Sejo Sexon i Nele Karajlić

Sve o muzici, šta je aktuelno, tekstovi pjesama
seln
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 256 times
Been thanked: 560 times
Status: Offline

Re: Sejo Sexon i Nele Karajlić

06 Jun 2023, 08:10

HAVANA wrote: 05 Jun 2023, 22:06 Jos malo o zvaljavom govnetu... :ćitire Procitao sam knjigu Neleta Karajlica "Fajront u Sarajevu". Nisam mislio komentarisati nit mislim ulaziti u neki cox, al zarad istine i pravih cinjenica duzan sam se osvrnuti radi svih prijatelja koji zive u regiji, jer bi mogli "popusiti" njegovu pricu. Nele se ocigledno sluzi metodom - ako neku laz dovoljno puta ponovis ona ce postati medju ljudima istina. Ono sto me iznenadilo da je zapravo sam sebe "posrao po glavi" u svojoj knjizi. Pa krenimo redom. Nele, na strani 364 kaze, citiram "Ja zivim u Beogradu, al ja nisam odavle. Ja sam iz Sarajeva, samo sto sam otuda otjeran". Nadalje, na strani 365 kaze, citiram "E, sad shvatam zasto me zovu agresorom. Da me ne zovu tako, morali bi me zvati onako kako ja sebe zovem - zrtva etnickog ciscenja ! ". Prije nego iznesem par detalja i cinjenica koje ja znam, samo cu se okrenuti jos par Neletovih recenica u knjizi kojima prakticno sam sebe pobija. Na strani 360 on kaze kako je treceg ujutro otisao u Estradu na kafu, gdje je zatekao vlasnika Pericu. Ovaj mu govori kako je losa amtosfera, kako nema mjesta za optimizam, i posto mu zena radi u JAT-u, da moze Neletu srediti karte da on sa zenom i djetetom leti za BG. Nele mu na to odgovara, citiram "Rekao sam mu, iz postovanja prema njegovim godinama, da sam spreman da poslusam, al da je mozda pametnije sacekati da se vidi sta ce se dogoditi sestog". Dakle, nije mu se islo. Nadalje, kaze kako dolazi kuci gdje zatice svoju zenu u soku, jer joj je Cober (Benja Isovic) javio da ce tu noc biti frka, da ce zavrnuti vodu, pa da zbog malog djeteta napune kadu. Neletova zena izbezumljena, on takodjer, i on odlucuje da iskoristi ponudu Perice, i sredi karte za jos uvijek standardni let SA-BG. Na aerodrom ih vozi Zena (Zenit Dzozic aka Fu-Do). E hajte mi sad molim Vas Vi recite - da li ste culi i za jednu zrtvu etnickog ciscenja koju jaran vozi na aerodrom, a ti letis redovnim letom ??? Ja fakat nisam ! S obzirom da imam prijatelje koji su istiniske zrtve etnickog ciscenja, njih je vozio bus natrpan ljudima za odstrel, a pobjegli su hodajuci kroz sume i brda pjeske 200km, pri tome jeli travu, mahovinu i bube. Da ironija bude jos veca, ili da kazem Neletova laz, ja sam odrastao naselje do njegovog - Bjelave, gdje sam proveo i citav rat, pa znam malo i detalja sa terena. Prije svega on u knjizi govori da mu je i otac bio zrtva i kako su mu stavili krst na vrata. Opet, haj mi objaniste detalj da se u jesen '92 skupljali po raji lijekovi za Neletovog oca, jer je zdravstveno zalosio, i isti su mu odneseni na vrata (umro je 1999.). Jesul to ista raja koja se Neleta ko biva potjerala sad mu spasavaju oca ? Takodjer mi objasnite cinjenicu da je skoro sva ekipa ostala u SA, a pazite imena - Branko Djuric (Djuro), Boro Kontic, Slobodan Kovacevic (i Dodo i Bodo ostali u SA), Davorin Popovic, MIlomir Kovacevic, Boris Siber (Shibi), Davor Sucic (Sejo Sexon), Srdjan Jevdjevic (Gino Banana / Kultur Shock), Djani Pervan, itd itd. Evo ih i dan danas zivi i zdravi, sto u Sarajevu, sto negdje drugo. Ja sam Nenad Kovacevic, od oca Slobodana, uglednog gradjanina ovog grada i drzave, citav rat sa rajom proveo na Bjelavama i gle cuda, nit mi je ko prijetio, nit nas je ko tjerao, nit smo imali ikakav problem, nit smo gdje otisli. Elem, sve ovo pisem jer nije OK da laz zazivi, i da pocnu ljudi vjerovat da je Sarajevo muslimanski grad u kojem se svima ostalima il letiti glava il slicno. Sarajevo nije nikad bilo niti ce ikad biti muslimanski grad, niti bilo cije drugo ! Zaista mi nije jasno zasto Nele prosipa te lazi, pogotov sto mu niko od raje odavde ne zamjera nit sto je otisao, nit sto je otisao u BG. Pa otisli su u Beograd i Chola, i Brega, i Haris Dzinovic, pa evo ih po SA hodaju uzdignuta chela i svi ih grle-ljube. Niko mu ne zamjera ni sto je odlucio da bude veci Srbin od Vladike, al ovakve lazi zaista nemaju mjesta, pogotovo ne u nekoj knjizi koja ce doprijeti do sire javnosti. Steta, da je imao mozga (i muda), i vratio se ovdje, radio bi isto sto radi i sada, al bi doslovno imao status Boga...
Postoji jedan tip Bosanca, uslovno receno "urbanog" Sarajlije iz druge polovine osamdesetih, kojeg ja zovem "strucnjak opste prakse".
Ljudi tog tipa se razumiju u sve i cim ih neko upita, ili jos bolje, poturi im mikrofon pod nos, oni onako stante pede pocnu laprdati i izlagati svoje misljenje, bez obzira na temu: politika, sex, kulinarstvo, sport, bussiness... u mom kraju se za takve kaze "taj bi znao i zenu porodit".
Izraziti predstavnici tog tipa ljudi, mudraci bez bijele brade: Bregovic, Kusturica, Karajlic, Merlin (dobro, on ima bijelu bradu) itd.
Kada slusam Karajlica, bez obzira o cemu bila rijec, uvijek se iznenadim (pun intended) koliko taj covjek moze pricati, bez da kaze bilo sta konkretno. Citav njegov govor se sastoji od ispraznih floskula i opstih mjesta stokavskog jezika.
I ja sam citao njegov pamflet "Fajront u Sarajevu" i prvo mi je zapalo za oko to hvalisavo "jajajajajajaja"... bez njega ne bi bilo Nadrealista, Pusenja, sarajevskog humora kao takvog, Sarajevo ne bi postojalo na karti svijeta... ukratko, prvog dana bog stvori Neleta. Koliko u tome ima istine, vidjeli smo u njegovoj beogradskoj fazi. Dok je Sejo poslije rata izdao desetak sto studijskih, sto live albuma, Nele je izdao... stani da vidim... 5 pisem, 9 pamtim, puta dvajsjedan... ukupno 1 (i slovima: jedan) album, a i njega "na guzove".
Sarajevski humor je postao malo crnji u odnosu na onaj predratni, ali je prezivio. Nele je napravio ono sranje "Slozna braca" (ne razumijem kako ga zaobidjose emiji i goldenglobovi) i to je to. I najgore, dozivio je da bude vodonosa onom hodajucem deficitu karaktera, Nemanji Kusturici.
I uz sveto, najgori je ipak njegov nedostatak uvidjavnosti, da jednostavno stane na loptu i kaze "j... ga, zajebo sam se". Umjesto toga,on nastavlja sa praznim laprdanjem, a najgori dio njegove retoricke dijareje su njegove relativizacije.
Pita frajer "kakva je razlika izmedju djece ubijene u Sarajevu i u Doboju"... nikakva, doktore, i jednu i drugu je ubijala VRS. koja je bar nominalno bila na tvojoj strani. A kad je vec rijec o Doboju, evo, samo za Neletove oci:

Za 3/5 spremni!

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9999 times
Been thanked: 16888 times

06 Jun 2023, 08:30

Hodajuci deficit karaktera :ha E ovo cu zapamtit i upltrijebit nekad, odlicno !
:D
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 30960 times
Been thanked: 28664 times

06 Jun 2023, 12:12

HAVANA wrote: 05 Jun 2023, 22:06 Jos malo o zvaljavom govnetu... :ćitire Procitao sam knjigu Neleta Karajlica "Fajront u Sarajevu". Nisam mislio komentarisati nit mislim ulaziti u neki cox, al zarad istine i pravih cinjenica duzan sam se osvrnuti radi svih prijatelja koji zive u regiji, jer bi mogli "popusiti" njegovu pricu. Nele se ocigledno sluzi metodom - ako neku laz dovoljno puta ponovis ona ce postati medju ljudima istina. Ono sto me iznenadilo da je zapravo sam sebe "posrao po glavi" u svojoj knjizi. Pa krenimo redom. Nele, na strani 364 kaze, citiram "Ja zivim u Beogradu, al ja nisam odavle. Ja sam iz Sarajeva, samo sto sam otuda otjeran". Nadalje, na strani 365 kaze, citiram "E, sad shvatam zasto me zovu agresorom. Da me ne zovu tako, morali bi me zvati onako kako ja sebe zovem - zrtva etnickog ciscenja ! ". Prije nego iznesem par detalja i cinjenica koje ja znam, samo cu se okrenuti jos par Neletovih recenica u knjizi kojima prakticno sam sebe pobija. Na strani 360 on kaze kako je treceg ujutro otisao u Estradu na kafu, gdje je zatekao vlasnika Pericu. Ovaj mu govori kako je losa amtosfera, kako nema mjesta za optimizam, i posto mu zena radi u JAT-u, da moze Neletu srediti karte da on sa zenom i djetetom leti za BG. Nele mu na to odgovara, citiram "Rekao sam mu, iz postovanja prema njegovim godinama, da sam spreman da poslusam, al da je mozda pametnije sacekati da se vidi sta ce se dogoditi sestog". Dakle, nije mu se islo. Nadalje, kaze kako dolazi kuci gdje zatice svoju zenu u soku, jer joj je Cober (Benja Isovic) javio da ce tu noc biti frka, da ce zavrnuti vodu, pa da zbog malog djeteta napune kadu. Neletova zena izbezumljena, on takodjer, i on odlucuje da iskoristi ponudu Perice, i sredi karte za jos uvijek standardni let SA-BG. Na aerodrom ih vozi Zena (Zenit Dzozic aka Fu-Do). E hajte mi sad molim Vas Vi recite - da li ste culi i za jednu zrtvu etnickog ciscenja koju jaran vozi na aerodrom, a ti letis redovnim letom ??? Ja fakat nisam ! S obzirom da imam prijatelje koji su istiniske zrtve etnickog ciscenja, njih je vozio bus natrpan ljudima za odstrel, a pobjegli su hodajuci kroz sume i brda pjeske 200km, pri tome jeli travu, mahovinu i bube. Da ironija bude jos veca, ili da kazem Neletova laz, ja sam odrastao naselje do njegovog - Bjelave, gdje sam proveo i citav rat, pa znam malo i detalja sa terena. Prije svega on u knjizi govori da mu je i otac bio zrtva i kako su mu stavili krst na vrata. Opet, haj mi objaniste detalj da se u jesen '92 skupljali po raji lijekovi za Neletovog oca, jer je zdravstveno zalosio, i isti su mu odneseni na vrata (umro je 1999.). Jesul to ista raja koja se Neleta ko biva potjerala sad mu spasavaju oca ? Takodjer mi objasnite cinjenicu da je skoro sva ekipa ostala u SA, a pazite imena - Branko Djuric (Djuro), Boro Kontic, Slobodan Kovacevic (i Dodo i Bodo ostali u SA), Davorin Popovic, MIlomir Kovacevic, Boris Siber (Shibi), Davor Sucic (Sejo Sexon), Srdjan Jevdjevic (Gino Banana / Kultur Shock), Djani Pervan, itd itd. Evo ih i dan danas zivi i zdravi, sto u Sarajevu, sto negdje drugo. Ja sam Nenad Kovacevic, od oca Slobodana, uglednog gradjanina ovog grada i drzave, citav rat sa rajom proveo na Bjelavama i gle cuda, nit mi je ko prijetio, nit nas je ko tjerao, nit smo imali ikakav problem, nit smo gdje otisli. Elem, sve ovo pisem jer nije OK da laz zazivi, i da pocnu ljudi vjerovat da je Sarajevo muslimanski grad u kojem se svima ostalima il letiti glava il slicno. Sarajevo nije nikad bilo niti ce ikad biti muslimanski grad, niti bilo cije drugo ! Zaista mi nije jasno zasto Nele prosipa te lazi, pogotov sto mu niko od raje odavde ne zamjera nit sto je otisao, nit sto je otisao u BG. Pa otisli su u Beograd i Chola, i Brega, i Haris Dzinovic, pa evo ih po SA hodaju uzdignuta chela i svi ih grle-ljube. Niko mu ne zamjera ni sto je odlucio da bude veci Srbin od Vladike, al ovakve lazi zaista nemaju mjesta, pogotovo ne u nekoj knjizi koja ce doprijeti do sire javnosti. Steta, da je imao mozga (i muda), i vratio se ovdje, radio bi isto sto radi i sada, al bi doslovno imao status Boga...
Ovo je prvi dugi post koji sam procitala (na ozbiljnim temama)
I sad konacno kontam zasto ga bosanci ne vole. Nisam se nikad pozabavila tom tematikom, jer pokusavam jos malo onog lepog da crpim iz proslih dana.

I da me niko ne shvati pogresno, ali ja obozavam 😔

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

06 Jun 2023, 14:08

sehohari wrote: 06 Jun 2023, 02:49 Idite malo na Milanov profil, mislim da ovo nema veze sa nekim parama i slično.

Inače svako malo piše pozitivno o Neletu, zadnja pozitivna objava mu je npr. još u novembru prošle godine
Ima nešto zanimljivo kod poznatih ličnosti Srba i Hrvata koji su za vrijeme rata a i deceniju poslije ostali u Sarajevu (sa tim mislim osobe poput ovog Milana)
Dok poznate ličnosti u Americi koji su bili popularni u 80-im i 90-im i nisu više relevantni traže različite razloge u svojoj depresiji, većina Srba i Hrvata krive Sarajevo, kako to više nije isto, kako je se islamiziralo, kako su seljaci preuzeli grad, kako je izgubilo svoj identitet, i naravno prvi izbor za novu lokaciju odakle će pljuvati grad u kojem su postali poznati je Beograd.

Istina je, mogli su Michael Jackson i Eminem biti iz Sarajeva, ako nisu ništa imali za ponuditi zadnjih 20 godina, niko ih ne bi više fermao ni za šta.

Najbolji je pokazatelj toga da na Sarajevo najviše reže osobe poput Neleta i Tifa a ne Čolić, Bregović i Merlin koji i danas imaju karijeru.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3844 times
Been thanked: 7079 times

06 Jun 2023, 14:13

Naseef Mushroom wrote: 06 Jun 2023, 14:08
sehohari wrote: 06 Jun 2023, 02:49 Idite malo na Milanov profil, mislim da ovo nema veze sa nekim parama i slično.

Inače svako malo piše pozitivno o Neletu, zadnja pozitivna objava mu je npr. još u novembru prošle godine
Ima nešto zanimljivo kod poznatih ličnosti Srba i Hrvata koji su za vrijeme rata a i deceniju poslije ostali u Sarajevu (sa tim mislim osobe poput ovog Milana)
Dok poznate ličnosti u Americi koji su bili popularni u 80-im i 90-im i nisu više relevantni traže različite razloge u svojoj depresiji, većina Srba i Hrvata krive Sarajevo, kako to više nije isto, kako je se islamiziralo, kako su seljaci preuzeli grad, kako je izgubilo svoj identitet, i naravno prvi izbor za novu lokaciju odakle će pljuvati grad u kojem su postali poznati je Beograd.

Istina je, mogli su Michael Jackson i Eminem biti iz Sarajeva, ako nisu ništa imali za ponuditi zadnjih 20 godina, niko ih ne bi više fermao ni za šta.

Najbolji je pokazatelj toga da na Sarajevo najviše reže osobe poput Neleta i Tifa a ne Čolić, Bregović i Merlin koji i danas imaju karijeru.
Objasni mi kako Hrvati koji krive Sarajevo izabrali destinaciju Beograd odakle ce pljuvati Sarajevo..
i koji su to Hrvati..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

06 Jun 2023, 15:02

Matan wrote: 06 Jun 2023, 14:13
Naseef Mushroom wrote: 06 Jun 2023, 14:08

Objasni mi kako Hrvati koji krive Sarajevo izabrali destinaciju Beograd odakle ce pljuvati Sarajevo..
i koji su to Hrvati..
Pogrešno sam se izrazio, oni biraju Zagreb ili “erceg-bosnu”, primjer Jergović
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Matan
Sila nečista
Sila nečista

06 Jun 2023, 15:05

Naseef Mushroom wrote: 06 Jun 2023, 15:02
Matan wrote: 06 Jun 2023, 14:13

i koji su to Hrvati..
Pogrešno sam se izrazio, oni biraju Zagreb ili “erceg-bosnu”, primjer Jergović
I sta, Jergovic pise protiv Sarajeva..
prije sam citao i nisam to zapazio..

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

06 Jun 2023, 15:11

Hrvatski književnik Jergović: Hrvate u BiH bošnjački nacionalisti i građani nastoje pretvoriti u manjinu "Većina njih je, zanimljivo, bila građanske ispiracije. Komšiluk je zamijenjen komšićilukom", dodao je Jergović aludirajući na nedavni izbor probošnjačkog političara hrvatskih korijena Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva

Hrvatski i bosanskohercegovački književnik Miljenko Jergović ocijenio je u objavi na društvenim mrežama povodom obilježavanja Dana državnosti kako su bošnjački nacionalisti i građani odlučili likvidirati Hrvate kao ravnopravan narod u BiH i pretvoriti ih u obespravljenu manjinu iz vremena Osmanlija, prenosi Hina natpise medija u Mostaru. Čestitajući Dan državnosti BiH Jergović je naveo kako je u dokumentu zasjedanja Zemaljskog antifašističkog vijeće narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine (ZAVNOBIH) iz 1943. ova obnovljena državnost kao cjelina koju čine njezini Srbi, Hrvati i Muslimani (Bošnjaci). "Tako je to bilo i ostalo do prije neki dan. A onda su bošnjački nacionalisti vjerske ili građanske inspiracije, slijedeći logiku koja je prethodno već uspostavljena u Republici Srpskoj, rekli da Federacija Bosne i Hercegovine nije i srpska, i hrvatska, nego je bošnjačka i bosanska, tobož građanska, pa još ostavljena Recepu Erdoganu u amanet. I tako je započela likvidacija Hrvata iz Bosne i Hercegovine, njihovo pretvaranje u obespravljenu manjinu s obećanim pravima kakva su manjine imale u sultanskoj Turskoj", napisao je Jergović na svom Facebook profilu koju prenose portali u Mostaru. Pri tome je ovaj rođeni Sarajlija, sa zagrebačkom adresom objasnio kako je njegov raniji tekst "Može li čovjek biti Bosanac" izazvao "bijes bošnjačkih nacionalista". "Većina njih je, zanimljivo, bila građanske ispiracije. Komšiluk je zamijenjen komšićilukom", dodao je Jergović aludirajući na nedavni izbor probošnjačkog političara hrvatskih korijena Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH glasovima Bošnjaka.

Matan
Sila nečista
Sila nečista

06 Jun 2023, 15:18

Jebes ga, nije on ni nalik Neletu..
ali ajd..
on pise kriticki ili je pisao o svemu..

seln
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 256 times
Been thanked: 560 times

06 Jun 2023, 15:52

Matan wrote: 06 Jun 2023, 15:18 Jebes ga, nije on ni nalik Neletu..
ali ajd..
Jergovic nije ni nalik Neletu.
Kao prvo, jos uvijek je prilicno uspjesan u svom poslu.
Drugo, on ne laprda bez veze kao Nele, vec pise iz oportunizma.
Vec je imao jednu velikohrvatsku fazu, tamo negdje sredinom devedesetih, kad je pobjegao Tudjmanu pod skute.
Malo kasnije se dosjetio svog kosmopolitizma, a i knjige su mu se mnogo bolje prodavale.
Otkud sad ovaj napad velikohrvatstva... nemam pojma. Valjda ljude pod starost uhvati panika i strah od gladi.
Uostalom, nije usamljen u tome: Bozo Ljubic, Ivan Lovrenovic, Josip Mlakic... mnogi bivsi kosmopolite liju gorke suze glede i u svezi ugrozbe hrvatstva.
Jer, kakva gorka nepravda: zar da 400.000 Hrvata ima ista prava kao i 1,6 miliona Bosnjaka? Da je pravde, imali bi daleko veca prava.
Ali, posto je sada tu stricek Schmidt, za ocekivati je da Hrvati dobiju vise prava, pa ce mozda onda i Bosnjacima milostivo doturiti sapun i parfem.
Pa ce Bosnjaci mirisati kao cvijece.
Za 3/5 spremni!

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

06 Jun 2023, 16:33

seln wrote: 06 Jun 2023, 15:52
Matan wrote: 06 Jun 2023, 15:18 Jebes ga, nije on ni nalik Neletu..
ali ajd..
Jergovic nije ni nalik Neletu.
Kao prvo, jos uvijek je prilicno uspjesan u svom poslu.
Drugo, on ne laprda bez veze kao Nele, vec pise iz oportunizma.
Vec je imao jednu velikohrvatsku fazu, tamo negdje sredinom devedesetih, kad je pobjegao Tudjmanu pod skute.
Malo kasnije se dosjetio svog kosmopolitizma, a i knjige su mu se mnogo bolje prodavale.
Otkud sad ovaj napad velikohrvatstva... nemam pojma. Valjda ljude pod starost uhvati panika i strah od gladi.
Uostalom, nije usamljen u tome: Bozo Ljubic, Ivan Lovrenovic, Josip Mlakic... mnogi bivsi kosmopolite liju gorke suze glede i u svezi ugrozbe hrvatstva.
Jer, kakva gorka nepravda: zar da 400.000 Hrvata ima ista prava kao i 1,6 miliona Bosnjaka? Da je pravde, imali bi daleko veca prava.
Ali, posto je sada tu stricek Schmidt, za ocekivati je da Hrvati dobiju vise prava, pa ce mozda onda i Bosnjacima milostivo doturiti sapun i parfem.
Pa ce Bosnjaci mirisati kao cvijece.
Ma to je standard kod većine Srba i Hrvata, čak i onih koji vole Bosnu i Hercegovinu i multi-kulti su.
Ne moraš se odricati svoga i popljuvati svoj identitet da ne bi bio nacionalista. To rade samo naše baliye.
Koliko ima građana Bosne i Hercegovine koji su pro BiH a ne kriju da su Srbi i Hrvati. Kao što je Vojin Mijatović izjavio “Ja sam 100% Srbin a 110% Bosanac” i tako izjavljuju mnogi pro-BH Srbi i Hrvati (naravno Hrvati ne kažu da su 100% Srbi već Hrvati :oo ), samo naši kažu “Nisam ja Bošnjak, ja sam Bosanac” a Kojović, Mandić, Stojanović, Marjanović i ostali se izjašnjavaju nacionalno a i dalje su pro-BH.
Koliko smo samo čuli samo primjera “Ja sam Bosanac i imam prijatelje Srbe i Hrvate” a i on i prijatelji su rođeni i žive u Bosni.

Koliko ima članova NiPa, SDPa i čak Njihove Stranke koji su nacionalno Hrvati što komentarišu da Komšić nije ništa učinio za hrvatski narod i da neće nikada više glasati za njega. Da Bošnjaci imaju slučaj sa nekim bošnjačkim Komšićem, većina iz tih “građanskih” stranaka bi izjavilo “Boli me briga za tim, to je torovski problem, a ja sam Bosanac”.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22564 times
Been thanked: 20707 times

06 Jun 2023, 19:29

Nele je mogao proći kao Brega, Čola i drugi, ali je sam odabrao da baš bude teško ljudsko govno. Nikad neće biti u toj skupini, već u skupini sa Kusturicom i ostalima.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

Matan
Sila nečista
Sila nečista

06 Jun 2023, 20:10

On ti je slika danasnje Srbije..
Nele ti je sirovina kao i Kusturica..
oni vise pripadaju Vucicevsko-Ruskoj Srbiji, sirovoj ..
imas i ovu kulturniju, sa Colom..

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8075 times
Been thanked: 19098 times

06 Jun 2023, 20:31

Daj nemojte zezati da je Jergovic Hrvat :sok
Zar nije Srbin

Matan
Sila nečista
Sila nečista

06 Jun 2023, 20:32

Nemam pojma sta je..

Maja
Administrator
Administrator

06 Jun 2023, 20:38

Danas slusam i kontam kako podigose pjesmu na visi nivo ubacivanjem nekih obicnih rijeci

Ti ces s njime da ides na Jahorinu
Tamo je lijepo i zdravo, stavise

A ja cu ostati u prljavom gradu i ustima hvatati kapi kise

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2887 times
Been thanked: 23882 times

06 Jun 2023, 20:40

Zaboravio sam rizu. 3 smrduljka. Nele, rizo i kusta.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Maja
Administrator
Administrator

06 Jun 2023, 20:41

Rizo ruza?

HAVANA
Forumaš godine