Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Da. A što je još gore, neku alternativu i ne primjetim baš.Julia-Klara wrote:Ne cudi me... Od SDA me nista ne cudi
Svi oni koji se nisu izjasnili ili za Bakira ili za Tihića doživljavaju određenu torturu.Šemsudin Mehmedović je bio onaj koji je zagovarao kongres SDA i sigurno jedan od kandidata za predsjednika SDA koga članstvo smatra jednim od onih koji nisu ukaljali obraz.Akcija koja je sprovedena nosi simboličan naziv "Ozren".Baš sa toga Ozrena za svaku srpsku slavu ili pravoslavni praznik i danas slušamo rafale svakojakog oružija koje je sakriveno poslije rata.....i nikom ništa.Sigurno da je i SDA poslije rata formirala svoje magacine i sigurno da je i Šemso imao te informacije u Tešnju,ali i sam vrh SDA.Dakle za otkrivanje ove lokacije u Tešnju informacija je morala doći iz vrha SDA samo sa jednim ciljem kako bi se izbjegla kandidatura Šemse Mehmedovića na narednim izborima a poslije toga i na kongresu SDA zakazanom poslije izbora.Krokodil Behko wrote:On je žrtveno janje S.Tihića pred ulazak SDA u koaliciju sa SBB i HDZ-ovima. Radončić je u maniru Gebelsa poslao ljude da prejudiciraju stvar i uhapse čovjeka mimo zakona. Na mnogo lokacija je pronalaženo oružje ali niko nije odmah hapšen. Ne kažem da tako treba ali kažem da je ovo selektivno provođenje zakona. Pročitati istoimeni članak u najnovijem broju "Slobodne Bosne". To je to.
Moje mišljenje; od 1992 godine se ne cijene iliti sklanjaju borci za državu a dobro su došli zagovarači; Bošnjakistana, RS i Herceg Bosne.Žao mi je Šemse kao i svih onih koji su iskreni borci za ovu državu
Dakle Mehmedović je uhapšen bez naloga tužilaštva. SIPA ima pravo na privođenje osobe na period do 24 sata ali to je krajnja mjera koju su u ovom slučaju preduzeli prije svih ostalih mjera. O tome je riječ.Lider SDA Sulejman Tihić nebrojeno je puta ponovio stav da nikada i ni pod koju cijenu neće koalirati s Radončićem
Imam osjećaj da Vrh SDA ima u ovome svoje prste.Krokodil Behko wrote:Gotova je stvar da će SDA i SBB u koaliciju. Da se podsjetimo Dambovih riječi od prije svega godinu dana.
Dakle Mehmedović je uhapšen bez naloga tužilaštva. SIPA ima pravo na privođenje osobe na period do 24 sata ali to je krajnja mjera koju su u ovom slučaju preduzeli prije svih ostalih mjera. O tome je riječ.Lider SDA Sulejman Tihić nebrojeno je puta ponovio stav da nikada i ni pod koju cijenu neće koalirati s Radončićem
Bez ulaženja u to da li je Mehmedović kriv i za šta, ovo je viđeno još samo kod Staljina i Hitlera. Više niko nije siguran od ministra sigurnosti. Niko ne smije ni da ga kritikuje pa čak ni po forumima.
Sa đavolom se tikve ne sade. U ovom slučaju, problem je taj što su svi đavoli i preostaje nam da biramo koji je od njih malo manji šejtanfruit wrote:Imam osjećaj da Vrh SDA ima u ovome svoje prste.Krokodil Behko wrote:Gotova je stvar da će SDA i SBB u koaliciju. Da se podsjetimo Dambovih riječi od prije svega godinu dana.
Bez ulaženja u to da li je Mehmedović kriv i za šta, ovo je viđeno još samo kod Staljina i Hitlera. Više niko nije siguran od ministra sigurnosti. Niko ne smije ni da ga kritikuje pa čak ni po forumima.
To što je Tihić pogazio neke svoje ranije izjave smatram velikim potezom ,jer Bošnjački političari moraju imati zajedničku politiku na nivou BiH ili nas čekaju teške godine.
Volio bih da i Silajdžić i Lagumdžija budu dio te koalicije.Ali sumnjam nisu oni te veličine...
Ovo sa Šemsom mi smrdi na veliki stranački obračun,u kome bi SDA mogla pretrpiti veliki udarac.
Mnogi kadrovi SDA nakon konvencije u kojoj su Tihić I Bakir podijelili vlast, koji se nisu htjeli izjasniti na čijoj su strani jednostavno su maknuti i sklonjeni, a pomenuti dvojac se okružio ulizicama i uvlakačima.Sa Šemsom su morali posebnu taktiku jer Šemso ima ogromnu podršku naroda u Tešnju i šire.Eh kako bi volio da griješim....
Users browsing this forum: Krokodil Behko and 8 guests