Globalno zagrijavanje planete

Pozorište, slikarstvo, škola, fakultet, istraživanja, izumi.

Moderator: Krokodil Behko

CikCikCikPogodi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 99 times
Been thanked: 330 times
Status: Offline

Nizozemska zbog klimatski promjena ce ograniciti farmere na dvije krave

Post by CikCikCikPogodi » 19 May 2023, 09:08

Image

Nizozemska vlada razmatra planove da ograniči broj goveda na dvije krave po igralištu veličine fudbalskog terena, što ih dovodi u sukob sa poljoprivrednicima u zemlji.

Mark Rutte, nizozemski premijer, još nije odobrio predloženo ograničenje do "0,35 hektara travnjaka po jedinici stoke", što je dio niza mjera osmišljenih da pomognu Nizozemskoj da ispuni ciljeve Evropske unije o klimatskim promjenama.

Cilj je da se u područjima siromašnim travnjacima smanje velike količine zagađujućeg metana, proizvedenog od stajnjaka i đubriva, dok će ostala polja biti pretvorena u travnjake, što je dobro za biodiverzitet i kvalitet vode.
Poljoprivrednici su ogorčeni planovima da ograniče broj stoke, posebno na jugu Nizozemske, gdje pase oko 3,5 krava po fudbalskom igralištu.

Narušeni odnosi

Odnosi između farmera drugog najvećeg svjetskog izvoznika hrane i Ruttea već su zategnuti.

U martu je Pokret poljoprivrednika-građana (BBB) trijumfovao na regionalnim izborima u kojima su dominirali protesti traktora protiv obaveznog otkupa poljoprivrednih gazdinstava, osmišljenih da se postignu ciljevi EU o klimatskim promjenama.
Protesti zbog mjera za smanjenje dušika privukli su globalnu pažnju i podršku od strane Donalda Trumpa i Elona Maska.

BBB je došao niotkuda da postane najveća stranka u svih 12 holandskih provincija u onome što je postalo de facto referendum o rukovodstvu Ruttea, Nizozemskog premijera s najdužim stažom.
Stranka sada cilja na vlast u Hagu ako se Rutteova koalicija raspadne i raspišu opći izbori.

Image

Ograničenje broja krava pojavilo se u procurijelom vladinom dokumentu pripremljenom za pregovore sa farmerima i do kojeg je došao NOS-ov emiter.

U njemu se citira istraživanje Wageningen University & Research, koje je pokazalo da je nizozemski stočarski sektor morao da se smanji do 30 posto i da se implementiraju sve navedene mjere kako bi se postigli ciljevi za dušik, klimu i vodu.

Zvaničnici i organizacije poljoprivrednika su zaključani u pregovorima o poljoprivrednom sporazumu za smanjenje zagađenja u sektoru do 2040. godine.

Pregovori su posebno teški jer su završeni izmjenama kako bi se osiguralo da se emisije dušika prepolove kako bi se ispunili ciljevi EU za 2030., što je izazvalo proteste traktora poljoprivrednika.

Curenje informacija "nije dobro"

Piet Adema, ministar poljoprivrede, ljutito je reagovao na curenje, što je otkrilo da vlada takođe razmatra smanjenje emisije štetnih gasova, smanjenje pesticida i poboljšanje obrade stajnjaka.

“Nevjerovatno sam razočaran što postoji curenje. Ne znam odakle to, ali je loše jer ne pomaže procesu”, rekao je poslanicima.

“Još uvijek pregovaramo. Sve je i dalje u pokretu”, rekao je ministar, koji je želio dogovor ovog mjeseca pošto su razgovori počeli u decembru prošle godine.

Cijena

Curenje je otkrilo da gospodin Adema vjeruje da će poljoprivredni sporazum koštati vladu 6.6 milijardi eura plus još 600 milion eura za "usluge ekosistema".

Ovaj novac bi bio isplaćen poljoprivrednicima za prenamjenjivanje područja njihove zemlje, upravljanje jarcima i barama, te stvaranje staništa za insekte i ptice, ali nije odobren od strane vlade.

Drugo područje neslaganja je da li se pravo na držanje životinja može prenijeti na ljude koji nisu članovi porodice ako se farma zatvori.
Rutte je već izdvojio 25 milijarde eura do 2035. za mjere poput otkupa farmi i smanjenja broja stoke.

Azot je također uzrokovan konstrukcijom.

Građevinski projekti za ublažavanje stambene krize zaustavljeni su sudskim nalogom iz ekoloških razloga i ne mogu se nastaviti osim ako se ne preduzmu mjere za smanjenje emisija na drugim mjestima, saopćila je vlada.

Izvor: Telegraph / google translate

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Re: Nizozemska zbog klimatski promjena ce ograniciti farmere na dvije krave

Post by insomnia » 19 May 2023, 09:19

😂😂
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9731 times
Been thanked: 16368 times
Status: Online

Post by spacebound » 19 May 2023, 09:26

Zbog klimatski promjena :grana Jesi ti prepravljao naslov ili je "novinar" tako napisal :grana
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 19 May 2023, 09:43

U našim bosanskim brdsko-planinskim uslovima gdje se u prosjeku skida 35 tona silaže po hektaru i 1000 manjih bala lucerke po hektaru, idealno je držati tri krave na hektar zemlje.
Ne trebaju ti koncentrati, a gotovo da ne trebaju ona umjetna đubriva. Svi sretni, svi zadovoljni.
ovi olandski budalaši se bune jer vlada planira da im ograniči broj stoke na četiri grla po hektaru.
njima treba sedam :grana
Šta li rade sa zemljišta pa da na jednom ha proizvedu dovoljno hrane za sedam grla, meni je potpuna nepoznanica :cudi
one njihove viskokomliječne krave pojedu i do 70 kg hrane dnevno.
Svi mi se morete obratit

CikCikCikPogodi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by CikCikCikPogodi » 19 May 2023, 10:26

Taare wrote: 19 May 2023, 09:43 U našim bosanskim brdsko-planinskim uslovima gdje se u prosjeku skida 35 tona silaže po hektaru i 1000 manjih bala lucerke po hektaru, idealno je držati tri krave na hektar zemlje.
Ne trebaju ti koncentrati, a gotovo da ne trebaju ona umjetna đubriva. Svi sretni, svi zadovoljni.
ovi olandski budalaši se bune jer vlada planira da im ograniči broj stoke na četiri grla po hektaru.
njima treba sedam :grana
Šta li rade sa zemljišta pa da na jednom ha proizvedu dovoljno hrane za sedam grla, meni je potpuna nepoznanica :cudi
one njihove viskokomliječne krave pojedu i do 70 kg hrane dnevno.
Pa valja sira onoliko napraviti

CikCikCikPogodi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by CikCikCikPogodi » 19 May 2023, 15:50

Ali sad bas razmisljo malo o ovome. Vrlo je opasno da drzava odlucuje o ovim stvarima. Ako nas historija uci od Kineza, kod njih je vlast izazvala glad.

Privatni imovina je sve to. I onda ti dodu ovi sto nikad nisu nista fizički uradili u zivotu odlucuju o zivotima ostalih.

Naravno oni ce sigurno imati dovoljno bifteka i parmezana ne meniju. Dok ce ostali morati prisilom drzavnog aparata da prihvate dijetu insekata za kojeg se zalazu neizabrane organizacije poput UN-a, WEF i Bilderberg grupe.
I to je sve pod sloganom spasavanja ljudske rase.

Koraci_u_noci
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 9072 times
Been thanked: 9809 times
Status: Online

Post by Koraci_u_noci » 19 May 2023, 16:01

Prica mi otac kad je on bio dijete, bili siromasni, zemljoradnicka porodica, i nisu imali da plate porez, a imali dva vola, pa im drzava uzela jednog, i to onog jaceg. Ne znam sad sto ovo pisem, al mi palo na pamet, valjda zbog uplitanja drzave u zivote malih, obicnih ljudi
Pobjeci sad od svega zelim

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 2324 times

Post by Duh » 19 May 2023, 16:06

izgori im joint brze zbog metana...
kad nizozemska spasava nesto....

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3871 times
Been thanked: 3575 times

Post by Naseef Mushroom » 19 May 2023, 16:52

Zvuči glupo sada ali ćete za najmanje 2 godine pamtiti moje riječi, sad se još možete smijati.
Nije ovo uopšte vezano za klimatske promjene već je ovo kao i LGBTIA+, Me Too, ekstremni feminizam, Black Lives Matter i woke & cancel kultura.

Već je sada krenulo sa agresivnim veganskim proizvodima, gdje se određene struje bore da se meso skroz ukine i svi postanu veganci. Uskoro bi u EU na pakovanjima mesnih proizvoda trebale biti strašne slike zaklanih životinja, slično kao što sada imaju na cigaretama fotografije poslijedica pušenja.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1608 times
Been thanked: 3018 times

Post by Mutevelija » 19 May 2023, 16:53

Ovo je da se kontroliše konzumacija hrane , vegani.
Dovede narod u siromaštvo, isto kao vakcinaši LGBT i ostali koji ih podržavaju.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 19 May 2023, 16:57

Da, vakcinaše sam zaboravio.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

CikCikCikPogodi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by CikCikCikPogodi » 19 May 2023, 17:49

Naseef Mushroom wrote: 19 May 2023, 16:52 Zvuči glupo sada ali ćete za najmanje 2 godine pamtiti moje riječi, sad se još možete smijati.
Nije ovo uopšte vezano za klimatske promjene već je ovo kao i LGBTIA+, Me Too, ekstremni feminizam, Black Lives Matter i woke & cancel kultura.

Već je sada krenulo sa agresivnim veganskim proizvodima, gdje se određene struje bore da se meso skroz ukine i svi postanu veganci. Uskoro bi u EU na pakovanjima mesnih proizvoda trebale biti strašne slike zaklanih životinja, slično kao što sada imaju na cigaretama fotografije poslijedica pušenja.

LGBT, feminizam, BLM su samo psyop koji ciljano prave nerede. Jos pomijesaj njih zajedno sa ilegalnim migrantima koje vlade na racun svojih poreznih obevznika uvoze masovno i pustaju da rade sta god hoce i sve uz pomoc i podrsku onih koje si naveo. To je perfektan recept za uspostavljanje vanrednog stanja sa kojim cemo izgubiti sva prava a necemo se ni pocesati, jer ce ovce ubijediti da je to dobro za nas.

Pored veganstva imamo insekte i labaratorijsko meso. Pogledas samo meni WEF ucesnici jedu, nema nigdje veganski opcija, samo argentinski bifteci, japanska govedina, sampanjci od 300 eura. Oni nikad nece jesti alternativne opcije. Nego izgovorom spasavanja planete mnoge zemlje su uvele takse na proizvodnju hrane, kvote i ogranicenja. U Kanadi farmeri ne smije proizvesti mlijeka iznad zadane kvote, ono sto je preko toga moraju u kanalizaciju baciti, starice ne smiju u saksiji posaditi paradajz, jer odma dolazi zestoka akcija inspekcije za hranu koja je naooruzana da urauci svako kaznu ko uzgaja svoju hranu, jer ugrozavaju reketarski PDV sistem.

Sloboda govora nikad ugrozenija, u nekim zapadnim drzavama su vec u zakonu sistemi filtriranja informacija, sto znaci da gradani samo imaju pravo pristupa informacijama koje odredi drzava. U takozvanom slobodnom svijetu koji sve vise lici na Kinu. Drzave stavljaju knjige George Orwella na listu ekstremistickih dijela i svakoga ko pricta njegova ili slicna dijela je "potencijalni ekstremista".

Gradovi od 15 minuta, ili sta reci otvoreni zatvori. To se isto vidi u dosta gradova pogotov u Velikoj Britaniji u kojim se privatno vozilo moze voziti samo u krugu od 15 minuta, i ako zelis izaci iz svojeg kruga moras platiti dozvolu koja traje ograniceno vrijeme i samo ogranicen broj puta u godini. Ako nemas auta isto je zanimljivo javni transport ne moze uci u tvoj krug od 15 minuta zbog postavljenih barijera, zoves hitnu, ne moze uciti, policija isto tako. Prije ili kasnije nataknut ce ti ludacku kosulju i kutiju za virtualnu realnost na glavu i zivjet cemo kao oni Borg iz Star Treka.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9374 times
Been thanked: 11125 times

Post by Krokodil Behko » 19 May 2023, 18:32

Naseef Mushroom wrote: 19 May 2023, 16:52 Zvuči glupo sada ali ćete za najmanje 2 godine pamtiti moje riječi, sad se još možete smijati.

Uozbilji se. Smijem se.
1.1%
According to Stats of 2023, There Are Approximately 88 Million Vegans in the World. (The VOU) Since there were over 8 billion people in the world, that's around 1.1%

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 19 May 2023, 18:33

Nema ni ovih naopaki ni 0,1 % pa ces jos malo morati u aljinici odati

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 19 May 2023, 18:58

CikCikCikPogodi wrote: 19 May 2023, 17:49

LGBT, feminizam, BLM su samo psyop koji ciljano prave nerede. Jos pomijesaj njih zajedno sa ilegalnim migrantima koje vlade na racun svojih poreznih obevznika uvoze masovno i pustaju da rade sta god hoce i sve uz pomoc i podrsku onih koje si naveo. To je perfektan recept za uspostavljanje vanrednog stanja sa kojim cemo izgubiti sva prava a necemo se ni pocesati, jer ce ovce ubijediti da je to dobro za nas.

Pored veganstva imamo insekte i labaratorijsko meso. Pogledas samo meni WEF ucesnici jedu, nema nigdje veganski opcija, samo argentinski bifteci, japanska govedina, sampanjci od 300 eura. Oni nikad nece jesti alternativne opcije. Nego izgovorom spasavanja planete mnoge zemlje su uvele takse na proizvodnju hrane, kvote i ogranicenja. U Kanadi farmeri ne smije proizvesti mlijeka iznad zadane kvote, ono sto je preko toga moraju u kanalizaciju baciti, starice ne smiju u saksiji posaditi paradajz, jer odma dolazi zestoka akcija inspekcije za hranu koja je naooruzana da urauci svako kaznu ko uzgaja svoju hranu, jer ugrozavaju reketarski PDV sistem.

Sloboda govora nikad ugrozenija, u nekim zapadnim drzavama su vec u zakonu sistemi filtriranja informacija, sto znaci da gradani samo imaju pravo pristupa informacijama koje odredi drzava. U takozvanom slobodnom svijetu koji sve vise lici na Kinu. Drzave stavljaju knjige George Orwella na listu ekstremistickih dijela i svakoga ko pricta njegova ili slicna dijela je "potencijalni ekstremista".

Gradovi od 15 minuta, ili sta reci otvoreni zatvori. To se isto vidi u dosta gradova pogotov u Velikoj Britaniji u kojim se privatno vozilo moze voziti samo u krugu od 15 minuta, i ako zelis izaci iz svojeg kruga moras platiti dozvolu koja traje ograniceno vrijeme i samo ogranicen broj puta u godini. Ako nemas auta isto je zanimljivo javni transport ne moze uci u tvoj krug od 15 minuta zbog postavljenih barijera, zoves hitnu, ne moze uciti, policija isto tako. Prije ili kasnije nataknut ce ti ludacku kosulju i kutiju za virtualnu realnost na glavu i zivjet cemo kao oni Borg iz Star Treka.
Odličan post :ok
Bolje si objasnio od mene.

Evo nakon vakcina ljudi padaju kao muhe. Da bi se zataškao taj zločin, ministar zdravstva i pomoćnici su skrenuli na temu da iznenadni smrtni slučajevi dolaze od konzumiranja slatkiša :lud gdje se krivica opet želi svaliti na građane jer su pojeli dvije Milke pa zato umiru.
Kada je jedan političar u Bundestagu ukazao na ironiju da ishranu građana kritikuju debela žena i muškarac čiji su zubi pokvareni kao od šećera

Image

Image

Njegov govor je prekinut zbog uvreda na ličnom nivou iako je svako ko nije ovca shvatio zašto je pomenuo izgled.

I tako se i onima koji se pobune začepe usna. Ili se rugaš debelim, ili se rugaš zubima, ili si homofobičan ili si transfobičan, ako kritikuješ crnce što glume bijele historijske ličnosti onda si rasista, čak i u slučaju novog filma o Kleopatri gdje crnci glume uloge Egipćana, koji su isto tamnoputi Afrikanci.

Svjedočimo u 2023. na sportskoj televiziji kako muškarac ubija hljeb u ženama u ringu i u ostalim sportovima gdje su žene primorane da dijele svlačionicu sa muškarcima i gledaju im genitalije i ako se ko pobuni proglase ga transfobom.

U trgovini gdje radim u magacinu je krenulo sa veganskim proizvodima, dok je na početku vegansko zauzimalo samo 1%, za 3 godine već zauzima 20%, gdje su na produktima sve “kreativniji” naslovi “Wow no cow, we don’t do animals…”

Image

I među tom veselom škrabotinom ide upečatljivi naziv “No Milk Generation” gdje se vidi kako veselo postaje sve agresivnije iako je svima poznato koliko je važno mlijeko za razvoj djece.
Znači od veganstva koji je bio na početku slobodan izbor ishrane za odrasle, već je se krenulo fokusirati na djecu, no milk generation, i sve upakovano u neke cool fraze da ih što više privuče.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 19 May 2023, 19:03

Da. Mudro su udarili na djecu. Ova nasa generacija svakako nece jos dugo a njima se ne zuri

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 19 May 2023, 19:05

Sve vise se siri agenda
Image

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 19 May 2023, 19:05

Krokodil Behko wrote: 19 May 2023, 18:32

Uozbilji se. Smijem se.
1.1%
According to Stats of 2023, There Are Approximately 88 Million Vegans in the World. (The VOU) Since there were over 8 billion people in the world, that's around 1.1%
Ti mene stvarno čudiš, tvoji se postovi na temi politika moraju proučavati i proglasiti te Nostradamusom, jer si mnoge stvari vezane za novu vlast skontao prije svih drugih dok su ostali još bili naivni, a ovdje ne vidiš stvari koje ti se odvijaju pred nosom i uporno ponavljaš o onim 0.1% i ovim 1.1%

BritkiMozak
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Mood:
Has thanked: 140 times
Been thanked: 298 times

Post by BritkiMozak » 19 May 2023, 19:09

Ništa novo! Nizozemska Vlada je naredila farmerima da pobiju trećinu stoke inaće će ostati bez cijele farme. To je bilo negdje potkraj 2020. ili početkom 2021. dok se narod zabavljao temom cijepiti se / ne cijepiti se. I koje je cjepivo bolje. Pa su farmeri iz Njemačke za svoje kolege farmere u Nizozemskoj organizirali Konvoj Solidarnosti.
Stvarnost je katkada gora i od najcrnije mašte.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 19 May 2023, 19:14

insomnia wrote: 19 May 2023, 19:03 Da. Mudro su udarili na djecu. Ova nasa generacija svakako nece jos dugo a njima se ne zuri
Pa na nas se i ne fokusiraju, znaju da mi ne možemo nasjesti na tu propagandu, a i ne žele, zašto se fokusirati na neke koji će ionako za 20-30 godina se preseliti? Logičnije im je se fokusirati na buduće generacije kojima je lakše manipulisati. Zašto trošiti snagu na jednu generaciju kada dolazi 10 novih generacija?

Usput će nas samo satanizirati da nam fali vrijeme gdje smo aplaudirali rasizmu, gdje je svako od nas na dan jednog pedera prebio i gdje smo prije doručka svoju ili neku tuđu ženu ošamarili.

Post Reply

Return to “Kultura, umjetnost, edukacija, nauka”