Sejo Sexon i Nele Karajlić

Sve o muzici, šta je aktuelno, tekstovi pjesama
seln
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 256 times
Been thanked: 560 times
Status: Offline

Re: Sejo Sexon i Nele Karajlić

Post by seln » 05 Jun 2023, 10:09

greeneyes wrote: 05 Jun 2023, 09:55 Ma vidi da vise ne moze dinara izvuci na ime cetnikovanja, jer je konkurencija prejaka pa sad obrce plocu
To 'e to... podsjeti me na onu epizodu Simpsons, kad nezaposleni Crusty stoji na ulici sa transparentom "skidam gace za rucak".
Bart ga pita kako ide posao, a on kaze "slabo, onaj drugi tip to radi besplatno".
Tako i Nele: ne moze se vise zaraditi na cetnikovanju, jer su stigle nove generacije turbo-srba, koji to rade besplatno.
Za 3/5 spremni!

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41242 times
Been thanked: 27953 times

Post by Rum » 05 Jun 2023, 12:52

Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 05 Jun 2023, 12:53

Jel to i Dino uteko za Beograd
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.

Zana
Gospođetina
Gospođetina
Has thanked: 9497 times
Been thanked: 9604 times

Post by Zana » 05 Jun 2023, 14:45

A što pričamo o ovom smradu?

Milan FOE
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"

Nice
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 24246 times
Been thanked: 10474 times

Post by Nice » 05 Jun 2023, 17:25

Ha ha, furtutme :ooo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9889 times
Been thanked: 11699 times

Post by Krokodil Behko » 05 Jun 2023, 17:29

Mora da je telekom Srbije planirao ovog Milana, u nekoj od svojih serija, ako već nije i odglumio.
Isto ko onaj Feđa Štukan, odjednom amneziju dobije na sve.

Nice
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 24246 times
Been thanked: 10474 times

Post by Nice » 05 Jun 2023, 17:33

Para vrti gdje burgija neće

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 05 Jun 2023, 17:35

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2887 times
Been thanked: 23882 times

Post by HAVANA » 05 Jun 2023, 22:06

Jos malo o zvaljavom govnetu... :ćitire Procitao sam knjigu Neleta Karajlica "Fajront u Sarajevu". Nisam mislio komentarisati nit mislim ulaziti u neki cox, al zarad istine i pravih cinjenica duzan sam se osvrnuti radi svih prijatelja koji zive u regiji, jer bi mogli "popusiti" njegovu pricu. Nele se ocigledno sluzi metodom - ako neku laz dovoljno puta ponovis ona ce postati medju ljudima istina. Ono sto me iznenadilo da je zapravo sam sebe "posrao po glavi" u svojoj knjizi. Pa krenimo redom. Nele, na strani 364 kaze, citiram "Ja zivim u Beogradu, al ja nisam odavle. Ja sam iz Sarajeva, samo sto sam otuda otjeran". Nadalje, na strani 365 kaze, citiram "E, sad shvatam zasto me zovu agresorom. Da me ne zovu tako, morali bi me zvati onako kako ja sebe zovem - zrtva etnickog ciscenja ! ". Prije nego iznesem par detalja i cinjenica koje ja znam, samo cu se okrenuti jos par Neletovih recenica u knjizi kojima prakticno sam sebe pobija. Na strani 360 on kaze kako je treceg ujutro otisao u Estradu na kafu, gdje je zatekao vlasnika Pericu. Ovaj mu govori kako je losa amtosfera, kako nema mjesta za optimizam, i posto mu zena radi u JAT-u, da moze Neletu srediti karte da on sa zenom i djetetom leti za BG. Nele mu na to odgovara, citiram "Rekao sam mu, iz postovanja prema njegovim godinama, da sam spreman da poslusam, al da je mozda pametnije sacekati da se vidi sta ce se dogoditi sestog". Dakle, nije mu se islo. Nadalje, kaze kako dolazi kuci gdje zatice svoju zenu u soku, jer joj je Cober (Benja Isovic) javio da ce tu noc biti frka, da ce zavrnuti vodu, pa da zbog malog djeteta napune kadu. Neletova zena izbezumljena, on takodjer, i on odlucuje da iskoristi ponudu Perice, i sredi karte za jos uvijek standardni let SA-BG. Na aerodrom ih vozi Zena (Zenit Dzozic aka Fu-Do). E hajte mi sad molim Vas Vi recite - da li ste culi i za jednu zrtvu etnickog ciscenja koju jaran vozi na aerodrom, a ti letis redovnim letom ??? Ja fakat nisam ! S obzirom da imam prijatelje koji su istiniske zrtve etnickog ciscenja, njih je vozio bus natrpan ljudima za odstrel, a pobjegli su hodajuci kroz sume i brda pjeske 200km, pri tome jeli travu, mahovinu i bube. Da ironija bude jos veca, ili da kazem Neletova laz, ja sam odrastao naselje do njegovog - Bjelave, gdje sam proveo i citav rat, pa znam malo i detalja sa terena. Prije svega on u knjizi govori da mu je i otac bio zrtva i kako su mu stavili krst na vrata. Opet, haj mi objaniste detalj da se u jesen '92 skupljali po raji lijekovi za Neletovog oca, jer je zdravstveno zalosio, i isti su mu odneseni na vrata (umro je 1999.). Jesul to ista raja koja se Neleta ko biva potjerala sad mu spasavaju oca ? Takodjer mi objasnite cinjenicu da je skoro sva ekipa ostala u SA, a pazite imena - Branko Djuric (Djuro), Boro Kontic, Slobodan Kovacevic (i Dodo i Bodo ostali u SA), Davorin Popovic, MIlomir Kovacevic, Boris Siber (Shibi), Davor Sucic (Sejo Sexon), Srdjan Jevdjevic (Gino Banana / Kultur Shock), Djani Pervan, itd itd. Evo ih i dan danas zivi i zdravi, sto u Sarajevu, sto negdje drugo. Ja sam Nenad Kovacevic, od oca Slobodana, uglednog gradjanina ovog grada i drzave, citav rat sa rajom proveo na Bjelavama i gle cuda, nit mi je ko prijetio, nit nas je ko tjerao, nit smo imali ikakav problem, nit smo gdje otisli. Elem, sve ovo pisem jer nije OK da laz zazivi, i da pocnu ljudi vjerovat da je Sarajevo muslimanski grad u kojem se svima ostalima il letiti glava il slicno. Sarajevo nije nikad bilo niti ce ikad biti muslimanski grad, niti bilo cije drugo ! Zaista mi nije jasno zasto Nele prosipa te lazi, pogotov sto mu niko od raje odavde ne zamjera nit sto je otisao, nit sto je otisao u BG. Pa otisli su u Beograd i Chola, i Brega, i Haris Dzinovic, pa evo ih po SA hodaju uzdignuta chela i svi ih grle-ljube. Niko mu ne zamjera ni sto je odlucio da bude veci Srbin od Vladike, al ovakve lazi zaista nemaju mjesta, pogotovo ne u nekoj knjizi koja ce doprijeti do sire javnosti. Steta, da je imao mozga (i muda), i vratio se ovdje, radio bi isto sto radi i sada, al bi doslovno imao status Boga...
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 05 Jun 2023, 22:11

Nele je p.... od metra treba ga samo malo ismarat da se vrati u sustav

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 05 Jun 2023, 22:11

Po ZVALJAMA SAMAR DA

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 05 Jun 2023, 22:12

Kokuz mrtvi pa poceo hodat okolo ne bi li koju milju namoto smrduljak.

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 05 Jun 2023, 22:14

A sula iz zagreba u split, iz splita u sarajevo, iz sarajeva u trpanj, brod, ice pice i pjesma...

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 05 Jun 2023, 23:04

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 05 Jun 2023, 23:06

Ne mogu ga ni gledat. Rijetko me ko nervira ko taj hinjoguz.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14308 times
Been thanked: 23837 times

Post by Fuddo » 05 Jun 2023, 23:08

Ustvari, on uopste nije bio vakav dok ga onaj Muratov plisno nije uzeo pod svoje.
Dozvolite da se obratimo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9889 times
Been thanked: 11699 times

Post by Krokodil Behko » 06 Jun 2023, 00:33

HAVANA wrote: 05 Jun 2023, 22:06 Takodjer mi objasnite cinjenicu da je skoro sva ekipa ostala u SA, a pazite imena - Branko Djuric (Djuro), Boro Kontic, Slobodan Kovacevic (i Dodo i Bodo ostali u SA), Davorin Popovic, MIlomir Kovacevic, Boris Siber (Shibi), Davor Sucic (Sejo Sexon), Srdjan Jevdjevic (Gino Banana / Kultur Shock), Djani Pervan, itd itd.

Osto Elvis :djed

A mora nešto prosipati.
Već smo apsolvirali, niko ga ni ne primjećuje, nit ga ko zove, sve dok on ne spomene Sarajevo.

Brega je Brega, zna napraviti muziku. Čola je Čola, faca i svi mu pišu muziku, a đta će ovaj?
Kad je otišao u Beograd, postalo je jasno da on ne zna pisati muziku i da nije bio glavni u bendu.
Plus, ostao je bez jedinog izvora ideja - bez Sarajeva i Bosne općenito.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom » 06 Jun 2023, 00:48

Pa i taj Muratov plisno, kakav god da je, a o njemu mislim sve najgore, je danas u nekim drugim krugovima gdje može funkcionisati.
Sve bosanske i uopšte jugoslavenske poznate ličnosti, koje su prije rata bili popularni, Čolić, Bregović, Kusturica, Brena, Merlin, Žera, Džinović, Sidran, i kako se svi zovu, su nakon rata nastavili sa životom, kao i mi svi.
Svi su nastavili sa životom i prilagodili su se današnjem vremenu.
Neko još ima karijeru, neko živi od stare slave, neko je se povukao iz javnosti a neko je uspješniji nego što je bio prije rata.

Ali gledati ovog žvalju kako u 2023. i dalje sa plačljivim glasom nostalgično po 500.-ti put priča “Eeej kada je Željo onda pobijedio, kako smo se onda lijepo igrali, kako smo ono onda uradili”, pa za njega nema gore kazne.

Dabogda ti nama Nele još 50 godina živio i kmečao do kraja života, i gledao Sarajevo samo preko razglednice :ok
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

dert
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 109 times
Been thanked: 364 times

Post by dert » 06 Jun 2023, 02:21

Onaj ko pljuje i sere po svom gradu je govvvvvvno i ne moze ga oprati milion voda
supcina :place

sehohari
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:
Has thanked: 13 times
Been thanked: 113 times

Post by sehohari » 06 Jun 2023, 02:49

Idite malo na Milanov profil, mislim da ovo nema veze sa nekim parama i slično.

Inače svako malo piše pozitivno o Neletu, zadnja pozitivna objava mu je npr. još u novembru prošle godine
È solo una questione di tempo...

Di molto tempo...

Post Reply

Return to “Muzika”