Sarajevo
Moderator: Krokodil Behko
- ironman
- sirius

- Has thanked: 26180 times
- Been thanked: 26810 times
- Status: Offline
Re: Sarajevo
Najstrozije kazne bez mogucnosti skracenja.
Do zadnjeg dana odsluzit.
Do zadnjeg dana odsluzit.
dream of spring...
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22824 times
- Been thanked: 20913 times
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14701 times
- Been thanked: 10242 times
Populisticka ili nepopulisticka mjera, od neceg se mora krenuti.
Sto se tice kolapsa saobracaja jer ce se smanjiti brzina za 10kmh, ne budite smijesni. Ako svi budu postovali tih 10 manje, ne bude niko divljao, budu se postovali znakovi i propisi, nece ni biti problema.
Problem su pogresno parkirani, oni koji voze preko ogranicanje, oni koji "zure", plus oni koji za udaljenost od 500m sjedu u auto.
Ruku na srce, saobracajna kultura je zaseban faktor, a ljudi su nekulturni.
Ovo sve u idealnom svijetu. Medjutim, BiH to nije.
Ovakve mjere nece uroditi plodom, ali hoce rigorozne i efektivne kazne - zatvor, oduzimanje vozila i druge imovine, i "ni po babu ni po stricevima".
Ako ti je muz preCjednik stranke OPET nemas pravo stati na trotoaru kako bi kupila gace ili nesto drugo. TACKA!
Sto se tice kolapsa saobracaja jer ce se smanjiti brzina za 10kmh, ne budite smijesni. Ako svi budu postovali tih 10 manje, ne bude niko divljao, budu se postovali znakovi i propisi, nece ni biti problema.
Problem su pogresno parkirani, oni koji voze preko ogranicanje, oni koji "zure", plus oni koji za udaljenost od 500m sjedu u auto.
Ruku na srce, saobracajna kultura je zaseban faktor, a ljudi su nekulturni.
Ovo sve u idealnom svijetu. Medjutim, BiH to nije.
Ovakve mjere nece uroditi plodom, ali hoce rigorozne i efektivne kazne - zatvor, oduzimanje vozila i druge imovine, i "ni po babu ni po stricevima".
Ako ti je muz preCjednik stranke OPET nemas pravo stati na trotoaru kako bi kupila gace ili nesto drugo. TACKA!
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 480 times
- Been thanked: 1468 times
Samo da kažnjavanje bude ''JEDNAKO ZA SVE'' a ne mene peglaš za 42 u zoni 40 a drugi prođe 70 i ti ga ni pogledati ne smiješ a kamoli zaustaviti jer znaš, njegov neko je bitan, on je sin, rođak, qrac palac neke čivije tamo od nivoa mjesne zajednice pa nadalje ....
Last edited by edo_79 on 29 May 2023, 09:40, edited 1 time in total.
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
- Vanilla
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 5303 times
- Been thanked: 6798 times
Kolaps je uvijek, posebno u jutarnjim terminima i terminima kada se raja vraća s posla.
Kolaps će uvijek, u navedenim terminima, biti bez obzira na ograničenje brzine a govedu koje divlja po cesti nikakvo ograničenje brzine neće značiti.
Godinama, u terminima nakon 23h, a u zadnje vrijeme čujem čak i ranije, slijede redovna utrkivanja i onaj dobro poznati zvuk gasanja.
Kolaps će uvijek, u navedenim terminima, biti bez obzira na ograničenje brzine a govedu koje divlja po cesti nikakvo ograničenje brzine neće značiti.
Godinama, u terminima nakon 23h, a u zadnje vrijeme čujem čak i ranije, slijede redovna utrkivanja i onaj dobro poznati zvuk gasanja.
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22824 times
- Been thanked: 20913 times
Bravo. To je isto veliki problem. Ja sam licno dozivio tako nesto da je drugi prosao bez kazne jer je bio kolega tom policajcu koji je meni pisao kaznu. Za kolege haman ne vrijede ista pravila, propisi i zakoni.edo_79 wrote: 29 May 2023, 09:27 Samo da kažnjavanje bude ''JEDNAKO ZA SVE'' a ne mene peglaš za 42 u zoni 40 a drugi prođe 70 i ti ga ni pogledati ne smiješ a kamoli zaustaviti jer znaš, njegov neko je bitan, on je sin, rođa, qrac palac neke čivije tamo od nivoa mjesne zajednice pa nadalje ....
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
Ja ne tražim da mi bilo ko ''gleda kroz prste'' kad napravim prekršaj, kolika je kazna, tolika, klepiš me po ušima i svako sebi .... ali brate da voziš k'o kamikaza i pri tome svi znaju da NEMAŠ vozačku, svi znaju da voziš POD ZABRANOM, to je već previše .... znači samo da zakon i provođenje istog bude JEDNAKO ZA SVE ....Chan wrote: 29 May 2023, 09:40Bravo. To je isto veliki problem. Ja sam licno dozivio tako nesto da je drugi prosao bez kazne jer je bio kolega tom policajcu koji je meni pisao kaznu. Za kolege haman ne vrijede ista pravila, propisi i zakoni.edo_79 wrote: 29 May 2023, 09:27 Samo da kažnjavanje bude ''JEDNAKO ZA SVE'' a ne mene peglaš za 42 u zoni 40 a drugi prođe 70 i ti ga ni pogledati ne smiješ a kamoli zaustaviti jer znaš, njegov neko je bitan, on je sin, rođa, qrac palac neke čivije tamo od nivoa mjesne zajednice pa nadalje ....
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Tako je. Ev, u njemačkoj maltene godina po insanu. Još njemački mediji pišu nekim aman zaman načinom kao da žele prikazat da je to neš golemo.
Čekaj dok taj fazon skontaju oni koji su nanijetili da roknu nekog.
Biće popij čokaljić, sačekaj ga neđi na raskrsnici i zavali autom.
Jbga, ako ga rokneš pištoljem il sjekirom, dobit ćeš deset il petnaest godina, a ovako jedno dvije
Svi mi se morete obratit
- Taare
- greatest

Dok sam sinoć hodo po bespućima interneta i tražio sličan slučaj da vidim kako to rješavaju sudovi u uređenim državama, naišo sam na zanimljiv slučaj.
naime, pješak tužio vozača jer ga je ošino na pješačkom prelazu.
I sad kontaš, sud je garant odero vozača. Ono, đeš ba gazit ljude na pješačkom.
Jes malo sutra.
kaznio i pješaka. I on nosi dio odgovornosti.
u obrazloženju presude stoji da je pješak vidio da vozač ne smanjuje brzinu i unatoč tome izašao na cestu.
Jes malo sutra.
u obrazloženju presude stoji da je pješak vidio da vozač ne smanjuje brzinu i unatoč tome izašao na cestu.
Svi mi se morete obratit
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
nema veze što je pješak, on je isto učesnik u saobraćaju, da ima prednost na pješačkom to stoji, ali opet i on mora sam procjeniti hoće li ugroziti sebe i ostale učesnike u saobraćaju prelaskom u datom momentu .... tako da .... pije vodeTaare wrote: 29 May 2023, 10:26 Dok sam sinoć hodo po bespućima interneta i tražio sličan slučaj da vidim kako to rješavaju sudovi u uređenim državama, naišo sam na zanimljiv slučaj.
Jes malo sutra.
- Zanki
- saudade

- Has thanked: 28458 times
- Been thanked: 32512 times
- Status: Online
Naravno da pie vodu kolko ih ima bahatih ne baci ni oko bulji u mobitel i puzi iz dišpeta bogtepita kakvog
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Zar nije onaj Turcin koji je ubio Sabana i onog drugog lika bio pijan, bez vozacke, prekoracio brzinu i dobio tri godine
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Taare
- greatest

- Taare
- greatest

Haj ti to objasni bošnjama koji traže da se ovaj žvaljo osudi na 20 godina.edo_79 wrote: 29 May 2023, 10:28nema veze što je pješak, on je isto učesnik u saobraćaju, da ima prednost na pješačkom to stoji, ali opet i on mora sam procjeniti hoće li ugroziti sebe i ostale učesnike u saobraćaju prelaskom u datom momentu .... tako da .... pije vodeTaare wrote: 29 May 2023, 10:26 Dok sam sinoć hodo po bespućima interneta i tražio sličan slučaj da vidim kako to rješavaju sudovi u uređenim državama, naišo sam na zanimljiv slučaj.
Jes malo sutra.
ako se ne osudi, oni će sovat državu i sistem
Svi mi se morete obratit
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
Ovog žvalju treba osuditi na doživotnu robiju, prvo vozio je pod zabranom, drugo vozio bez vozačke, treće vozio pod uticajem alkohola, četvrto vozio preko ograničenja, pa jesi ti vidio gdje je on udario, ono treba znat izvest... i pri tome pokosio pješake .... šta su u ovom konkretnom slučaju one trebale biti .... vidovite da znaju da će levat naletit i pogaziti ih? ..... U ovom slučaju je vozač KRIV MILION POSTO i treba da truhne u zatvoru dok ne krepe, taman da mi je brat najrođeniji .... za vožnju pod uticajem alkohola, još pod zabranom .... NEMA IZGOVORA....Taare wrote: 29 May 2023, 10:35Haj ti to objasni bošnjama koji traže da se ovaj žvaljo osudi na 20 godina.edo_79 wrote: 29 May 2023, 10:28
nema veze što je pješak, on je isto učesnik u saobraćaju, da ima prednost na pješačkom to stoji, ali opet i on mora sam procjeniti hoće li ugroziti sebe i ostale učesnike u saobraćaju prelaskom u datom momentu .... tako da .... pije vode
ako se ne osudi, oni će sovat državu i sistem
P.S. treba i ove iz vlasti klepit po ušima, jer nisu djelovali na vreme ....
Last edited by edo_79 on 29 May 2023, 11:19, edited 1 time in total.
- Taare
- greatest

Et, prvi bošnjo koji zna šta treba.
Imaš li još šta za dodat? More bit da mu se kazne babo, mati, djed i amidže?
Pa jbo ti sebe, ratni zločinac ne dobije toliku kaznu.
Lik dobio četiri godine iako je pjan i bez vozačke ubio troje ljudi.
Svi mi se morete obratit
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
Da imam za dodati, ovakvim kao on treba zabraniti da auto vide na posteru a kamoli da sjednu i voze .... A što se tiče babe, da je babo kako treba, odr'o bi ga od batina prvi put kad je fasov'o kaznu za vožnmju bez vozačke, ali neee .... no no tuć djecu, bezbolnije je da nekog zgazi jelda ... I babu treba klepit po ušima da zvoni ....Taare wrote: 29 May 2023, 10:47 Et, prvi bošnjo koji zna šta treba.
- Taare
- greatest

- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
Jedno je KUĆNI ODGOJ ... a drugo je stvarnost ... jer da je INŽINJER odgojen kako treba, znao bi sjest za volan ''pod gasom'' nije dobro nikako, prvo za njeg pa onda za sve ostale .... jbg sad će lekciju platit skupo, i to s kamatama ....
- Taare
- greatest