Upsiiić, stekla sam dojam takav po tvojim postovima ...
SDA
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3484 times
- Status: Offline
Re: SDA
- Beni
- Fuck you

- Mood:
- Has thanked: 2283 times
- Been thanked: 5505 times
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2712 times
- Been thanked: 8454 times
- Status: Online
Trebalo bi napraviti neku listu, anketu ili nesto slicno da vidimo hoce li iko od ovih privedenih, plus Novalic, biti stvarno optuzeni za nesto konkretno i završiti pošteno u cuzi ili ce na kraju biti ona standardna "tresla se gora, rodio se miš"
- Chloe
- Žena za sva vremena

Ja znam za slučaj u kojem su optuženi prošli cijeli sudski postupak, na osnovu izjava svjedoka, uz medijsku pompu. Gledaš tv i slušaš laž, u eteru tip laže. Čitaš novinske članke isto tako.
Optuženi su prvostepenom presudom oslobođeni, tadašnji predsjednik općinskog suda, pošten čovjek je vodio slučaj, ali pazi to, greška pri izradi rješenja ( nije slučajno daktilografkinja pogriješila, a sudija jeste previdio grešku i potpisao) , i na osnovu žalbe tužioca po osnovu baš te greške, poništena je presuda i otišlo i na drugostepeni sud, kantonalni.
Zna se ime sudije. Zna se presuda.
E onda ova Chloe poludi, ne znam jesam li hrabra ili budala, pošaljem sms na pravu adresu, još Allah dragi dao da je primaoc sjedio u društvu tipa koji je sve znao, i potvrdio sve što sam ja napisala u poruci. Sudija je zamjenjen dan prije sudjenja, slučaj dodjeljen drugom sudiji kojeg do danas niko nije uspio potkupiti. Ponovni proces je išao i na kraju oslobadjajuća presuda.
I to je bilo "tresla se gora, rodio se miš" za većinu
Da bi tek nakon 5 godina od početka svega, istina došla na vidjelo ( ja sam poslala SIPI disketu sa snimcima, slikama i nekim dokumentima, od toga je krenulo rasvjetljavanje slučaja
) . Ljudi koji su stajali iza svega su osuđeni, taj što je lagao na TV-u, plaćao novinare i novinske članke, bio je glavni boss sa parama ( Turkovićev dobar drug) i danas je na Interpolovoj potjernici, drugi boss je isto bio pobjegao iz države ali je uhapšen i trenutno je u Zenici.
sad kontam ko na filmu... 
Imala bih nešto reći i za Novalićevu presudu ali nije vrijeme, osim Perić nije korumpiran, nije pod ničijom kontrolom, a nije ni budala.
Optuženi su prvostepenom presudom oslobođeni, tadašnji predsjednik općinskog suda, pošten čovjek je vodio slučaj, ali pazi to, greška pri izradi rješenja ( nije slučajno daktilografkinja pogriješila, a sudija jeste previdio grešku i potpisao) , i na osnovu žalbe tužioca po osnovu baš te greške, poništena je presuda i otišlo i na drugostepeni sud, kantonalni.
Zna se ime sudije. Zna se presuda.
E onda ova Chloe poludi, ne znam jesam li hrabra ili budala, pošaljem sms na pravu adresu, još Allah dragi dao da je primaoc sjedio u društvu tipa koji je sve znao, i potvrdio sve što sam ja napisala u poruci. Sudija je zamjenjen dan prije sudjenja, slučaj dodjeljen drugom sudiji kojeg do danas niko nije uspio potkupiti. Ponovni proces je išao i na kraju oslobadjajuća presuda.
I to je bilo "tresla se gora, rodio se miš" za većinu
Da bi tek nakon 5 godina od početka svega, istina došla na vidjelo ( ja sam poslala SIPI disketu sa snimcima, slikama i nekim dokumentima, od toga je krenulo rasvjetljavanje slučaja
Imala bih nešto reći i za Novalićevu presudu ali nije vrijeme, osim Perić nije korumpiran, nije pod ničijom kontrolom, a nije ni budala.
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2810 times
- Been thanked: 23259 times
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- HAVANA
- Forumaš godine

Slabo ce ko biti ozbiljno kaznjen i sumnjam da ce se dublje ici. Previse je to djela i gadosti sa mnogo upletenih. Ovo je sica i vise za pokaz i rezanje pipaka.Duminjo wrote: 24 May 2023, 21:42 Trebalo bi napraviti neku listu, anketu ili nesto slicno da vidimo hoce li iko od ovih privedenih, plus Novalic, biti stvarno optuzeni za nesto konkretno i završiti pošteno u cuzi ili ce na kraju biti ona standardna "tresla se gora, rodio se miš"
- Duminjo
- Urednik foruma

Ako bude tako, a velika je vjerovatnoca da ce biti, onda ove organizatore cirkusa kazniti.HAVANA wrote: 24 May 2023, 22:58Slabo ce ko biti ozbiljno kaznjen i sumnjam da ce se dublje ici. Previse je to djela i gadosti sa mnogo upletenih. Ovo je sica i vise za pokaz i rezanje pipaka.Duminjo wrote: 24 May 2023, 21:42 Trebalo bi napraviti neku listu, anketu ili nesto slicno da vidimo hoce li iko od ovih privedenih, plus Novalic, biti stvarno optuzeni za nesto konkretno i završiti pošteno u cuzi ili ce na kraju biti ona standardna "tresla se gora, rodio se miš"
Svi se optuzuju za nesto a niko nikakvu odgovornost da snese. Prdimahovina
- HAVANA
- Forumaš godine

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22145 times
- Been thanked: 20209 times
- ironman
- sirius

- Has thanked: 25602 times
- Been thanked: 26139 times
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9697 times
- Been thanked: 11434 times
- Laser
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 1220 times
- Been thanked: 3872 times
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22145 times
- Been thanked: 20209 times
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Nego, hoće li bakir u nip il df, priča l se šta?
Ono, da pobjegne od ženinog šera
Ono, da pobjegne od ženinog šera
Svi mi se morete obratit
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Ode glupko 
Jeba ga RiHana

Definitivno najgluplji lik na citavom svemrezju
Jeba ga RiHana
Definitivno najgluplji lik na citavom svemrezju
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- ironman
- sirius

- Has thanked: 25602 times
- Been thanked: 26139 times
Fanatik manje il vise jedan nama ovdje nista ne znaci.
Kao da tipkanje po netu nesto moze promijeniti.
Previse smo podijeljeni i level boliqrca je na maximumu..pa nas onda i mogu predstavljati ovi misevi iz taretovog posta .
U svakom slucaju nikakva steta.
Al dobra analogija..misevi,svinje i bizoni nam kroje politicku sudbinu
Kao da tipkanje po netu nesto moze promijeniti.
Previse smo podijeljeni i level boliqrca je na maximumu..pa nas onda i mogu predstavljati ovi misevi iz taretovog posta .
U svakom slucaju nikakva steta.
Al dobra analogija..misevi,svinje i bizoni nam kroje politicku sudbinu
dream of spring...
- Duminjo
- Urednik foruma

Većina u Banovićima izglasala opoziv načelnika Bege Gutića, za 8. august najavili referendum

Nova većina u Općinskom vijeću Banovića od ukupno 14 vijećnika danas je izglasala opoziv načelnika Bege Gutića. Za to su glasala i dva vijećnika SDA koja su glasala mimo stava stranke.
Naime, na drugoj vanrednoj sjednici Općinskog vijeća Banovići, usvojena je inicijativa za pokretanje postupka opoziva načelnika Bege Gutića.
Shodno tome, sada slijedi referendum koji će, kako su naglasili iz nove većine, biti održan 8. augusta ove godine.
“Pored pokretanja opoziva, danas je većina u Općinskom vijeću smijenila predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća. Novi predsjedavajući Općinskog vijeća je Sifet Ikanović, a Edin Žunić je zamjenik predsjedavajućeg”, kazali su iz PDA koja predvodi novu većinu sa 11 vijećnika.
Sve tačke su usvojene sa 14 glasova za, odnosno sa 11 PDA, dva SDA i jedan NiP-a.
Pored toga, usvojena je i Odluka o imenovanju komisije za provodenje postupka opoziva načelnika općine Banovići Bege Gutića i provođenje referenduma.
Inače, sjednici su prisustvovali samo vijećnici većine. A zbog njenog sazivanja na ovakav način, Gutić je Tužilaštvu TK podnio krivičnu prijavu protiv 14 vijećnika.
klix.ba

Nova većina u Općinskom vijeću Banovića od ukupno 14 vijećnika danas je izglasala opoziv načelnika Bege Gutića. Za to su glasala i dva vijećnika SDA koja su glasala mimo stava stranke.
Naime, na drugoj vanrednoj sjednici Općinskog vijeća Banovići, usvojena je inicijativa za pokretanje postupka opoziva načelnika Bege Gutića.
Shodno tome, sada slijedi referendum koji će, kako su naglasili iz nove većine, biti održan 8. augusta ove godine.
“Pored pokretanja opoziva, danas je većina u Općinskom vijeću smijenila predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća. Novi predsjedavajući Općinskog vijeća je Sifet Ikanović, a Edin Žunić je zamjenik predsjedavajućeg”, kazali su iz PDA koja predvodi novu većinu sa 11 vijećnika.
Sve tačke su usvojene sa 14 glasova za, odnosno sa 11 PDA, dva SDA i jedan NiP-a.
Pored toga, usvojena je i Odluka o imenovanju komisije za provodenje postupka opoziva načelnika općine Banovići Bege Gutića i provođenje referenduma.
Inače, sjednici su prisustvovali samo vijećnici većine. A zbog njenog sazivanja na ovakav način, Gutić je Tužilaštvu TK podnio krivičnu prijavu protiv 14 vijećnika.
klix.ba