još samo kod Staljina i Hitlera. Više niko nije siguran od ministra sigurnosti. Niko ne smije ni da ga kritikuje pa čak ni po forumima.
Imam osjećaj da Vrh SDA ima u ovome svoje prste.
To što je Tihić pogazio neke svoje ranije izjave smatram velikim potezom ,jer Bošnjački političari moraju imati zajedničku politiku na nivou BiH ili nas čekaju teške godine.
Volio bih da i Silajdžić i Lagumdžija budu dio te koalicije.Ali sumnjam nisu oni te veličine...
Ovo sa Šemsom mi smrdi na veliki stranački obračun,u kome bi SDA mogla pretrpiti veliki udarac.
Mnogi kadrovi SDA nakon konvencije u kojoj su Tihić I Bakir podijelili vlast, koji se nisu htjeli izjasniti na čijoj su strani jednostavno su maknuti i sklonjeni, a pomenuti dvojac se okružio ulizicama i uvlakačima.Sa Šemsom su morali posebnu taktiku jer Šemso ima ogromnu podršku naroda u Tešnju i šire.Eh kako bi volio da griješim....

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 19 Jul 2013, 14:05

fruit wrote:
Krokodil Behko wrote:Gotova je stvar da će SDA i SBB u koaliciju. Da se podsjetimo Dambovih riječi od prije svega godinu dana.

Imam osjećaj da Vrh SDA ima u ovome svoje prste.
To što je Tihić pogazio neke svoje ranije izjave smatram velikim potezom ,jer Bošnjački političari moraju imati zajedničku politiku na nivou BiH ili nas čekaju teške godine.
Volio bih da i Silajdžić i Lagumdžija budu dio te koalicije.Ali sumnjam nisu oni te veličine...
Ovo sa Šemsom mi smrdi na veliki stranački obračun,u kome bi SDA mogla pretrpiti veliki udarac.
Mnogi kadrovi SDA nakon konvencije u kojoj su Tihić I Bakir podijelili vlast, koji se nisu htjeli izjasniti na čijoj su strani jednostavno su maknuti i sklonjeni, a pomenuti dvojac se okružio ulizicama i uvlakačima.Sa Šemsom su morali posebnu taktiku jer Šemso ima ogromnu podršku naroda u Tešnju i šire.Eh kako bi volio da griješim....
Sa đavolom se tikve ne sade. U ovom slučaju, problem je taj što su svi đavoli i preostaje nam da biramo koji je od njih malo manji šejtan :D

Radončić je sasvim sigurno pokušao preoteti od SDA jedan dio njihovog glasačkog tijela a što se nije desilo. On je već doživio poraz i to je jednostavno za dokazati. Na parlamentarnim izborima 2010. godine, osvojili su čak 25% glasova u FBiH da bi na općinskim izborima prošle godine, uzeli samo 2 načelnička mjesta od njih 79 mogućih što je oko 1.2 %. Sada kad zna da su iduće godine izbori, prebacuje se uz SDA da bi pokušao preuzeti dio glasačkog tijela SDP kojem se ne predviđaju dobri rezultati. Nema tu nikakve svebošnjačke koalicije. Tu je samo borba za vlast. Zašto SDA nije napustila mnogobrojne funkcije nakon što je SDP formirao novu parlamentarnu većinu u FBiH a bez njih? Već godinu dana traje haos, institucije rade slabo ili nikako a SDA sa svojom fanatičnom odbranom fotelja, samo doprinosi tome.

Ovo sa Mehmedovićem je čista zloupotreba položaja i selektivno provođenje pravde. Naravno da su informacije do Radončića stigle iz vrha SDA. Kuje se nova koalicija a stanje će i nakon parlamentarnih izbora iduće godine, po svemu sudeći, ostati isto jer će i ljudi na vlasti ostati isti ili će ponovo doći oni koji su već bili i već nas (najmanje jednom) u crno zavili.

Post Reply

Return to “Politika u BiH”