Beograd: Učenik pucao u školi, ima mrtvih i ranjenih
Moderator: Krokodil Behko
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
- Status: Offline
Re: Beograd: Učenik pucao u školi, ima mrtvih i ranjenih
Upravo. Mislim da jako mali procenat zlocina otpada na legalno oruzje. Slucaj ovog malog koste je specifican. On je pos vemu sudeci maloljetni, poprilicno inteligentan psihopata i on bi i da se nije docepao ocevog oruzja iz sefa nasao drugi nacin da napravi sranje. Ovaj ubica sa sela i ovaj sto je ubio bivsu svakako nisu imali legalno oruzje
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Tierra Caliente
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 797 times
- Been thanked: 285 times
eno vijesti na talijanskom jeziku...mafiju po Italiji naoruzavali pripadnici IFOR-a SFOR-a iz italije...u brodskim kontejnerima dovlacili naoruzanje...insomnia wrote: 14 May 2023, 18:31 Prica mi skoro jedan francuz onomad pripadnik UNPROFORa u BiH kako je bio tu prilikom onih “zetvi”. Kaze kako su nas levatili i kakvo su oruzje donosili. Reko nek si ti ziv i zdrav ljudi su stvarno ratovali sa tim![]()
stotine hiljada M70 AP zavrsilo po Iraku...itd...itd...
{code}
- Tierra Caliente
- Aktivni forumaš
najgore od svega je u tome sto imas stotine hiljada NVO neelegalnog NVO...Chloe wrote: 14 May 2023, 18:37 U vožnji sam malo slušala izvještaj o predaji oružja, odmah na početku akcije. Najveći procenat predanog oružja je legalno i ono koje çeka proces ostvinske rasprave nakon smrti vlasnika.
Meni je beze ta akcija. Pooštriti davanje oružanog lista, uvesti kontrole vlasnicima godišnje kao pri podnošenju zahtjeva za oružani list, i kontrola odlaganja oružja po propisu.
Savjesni građani su već ovim slučajem ponukani na oprez, svjesni su mogućih scenarija, a budala nije briga, niti će predati oružje.
I svako otezavanje dobivanja oruzanog lista, ljudi ce samotraziti alternativne i nelegalne nacine za NVO

{code}
- Chloe
- Žena za sva vremena
- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3484 times
Šizifov posao na Balkanu, to jeste.Tierra Caliente wrote: 14 May 2023, 18:42najgore od svega je u tome sto imas stotine hiljada NVO neelegalnog NVO...Chloe wrote: 14 May 2023, 18:37 U vožnji sam malo slušala izvještaj o predaji oružja, odmah na početku akcije. Najveći procenat predanog oružja je legalno i ono koje çeka proces ostvinske rasprave nakon smrti vlasnika.
Meni je beze ta akcija. Pooštriti davanje oružanog lista, uvesti kontrole vlasnicima godišnje kao pri podnošenju zahtjeva za oružani list, i kontrola odlaganja oružja po propisu.
Savjesni građani su već ovim slučajem ponukani na oprez, svjesni su mogućih scenarija, a budala nije briga, niti će predati oružje.
I svako otezavanje dobivanja oruzanog lista, ljudi ce samotraziti alternativne i nelegalne nacine za NVO![]()
Ali kad već odgovorne institucije daju potpis i pečat, trebaju stajati iza toga. Svaki podneşeni zahtjev se memoriše, bio odobren ili ne, i to je smjernica za nekakav rad i kontrolu.
Onda dodjemo i do svadbi, Bajrama, i ostalih prilika kad se oružje zloupotrebljava a narod se okolo divi frajko koji je ispucao saržer municije, umjesto da ga prijavi.
Divlji zapad..

- Tierra Caliente
- Aktivni forumaš
A ko koga da prijavi ? Kad i oni koji sprovode zakone isto ponasanje imajuChloe wrote: 14 May 2023, 18:48Šizifov posao na Balkanu, to jeste.Tierra Caliente wrote: 14 May 2023, 18:42
najgore od svega je u tome sto imas stotine hiljada NVO neelegalnog NVO...
I svako otezavanje dobivanja oruzanog lista, ljudi ce samotraziti alternativne i nelegalne nacine za NVO![]()
Ali kad već odgovorne institucije daju potpis i pečat, trebaju stajati iza toga. Svaki podneşeni zahtjev se memoriše, bio odobren ili ne, i to je smjernica za nekakav rad i kontrolu.
Onda dodjemo i do svadbi, Bajrama, i ostalih prilika kad se oružje zloupotrebljava a narod se okolo divi frajko koji je ispucao saržer municije, umjesto da ga prijavi.
Divlji zapad..![]()

{code}
- insomnia
- Rđav kurac
Pa ministar ti MUP-a pucao iz sluzbenog pistolja na svadbi i vice neka sam i opet bi. Ja se samo Allaha bojim a sve Srbi vaki, Srbi naki
- Chloe
- Žena za sva vremena
- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3484 times
Tierra Caliente wrote: 14 May 2023, 18:50A ko koga da prijavi ? Kad i oni koji sprovode zakone isto ponasanje imajuChloe wrote: 14 May 2023, 18:48
Šizifov posao na Balkanu, to jeste.
Divlji zapad..![]()
![]()
To ti je u ovom " Divlji zapad"... .

Negdje sam napisala da svaki gradjanin treba imati policajca pored sebe, a onda svaki taj policajac nekog policajca....

- insomnia
- Rđav kurac
Evo ti glavnog cojka u MUP-u 

- Matan
- Sila nečista
- Has thanked: 3770 times
- Been thanked: 6922 times
I masa ovakvi buzdovana je u policiji i na sluzbenim mjestima..
jer mirni i tolerantni ljudi rade neke druge poslove..
jer mirni i tolerantni ljudi rade neke druge poslove..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Matan
- Sila nečista
I najgore u svemu, sto masa buzdovana kaze, ja se samo Alaha ili Boga bojim..
bez obzira kojoj religiji pripadao..
ako ovakvi buzdovani imaju sta sa Bogom, onda zbogom pameti..
bez obzira kojoj religiji pripadao..
ako ovakvi buzdovani imaju sta sa Bogom, onda zbogom pameti..
- insomnia
- Rđav kurac
- Matan
- Sila nečista

- Tierra Caliente
- Aktivni forumaš
Ma cirkus državaChloe wrote: 14 May 2023, 18:54Tierra Caliente wrote: 14 May 2023, 18:50
A ko koga da prijavi ? Kad i oni koji sprovode zakone isto ponasanje imaju![]()
To ti je u ovom " Divlji zapad"... .
Negdje sam napisala da svaki gradjanin treba imati policajca pored sebe, a onda svaki taj policajac nekog policajca....![]()

{code}
- Tierra Caliente
- Aktivni forumaš
Pa kod mene u opštini su nedavno prije koju godinu trojica iz MUP-a momka ubili. I još pride veze u tužilaštvu prikrivali da se ne uradi druga obdukcija tijela. Još familiji prijetili zastrašivali...
Ništa manji kriminalci nisu ovi u uniformi od ovih što ih vodaju po sudovima.

Ništa manji kriminalci nisu ovi u uniformi od ovih što ih vodaju po sudovima.
{code}
- Tierra Caliente
- Aktivni forumaš
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9678 times
- Been thanked: 11422 times
- Status: Online
Novinarka rasturila psihopatu
Gotovo dva sata trajala je konferencija za medije predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je govorio o tome neće dozvoliti ostavku ministra Bratislava Gašića, da je na blokadi Gazele bilo svega 11.576 građana i da može da razgovara o zahtjevima građana. Kad je bilo vrijeme za pitanja novinara, jedno mu je postavila i novinarka N1 Žaklina Tatalović koja je upitala do kada će predsjednik da dijeli građane i kako komentariše neumjesnu fotografiju premijerke Ane Brnabić. Vučić je odgovorio da je odavno trebalo da Tatalović izbaci sa konferencije za medije.
"Vi ste predsjednik svih građana, a ovdje dijelite medije na tajkunske i netajkunske. Zar ne mislite da to ima utjecaja na situaciju kojoj se nalazimo? Zar mislite da je fotografija premijerke Brnabić neprikladna koju je objavila na društvenim mrežama i da se time rugala svim građanima koji su bili na protestima? Zar ne mislite da je sve to malo neumjesno u ovih 10 dana poslije dva masakra? Pitali su vas ovih dana zašto niste zapalili svijeću, a ja vas pitam zašto se niste upisali u knjigu žalosti? U mnoge knjige žalosti ste se upisivali, zašto niste otišli do škole 'Vladislav Ribnikar' i upisali se u knjigu žalosti? Da li Gašić koji je s vama i može da odgovori osjeća malo odgovornosti kada izađu ljudi na ulice i traže njegovu ostavku i tu ostavku i podnese", krenula je Tatalović s pitanjima.
Dodala je da se kontramitingom zakazanim za 26. maja ponovo dijele građani i upitala "šta se time tačno mjeri".
Kao odgovor, predsjednik Vučić je naglasio da Tatalović ne govori istinu.
"Pošto ste održali govor i niste se ponašali kao novinar već ste konstatovali neistine, nikoga nisam nazvao pijanom ruljom (priča o protestima prim. aut). Slagali ste. Ja ili novinar neki smo to rekli? Aha. Saslušao sam neistinite formulacije nekoga ko ne može da istrpi nijedan odgovor. Razumijem nervozu jer je čovjek izgubio ogroman novac, ali mu nije uspjelo da uništi Srbiju. Nemam problem, samo me pustite da odgovorim. Je l mogu da kažem? Pokušavam evo, ja sam predsjednik svih građana…", poručio je on i dodao:
"Građani koji su bili na skupovima, niti su rulja ili bilo šta. Lešinari i hijene su političari koji su ih pozvali na protest. Umjesto da šute i razmišljaju o mjerama, oni su to iskoristili da napadnu. Ja sam miran, ne vičem nikada, neću da vas izbacim napolje iako ste to odavno zaslužili. Dat ću vam da postavite i nova pitanja, samo me pustite da završim. To što ste neučtivi je slika i prilika vlasnika vaše televizije. Nazivam opozicione lidere hijenama. Nije problem da je nešto ukradeno, nego onog koji ga je razobličio", rekao je Vučić.
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2711 times
- Been thanked: 8423 times
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 22086 times
- Been thanked: 20147 times
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40816 times
- Been thanked: 27266 times
Kako vam se da gubiti mladost na politici
Iskušenja pokažu koliko stvarno vrijedimo, pokažu ljude vrijednije od zlata i pokažu ljude jeftinije od blata.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9678 times
- Been thanked: 11422 times
Slobodan Raičević, djed djevojčice A. B. koja je ubijena u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, javio se u emisiju "Utisak nedelje" Nova S i rekao da su se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka te zemlje Ana Brnabić i Siniša Mali "izigravali sa bolom" porodica ubijenih.
„Ona je prva nastradala, bila je dežurna, sa drugaricom je nastradala i čika Dragan koji je sa njima bio prisutan. Taj monstrum je uletio i prvo je ubio moju ljubimicu“, rekao je on.
Radičević je u „Utisku nedelje“ naveo da će predsjednik Vučić vladati „dugo, dok on bude htio“ i glasao za prijedlog u „Utisku“ o premijerki Ani Brnabić koja se slikala sa Aleksandrom Vučićem i Sinišom Malim i fotošopirala njih troje u devetoro.
„Glasam i za ovo troje kerbera koji su se slikali i pretvorili sliku u devet. Malo im je bilo troje, nego devet kerbera, izigravali su se sa našim bolom. Bio sam i u šetnji i nisam primijetio nijedan incident da se desio. Sve je to izgledalo organizovano, ako Bog da, i sljedeći petak isto tako da bude“, naveo je on komentarišući protest „Srbija protiv nasilja“.