Nejebe nikog 2%
Naoruzo se do zuba, nista mu ne mogu
Njemu nato ne treba, on treba njima
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Nejebe nikog 2%

Tako isto govore Putinove pristalice..CikCikCikPogodi wrote: 16 May 2023, 20:35 Ataturci su izdajnici uvijek bili. Dok su oni vladali Turska je bila ruralna agrarna zemlja. Od kada je Erdogan na vlasti u svakom segmentu Turska je napredovala i jos uvijek napreduju.
Turska dijaspora je postala jaka kao Talijanska, nema gdje ih nema po Svijetu i vraćaju pare u zemlju svojeg porijekla a i pomažu Turskim kompanijama da se probijaju.

Što se mene tiče, trudim se da budem neutralan i pohvalim svakog ko zasluži.Chan wrote: 16 May 2023, 19:35 Ali gdje ćeš dirati sultana
Nigdje nećeš čuti te gluposti osim ako se radi o tipovima poput Erdogana, Putina i sličnih. Naravno, ista stvar je i sa Titom i Jugoslavijom.

Izgradi se i u Njemačkoj svašta, u Skandinavskim zemljama itd. pa nećeš nikad čuti te priče "da je to neko izgradio" u tom kontekstu. Zašto? Zato što su ljudi svjesni toga, a ako je neko baš dobar cijeniće njegov mandat i to je to. Ne idu pravcem kao da je ta osoba neko hodajuće božanstvo bez koje njih ne bi bilo i slično.Taare wrote: 17 May 2023, 00:53Što se mene tiče, trudim se da budem neutralan i pohvalim svakog ko zasluži.Chan wrote: 16 May 2023, 19:35 Ali gdje ćeš dirati sultana
Nigdje nećeš čuti te gluposti osim ako se radi o tipovima poput Erdogana, Putina i sličnih. Naravno, ista stvar je i sa Titom i Jugoslavijom.
titu bezbroj puta upravo zbog te infrastrukture i fabrika.
Iako mrzim sda, znao sam pohvaliti biseru.
što se tiče aktuelnih lidera, mislim da erdogan zaslužuje svaku pohvalu.
Ono što je uradila njegova vlada ravno je čudu.
čovječe, vozim od burse do izmira a auto se nijednom ne zatrese zbog nekog ispupčenja na autoputu.
Autoput ravan ko staklo, plus izgrađen u rekordnom roku.
i tako svaki projekat.
nama je prošlo 28 godina od završetka rata a nismo bili u stanju da napravimo brzu cestu od tuzle do lukavca. Jbnih 10 km.
Erdogan vlada 20 godina i za to vrijeme odrađeno bezbroj projekata. Stvarno ne možeš pobrojati.
Zato i treba pohvaliti.
neko će kazat, uradili bi i drugi. Bi al u guzici.
što nisu njegovi prethodnici?
Što nisu oni koji su ga naslijedili u istanbulu? Ne da nisu poboljšali stanje u gradu, nego su ga unazadili.
Ja dovim da se u federaciji pojavi čovjek koji bi učinio stoti dio od onoga što je za turke uradio erdogan.
bosna bi prodisala punim plućima

Evo vidis ti u svakoj zemlji stranci koji ne zive u tim zemljama navijaju protiv onih koji ne vode globalno kolo na račun svojih građana.Taare wrote: 17 May 2023, 11:53 Što se tiče gradnje, nijemci ne mogu u istu rečenicu sa turcima.
Kod mene evo četiri godine ne mogu da završe raskrsnicu. Isto tako pogledat pod aerodrom.
što se tiče ostatka teksta, manje-više se slažem

Chan wrote: 16 May 2023, 19:35 Ali gdje ćeš dirati sultana

“Čim dođem na vlast, poslat ću sve izbjeglice kućama”, rekao je danas Kilicdaroglu napominjući da u Turskoj trenutno ima deset miliona izbjeglica. Međutim, navedenu brojku nije potkrijepio dokazima.

Pa tu je potvrdio da je alevija ko i asad. Sirijske izbjeglice u tr su sunije.Krokodil Behko wrote: 19 May 2023, 10:47 Eto toliko o bratu Alevitu.
“Čim dođem na vlast, poslat ću sve izbjeglice kućama”, rekao je danas Kilicdaroglu napominjući da u Turskoj trenutno ima deset miliona izbjeglica. Međutim, navedenu brojku nije potkrijepio dokazima.
On ovo govori, kako bi odlomio dio glasača Erdoganu, ali će odlomiti i sebi samom

Bas citam za Ogana.Krokodil Behko wrote: 23 May 2023, 09:06 Ogan pozvao svoje pristalice, da glasaju za Erdogana, a i Kurdi su počeli otkivati, od Kilicdaroglua.
Mislim da se pobjednik izbora nazire.

Međutim, ono što je interesantno, Imamoglu se tokom ovog skupa glasačima obratio i na bosanskom jeziku te je poručio kako Erdogan neće osvojiti novi mandat.
"E vala nećeš Tayyip", poručio je Imamoglu što je izazvalo oduševljenje okupljenih.
Upravo je gradonačelnik Istanbula jedan od najžešćih kritičara rada aktuelnog predsjednika Turske. Tokom predizborne kampanje u prvom krugu izbora, Imamoglu je nazvao Erdogana klevetnikom.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest