Dobro, brt. Eto, ti govori a ja ću vikat da je tako
Bosna Šapatom Pade
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
- Status: Offline
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
Re: Bosna Šapatom Pade
Obrnuta situacija, u Tešnju vlada SDA.Chan wrote: 05 Jun 2023, 14:39Pa eto, imali ste priliku sa protestima da nametnete volju. Da vas je izašlo koliko vas je glasalo, a ne 300 duša, možda biste nešto i uspjeli.ironman wrote: 05 Jun 2023, 12:04 Ja ne predlazem. To glasaci rade.
Ukinuta im je volja i nametnuti su ovi likovi.
A nemam problem da kazem da je sda ovdje na Tk majka za ovu drugu opciju.
Isto vrijedi i za BiH.
Podrzavam DF oduvijek.
Ono sto dr.Begic zastupa i moji su stavovi.
Pa da vas je bar bilo 20% imalo bi možda nekog efekta ili da bar možeš reći dobro, jbg eto, pokušali smo. Ali ni to. Koliko se sjećam 2-3 puta su protesti bili organizovani i sve je to propuštena prilika, a što je zapravo pokazalo koliko se pretežno SDA "drma stolica". Ne bih se ja nešto pretjerano nadao ni onome "joj kako ćemo ih razvaliti na narednim izborima". Ima još dosta do narednih izbora. Ako Bakir i Sebija nakon kongresa u septembru ostanu gdje jesu onda SDA sebi puca u nogu definitivno.
A može biti da su opet glasali mrtvi u većem broju![]()
A SDA da je bolja na TK![]()
Možda samo u kontri smeću PDA i SBB, ali od ostalih bolji nisu sigurno.
Prije nekoliko godina je bila redukcija vode gdje čitavo ljeto nije bilo vode, samo navečer između 22 i 23.
Građani su izašli na proteste, bio solidan broj, znam dosta ljudi lično koji su izašli i znam da su neki od njih su SDA glasači, neki glasaju za manje partije a neki i ne glasaju.
Ni 24 sata nakon protesta su na Facebooku osvanule slike nekih ljudi na protestima, sa imenom i prezimenom, gdje su te ljude satanizirali kao komunjare i Subašićeve (predsjednik SDP Tešanj) igrače.
Kod idućih protesta neće sigurno ni 10 ljudi izaći, i onda se čudimo što je kod protesta na državnom nivou izašlo samo 300 ljudi. Propaganda i satanizacija čini čudo.
Ako je kompleksaš Feđa Isović uspio jednog velikana Abdulaha Sidrana stišati sa “Zvučiš kao SDA bot” kako onda očekivati da će biti više od 300 kod običnog naroda koji slijepo prihvata sve šta se kaže na Face TV i piše u Avazu?
“SDA je gora od četnika e zato nećemo izaći na proteste da ne budemo gori od četnika”.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22755 times
- Been thanked: 20838 times
Upravo to jebe TK duži period.Mister No wrote: 05 Jun 2023, 17:42 Krivi SDA-ovici i SDP-ovci koji pocnu klimoglavit sarajevskim pederčićima, obicno visokim funkcionerima iz stranke, čim prođu Kladanj.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41480 times
- Been thanked: 28270 times
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
s takvom lakoćom
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41480 times
- Been thanked: 28270 times
Neka znaju prijatelji i neprijatelji, mi braću i prijatelje imamo!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
s takvom lakoćom
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- ironman
- sirius

- Has thanked: 26112 times
- Been thanked: 26753 times
Nema brige Zukan danas dobio cek od NATO saveza. Za pomoc OS.
20 000 eura.

20 000 eura.
dream of spring...
- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 24452 times
- Been thanked: 10610 times
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9978 times
- Been thanked: 11848 times
Julia-Klara wrote: 05 Jun 2023, 17:33Pa to (ti) i govorim - nemamo nikog.Krokodil Behko wrote: 05 Jun 2023, 17:25
Znači, obline sprijeda otpozadi, šta da se radi?
Koga podržati?
Da li je namjera bila doci do ovoga da smo totalno "pogubljeni" jer vise niko ne zna "dje gonimo"?
Eto vidi nas na forumu - kad nas neko cita re'ko bi da bi jedna docekali da se medjusobno pokokamo, a zamal pa svi "isti".
Jedna od strategija, za cilj koji je sadržan u naslovu ove teme.
Razjebati nas, pa nek svi vide da ovo ne može biti državotvorni narod.
Ko je kriv?
Ma krivi su svi.
Kriv je Bakir, jer ne može da skonta, da ga čak i pola članstva i glasača te stranke mrzi iz dna duše i ofirno se bori za tu lidersku poziciju u SDA, a može je samo povući još dublje na dno.
Ne bi ovo bila nikakva šteta, da nam inje potrebna neka jaka stranka, da pruži otpor ovih žoharima iz trojke, neobrazovanim, pohlepnim i sujetnim, s vrlo malo ili nimalo patriotskih osjećanja.
Jedino pozitivno u ovoj godini, što bi se moglo destiti, da Bakir otkuje iz tog SDA, ali neće on otići bez žestokog otpora.
Nisu u pravu, ovi koji pišu o sveprisutnom kriminalu u SDA, jer da je to tako, evo sad nisu na vlasti, pa bismo vidjeli kako hapse desetine njih. Takvi upisi nam samo dodatno otežavaju situaciju.
Glavni krivac je politički sistem, koji proizilazi iz Ustava a ustav iz DMS-a.
I tu na scenu stupaju dvije zločinačke hobotnice, hrvatska i srpska, da brane Dayton do kraja svijeta, jer oni su ti koji su najkorumpiranije zajednice na kontinentu. Da, nisam rekao stranke nego zajednice, jer cijeli narodi su korumpirani. Istrenirani da će dobiti sve što požele, samo ako budu dovoljno velike ustaše i četnici.
- Duh
- Inventar foruma

- Has thanked: 1707 times
- Been thanked: 2324 times
1.zajedicki interes
2.nacionalni interes
3.licni interes
tako bi trebalo biti po redu...bar u bosni.
mozda se u bosni probije licni inters lako na prvo mjesto.
s obzirom da o Bpsni u zadnje vrijeme citam samo od vas, probajte biti realni...
pa da i ja nesto zakljucim i da vidim kako ce mi biti u bih kad odem u penziju.
2.nacionalni interes
3.licni interes
tako bi trebalo biti po redu...bar u bosni.
mozda se u bosni probije licni inters lako na prvo mjesto.
s obzirom da o Bpsni u zadnje vrijeme citam samo od vas, probajte biti realni...
pa da i ja nesto zakljucim i da vidim kako ce mi biti u bih kad odem u penziju.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14408 times
- Been thanked: 24178 times
- Status: Online
ironman wrote: 05 Jun 2023, 17:54 Nema brige Zukan danas dobio cek od NATO saveza. Za pomoc OS.
20 000 eura.
![]()
Krusna mrvo
Dozvolite da se obratimo
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2783 times
- Been thanked: 8734 times
Nametalo se i ranije. Namece se godinama.Naseef Mushroom wrote: 05 Jun 2023, 17:17Zašto onda analitičari koji niti su Bošnjaci a kamoli SDAovci poput Nikolaidisa i Bursaća govore o BH Dritanizaciji kada govore o sadašnjoj vlasti?Duminjo wrote: 05 Jun 2023, 11:04
Sve ovo sto si nabrojao nije pocelo jucer vec traje godinama u nazad 20-30 godina.
Svih tih godina je bilo Bosne, sada se odjednom digla prašina i sada odjednom nema Bosne.
Bezveze galamiš.
Zašto je jedan njemački satiričar posvetio emisiju Schmidtu i njegovim nepravednim potezima ako je sva ova buka samo kmečanje jer SDA ne čini više vlast?
Ovaj put najvise na štetu SDA i galama.
Hajmo onda sva dosadasnja nametanja ukinuti pa da vidimo gdje smo.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Zašto prije nije postao izraz sličan Dritanizaciji i što nije prije neki njemački voditelj napravio emisiju o visokom predstavniku.Duminjo wrote: 06 Jun 2023, 00:12Nametalo se i ranije. Namece se godinama.Naseef Mushroom wrote: 05 Jun 2023, 17:17
Zašto onda analitičari koji niti su Bošnjaci a kamoli SDAovci poput Nikolaidisa i Bursaća govore o BH Dritanizaciji kada govore o sadašnjoj vlasti?
Zašto je jedan njemački satiričar posvetio emisiju Schmidtu i njegovim nepravednim potezima ako je sva ova buka samo kmečanje jer SDA ne čini više vlast?
Kada se pravoslavac Nikolaidis i Nijemac Böhmermann pojave, onda postaje malo teže potezati standardni argument SDA botovi, jel tako?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Duminjo
- Urednik foruma

Ne znam jel tako, pitaj onoga ko poteze taj argument.Naseef Mushroom wrote: 06 Jun 2023, 00:25Zašto prije nije postao izraz sličan Dritanizaciji i što nije prije neki njemački voditelj napravio emisiju o visokom predstavniku.Duminjo wrote: 06 Jun 2023, 00:12
Nametalo se i ranije. Namece se godinama.
Kada se pravoslavac Nikolaidis i Nijemac Böhmermann pojave, onda postaje malo teže potezati standardni argument SDA botovi, jel tako?![]()
Drugi put ne zapocinji raspravu ako mi mislis trpati u usta nesto sto nisam "reko".
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Misliš trpanje u usta kao kada tvrdiš da me ne smatraš SDAovcem pa onda nakon mog posta gdje sam popljuvao sve stranke, uključujući SDA, kreneš sa pričom kako je ovo sve kmečanje jer SDA nije u vlasti?Duminjo wrote: 06 Jun 2023, 00:29Ne znam jel tako, pitaj onoga ko poteze taj argument.Naseef Mushroom wrote: 06 Jun 2023, 00:25
Zašto prije nije postao izraz sličan Dritanizaciji i što nije prije neki njemački voditelj napravio emisiju o visokom predstavniku.
Kada se pravoslavac Nikolaidis i Nijemac Böhmermann pojave, onda postaje malo teže potezati standardni argument SDA botovi, jel tako?![]()
Drugi put ne zapocinji raspravu ako mi mislis trpati u usta nesto sto nisam "reko".
- Duminjo
- Urednik foruma

Ovo jeste kmecanje jer je SDA izgubila vlast a ti mozes, sto se mene tice, da budes i kaktus ako zelis.Naseef Mushroom wrote: 06 Jun 2023, 00:51Misliš trpanje u usta kao kada tvrdiš da me ne smatraš SDAovcem pa onda nakon mog posta gdje sam popljuvao sve stranke, uključujući SDA, kreneš sa pričom kako je ovo sve kmečanje jer SDA nije u vlasti?Duminjo wrote: 06 Jun 2023, 00:29
Ne znam jel tako, pitaj onoga ko poteze taj argument.
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
To je prva uplata odobrenog paketa pomoći za vojsku u visini od 54 miliona
Svi mi se morete obratit
- ironman
- sirius

Veze sa realnosti nema suplja prica o tome da se ovdje radi o sda.
Zapravo je to argument supljatora koji su dopustili da budu marionete i da preuzmu ulogu muslimana koje ce snsd i hdz sebi izabrati kao podobne.
U vlastitoj drzavi.
I ne mogu shvatiti mentalni sklop onih koji ne vide to.
Da nas se napravilo gradjanima treceg reda.
Jer nas glas nije bitan.
Bitno je pronac one koji ce klimat glavom na sve a Smit ce izmijenit Ustav na 24h da ih postavi u vlast.
I naravno. Ko god se usudi posumnjat odma bacit kantu zelene boje na njeg uz podvik ovo je sda.
I jos ga oglobit zbog verbalnog delikta
U svakom slucaju,pratimo dalje.
Ja licno bih bio najsretniji da sam sve pogrijesio i da zapravo idemo u bolju buducnost ahah..
Zapravo je to argument supljatora koji su dopustili da budu marionete i da preuzmu ulogu muslimana koje ce snsd i hdz sebi izabrati kao podobne.
U vlastitoj drzavi.
I ne mogu shvatiti mentalni sklop onih koji ne vide to.
Da nas se napravilo gradjanima treceg reda.
Jer nas glas nije bitan.
Bitno je pronac one koji ce klimat glavom na sve a Smit ce izmijenit Ustav na 24h da ih postavi u vlast.
I naravno. Ko god se usudi posumnjat odma bacit kantu zelene boje na njeg uz podvik ovo je sda.
I jos ga oglobit zbog verbalnog delikta
U svakom slucaju,pratimo dalje.
Ja licno bih bio najsretniji da sam sve pogrijesio i da zapravo idemo u bolju buducnost ahah..
dream of spring...
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Ti si građanin trećeg reda prije svega jer se ne rješavaš problema organizovanog kriminala i korupcije, a kojeg guraš pod tepih i kriješ plaštom očuvanja bošnjaštva i sličnim pričama. Što dozvoljavaš da ti kojekakvi imućni bogataši koji su mahom politički aktivni kroje život u sredini u kojoj živiš, čiju djecu će uvijek pratiti prosperitet na štetu druge djece jer im to sistem omogućava, što će te dovesti u situaciju da ti pregaze dijete i da se to zataška i da niko za to ne odgovara ili će dobiti minimalne kazne itd.
"Znaš li ti ko sam ja" je rečenica koja je u BiH postala norma, a najviše te ugrožavaju oni koji žive u tvojoj sredini. Jebe se Čoviću za dijelove Bosne u kojima nije glavni, a isto i Duduku. Građanin trećeg reda nisi zbog Hrvata i Srba u TK niti si zbog trojke.
"Znaš li ti ko sam ja" je rečenica koja je u BiH postala norma, a najviše te ugrožavaju oni koji žive u tvojoj sredini. Jebe se Čoviću za dijelove Bosne u kojima nije glavni, a isto i Duduku. Građanin trećeg reda nisi zbog Hrvata i Srba u TK niti si zbog trojke.
- ironman
- sirius

Nisi u pravu.Chan wrote: 06 Jun 2023, 10:54 Ti si građanin trećeg reda prije svega jer se ne rješavaš problema organizovanog kriminala i korupcije, a kojeg guraš pod tepih i kriješ plaštom očuvanja bošnjaštva i sličnim pričama. Što dozvoljavaš da ti kojekakvi imućni bogataši koji su mahom politički aktivni kroje život u sredini u kojoj živiš, čiju djecu će uvijek pratiti prosperitet na štetu druge djece jer im to sistem omogućava, što će te dovesti u situaciju da ti pregaze dijete i da se to zataška i da niko za to ne odgovara ili će dobiti minimalne kazne itd.
1 glas kao 4 glasa.
Mijenja se Ustav na 24h
Recimo otvoreno.
Organizovani kriminal i korupcija?
O cemu pricamo ovdje...jel to sa brisanjem volje Bosnjaka korupcija i organizovani kriminal nestaju..
Vezivanje tih pojmova uz sda je direktno optuzivanje glasaca iste da su kriminalci.
Nesposobni da imaju drzavu..
Pricajmo otvoreno.
Hdz Hrvatske i Sanader.
Ja ne cuh da je hdz kriminalna organizacija a Hrvati koji ih masovno podrzavaju kriminalci.
Nego..ko je optuzen ide na Sud.
Jel tako ovdje?
Premijera federacije se razvlaci po sudovima jer je nabavio respiratore u onih paklenih 3 mjeseca...samo kod nas je to moguce..
Jer se taj proces koristi za politicki obracun..
I da....gradjaninom treceg reda me pokusavaju napraviti oni koji zele da moj glas vrijedi kao 25% glasa nekog ko zivi 150km od mene.
To.je istina.
Mantru o sda korupciji,sebiji,bakiru...ne pusim.ja to..
dream of spring...