Bosna Šapatom Pade

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14425 times
Been thanked: 24263 times
Status: Offline

Re: Bosna Šapatom Pade

Post by Fuddo »

Taare wrote: 06 Jun 2023, 12:15 Nismo mi podijeljeno društvo. Svako od nas želi najbolje za državu i to je ono što nas spaja i što je jače od ovih dnevnopolitičkih razilaženja.
jer da bude stani pani, bili bismo na istoj strani.
Isto tako, koliko vidim, jedina razlika je u tome što se ne možemo usaglasiti ko je veće zlo za bih, sda il ove druge stranke.
Jasta bi
Dozvolite da se obratimo
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22814 times
Been thanked: 20900 times

Post by Masamune »

ironman wrote: 06 Jun 2023, 11:22
Chan wrote: 06 Jun 2023, 10:54 Ti si građanin trećeg reda prije svega jer se ne rješavaš problema organizovanog kriminala i korupcije, a kojeg guraš pod tepih i kriješ plaštom očuvanja bošnjaštva i sličnim pričama. Što dozvoljavaš da ti kojekakvi imućni bogataši koji su mahom politički aktivni kroje život u sredini u kojoj živiš, čiju djecu će uvijek pratiti prosperitet na štetu druge djece jer im to sistem omogućava, što će te dovesti u situaciju da ti pregaze dijete i da se to zataška i da niko za to ne odgovara ili će dobiti minimalne kazne itd.

"Znaš li ti ko sam ja" je rečenica koja je u BiH postala norma, a najviše te ugrožavaju oni koji žive u tvojoj sredini. Jebe se Čoviću za dijelove Bosne u kojima nije glavni, a isto i Duduku. Građanin trećeg reda nisi zbog Hrvata i Srba u TK niti si zbog trojke.
Nisi u pravu.
1 glas kao 4 glasa.
Mijenja se Ustav na 24h :D. u ciju korist?
Recimo otvoreno.
Organizovani kriminal i korupcija?
O cemu pricamo ovdje...jel to sa brisanjem volje Bosnjaka korupcija i organizovani kriminal nestaju..
Vezivanje tih pojmova uz sda je direktno optuzivanje glasaca iste da su kriminalci.
Nesposobni da imaju drzavu..
Pricajmo otvoreno.
Hdz Hrvatske i Sanader.
Ja ne cuh da je hdz kriminalna organizacija a Hrvati koji ih masovno podrzavaju kriminalci.
Nego..ko je optuzen ide na Sud.
Jel tako ovdje?
Premijera federacije se razvlaci po sudovima jer je nabavio respiratore u onih paklenih 3 mjeseca...samo kod nas je to moguce..
Jer se taj proces koristi za politicki obracun..
I da....gradjaninom treceg reda me pokusavaju napraviti oni koji zele da moj glas vrijedi kao 25% glasa nekog ko zivi 150km od mene.
To.je istina.
Mantru o sda korupciji,sebiji,bakiru...ne pusim.ja to..
Dobro druže, u redu je... meni je mrsko dalje o politici. Ovo nemoj ništa lično shvatiti... jedan si mi od dražih forumaša i ove diskusije to ne mijenjaju.

Bolje da se bavimo asocijacijama :oo
ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26169 times
Been thanked: 26799 times
Status: Online

Post by ironman »

Chan wrote: 06 Jun 2023, 17:20
ironman wrote: 06 Jun 2023, 11:22
Nisi u pravu.
1 glas kao 4 glasa.
Mijenja se Ustav na 24h :D. u ciju korist?
Recimo otvoreno.
Organizovani kriminal i korupcija?
O cemu pricamo ovdje...jel to sa brisanjem volje Bosnjaka korupcija i organizovani kriminal nestaju..
Vezivanje tih pojmova uz sda je direktno optuzivanje glasaca iste da su kriminalci.
Nesposobni da imaju drzavu..
Pricajmo otvoreno.
Hdz Hrvatske i Sanader.
Ja ne cuh da je hdz kriminalna organizacija a Hrvati koji ih masovno podrzavaju kriminalci.
Nego..ko je optuzen ide na Sud.
Jel tako ovdje?
Premijera federacije se razvlaci po sudovima jer je nabavio respiratore u onih paklenih 3 mjeseca...samo kod nas je to moguce..
Jer se taj proces koristi za politicki obracun..
I da....gradjaninom treceg reda me pokusavaju napraviti oni koji zele da moj glas vrijedi kao 25% glasa nekog ko zivi 150km od mene.
To.je istina.
Mantru o sda korupciji,sebiji,bakiru...ne pusim.ja to..
Dobro druže, u redu je... meni je mrsko dalje o politici. Ovo nemoj ništa lično shvatiti... jedan si mi od dražih forumaša i ove diskusije to ne mijenjaju.

Bolje da se bavimo asocijacijama :oo
Licno? Pusti to. Nemoj ni ti.
Da svi mislimo isto bili bi ko glasaci hdz ili snsd da ne kazem borg :ooo
dream of spring...
HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2919 times
Been thanked: 24177 times

Post by HAVANA »

Nije skupo na moru, skupo je na obali.
HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2919 times
Been thanked: 24177 times

Post by HAVANA »

Taj regulacioni plan je 2022. godine omogućio DF-ovom ministru odbrane u Vijeću ministara da potpiše ugovore o finansiranju. Znači, SDA je 2012. godine izabrala prostor i lokaciju kroz Regulacioni plan, a DF je kroz Vijeće ministara 2022. godine omogućio finansiranje. Sve zakonske pretpostavke su završene u prošlom mandatu, a počele su 2012. godine”, dodaje Žuljević.

Nade da će doći do obustave Muzeja gotovo da nema.

“Jedini model kojim se to eventualno može obustaviti je sudski postupak. Ne postoji više ni jedna druga pravna forma”, kaže Žuljević.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Sve gola banda
Svi mi se morete obratit
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2787 times
Been thanked: 8769 times

Post by Duminjo »

Naseef Mushroom wrote: 06 Jun 2023, 15:00
Duminjo wrote: 06 Jun 2023, 14:18

Nevjerovatno
Valjda sam toliko dugo na forumu da si mogao upratiti da kada dignem ruke od ozbiljne diskusije sa nekim da počinjem da dodajem sarkazam u svoje postove, kao kada počinjem postove sa “Pa ja,…” ili kada Fuddo napiše “Pa how?”.

“Samo SDAovci kmeče nad ovim”
“Nisu samo SDAovci, ima ovaj i onaj”
“Što si se njih uhvatio?”

Image
Mozes biti na forumima pet dana, mozes pet mjeseci, mozes pet godina, nisi odgovorio na prvo pitanje i umjesto odgovora na to prvo pitanje ili rasprave o njemu, okrenuo si pricu na drugu, standardnu, stranu.

Ne vidim razlog da gubim vrijeme na to. I ti si sad kao nesto iznenadjen, nesto ti nevjerovatno.
Neka je 😁
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Postoje dvije vrste političara, dobri i loši. Vrlo jednostavno, zar ne :oo
Pa i nije ako znaš ko su ti dobri a ko loši političari. Ovdje ću se ograničiti na naše političare, iako bi se ovo pravilo moglo prenijeti na vas cijeli dunjaluk.
Ko su ti dobri političari?
Po mojoj nekoj definiciji sklepanoj na osnovu viđenog u zadnjoj dekadi ili u dvije, dobri političari su oni koje zaboli kita za narodom.
On je tu jer se radi o odlično plaćenom poslu koji nudi bezbroj benefita a ne traži nikakvu odgovornost.
Mislim da je jasmin imamović prototip takvog političara.
on je bio tu samo zato što tuzlaci znaju da postoji to mjesto, ta funkcija gradonačelnika i znali su da treba biti popunjena.
zato je jasmin dobio posao, ustvari parazitirao na račun građana.
nije uradio ama baš ništa, ali nije ni krao.
Svjestan je činjenice da bez obzira na stanje, njegova plata mora biti redovna.

Loši političari su ti koji i pored vrhunske plate odluče da dodatno pljačkaju građane.
Namješteni tenderi, koverte, itd.
Nikad se nije pojavio političar koji bi uistinu radio u korist građana.
nema ga.
nema političara koji se isključivo bori za unapređenje životnog standarda običnog čovjeka.
Nebitno da li je riječ o infrastrukturi koja bi ubrzala i olakšala kretanje građana, ili o onoj koja bi život tih građana učinila jeftinijim.

sjećam se jedne situacije iz vakta pandemije kada su vlasnici velikih tankera plaćali onima koji bi uzeli njihovu naftu. Nafta je bila dodžaba.
bosna i hercegovina ima naftne terminale. bosna i hercegovina ima rafineriju.
Moglo se dogovoriti i odraditi posao koji bi omogućio da građani litru nafte plaćaju jednu konvertibilnu marku.
Mogao si pokrenuti ekonomski bum. Mogli su, ali nisu.
To su ljudi koje ne zanima narod. Jednostavno ih ne interesuje. Ne vide stanje običnog čovjeka.

Oni i njihovi tajkunski finansijeri i ahbabi gledaju isključivo vlastiti interes.
Domaća proizvodnja? Ma daj, ba.
oštetio bi se uvozni lobi. Ovako su izračunali koliko im fali da pokriju deficit koji naprave enormnim uvozom i skontali da će ga pokriti tako što će određeni broj ljudi poslati u inostranstvo kako bi pribavili prijeko potrebne devize.
da, direktni krivci za odlazak naroda. Ciljano ih otjerali.
i onda narod bleji u televizore i vaga koji je političar dobar a koji nije.
nek' vam je uzdravlje :)
Svi mi se morete obratit
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41543 times
Been thanked: 28324 times

Post by Rum »

Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum »

Koji debili njima do sumer festa 🤣🤣🤣

s takvom lakoćom
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum »

Bacanje para propalim zvjezdama a ovamo sila od rudnika se zatvara
s takvom lakoćom
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum »

Eto vam nova vlast
s takvom lakoćom
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune »

Nema to veze sa novom vlasti.

Isti problem je u Kreki. Problem je do same administracije rudnika, izmisljenih radnih mjesta, rad ljudi protiv kompanije u kojoj rade, koji bez naknada iznajmljuju opremu i masine trecim licima bez icije saglasnosti i koje su placene milionima KM itd.
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Gledaj hakale jes propo ko kauč 😢
Svi mi se morete obratit
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Chan wrote: 07 Jun 2023, 13:51 Nema to veze sa novom vlasti.

Isti problem je u Kreki. Problem je do same administracije rudnika, izmisljenih radnih mjesta, rad ljudi protiv kompanije u kojoj rade, koji bez naknada iznajmljuju opremu i masine trecim licima bez icije saglasnosti i koje su placene milionima KM itd.
Ma ne iznajmljuju rudničke mašine. Oni te rudničke mašine ciljano sjebu i onda za dobre pare koje daje rudnik unajme jatine mašine.
Dakle, jata uleti nekome da sjebe mašine kako bi im mogao iznajmiti svoje.
Svi mi se morete obratit
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune »

Ma i iznajmljuju trećim stranama bez ikakvih naknada pored toga što ih sjebu. Jarane rudnici su divlji zapad.
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

I onda kad sve useru, galame na vladu da ih izvlači tvojim novcem kojeg si platio na ime poreza.
Svi mi se morete obratit
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune »

Nahuškaju rudare. Iskorištavaju ih da održavaju status quo u rudnicima.

Daleko od toga da po nekim pitanjima nema odgovornosti Vlade ili Koncerna, ali najveći problem svih rudnika leži u samim rudnicima.
seln
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 256 times
Been thanked: 560 times

Post by seln »

Chan wrote: 07 Jun 2023, 15:44 Nahuškaju rudare. Iskorištavaju ih da održavaju status quo u rudnicima.

Daleko od toga da po nekim pitanjima nema odgovornosti Vlade ili Koncerna, ali najveći problem svih rudnika leži u samim rudnicima.
Da bi se stanje u zemlji sredilo, potrebno je da dodje vlada koja nece jednim okom gledati na sljedece izbore.
Najveci problem svih dosadasnjih vlasti na svim nivoima je "ja sa svima najbolje, ja sa svima fin".
Dakle, trebamo vladu koja ce biti svjesna da ce vjerovatno izgubiti sljedece izbore. A takva se u BiH ne moze formirati.
Za 3/5 spremni!
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune »

seln wrote: 07 Jun 2023, 16:00
Chan wrote: 07 Jun 2023, 15:44 Nahuškaju rudare. Iskorištavaju ih da održavaju status quo u rudnicima.

Da bi se stanje u zemlji sredilo, potrebno je da dodje vlada koja nece jednim okom gledati na sljedece izbore.
Najveci problem svih dosadasnjih vlasti na svim nivoima je "ja sa svima najbolje, ja sa svima fin".
Dakle, trebamo vladu koja ce biti svjesna da ce vjerovatno izgubiti sljedece izbore. A takva se u BiH ne moze formirati.
Da. Treba jednom početi rješavati ove probleme oko rudnika i slično. Treba neko presjeći i poslati iste u stečaj, jer se samo sve više i više guraju u provaliju sa svakom novom vladom, a dugovanja naročito za doprinose sve više rastu. Niko ne želi taj vruć krompir i prebacuju ga iz ruke u ruku da ne ko drugi to preuzme na sebe.
Post Reply

Return to “Politika u BiH”