Samo da pitam

Dio foruma koji se ne cenzuriše

Moderator: VIP

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times
Status: Offline

Re: Samo da pitam

Post by Naseef Mushroom »

Tierra Caliente wrote: 14 May 2023, 20:54
Naseef Mushroom wrote: 14 May 2023, 20:46 Da pitam jesam li monstrum ako me je u filmovima do sada jedino pogodila smrt životinje, psa John Wicka, a nije nikada smrt djeteta a kamoli odraslih osoba?
sta che te pogadjati kad nisu umrli...vech glume :plavi
Pa znam to LOL ali sama scena me pogodi bez obzira što znam da je fikcija.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10064 times
Been thanked: 17062 times

Post by spacebound »

Naseef Mushroom wrote: 14 May 2023, 20:53
spacebound wrote: 14 May 2023, 20:48 I mene najvise pogadjaju zivotinjske smrti :grana Mama kaze jos mala kad sam bila uvijek plakala kad u kaubojskim filmovima stradaju konji. Tako mi je bilo gledati konje i u GoT :(
Joj sjećam se nekog stranog filma, došlo mi je da kao odrasla osoba zaplačem, neki tinejdžer čoban sa ovčicom ide kući, naiđe auto sa nekim budalama koj imaju oko 20 godina, izađoše iz auta, rugaju mu se, vrijeđaju ga, guraju ga, i onda jedan od njih mu uze ovčicu i gurnu je u provaliju, mali plače za njom, ta mi je scena nekako najviše prisjela.
Ja inace izbjegavam filmove sa zivotinjama u glavnoj ulozi. Bizi :grana Gledala one huskyje na Antarktiku, oci svoje isplakala, i sin sa mnom :sunja
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Tierra Caliente
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 797 times
Been thanked: 285 times

Post by Tierra Caliente »

Naseef Mushroom wrote: 14 May 2023, 20:55
Tierra Caliente wrote: 14 May 2023, 20:54

sta che te pogadjati kad nisu umrli...vech glume :plavi
pa posao glumaca i jeste da tebe kao gledaoca pogodi :place
{code}
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Tierra Caliente wrote: 14 May 2023, 20:56
Naseef Mushroom wrote: 14 May 2023, 20:55
Pa jest, ali me samo životinje pogode, kod svih ostalih ostanem hladan jer sam svjestan da ne gledam neki snimak sa stvarnog događaja.
Sad može biti scena gdje pun školski autobus udari u psa i svi izginu, kod djece bi mi bilo svejedno ali kod životinja me pogađa kao da sam gledao pravu smrt životinje.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Tierra Caliente
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 797 times
Been thanked: 285 times

Post by Tierra Caliente »

Naseef Mushroom wrote: 14 May 2023, 21:00
Tierra Caliente wrote: 14 May 2023, 20:56

Pa jest, ali me samo životinje pogode, kod svih ostalih ostanem hladan jer sam svjestan da ne gledam neki snimak sa stvarnog događaja.
Sad može biti scena gdje pun školski autobus udari u psa i svi izginu, kod djece bi mi bilo svejedno ali kod životinja me pogađa kao da sam gledao pravu smrt životinje.
nznm bgm...ne razmisljam dublje o tome...ne mogu se opterecivati. :lud nemoj ni ti ;)
{code}
Koteljubi_kadnisamtu
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4298 times
Been thanked: 2112 times

Post by Koteljubi_kadnisamtu »

Naseef Mushroom wrote: 14 May 2023, 20:46 Da pitam jesam li monstrum ako me je u filmovima do sada jedino pogodila smrt životinje, psa John Wicka, a nije nikada smrt djeteta a kamoli odraslih osoba?
Nisi, i mene isto. Gledam film ubila lisica mladuncad od zeca. A meni se place
Ko te jubi kad nisam tu jebla te beba ?
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 54911 times
Been thanked: 9781 times

Post by ElTriconi »

Izgleda niste vi seoska djeca cim su vam zivotinje tolko drage 🤔
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

ElTriconi wrote: 15 May 2023, 06:12 Izgleda niste vi seoska djeca cim su vam zivotinje tolko drage 🤔
A ja opet ne razumijem ljude sa sela koji nemaju trun osjećanja, nego su im srca ko kamen.
Jedan zvekan živi blizu mjesta gdje držim konje.
i nabavio je on malo janje, ono što treba hraniti na flašicu.
Janje postalo ko cuko. Gdje god ovaj ide, janje ide za njim. Nerazdvojni. Zaigra se oko njega, baš ko cuko.
pitam ga šta će sa janjeta, kae nanijetio da ga pojede drugi(il bi treći, ne sjećam se tačno) dan bajrama.
Dobrog sam vremena izdvojio i nema šta mu nisam reko ne bi li mu dopro do mozga, al džaba.
Nema šta mu nisam nudio da odustane, jok. Ono kad se bosanska bukva zainati i tu svoju inatsku glupost predstavlja kao vrlinu. Kao, on je čovjek od riječi. Ustvari je magarac, ili gori od magarca jer je glup.
Svi mi se morete obratit
nida
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 236 times
Been thanked: 763 times

Post by nida »

IT-ovci ima li vas?

Eh ovako, postoji li mogucnost na YT da udaris zabranu na odredjeni sadrzaj?

Banda dobije petkom laptop, da pogleda crtani. Cim se ja smaknem on ukuca i gleda to sto gleda.

Izbrisem historiju, al ne mozes ga prevariti. 🙈
the most beautiful thing you can wear is confidence”
Nice
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 24452 times
Been thanked: 10610 times

Post by Nice »

nida
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 236 times
Been thanked: 763 times

Post by nida »

Nice wrote: 15 May 2023, 09:36 Pogledaj ovdje, Nido

https://support.google.com/youtubekids/ ... 8746?hl=hr
Suuuuper.

Hvaaala ti puno.
the most beautiful thing you can wear is confidence”
Nice
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 24452 times
Been thanked: 10610 times

Post by Nice »

Nadam se da ćeš uspjeti :ok
Koteljubi_kadnisamtu
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4298 times
Been thanked: 2112 times

Post by Koteljubi_kadnisamtu »

Taare wrote: 15 May 2023, 08:59
ElTriconi wrote: 15 May 2023, 06:12 Izgleda niste vi seoska djeca cim su vam zivotinje tolko drage 🤔
A ja opet ne razumijem ljude sa sela koji nemaju trun osjećanja, nego su im srca ko kamen.
Janje postalo ko cuko. Gdje god ovaj ide, janje ide za njim. Nerazdvojni. Zaigra se oko njega, baš ko cuko.
pitam ga šta će sa janjeta, kae nanijetio da ga pojede drugi(il bi treći, ne sjećam se tačno) dan bajrama.
Dobrog sam vremena izdvojio i nema šta mu nisam reko ne bi li mu dopro do mozga, al džaba.
Nema šta mu nisam nudio da odustane, jok. Ono kad se bosanska bukva zainati i tu svoju inatsku glupost predstavlja kao vrlinu. Kao, on je čovjek od riječi. Ustvari je magarac, ili gori od magarca jer je glup.
:cool
Kod nas se smatra vrlinom ako si zadrt i drzis do nekih svojih stavova do kraja zivota. Ja opet mislim da je puno teze biti fleksibilan.
Ko te jubi kad nisam tu jebla te beba ?
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi »

Taare wrote: 15 May 2023, 08:59
Takav ti je seoski zivot, tesko je svariti ali tako je. Sve sto se ima od zivotinja ima se radi koristi. Moguce da bude neke ljubavi ali zna se sta je cilj uzgoja.

Bio sam tu par puta kad se kolje nesto, djeca zavole zivotinju, igraju se sa zivotinjama kao da su zivotinje djeca. I onda bude placa. Plako sam i ja. Tako dva tri puta i skameni se srce. Onda sutradan ti tako svojoj djeci radis, "ucis" ih na surovost zivota. Koliko je to ispravno ili neispravno to niko ziv ne zna ali je tako od davnina. Pa sam kurban bajram ti je na taj fazon.

U zadnje vrijeme se manje ima dodira sa tim, sela umiru a meso se kupuje u mesnici, mlijeko i drugi proizvodi daleko od mjesta uzgoja. Bolje je da se sto manje dusa bakce oko tih stvari jer te stvari nisu nimalo lijepe.
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi »

nida wrote: 15 May 2023, 09:25 IT-ovci ima li vas?

Eh ovako, postoji li mogucnost na YT da udaris zabranu na odredjeni sadrzaj?

Banda dobije petkom laptop, da pogleda crtani. Cim se ja smaknem on ukuca i gleda to sto gleda.

Izbrisem historiju, al ne mozes ga prevariti. 🙈
Napravi novi racun ili se izloguj prije nego im das.
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi »

Koteljubi_kadnisamtu wrote: 15 May 2023, 15:13
:cool
Kod nas se smatra vrlinom ako si zadrt i drzis do nekih svojih stavova do kraja zivota. Ja opet mislim da je puno teze biti fleksibilan.
Seoski zivot je surov, jedno je sto oni koji to nisu prozivjeli svijet gledaju kroz ruzicaste naocale pa im je sve lijepo i drago 🤔
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Probao sam naći na internetu, ali nisam našao konkretan odgovor, tj. različiti su odgovori pa da pitam ovdje jer ima dosta forumaša iz dijaspore ili što imaju nekoga i dijaspori.

Jedan poznanik je se oženio Nijemicom, klasičan brak zbog papira. Nakon vjenčanja je se vratio u Bosnu i čekao termin na njemačkoj ambasadi gdje je čekao godinu dana, tako da je dobio vizu skoro na godišnjicu svog vjenčanja.

Doselio je se u Njemačku, našao dobar posao, međutim Nijemica mu pravi probleme i zagorčava život toliko da razmišlja o razvodu, prošli mjesec je napunio 3 godine braka (koliko je dovoljno da se dobije stalni boravak) ali boravi samo 2 godine u Njemačkoj jer je čekao 1 godinu u Bosni.

Moje pitanje je, da li važe 3 godine braka ili se gleda na to da 3 godine mora boraviti u Njemačkoj? (To bi značilo da mora biti 4 godine u braku)
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2783 times
Been thanked: 8733 times

Post by Duminjo »

Naseef Mushroom wrote: 19 May 2023, 01:26 Probao sam naći na internetu, ali nisam našao konkretan odgovor, tj. različiti su odgovori pa da pitam ovdje jer ima dosta forumaša iz dijaspore ili što imaju nekoga i dijaspori.

Jedan poznanik je se oženio Nijemicom, klasičan brak zbog papira. Nakon vjenčanja je se vratio u Bosnu i čekao termin na njemačkoj ambasadi gdje je čekao godinu dana, tako da je dobio vizu skoro na godišnjicu svog vjenčanja.

Doselio je se u Njemačku, našao dobar posao, međutim Nijemica mu pravi probleme i zagorčava život toliko da razmišlja o razvodu, prošli mjesec je napunio 3 godine braka (koliko je dovoljno da se dobije stalni boravak) ali boravi samo 2 godine u Njemačkoj jer je čekao 1 godinu u Bosni.

Moje pitanje je, da li važe 3 godine braka ili se gleda na to da 3 godine mora boraviti u Njemačkoj? (To bi značilo da mora biti 4 godine u braku)
Za stalni boravak mu treba 60 platnih listi od Rentenversicherung.

To za 3 godine mu je neko slago.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Duminjo wrote: 19 May 2023, 01:36
Naseef Mushroom wrote: 19 May 2023, 01:26 Probao sam naći na internetu, ali nisam našao konkretan odgovor, tj. različiti su odgovori pa da pitam ovdje jer ima dosta forumaša iz dijaspore ili što imaju nekoga i dijaspori.

Možda sam se i pogrešno izrazio jer njega i ne znam toliko dobro pa nisam sa njim puno razgovarao o toj temi.
Mislio sam više na to da li će biti biti vraćen ako se razvede, to da li će dobiti 1ili 5 godina produžetka ili stalni boravak je nevažno.
Radi se samo o tome da li važe 3 godine od kad je se oženio ili 3 godine od kad je dobio vizu (tu ima samo 2 godine) za boravak?
Može li mu isto pomoći što je našao posao i plata mu zadovoljava uslove za boravak i da na osnovu toga mu mogu produžiti boravak čak ako se rastane? Jel ima mnogo slučaja gdje brak nije u pitanju već samo posao da se dobije boravak u Njemačkoj, kao kod mene npr.
Dijasporac89
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 53 times
Been thanked: 49 times

Post by Dijasporac89 »

Naseef Mushroom wrote: 19 May 2023, 01:58
Duminjo wrote: 19 May 2023, 01:36

Možda sam se i pogrešno izrazio jer njega i ne znam toliko dobro pa nisam sa njim puno razgovarao o toj temi.
Mislio sam više na to da li će biti biti vraćen ako se razvede, to da li će dobiti 1ili 5 godina produžetka ili stalni boravak je nevažno.
Radi se samo o tome da li važe 3 godine od kad je se oženio ili 3 godine od kad je dobio vizu (tu ima samo 2 godine) za boravak?
Može li mu isto pomoći što je našao posao i plata mu zadovoljava uslove za boravak i da na osnovu toga mu mogu produžiti boravak čak ako se rastane? Jel ima mnogo slučaja gdje brak nije u pitanju već samo posao da se dobije boravak u Njemačkoj, kao kod mene npr.
Računa mu se od kada je dobio vizu, a sve dok ne zivi na račun drzave, ne bi mu trebali praviti probleme oko produzenja vize, bez obzira na razvod.
A i to sa razvodom u De poprilicno potraje, dok to rijesi mogao bi steci uslove za stalni boravak. 😁
Post Reply

Return to “Pričaona”