Pa znam to LOL ali sama scena me pogodi bez obzira što znam da je fikcija.Tierra Caliente wrote: 14 May 2023, 20:54sta che te pogadjati kad nisu umrli...vech glumeNaseef Mushroom wrote: 14 May 2023, 20:46 Da pitam jesam li monstrum ako me je u filmovima do sada jedino pogodila smrt životinje, psa John Wicka, a nije nikada smrt djeteta a kamoli odraslih osoba?![]()
Samo da pitam
Moderator: VIP
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
- Status: Offline
Re: Samo da pitam
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10064 times
- Been thanked: 17062 times
Ja inace izbjegavam filmove sa zivotinjama u glavnoj ulozi. BiziNaseef Mushroom wrote: 14 May 2023, 20:53Joj sjećam se nekog stranog filma, došlo mi je da kao odrasla osoba zaplačem, neki tinejdžer čoban sa ovčicom ide kući, naiđe auto sa nekim budalama koj imaju oko 20 godina, izađoše iz auta, rugaju mu se, vrijeđaju ga, guraju ga, i onda jedan od njih mu uze ovčicu i gurnu je u provaliju, mali plače za njom, ta mi je scena nekako najviše prisjela.spacebound wrote: 14 May 2023, 20:48 I mene najvise pogadjaju zivotinjske smrtiMama kaze jos mala kad sam bila uvijek plakala kad u kaubojskim filmovima stradaju konji. Tako mi je bilo gledati konje i u GoT
![]()
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Tierra Caliente
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 797 times
- Been thanked: 285 times
pa posao glumaca i jeste da tebe kao gledaoca pogodiNaseef Mushroom wrote: 14 May 2023, 20:55Pa znam to LOL ali sama scena me pogodi bez obzira što znam da je fikcija.
{code}
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Pa jest, ali me samo životinje pogode, kod svih ostalih ostanem hladan jer sam svjestan da ne gledam neki snimak sa stvarnog događaja.Tierra Caliente wrote: 14 May 2023, 20:56pa posao glumaca i jeste da tebe kao gledaoca pogodiNaseef Mushroom wrote: 14 May 2023, 20:55
Pa znam to LOL ali sama scena me pogodi bez obzira što znam da je fikcija.![]()
Sad može biti scena gdje pun školski autobus udari u psa i svi izginu, kod djece bi mi bilo svejedno ali kod životinja me pogađa kao da sam gledao pravu smrt životinje.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Tierra Caliente
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 797 times
- Been thanked: 285 times
nznm bgm...ne razmisljam dublje o tome...ne mogu se opterecivati.Naseef Mushroom wrote: 14 May 2023, 21:00Pa jest, ali me samo životinje pogode, kod svih ostalih ostanem hladan jer sam svjestan da ne gledam neki snimak sa stvarnog događaja.
Sad može biti scena gdje pun školski autobus udari u psa i svi izginu, kod djece bi mi bilo svejedno ali kod životinja me pogađa kao da sam gledao pravu smrt životinje.
{code}
- Koteljubi_kadnisamtu
- Inventar foruma

- Has thanked: 4298 times
- Been thanked: 2112 times
Nisi, i mene isto. Gledam film ubila lisica mladuncad od zeca. A meni se placeNaseef Mushroom wrote: 14 May 2023, 20:46 Da pitam jesam li monstrum ako me je u filmovima do sada jedino pogodila smrt životinje, psa John Wicka, a nije nikada smrt djeteta a kamoli odraslih osoba?
Ko te jubi kad nisam tu jebla te beba ?
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 54911 times
- Been thanked: 9781 times
Izgleda niste vi seoska djeca cim su vam zivotinje tolko drage 
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
A ja opet ne razumijem ljude sa sela koji nemaju trun osjećanja, nego su im srca ko kamen.
Jedan zvekan živi blizu mjesta gdje držim konje.
i nabavio je on malo janje, ono što treba hraniti na flašicu.
Janje postalo ko cuko. Gdje god ovaj ide, janje ide za njim. Nerazdvojni. Zaigra se oko njega, baš ko cuko.
pitam ga šta će sa janjeta, kae nanijetio da ga pojede drugi(il bi treći, ne sjećam se tačno) dan bajrama.
Dobrog sam vremena izdvojio i nema šta mu nisam reko ne bi li mu dopro do mozga, al džaba.
Nema šta mu nisam nudio da odustane, jok. Ono kad se bosanska bukva zainati i tu svoju inatsku glupost predstavlja kao vrlinu. Kao, on je čovjek od riječi. Ustvari je magarac, ili gori od magarca jer je glup.
Svi mi se morete obratit
-
nida
- Inventar foruma

- Has thanked: 236 times
- Been thanked: 763 times
IT-ovci ima li vas?
Eh ovako, postoji li mogucnost na YT da udaris zabranu na odredjeni sadrzaj?
Banda dobije petkom laptop, da pogleda crtani. Cim se ja smaknem on ukuca i gleda to sto gleda.
Izbrisem historiju, al ne mozes ga prevariti.
Banda dobije petkom laptop, da pogleda crtani. Cim se ja smaknem on ukuca i gleda to sto gleda.
Izbrisem historiju, al ne mozes ga prevariti.
“the most beautiful thing you can wear is confidence”
- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 24452 times
- Been thanked: 10610 times
-
nida
- Inventar foruma

- Has thanked: 236 times
- Been thanked: 763 times
Suuuuper.Nice wrote: 15 May 2023, 09:36 Pogledaj ovdje, Nido
https://support.google.com/youtubekids/ ... 8746?hl=hr
Hvaaala ti puno.
“the most beautiful thing you can wear is confidence”
- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 24452 times
- Been thanked: 10610 times
- Koteljubi_kadnisamtu
- Inventar foruma

- Has thanked: 4298 times
- Been thanked: 2112 times
Taare wrote: 15 May 2023, 08:59A ja opet ne razumijem ljude sa sela koji nemaju trun osjećanja, nego su im srca ko kamen.
Janje postalo ko cuko. Gdje god ovaj ide, janje ide za njim. Nerazdvojni. Zaigra se oko njega, baš ko cuko.
pitam ga šta će sa janjeta, kae nanijetio da ga pojede drugi(il bi treći, ne sjećam se tačno) dan bajrama.
Dobrog sam vremena izdvojio i nema šta mu nisam reko ne bi li mu dopro do mozga, al džaba.
Nema šta mu nisam nudio da odustane, jok. Ono kad se bosanska bukva zainati i tu svoju inatsku glupost predstavlja kao vrlinu. Kao, on je čovjek od riječi. Ustvari je magarac, ili gori od magarca jer je glup.
Kod nas se smatra vrlinom ako si zadrt i drzis do nekih svojih stavova do kraja zivota. Ja opet mislim da je puno teze biti fleksibilan.
Ko te jubi kad nisam tu jebla te beba ?
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
Takav ti je seoski zivot, tesko je svariti ali tako je. Sve sto se ima od zivotinja ima se radi koristi. Moguce da bude neke ljubavi ali zna se sta je cilj uzgoja.Taare wrote: 15 May 2023, 08:59A ja opet ne razumijem ljude sa sela koji nemaju trun osjećanja, nego su im srca ko kamen.
Bio sam tu par puta kad se kolje nesto, djeca zavole zivotinju, igraju se sa zivotinjama kao da su zivotinje djeca. I onda bude placa. Plako sam i ja. Tako dva tri puta i skameni se srce. Onda sutradan ti tako svojoj djeci radis, "ucis" ih na surovost zivota. Koliko je to ispravno ili neispravno to niko ziv ne zna ali je tako od davnina. Pa sam kurban bajram ti je na taj fazon.
U zadnje vrijeme se manje ima dodira sa tim, sela umiru a meso se kupuje u mesnici, mlijeko i drugi proizvodi daleko od mjesta uzgoja. Bolje je da se sto manje dusa bakce oko tih stvari jer te stvari nisu nimalo lijepe.

- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
Napravi novi racun ili se izloguj prije nego im das.nida wrote: 15 May 2023, 09:25 IT-ovci ima li vas?
Izbrisem historiju, al ne mozes ga prevariti.![]()

- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
Seoski zivot je surov, jedno je sto oni koji to nisu prozivjeli svijet gledaju kroz ruzicaste naocale pa im je sve lijepo i dragoKoteljubi_kadnisamtu wrote: 15 May 2023, 15:13
![]()
Kod nas se smatra vrlinom ako si zadrt i drzis do nekih svojih stavova do kraja zivota. Ja opet mislim da je puno teze biti fleksibilan.

- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Probao sam naći na internetu, ali nisam našao konkretan odgovor, tj. različiti su odgovori pa da pitam ovdje jer ima dosta forumaša iz dijaspore ili što imaju nekoga i dijaspori.
Jedan poznanik je se oženio Nijemicom, klasičan brak zbog papira. Nakon vjenčanja je se vratio u Bosnu i čekao termin na njemačkoj ambasadi gdje je čekao godinu dana, tako da je dobio vizu skoro na godišnjicu svog vjenčanja.
Doselio je se u Njemačku, našao dobar posao, međutim Nijemica mu pravi probleme i zagorčava život toliko da razmišlja o razvodu, prošli mjesec je napunio 3 godine braka (koliko je dovoljno da se dobije stalni boravak) ali boravi samo 2 godine u Njemačkoj jer je čekao 1 godinu u Bosni.
Moje pitanje je, da li važe 3 godine braka ili se gleda na to da 3 godine mora boraviti u Njemačkoj? (To bi značilo da mora biti 4 godine u braku)
Jedan poznanik je se oženio Nijemicom, klasičan brak zbog papira. Nakon vjenčanja je se vratio u Bosnu i čekao termin na njemačkoj ambasadi gdje je čekao godinu dana, tako da je dobio vizu skoro na godišnjicu svog vjenčanja.
Doselio je se u Njemačku, našao dobar posao, međutim Nijemica mu pravi probleme i zagorčava život toliko da razmišlja o razvodu, prošli mjesec je napunio 3 godine braka (koliko je dovoljno da se dobije stalni boravak) ali boravi samo 2 godine u Njemačkoj jer je čekao 1 godinu u Bosni.
Moje pitanje je, da li važe 3 godine braka ili se gleda na to da 3 godine mora boraviti u Njemačkoj? (To bi značilo da mora biti 4 godine u braku)
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2783 times
- Been thanked: 8733 times
Za stalni boravak mu treba 60 platnih listi od Rentenversicherung.Naseef Mushroom wrote: 19 May 2023, 01:26 Probao sam naći na internetu, ali nisam našao konkretan odgovor, tj. različiti su odgovori pa da pitam ovdje jer ima dosta forumaša iz dijaspore ili što imaju nekoga i dijaspori.
To za 3 godine mu je neko slago.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Možda sam se i pogrešno izrazio jer njega i ne znam toliko dobro pa nisam sa njim puno razgovarao o toj temi.Duminjo wrote: 19 May 2023, 01:36Za stalni boravak mu treba 60 platnih listi od Rentenversicherung.Naseef Mushroom wrote: 19 May 2023, 01:26 Probao sam naći na internetu, ali nisam našao konkretan odgovor, tj. različiti su odgovori pa da pitam ovdje jer ima dosta forumaša iz dijaspore ili što imaju nekoga i dijaspori.
Mislio sam više na to da li će biti biti vraćen ako se razvede, to da li će dobiti 1ili 5 godina produžetka ili stalni boravak je nevažno.
Radi se samo o tome da li važe 3 godine od kad je se oženio ili 3 godine od kad je dobio vizu (tu ima samo 2 godine) za boravak?
Može li mu isto pomoći što je našao posao i plata mu zadovoljava uslove za boravak i da na osnovu toga mu mogu produžiti boravak čak ako se rastane? Jel ima mnogo slučaja gdje brak nije u pitanju već samo posao da se dobije boravak u Njemačkoj, kao kod mene npr.
- Dijasporac89
- Sitna buranija

- Has thanked: 53 times
- Been thanked: 49 times
Računa mu se od kada je dobio vizu, a sve dok ne zivi na račun drzave, ne bi mu trebali praviti probleme oko produzenja vize, bez obzira na razvod.Naseef Mushroom wrote: 19 May 2023, 01:58Možda sam se i pogrešno izrazio jer njega i ne znam toliko dobro pa nisam sa njim puno razgovarao o toj temi.Duminjo wrote: 19 May 2023, 01:36
Za stalni boravak mu treba 60 platnih listi od Rentenversicherung.
Mislio sam više na to da li će biti biti vraćen ako se razvede, to da li će dobiti 1ili 5 godina produžetka ili stalni boravak je nevažno.
Radi se samo o tome da li važe 3 godine od kad je se oženio ili 3 godine od kad je dobio vizu (tu ima samo 2 godine) za boravak?
Može li mu isto pomoći što je našao posao i plata mu zadovoljava uslove za boravak i da na osnovu toga mu mogu produžiti boravak čak ako se rastane? Jel ima mnogo slučaja gdje brak nije u pitanju već samo posao da se dobije boravak u Njemačkoj, kao kod mene npr.
A i to sa razvodom u De poprilicno potraje, dok to rijesi mogao bi steci uslove za stalni boravak.