Makarska
Moderator: Krokodil Behko
- ironman
- sirius

- Has thanked: 25686 times
- Been thanked: 26219 times
- Status: Offline
Re: Makarska spremno dočekuje goste iz BiH i svijeta: Provjerili smo kakve cijene mogu očekivati turisti
Rum i Chan negdje na rivijeri u kasne sate
dream of spring...
- seln
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 256 times
- Been thanked: 560 times
Re: Makarska spremno dočekuje goste iz BiH i svijeta: Provjerili smo kakve cijene mogu očekivati turisti
Selam svim ugostiteljima u susjednoj Hrvatskoj.
Sto se mene tice, mogu im poruciti: vecerajte, mene ne cekajte.
Godinama sam ljetovao u Hrvatskoj: zbog nostalgije, slicnog jezika i mentaliteta, blizine, mogucnosti da se ljudski ispricam sa domacinima...
od sada pa na dalje i ubuduce, dok se ne promijeni politika hrvatske vlade prema BiH, ja ne idem.
Zbilja ne moram za svoj novac slusati bubuljicavog 50+ tipa, koji mi prica o sapunu i parfemu, a sam rabi neku vodicu iz DM-a.
Sto se mene tice, mogu im poruciti: vecerajte, mene ne cekajte.
Godinama sam ljetovao u Hrvatskoj: zbog nostalgije, slicnog jezika i mentaliteta, blizine, mogucnosti da se ljudski ispricam sa domacinima...
od sada pa na dalje i ubuduce, dok se ne promijeni politika hrvatske vlade prema BiH, ja ne idem.
Zbilja ne moram za svoj novac slusati bubuljicavog 50+ tipa, koji mi prica o sapunu i parfemu, a sam rabi neku vodicu iz DM-a.
Za 3/5 spremni!
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 8892 times
- Been thanked: 5652 times
Dal su kreveti jos uvijek iz 50-tih, a namjestaj iz 30-tih proslog vijeka?
Kupatila glanjc nova. Renovirana 1972 g. maksuz za glupe balijandere.
Kupatila glanjc nova. Renovirana 1972 g. maksuz za glupe balijandere.
The Dark Side Of The Forum...
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2814 times
- Been thanked: 23286 times
Pa nako. Bolje i povoljnije nego u sarajevu ovakav. Dvoetazni sa dvije spavace, centar rovinja... 68eura.Parking malo i jeftiniji nego kod nas u centru.Puno mi tudje mjerimo a da pogledamo nase zgrozili bi se. I kako se gosti lopataju i uzimaju. Kakve smetljarnike izdaju, koliko se voze od tuzle i kakav je aerodrom, koliko im uzmu, koliko kosta smjestaj i parking ako dodju sa autom...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
A što ne mogu ovih prodavanja muda pod bubrege u režiji havane od pelješca 
aman, hrvatska najjeftinija na svijetu.
aman, hrvatska najjeftinija na svijetu.
Svi mi se morete obratit
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 40922 times
- Been thanked: 27441 times
Kod vas lupaju cifreHAVANA wrote: 03 Jun 2023, 17:10 Pa nako. Bolje i povoljnije nego u sarajevu ovakav. Dvoetazni sa dvije spavace, centar rovinja... 68eura.Parking malo i jeftiniji nego kod nas u centru.Puno mi tudje mjerimo a da pogledamo nase zgrozili bi se. I kako se gosti lopataju i uzimaju. Kakve smetljarnike izdaju, koliko se voze od tuzle i kakav je aerodrom, koliko im uzmu, koliko kosta smjestaj i parking ako dodju sa autom... Screenshot_20230603_170319_com.android.chrome_edit_662095324620322.jpg
“Ljudi imaju puno toga lijepog o tebi da kažu, samo prije toga treba da umreš.”
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Prije korone sam plaćo dvije milje eura za kuću kod zadra. Jedino se ne mogu sjetit jesam li bio hevtu il deset dana.
mogu mislit kolko sad košta.
Frišak članak
https://www.klix.ba/lifestyle/putovanja ... /230603014
mogu mislit kolko sad košta.
Frišak članak
https://www.klix.ba/lifestyle/putovanja ... /230603014
Svi mi se morete obratit
- HAVANA
- Forumaš godine

Ma nije nego mi ide na qrac ovo medijsko izivljavanje.I da jeste tako koga ba boli qrac,ne ide kome ne pase i eto.Ne pijem ni ja pivu u europi od 12 maraka i ne parkiram kod hajre mulica gdje je 24 sata 60km.Sramota me gostiju bilo kad moram rec.Isto boga mi ko da smo mi top nakav pa njima trazimo mane.45 godina ljetujem u hrvatskoj i nikada nista ruzno nisam dozivio,cak sta vise,valjali mi pravo...Ja ne znam gdje ovi ljudi nadju ove sto vjecito vrte po medijskim hajkama.Ne znam cemu to,ne ides i vozdra...Zemalja more a i neum... 
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4074 times
- Been thanked: 3733 times
Jer je “Ne iden kod tebe jer ti je pivo 12km” u rangu “Ne idem kod tebe zbog sapuna i parfema”.
Ne znam koga je ovaj narod više zaslužio, Bakira i Sebiju ili njivu Nikšića? Uglavnom nije zaslužio ništa treće i bolje.
Ne znam koga je ovaj narod više zaslužio, Bakira i Sebiju ili njivu Nikšića? Uglavnom nije zaslužio ništa treće i bolje.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- HAVANA
- Forumaš godine

A i ja to malo namjerno,u kontru.Nema ljepse na planeti,divni ljudi,divna obala,predivno... 
- HAVANA
- Forumaš godine

Ja ne znam gdje ti ides il citas samo usrane portale,ja u zadnjih mjesec dana bio od rovinja,opatije,peljesca,splita...I tako svako godine,otac mi zivi dole,cerka mi zivi dole,nikad ruzne rijeci nisam cuo ni dozivio.A splicana da sretnem sad nekog u gradu odveo bi ih djuture na rucak koliko su mi djetetu valjali,redom svi gdje je dosla.Od fakulteta do posla,smjestaja i svega...Trazi dobro u ljudima i dobre ljude,cir ces fasovat tako.Jebo budale,zaobidji.Naseef Mushroom wrote: 03 Jun 2023, 17:43 Jer je “Ne iden kod tebe jer ti je pivo 12km” u rangu “Ne idem kod tebe zbog sapuna i parfema”.
- Mister No

Ja podrzavam cijene u Tucepima npr.
Za balije bi ih uduplao. Bi Boga mi.
Hotel 4000 eura umjesto 2000.
Naravno posebno naplatiti lezaljke, suncobrane, hranu i parking, kako je i uobicajeno.
Ako balije nastave dolaziti onda iduce godine cijenu im dici na 10 000 eura.
Tako nastaviti dok glupavi balijanderi nesto ne skontaju
Naravno posebno naplatiti lezaljke, suncobrane, hranu i parking, kako je i uobicajeno.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14474 times
- Been thanked: 10011 times
A gdje ono ti ides?Mister No wrote: 03 Jun 2023, 17:55 Ja podrzavam cijene u Tucepima npr.

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Mister No

Dalmaciju odvojiti od Istre, pogotovo potez od Ploca do Splita.Julia-Klara wrote: 03 Jun 2023, 17:57A gdje ono ti ides?Mister No wrote: 03 Jun 2023, 17:55 Ja podrzavam cijene u Tucepima npr.
Tako nastaviti dok glupavi balijanderi nesto ne skontaju![]()
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
TRI kafe u Šibeniku platila 15,50 eura: “Kafe koje su dobili u plastičnim šoljicama”

Nakon što je portal Slobodna Dalmacija objavio račun za astronomsku cijenu malog tonika “Ovo više nije normalno, pogledajte koliko je naš čitatelj platio mali tonik u trogirskom kafiću, past ćete na guzicu”, javili su im se brojni građani s istim ili još gorim primjerima.
Došao im račun za kafu, ali onda im se javila jedna djevojka iz Šibenika i poslala račun za tri kafe. To su platili 15,50 eura (oko 31 KM).
Vrijedi ponoviti: tri kafe 117 kuna ili oko 40 kuna (10,32 KM) po jednoj kafi, piše Slobodna Dalmacija.
– Kafe smo dobili u plastičnim šoljicama i platili ovoliko, a prava sezona nije ni počela – navodi djevojka koja nam je poslala dvije fotografije.
Inače, kafa s mlijekom u većini kafića je između 1,50 – 2 eura (od 3 do 4 KM). Dakle, u tim normalnim kafićima su umjesto tri šibenske kafe mogli popiti i 11 splitskih kafa.
Naravno, vjerojatno i u Šibeniku ima kafića s nižom cijenom kafe, ali ovaj primjer govori koliko je sve otišlo u…

Nakon što je portal Slobodna Dalmacija objavio račun za astronomsku cijenu malog tonika “Ovo više nije normalno, pogledajte koliko je naš čitatelj platio mali tonik u trogirskom kafiću, past ćete na guzicu”, javili su im se brojni građani s istim ili još gorim primjerima.
Došao im račun za kafu, ali onda im se javila jedna djevojka iz Šibenika i poslala račun za tri kafe. To su platili 15,50 eura (oko 31 KM).
Vrijedi ponoviti: tri kafe 117 kuna ili oko 40 kuna (10,32 KM) po jednoj kafi, piše Slobodna Dalmacija.
– Kafe smo dobili u plastičnim šoljicama i platili ovoliko, a prava sezona nije ni počela – navodi djevojka koja nam je poslala dvije fotografije.
Inače, kafa s mlijekom u većini kafića je između 1,50 – 2 eura (od 3 do 4 KM). Dakle, u tim normalnim kafićima su umjesto tri šibenske kafe mogli popiti i 11 splitskih kafa.
Naravno, vjerojatno i u Šibeniku ima kafića s nižom cijenom kafe, ali ovaj primjer govori koliko je sve otišlo u…

- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
OGORČENA TRUDNICA
‘Popili smo dvije kave u Dalmaciji, a račun je bio - šok. Odbila sam platiti, krenulo je natezanje!‘
‘Trebali smo samo otići i ne platiti račun, ali iskreno, ne znam ja više u nas s kakvim budalama imamo posla...‘
Građani nam i dalju šalju enormne visoke račune koje dobivaju za popijenu kavu, sokove. I to kavu nisu pili na nekoj ekskluzivnoj lokaciji, nego u običnom kvartovskom kafiću. Drugi su za dvije kave plaćali i 11 - 12 eura dok su čekali trajekt, piše Slobodna Dalmacija.
Ovaj put mjesto događaja je Biograd. Jedna trudnica se iz kontinentalne Hrvatske se uputila na more.
- Nakon dugog puta do mora, čekajući trajekt, sakrili smo se u dotičnom baru da popijemo ledenu kavu koju pijemo inače cijelo ljeto.
Čitaj u nas Hrvata: bijela kava s više leda. Nikakav sladoled, ne daj bože šlag. Što nije nimalo problem, dobiješ bijelu kavu po cijeni bijele kave, uglavnom u koktel čaši. Osvježavajući napitak kada si snen... sve pet. Naručimo mi tako te dvije kave, dobijemo ih u nekim manjim šalicama s natruhama leda, MLAKE... Rekoh, ajde dobro. Što je tu je.
Bacim oko na račun, kad ono: 11 eura (83 kune).
Piše 2 x ice caffe, 5.50 eura.
Zovnem konobara da sredimo tu zabunu, jer ta kava nema veze s "ice kafeom". Kaže on meni, imate tamo na slici tu kavu i piše cijena.
Ta slika je skroz preko puta terase kod ulaza u kafić, a prije nje je još nekolicina šarenih plakata alkoholnih koktela, pa nema teorije da je skužiš ako nisi sokol. Pogotovo ne bez naočala kao ja, jer sam eto prešla na sunčane da budem ćorava i bezbrižna.
U cjeniku naravno nema "ice kofija", samo bijela kava po 2.50 eura, što nalaže zdravom razumu da je to ta cijena. Ali ne, naš hrvatski ugostitelj se "mudro" dosjetio kako preveslati i stranog, a bogami i domaćeg gosta, jer nema "lipšeg" od brze zarade za malo potrošene robe.
Kažem ja konobaru da nam ne može to naplatiti jer nismo dobili željeni proizvod koji uz to nimalo ne nalikuje kavi na slici, niti nam je ukazao na cijenu koje nema u cjeniku, na što on samo ravnodušno sliježe ramenima i kaže: ja samo radim ovdje, ne odlučujem ja. I tu je priči kraj, jer se nastavlja ponavljati kao pokvarena ploča, bez imalo nade za razvojem trunke empatije prema prevarenim gostima.
Trebali smo samo otići i ne platiti račun, ali iskreno, ne znam ja više "u nas" s kakvim budalama imamo posla, a trudna se tu još navlačiti i svjedočiti mogućim nemirima mi nije padalo na pamet. Ali taj osjećaj frustracije, da si prevaren a nitko ne mari ni trunku, zaista ostavlja gorak okus u ustima.
Pouka priče: od sada pa za vijeke prvo upitaj koliko kosta "ice kofi", jer ljudskom bezobrazluku očito nema kraja... - navela je ta gospođa u pismu našoj redakciji.
Stigli su nam i brojni drugi računi. Izdvajamo ovog iz Segeta. Žena je dvije male kave platila 7.50 eura ili oko 57 kuna.
- Popila sam je tu jednom i nikad više - kaže nam ogorčena gospođa.

‘Popili smo dvije kave u Dalmaciji, a račun je bio - šok. Odbila sam platiti, krenulo je natezanje!‘
‘Trebali smo samo otići i ne platiti račun, ali iskreno, ne znam ja više u nas s kakvim budalama imamo posla...‘
Građani nam i dalju šalju enormne visoke račune koje dobivaju za popijenu kavu, sokove. I to kavu nisu pili na nekoj ekskluzivnoj lokaciji, nego u običnom kvartovskom kafiću. Drugi su za dvije kave plaćali i 11 - 12 eura dok su čekali trajekt, piše Slobodna Dalmacija.
Ovaj put mjesto događaja je Biograd. Jedna trudnica se iz kontinentalne Hrvatske se uputila na more.
- Nakon dugog puta do mora, čekajući trajekt, sakrili smo se u dotičnom baru da popijemo ledenu kavu koju pijemo inače cijelo ljeto.
Čitaj u nas Hrvata: bijela kava s više leda. Nikakav sladoled, ne daj bože šlag. Što nije nimalo problem, dobiješ bijelu kavu po cijeni bijele kave, uglavnom u koktel čaši. Osvježavajući napitak kada si snen... sve pet. Naručimo mi tako te dvije kave, dobijemo ih u nekim manjim šalicama s natruhama leda, MLAKE... Rekoh, ajde dobro. Što je tu je.
Bacim oko na račun, kad ono: 11 eura (83 kune).
Piše 2 x ice caffe, 5.50 eura.
Zovnem konobara da sredimo tu zabunu, jer ta kava nema veze s "ice kafeom". Kaže on meni, imate tamo na slici tu kavu i piše cijena.
Ta slika je skroz preko puta terase kod ulaza u kafić, a prije nje je još nekolicina šarenih plakata alkoholnih koktela, pa nema teorije da je skužiš ako nisi sokol. Pogotovo ne bez naočala kao ja, jer sam eto prešla na sunčane da budem ćorava i bezbrižna.
U cjeniku naravno nema "ice kofija", samo bijela kava po 2.50 eura, što nalaže zdravom razumu da je to ta cijena. Ali ne, naš hrvatski ugostitelj se "mudro" dosjetio kako preveslati i stranog, a bogami i domaćeg gosta, jer nema "lipšeg" od brze zarade za malo potrošene robe.
Kažem ja konobaru da nam ne može to naplatiti jer nismo dobili željeni proizvod koji uz to nimalo ne nalikuje kavi na slici, niti nam je ukazao na cijenu koje nema u cjeniku, na što on samo ravnodušno sliježe ramenima i kaže: ja samo radim ovdje, ne odlučujem ja. I tu je priči kraj, jer se nastavlja ponavljati kao pokvarena ploča, bez imalo nade za razvojem trunke empatije prema prevarenim gostima.
Trebali smo samo otići i ne platiti račun, ali iskreno, ne znam ja više "u nas" s kakvim budalama imamo posla, a trudna se tu još navlačiti i svjedočiti mogućim nemirima mi nije padalo na pamet. Ali taj osjećaj frustracije, da si prevaren a nitko ne mari ni trunku, zaista ostavlja gorak okus u ustima.
Pouka priče: od sada pa za vijeke prvo upitaj koliko kosta "ice kofi", jer ljudskom bezobrazluku očito nema kraja... - navela je ta gospođa u pismu našoj redakciji.
Stigli su nam i brojni drugi računi. Izdvajamo ovog iz Segeta. Žena je dvije male kave platila 7.50 eura ili oko 57 kuna.
- Popila sam je tu jednom i nikad više - kaže nam ogorčena gospođa.

- ironman
- sirius

- Has thanked: 25686 times
- Been thanked: 26219 times
Jel to ides u Crikvenicu pa dalmose hejtas
dream of spring...
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14474 times
- Been thanked: 10011 times
I ja idem u Crikvenicu, ali ako cemo realno, i to je Hrvatska 
A sto se cijena tice, prije par sedmica na motorijadi u Makarskoj onaj kafic na plazi - kafa 3 eura
A sto se cijena tice, prije par sedmica na motorijadi u Makarskoj onaj kafic na plazi - kafa 3 eura
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- HAVANA
- Forumaš godine

Pa gdje cemo onda? U italiji, spaniji, francuskoj, austriji, svici da ne govorim, kozu s ledja gule... To sve dole je sica sta sam placo po nekim destinacijama i koliko skupo obicne budalastine... Kod turcina ludog svaki dan druga cijena u istom kaficu, 45 km me zvekno za 3 sladoleda, jos me izjeba s onim vrti ga tamo, vrti ga vamo...Na svim tim mjestima imas lokale gdje je normala i pristupacnije. Jbg, hoces da pijes pivu na la rambli, plati 13 eura... Ima i za 17 u firenci...Zasto ne bi u opatiji, dubrovniku... toliko kostalo? Ono je top. Imaju klijentelu. Ne vidim nista sporno.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14016 times
- Been thanked: 23263 times
Cuj dje cesHAVANA wrote: 03 Jun 2023, 19:00 Pa gdje cemo onda? U italiji, spaniji, francuskoj, austriji, svici da ne govorim, kozu s ledja gule... To sve dole je sica sta sam placo po nekim destinacijama i koliko skupo obicne budalastine... Kod turcina ludog svaki dan druga cijena u istom kaficu, 45 km me zvekno za 3 sladoleda, jos me izjeba s onim vrti ga tamo, vrti ga vamo...Na svim tim mjestima imas lokale gdje je normala i pristupacnije. Jbg, hoces da pijes pivu na la rambli, plati 13 eura... Ima i za 17 u firenci...Zasto ne bi u opatiji, dubrovniku... toliko kostalo? Ono je top. Imaju klijentelu. Ne vidim nista sporno.
U Bahamas
Tamo idu posteni mumini
Dozvolite da se obratimo