Apel za pomoc

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

Post Reply
Fatma
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Apel za pomoc

25 Jul 2013, 10:45

Mi smo prije par godina,dok sam bila na jednom drugom forumu,sabrali dosta toga za jednu ugroženu porodicu u našoj okolini....
Odabrali smo par momaka,koji su nas putem foruma obavijestili gdje i kada možemo donijeti novac,odjeću,hranu...

Momci su to sve fino spakovali i odvezli tim ljudima...

Mogu vam reći da je odziv bio više nego očekivan....

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4123 times
Been thanked: 3091 times

25 Jul 2013, 10:54

To mi zvuci poznato Fatma. :) I ja sam se ukljucivala u akcije vise puta.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Blackhawk

25 Jul 2013, 10:55

Ovo su navijaci NK Mostre, nisu sa Hayata..
A pare su dobili i napravit ce i vodovod.
Dosta se ljudi javlja i da kupi te rucne radove sto majka i cerka heklaju, tako da koliko toliko ce popraviti svoj zivot.

Ruana

25 Jul 2013, 11:00

Ima na fb sve o njima samo nadjite pomoc.ba.
Udruzenje muslimanske omladine im je puno pomoglo.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

25 Jul 2013, 11:08

Ok Ruana, thx jos jednom. :ok

Blackhawk, napravice vodovod? :bravo Uvijek mi se vrati nada na ovim temama. :) I ja bih kupila nesto od njihovog heklanja, pa napisi sta, gdje. :)
Memento Mori

Blackhawk

25 Jul 2013, 11:25

Dobili su od opstine slauf i jos treba da se napravi "bazen" posto je to prirodna voda i nije toliko jak pritisak pa ce se skupljati u tom bazenu i onda uvesti iz njega u kucu..
Kontaktiraj ove iz Pomozi ba, njihova fb stranica je https://www.facebook.com/pages/Pomozi/222427534556187, pa preko njih vidi kako i na koji nacin mozes poruciti i preuzeti rukotvorine.. Sto se tice pomoci u novcu isto mozes putem ove organizacije ili ako imas mogucnost otici licno.

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

25 Jul 2013, 11:28

zaista je pohvalno pomagati drugima ,,koju god akciju pokrenete sa ovog foruma racunajte i na mene !
Maja i Behko,,,moj prijedlog
da ne bi ostali samo na pojedinacnim pomagnjima ne bi bilo lose razmisliti i o novim vasim radnim mjestima ,,,!!Ako se vec brinete o administraciji bosanskog foruma zasto ne bi osnovali stranku humanitarne pomoci ,zasto ne bi osnovali jednu bosansku udrugu koja je registrirana direktno u bosanskoj vladi jer samo ovakva pomoc koja ima vladu u zaledini ima i validne rezultate ako je transparentno zabiljezena registarskim brojem !!
Udruzne ciljeve navesti za male humanitarn akcije samopomoci,,i vidjeti kako ce se ovo sve odviti,,dokle god vlada lose radi vece su potrebe za humanitarnim pomocima ,,zasto ne iskoristiti rupu u sistemu,ako to crveni kriz ili neke druge organizacije ne rade u nasoj drzavi kako treba !!
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)

Ruana

25 Jul 2013, 11:31

Blackhawk wrote:Dobili su od opstine slauf i jos treba da se napravi "bazen" posto je to prirodna voda i nije toliko jak pritisak pa ce se skupljati u tom bazenu i onda uvesti iz njega u kucu..
Kontaktiraj ove iz Pomozi ba, njihova fb stranica je https://www.facebook.com/pages/Pomozi/222427534556187, pa preko njih vidi kako i na koji nacin mozes poruciti i preuzeti rukotvorine.. Sto se tice pomoci u novcu isto mozes putem ove organizacije ili ako imas mogucnost otici licno.
Ja, pomozi a ne pomoc i najsigurnija i najjeftinija opcija je paypal.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

25 Jul 2013, 11:47

Blackhawk wrote:Dobili su od opstine slauf i jos treba da se napravi "bazen" posto je to prirodna voda i nije toliko jak pritisak pa ce se skupljati u tom bazenu i onda uvesti iz njega u kucu..
Slauf?

Jos cete me natjerati da se registrujem na FB koji mrzim iz dna duse. :djed Ali nema veze, skontacu kako cu. Hvala. :cvijece
Memento Mori

Blackhawk

25 Jul 2013, 11:51

Brčanska 17 Sarajevo 71000

El. pošta: pomozi@pomozi.ba

Broj mobilnog telefona: 067 11 88888

a slauf..
Image

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

25 Jul 2013, 12:01

:ok :ok :ok za adrese i telefon.

A slauf...nek' si mi ga pokazao vala. :p :valja :valja
Memento Mori

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9889 times
Been thanked: 11699 times

25 Jul 2013, 12:07

Calla wrote:zaista je pohvalno pomagati drugima ,,koju god akciju pokrenete sa ovog foruma racunajte i na mene !
Maja i Behko,,,moj prijedlog
da ne bi ostali samo na pojedinacnim pomagnjima ne bi bilo lose razmisliti i o novim vasim radnim mjestima ,,,!!Ako se vec brinete o administraciji bosanskog foruma zasto ne bi osnovali stranku humanitarne pomoci ,zasto ne bi osnovali jednu bosansku udrugu koja je registrirana direktno u bosanskoj vladi jer samo ovakva pomoc koja ima vladu u zaledini ima i validne rezultate ako je transparentno zabiljezena registarskim brojem !!
Udruzne ciljeve navesti za male humanitarn akcije samopomoci,,i vidjeti kako ce se ovo sve odviti,,dokle god vlada lose radi vece su potrebe za humanitarnim pomocima ,,zasto ne iskoristiti rupu u sistemu,ako to crveni kriz ili neke druge organizacije ne rade u nasoj drzavi kako treba !!
Bilo je govora o tome da organiziramo humanitarne akcije ali neka ti Maja kaže detaljnije. Uglavnom pomagalo bi se na način da se daje novac a s njim bi se kupovalo ono što je potrebno ugroženim porodicama u BiH.

Ruana

25 Jul 2013, 12:14

Osnovati takvu organizaciju je ogromni posao. Mi imamo ovdje most-bro i znam koliko ljudi rade a sve volonterski porf svih drugih obaveza. Licno poznajem jednog od njih pa taj nema vremena ni za svoju familiju.

Fatma
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

25 Jul 2013, 12:30

Ruana wrote:Osnovati takvu organizaciju je ogromni posao. Mi imamo ovdje most-bro i znam koliko ljudi rade a sve volonterski porf svih drugih obaveza. Licno poznajem jednog od njih pa taj nema vremena ni za svoju familiju.
Težak je to posao....onda kao šlag na tortu,kaže mu neki nesposobnjaković,koliko on ima od toga...barem je kod nas tako,čim nešto uradiš,ljudi pronicljivo gledaju jesi li sebi šta ostavio...

Ima i druga stvar,da ne kažete,kako sam crnjak..

Ne može to svako ni podnijeti,naime moja kćerka je bila volonterski uključena u jednu organizaciju,bavili se tim humanitarnim stvarima,ali kad dođe kući,ona po par dana ne može normalno funkcionisati,žali za tom djecom,što god joj stavim da jede,ona pođe plakati i upoređivati sve što imamo sa tom djecom....

Poslije toga sam joj zabranila da ide,može učestvovati u organizaciji,ali to je sve....

Ruana

25 Jul 2013, 12:43

Da bas tako Fatma, ljudi su takvi nazalost, i bas zbog takvih ova organizacija ne prima kes, nego ima racun i ako hoces dati moras uplatiti i svaka uplata je registrovana javno na njihovoj stranici i gdje je sta uplaceno. I zbog nepovjerenja ljudi ovi imaju jos dodatni posao.

Fatma
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

25 Jul 2013, 12:44

Ruana wrote:Da bas tako Fatma, ljudi su takvi nazalost, i bas zbog takvih ova organizacija ne prima kes, nego ima racun i ako hoces dati moras uplatiti i svaka uplata je registrovana javno na njihovoj stranici i gdje je sta uplaceno. I zbog nepovjerenja ljudi ovi imaju jos dodatni posao.
To je naša stvarnost...nažalost

Blackhawk

25 Jul 2013, 23:59

Ko je u Zenici moze pomoci kupnjom tulumbi ili baklave..
Organizacija pomozi je dobila donaciju od jedne firme u vidu gotovih tulumbi i baklave.. Pola ce podijeliti potrebnima, dok ce pola prodati i sa novcem dalje pomagati.
Tulumbe su 2.5 KM dok je baklava 3 KM.
Image

Image

Ruana

26 Jul 2013, 00:11

Adelina je li iz Svedske?

Ideja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

26 Jul 2013, 00:17

Nadam se da će i ovoj porodici doći bolji dani a pogotovo da će dječak što prije ozdraviti.
Podržavam svaku ideju za organiziranje pomoći od strane forumaša
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "

Ruana

26 Jul 2013, 00:31

Imamo samo ono sto damo.

Post Reply

Return to “Drustvo”