ja sam rekla rođaku da mi donese od kundere život je drugdje ako je nađe. jednom sam od njega posuđivala i super mi je. valjda nije s njom potpalio vatru

Maja wrote:vegeta![]()
ja sam rekla rođaku da mi donese od kundere život je drugdje ako je nađe. jednom sam od njega posuđivala i super mi je. valjda nije s njom potpalio vatru
Ima.To je lovac na zmajeve , koju sam i sama preporučilaEDY889 wrote:Kite Runner .. by Khaled Hosseini.. (neznam imali ta knjiga u nasim jeziku)
ima i film.. super je
Uzmi je,nećeš se pokajatiMaja wrote:nikako da dođe red na mene da čitam tu knjigu. ima kod jedne cure i lovac na zmajeve i hiljadu čudesnih sunaca ali to sve ide od jednog do drugog
Jel roman ili nesto drugo..ako moze... makar u jednoj recenici ??sancho_no1 wrote:SAMARKAND
Amin Maalouf
Knjiga vrh nema dalje....
Roman... citao sam je tri puta... rijetko sta gledam dva puta a kamol da procitam Najprodavanija knjiga na zadnjem sajmu u Skenderiji.Govori o zivotu Omara Hajama, i njegovom djelu Rubajije. Jako poučna knjiga...........Krokodil Behko wrote:Jel roman ili nesto drugo..ako moze... makar u jednoj recenici ??sancho_no1 wrote:SAMARKAND
Amin Maalouf
Knjiga vrh nema dalje....
Iskreno,nisam znao za taj podatak.. Ali Omar Hajam je zaista bio mudar i premudar..sancho_no1 wrote:kada je u noći između 14. i 15. aprila 1912. godine, na pučini kod Nove Zemlje, potonuo Titanik, najuglednija žrtva bila je jedna knjiga, jedinstveni primjerak Rubaija Omara Hajama, persijskog mudraca, pjesnika, astronoma...
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests