Makarska

Predstavljanje gradova, naši putopisi, savjeti u vezi putovanja.

Moderator: Krokodil Behko

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2892 times
Been thanked: 23969 times
Status: Offline

Re: Makarska spremno dočekuje goste iz BiH i svijeta: Provjerili smo kakve cijene mogu očekivati turisti

Post by HAVANA » 03 Jun 2023, 21:57

Al fakat ti je sega recenica. Cuj da se ima para. Pa sto englez u modrusanima 20 kilometara od rovinja plati kucu 800 eura dnevno? U podobucu 1100 eura dan vila sa bazenom... Puno. Oni mogu gdje hoce, sto dolaze? Katina jahta je oko 700000km 7 dana i prima 6 gostiju. 4 cartera hrvatske ovo ljeto vec bukirana. Zasto dolaze, sto ne idu na karibe stalno? Sve je to fino i nek ide ko gdje hoce. Sta mu godi. Ne mora znaciti da drugom godi. Ja u hotel ne mogu na moru da mi neko plati. Jok. Neko drugi voli... :cudi Samo me nervira vjecito medijsko izdrkavanje po hr. Cuj skupo mu. Gdje nije.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3864 times
Been thanked: 7121 times

Re: Makarska spremno dočekuje goste iz BiH i svijeta: Provjerili smo kakve cijene mogu očekivati turisti

Post by Matan » 03 Jun 2023, 21:59

Ma dobro..
ali ustati u pet ujutro da bi peskir stavio na plazu..
pa onda kad dodjes na plazu, sardina do sardine..
ko voli, nek izvoli..
drugo je Havana, ima svoju kucu i ne backa se po sardinskim plazama..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 03 Jun 2023, 22:01

HAVANA wrote: 03 Jun 2023, 21:57 Al fakat ti je sega recenica. Cuj da se ima para. Pa sto englez u modrusanima 20 kilometara od rovinja plati kucu 800 eura dnevno? U podobucu 1100 eura dan vila sa bazenom... Puno. Oni mogu gdje hoce, sto dolaze? Katina jahta je oko 700000km 7 dana i prima 6 gostiju. 4 cartera hrvatske ovo ljeto vec bukirana. Zasto dolaze, sto ne idu na karibe stalno? Sve je to fino i nek ide ko gdje hoce. Sta mu godi. Ne mora znaciti da drugom godi. Ja u hotel ne mogu na moru da mi neko plati. Jok. Neko drugi voli... :cudi Samo me nervira vjecito medijsko izdrkavanje po hr. Cuj skupo mu. Gdje nije.
Ne kontas ti mene,obiso sam cijelu Hrvatsku i znam sta pricam..
nije isto imati kucu i biti svoj na svome i prostirati peskir u pet ujutro da bi imao mjesto na suncu..

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41304 times
Been thanked: 28044 times

Post by Rum » 03 Jun 2023, 22:02

Matan wrote: 03 Jun 2023, 22:01
HAVANA wrote: 03 Jun 2023, 21:57 Al fakat ti je sega recenica. Cuj da se ima para. Pa sto englez u modrusanima 20 kilometara od rovinja plati kucu 800 eura dnevno? U podobucu 1100 eura dan vila sa bazenom... Puno. Oni mogu gdje hoce, sto dolaze? Katina jahta je oko 700000km 7 dana i prima 6 gostiju. 4 cartera hrvatske ovo ljeto vec bukirana. Zasto dolaze, sto ne idu na karibe stalno? Sve je to fino i nek ide ko gdje hoce. Sta mu godi. Ne mora znaciti da drugom godi. Ja u hotel ne mogu na moru da mi neko plati. Jok. Neko drugi voli... :cudi Samo me nervira vjecito medijsko izdrkavanje po hr. Cuj skupo mu. Gdje nije.
Ne kontas ti mene,obiso sam cijelu Hrvatsku i znam sta pricam..
nije isto imati kucu i biti svoj na svome i prostirati peskir u pet ujutro da bi imao mjesto na suncu..
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 03 Jun 2023, 22:05

I kazes ne bi u hotel..
a ides u Italiji i Francuskoj u hotel..
pa ne bi niko u hotel da ima kucu dole..
suplja ti prica..

bagra
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 492 times
Been thanked: 1077 times

Post by bagra » 03 Jun 2023, 22:14

al pjeva ko slavuj

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 03 Jun 2023, 22:15

Matan wrote: 03 Jun 2023, 22:05 I kazes ne bi u hotel..
suplja ti prica..
Ne idem. Vrlo rijetko a ako idem samo mali porodicni. U trevisu s gazdom zasjeo... :srce A ono zlo i narukvice ne bi dzaba.Jednom bio i nikad vise.

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 03 Jun 2023, 22:18

HAVANA wrote: 03 Jun 2023, 22:15
Matan wrote: 03 Jun 2023, 22:05 I kazes ne bi u hotel..
suplja ti prica..
Ne idem. Vrlo rijetko a ako idem samo mali porodicni. U trevisu s gazdom zasjeo... :srce A ono zlo i narukvice ne bi dzaba.Jednom bio i nikad vise.
Pa ok.
ali nema svatko kucu na moru..

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 03 Jun 2023, 22:20

Matan wrote: 03 Jun 2023, 22:18
HAVANA wrote: 03 Jun 2023, 22:15

Pa ok.
ali nema svatko kucu na moru..
Pa nema al proberes mjesto, privatni smjestaj, kamp, sta ko voli. I mnogi tako rade...

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom » 03 Jun 2023, 23:54

HAVANA wrote: 03 Jun 2023, 17:50
Naseef Mushroom wrote: 03 Jun 2023, 17:43 Jer je “Ne iden kod tebe jer ti je pivo 12km” u rangu “Ne idem kod tebe zbog sapuna i parfema”.

Ne znam koga je ovaj narod više zaslužio, Bakira i Sebiju ili njivu Nikšića? Uglavnom nije zaslužio ništa treće i bolje.
Ja ne znam gdje ti ides il citas samo usrane portale,ja u zadnjih mjesec dana bio od rovinja,opatije,peljesca,splita...I tako svako godine,otac mi zivi dole,cerka mi zivi dole,nikad ruzne rijeci nisam cuo ni dozivio.A splicana da sretnem sad nekog u gradu odveo bi ih djuture na rucak koliko su mi djetetu valjali,redom svi gdje je dosla.Od fakulteta do posla,smjestaja i svega...Trazi dobro u ljudima i dobre ljude,cir ces fasovat tako.Jebo budale,zaobidji.
I Enis Bešlagić je rađo viđen u Hrvatskoj, čudno kako kroz intervjue daje do znanja da ima priču sličnu tvojoj i ostalim koji su određena tipa Bošnjaka koji su prihvatljivi.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 53888 times
Been thanked: 9584 times

Post by ElTriconi » 04 Jun 2023, 00:01

Julia-Klara wrote: 03 Jun 2023, 18:25 I ja idem u Crikvenicu, ali ako cemo realno, i to je Hrvatska :cudi

A sto se cijena tice, prije par sedmica na motorijadi u Makarskoj onaj kafic na plazi - kafa 3 eura :cudi
Kolko je kutija cigara, lahko je bez kafe 🤔
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 53888 times
Been thanked: 9584 times

Post by ElTriconi » 04 Jun 2023, 00:03

Rum wrote: 03 Jun 2023, 19:44
Zanki wrote: 03 Jun 2023, 19:29 kava i cola platin sedam ipo eura, ginem zbog turista na dnevnoj bazi
i opet ne valja
pa how?
To je 6 klipaca ovdje u birtiji
Mores kupit kilu sira i po litra rakije za te pare.

Zdravije nego kola i kafa ocam 🤔
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 04 Jun 2023, 00:03

Matan wrote: 03 Jun 2023, 21:05 Realno ljudi ljetuju u Makarskoj, jer jedino to mogu sebi priustiti..
da se ima para islo bi se na Karibe..
i to je bit svega..
Nije samo do para, Turska i Albanija su čak jeftinije od mnogih hrvatskih destinacija. To je jednostavno navika, urođeno, i to jedino zna za Hrvatsku kada je more i odmor u pitanju.
Čak je i Budva, koja je zadnjih godina postala destinacija #1 za njih tabu i prekrižili su je na početku kao da se nalazi u Japanu.
Naravno Budva kao Budva je po cijenama boli glava ali ima i jeftinijih destinacija u Budvi i oko nje, ali se naši i ne zamaraju uopšte se o tome raspitivati, iako i tu razumiju jezik koji se govori kao što je u Hrvatskoj.

To je zacrtalo “jedino postoji Makarska” i tako će i umrijeti.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Zanki
saudade
saudade
Has thanked: 28112 times
Been thanked: 32111 times

Post by Zanki » 04 Jun 2023, 00:20

ElTriconi wrote: 04 Jun 2023, 00:03
Rum wrote: 03 Jun 2023, 19:44

To je 6 klipaca ovdje u birtiji
Mores kupit kilu sira i po litra rakije za te pare.

Zdravije nego kola i kafa ocam 🤔
ma šta ti znaš tae zdravie :pusi
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.

Zanki
saudade
saudade
Has thanked: 28112 times
Been thanked: 32111 times

Post by Zanki » 04 Jun 2023, 00:20

Naseef Mushroom wrote: 03 Jun 2023, 23:54
HAVANA wrote: 03 Jun 2023, 17:50

Ja ne znam gdje ti ides il citas samo usrane portale,ja u zadnjih mjesec dana bio od rovinja,opatije,peljesca,splita...I tako svako godine,otac mi zivi dole,cerka mi zivi dole,nikad ruzne rijeci nisam cuo ni dozivio.A splicana da sretnem sad nekog u gradu odveo bi ih djuture na rucak koliko su mi djetetu valjali,redom svi gdje je dosla.Od fakulteta do posla,smjestaja i svega...Trazi dobro u ljudima i dobre ljude,cir ces fasovat tako.Jebo budale,zaobidji.
I Enis Bešlagić je rađo viđen u Hrvatskoj, čudno kako kroz intervjue daje do znanja da ima priču sličnu tvojoj i ostalim koji su određena tipa Bošnjaka koji su prihvatljivi.
Što ne voliš havanu :ljut
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.

seln
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 256 times
Been thanked: 560 times

Post by seln » 04 Jun 2023, 00:26

HAVANA wrote: 03 Jun 2023, 17:30 Ma nije nego mi ide na qrac ovo medijsko izivljavanje.I da jeste tako koga ba boli qrac,ne ide kome ne pase i eto.Ne pijem ni ja pivu u europi od 12 maraka i ne parkiram kod hajre mulica gdje je 24 sata 60km.Sramota me gostiju bilo kad moram rec.Isto boga mi ko da smo mi top nakav pa njima trazimo mane.45 godina ljetujem u hrvatskoj i nikada nista ruzno nisam dozivio,cak sta vise,valjali mi pravo...Ja ne znam gdje ovi ljudi nadju ove sto vjecito vrte po medijskim hajkama.Ne znam cemu to,ne ides i vozdra...Zemalja more a i neum... :cudi
Ako je to nesto za moj hastal, mogu ti samo reci, raduje me to sto imas pozitivna iskustva.
Raduje me i to sto placas tako fin apartman samo 68 eura ili koliko vec.
Ali ti ne mozes mjeriti iskustva svih ostalih na osnovu vlastitog.
I ako si procitao moj post, govorio sam o hrvatskoj politici prema BiH, ne o tome jesam li nesto ruzno ili lijepo dozivio (a jesam i jedno i drugo).
Za 3/5 spremni!

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 04 Jun 2023, 00:45

Zanki wrote: 04 Jun 2023, 00:20
Naseef Mushroom wrote: 03 Jun 2023, 23:54
Što ne voliš havanu :ljut
Nikada to nisam ni pomislio a kamoli napisao, samo imamo različite stavove.

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 04 Jun 2023, 00:54

Naseef Mushroom wrote: 04 Jun 2023, 00:03
Matan wrote: 03 Jun 2023, 21:05 Realno ljudi ljetuju u Makarskoj, jer jedino to mogu sebi priustiti..
da se ima para islo bi se na Karibe..
i to je bit svega..
Nije samo do para, Turska i Albanija su čak jeftinije od mnogih hrvatskih destinacija. To je jednostavno navika, urođeno, i to jedino zna za Hrvatsku kada je more i odmor u pitanju.
Čak je i Budva, koja je zadnjih godina postala destinacija #1 za njih tabu i prekrižili su je na početku kao da se nalazi u Japanu.
Naravno Budva kao Budva je po cijenama boli glava ali ima i jeftinijih destinacija u Budvi i oko nje, ali se naši i ne zamaraju uopšte se o tome raspitivati, iako i tu razumiju jezik koji se govori kao što je u Hrvatskoj.

To je zacrtalo “jedino postoji Makarska” i tako će i umrijeti.
Pa imam prijatelja koji ide samo u Makarsku..
ponekad mu kazem, odi malo u Vodice, jebala te Makarska :oo

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 04 Jun 2023, 00:57

seln wrote: 04 Jun 2023, 00:26
HAVANA wrote: 03 Jun 2023, 17:30 Ma nije nego mi ide na qrac ovo medijsko izivljavanje.I da jeste tako koga ba boli qrac,ne ide kome ne pase i eto.Ne pijem ni ja pivu u europi od 12 maraka i ne parkiram kod hajre mulica gdje je 24 sata 60km.Sramota me gostiju bilo kad moram rec.Isto boga mi ko da smo mi top nakav pa njima trazimo mane.45 godina ljetujem u hrvatskoj i nikada nista ruzno nisam dozivio,cak sta vise,valjali mi pravo...Ja ne znam gdje ovi ljudi nadju ove sto vjecito vrte po medijskim hajkama.Ne znam cemu to,ne ides i vozdra...Zemalja more a i neum... :cudi
Ako je to nesto za moj hastal, mogu ti samo reci, raduje me to sto imas pozitivna iskustva.
Raduje me i to sto placas tako fin apartman samo 68 eura ili koliko vec.
Ali ti ne mozes mjeriti iskustva svih ostalih na osnovu vlastitog.
I ako si procitao moj post, govorio sam o hrvatskoj politici prema BiH, ne o tome jesam li nesto ruzno ili lijepo dozivio (a jesam i jedno i drugo).
Ma kakve ima veze politika sa ljetovanjem..
Bosanci su navikli ici Hrvatsku, jos od Jugoslavije jer je to bilo prirodno..
radnicka odmaralista..
i nek ljetuje ko gdje hoce..

Tokmak
Vucin apostol
Vucin apostol
Has thanked: 1633 times
Been thanked: 1470 times

Post by Tokmak » 04 Jun 2023, 01:06

Kome je Makarska skupa ,može ići u Dubrovnik. :cudi
Ha ja.
Za sve ima rješenje. :jutarnja
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.

Post Reply

Return to “Turizam”