Dešavanja u školama BiH
Moderator: Krokodil Behko
-
nida
- Inventar foruma

- Has thanked: 236 times
- Been thanked: 764 times
- Status: Offline
Re: LUKAVAC: Učenik upucao nastavnika
Negdje smo kao drustvo se pogubili.
Roditelji, skola, mediji.
Sve polazi iz porodice.
Zdravi porodicni odnosi jako veliku ulogu igraju, bez obzira da li se radilo o potpunoj porodici, porodici s jednim roditeljem….
Dijete treba sigurnost u roditeljima, da i kad se dese lose i dobre stvari da sa roditeljima podijele to.
Djeca nas gledaju.
Oni uce kroz nase ponasanje, nacin kako se odnosimo prema sebi, prema drugima.
A skola? Skola danas je izgubila ono “odgojno” u odgojno-obrazovna institucija.
Izlozeni su internetu i previse.
Izgubio se sistem vrijednosti.
Sve polazi iz porodice.
Zdravi porodicni odnosi jako veliku ulogu igraju, bez obzira da li se radilo o potpunoj porodici, porodici s jednim roditeljem….
Dijete treba sigurnost u roditeljima, da i kad se dese lose i dobre stvari da sa roditeljima podijele to.
Djeca nas gledaju.
“the most beautiful thing you can wear is confidence”
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
E nas i one prije nas su odgojili u pm
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Vanilla
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 5337 times
- Been thanked: 6831 times
Dijete (starosti nepunih 14 godina) se nalazi pod policijskim nadzorom u prostorijama PU Lukavac, dok se vatreno oružje i ostali odbačeni predmeti obezbjeđuju do otpočinjanja uviđaja. U pucnjavi je povrijeđeno jedno lice, N.O. (1985) iz Lukavca....
Na društvenim mrežama pojavio se snimak hapšenja učenika G. M. (2009.)
Ni ovaj nema 14 godina...
Na društvenim mrežama pojavio se snimak hapšenja učenika G. M. (2009.)
Ni ovaj nema 14 godina...
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10177 times
- Been thanked: 17279 times
Ovo povecano posebnonida wrote: 14 Jun 2023, 11:43 Negdje smo kao drustvo se pogubili.
Sve polazi iz porodice.
Djeca nas gledaju.
Sad iz skole. Stojim s majkom jedne djevojcice koja je los ucenik. Mala izlazi prije mog sina i kaze da ce proci tricom zato sto je uciteljica bezobrazna.
Sin mi pricao. Mala ne zna tablicu mnozenja u 5. razredu. Imala cetiri jedinice. Uciteljica joj poklonila prolaznu, da ne ide na popravni. A eto, uciteljica je bezobrazna
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2959 times
- Been thanked: 24468 times
I sta se desi, dobijes debila nesposobnog za zivot, ljutog, bijesnog, anksioznog il nesta... Samo nek stede princeve i princeze. Nemoj slucajno da ga ko naruzi il mu ti samarcinu spucas, da sta radi itd...spacebound wrote: 14 Jun 2023, 09:47 Strasno je to sto se dogodilo. Ali ni ne cudi me. Danas je to zanimanje visokog rizika, a prosvjetnim radnicima bi trebalo dati beneficirani radni staz.
Odgajaju se sve nekulturnije, samozivije i neempaticnije generacije. Danas je dijete centar, prvo svoje kuce, pa dvorista, onda parka, te skole itd. Uci ih se da su oni uzvisena bica kojima se svi moraju klanjati. Ako nije po njihovom nek upotrijebe sva sredstva da to istjeraju, a mama i tata ce svog lava ili sultaniju podupirati i bodriti te uvijek biti na njegovoj strani jer ono je uvijek u pravu i treba da ima sve.
Ja se zgrozim kad cujem mame u skoli kako pricaju o uciteljicama, te nije cudo u sta im djeca izrastaju.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- insomnia
- Rđav kurac

Ja nijesam ali citava ova situacija u kojoj smo je proizvod djelovanja stare skole
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10177 times
- Been thanked: 17279 times
Ne znam sto se moraju samari pucat. Moja su djeca dobra i lijepo odgojena. Samari nisu u mojim i muzevim odgojnim metodama.HAVANA wrote: 14 Jun 2023, 12:13I sta se desi, dobijes debila nesposobnog za zivot, ljutog, bijesnog, anksioznog il nesta... Samo nek stede princeve i princeze. Nemoj slucajno da ga ko naruzi il mu ti samarcinu spucas, da sta radi itd...spacebound wrote: 14 Jun 2023, 09:47 Strasno je to sto se dogodilo. Ali ni ne cudi me. Danas je to zanimanje visokog rizika, a prosvjetnim radnicima bi trebalo dati beneficirani radni staz.
Odgajaju se sve nekulturnije, samozivije i neempaticnije generacije. Danas je dijete centar, prvo svoje kuce, pa dvorista, onda parka, te skole itd. Uci ih se da su oni uzvisena bica kojima se svi moraju klanjati. Ako nije po njihovom nek upotrijebe sva sredstva da to istjeraju, a mama i tata ce svog lava ili sultaniju podupirati i bodriti te uvijek biti na njegovoj strani jer ono je uvijek u pravu i treba da ima sve.
Ja se zgrozim kad cujem mame u skoli kako pricaju o uciteljicama, te nije cudo u sta im djeca izrastaju.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- insomnia
- Rđav kurac

Mescini da je tu najvise do toga kako ti grah padne. Ako je dijete debil mores se ti na glavu nasaditi
- insomnia
- Rđav kurac

Evo ja i sestra smo isto odgaja i pa smo nebo i zemlja.
Sta sam ja sve starcima priređivo za razliku od nje
Svasta dam radio u zivotu i nikakav odgoj me nije mogao sprijeciti. Sreca jedino pa nisam zao po prirodi tako da bas i nisam nesto stetio drustvu
Sta sam ja sve starcima priređivo za razliku od nje
Svasta dam radio u zivotu i nikakav odgoj me nije mogao sprijeciti. Sreca jedino pa nisam zao po prirodi tako da bas i nisam nesto stetio drustvu
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 4008 times
- Been thanked: 7431 times
To su izuzetci..insomnia wrote: 14 Jun 2023, 12:54 Mescini da je tu najvise do toga kako ti grah padne. Ako je dijete debil mores se ti na glavu nasaditi
drustvo odgaja djecu..
velika vjerovatnoca da u drustvu gdje je Vucic predsjednik ispadne puno debila, nego u drustvu gdje je Van der Bellen predsjednik..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Morgen
- Zvezda foruma

- Has thanked: 31914 times
- Been thanked: 29810 times
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 23218 times
- Been thanked: 21235 times
Nije baš ni stari sistem odgoja bio puno bolji, a koji je i previše bio zasnovan na onome "joj šta će neko drugi reći" i slično.nida wrote: 14 Jun 2023, 11:43 Negdje smo kao drustvo se pogubili.
Sve polazi iz porodice.
Djeca nas gledaju.
Jbt mene jednom dvojica pretukoše ispred škole i to starija generacija učenika. Bezveze i bez ikakvog razloga. Došao kući poderane majice, šljiva na oku, krvave mrlje... otac me s vrata uhvati, poče me šamarati, pa još viče pizda ti materina praviš probleme. Dok sam ja njemu objašnjavao šta se desilo do tad sam već dobio batine i od njega.
Ne valja ba ni ovo. Treba zlatna sredina.
Djecu treba odgajati kako treba, ali isto tako da ne daju na sebe i da imaju podršku u slučaju da neko digne ruku na njih.
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 13672 times
- Been thanked: 14897 times
Uzas
jedan je poceo a kraja ne vidim 
Opet cu I to je sigurno tako sve ali apsolutno sve pocinje I nosi se kroz cijeli zivot iz kuce. Kako si odgojen, upucen u zivot, ponasanje, vrednovanje ljudi, prirode, zivotinja, respekt..... sve to ti ugrade roditelji dok jos I ne znas tupavo da postojis I nadogradjuje se dok si ziv. Krivi sistem, okolina, mediji, Standard, materijalna jacina il slabost, politicari..... uvijek neko drugi kriv, nije krivi su roditelji !
Djecu moras nauciti da su najsigurnija vrata roditeljskog doma I da samo tu mozes dobiti bezrezervnu pomoc I podrsku I pravu odluku za dobro tog tvog djeteta. Kazu ne mogu djetetu nista a njemu jako 10 il 14 godina, pa prokocko si tih 10 il 14 godina u tom dobu djeca sazrijevaju da budu muskarci I zene..... Bogato iskustvo imam iza sebe I lijepo a nazalost vise ruzno jedno mogu svima preporuciti djeca nisu vlasnistvo ( ko ormar kad ti treba da ga otvoris inace ne vidis ga) to su bica, persone koji imaju I mozak I osjecaje I zelje I tugu I potrebu..... Najvaznije prenijeti im da nisu sami i da sa svojim ocem I majkom sve mogu rijesiti....
Danas je jos i "dobro" proslo, zelim I nadam se da ce ranjena osoba izvuci se iz te situacije , da ce neki mozda nesto nauciti I malo poraditi da ne bude " ja mu nista ne mogu"
Opet cu I to je sigurno tako sve ali apsolutno sve pocinje I nosi se kroz cijeli zivot iz kuce. Kako si odgojen, upucen u zivot, ponasanje, vrednovanje ljudi, prirode, zivotinja, respekt..... sve to ti ugrade roditelji dok jos I ne znas tupavo da postojis I nadogradjuje se dok si ziv. Krivi sistem, okolina, mediji, Standard, materijalna jacina il slabost, politicari..... uvijek neko drugi kriv, nije krivi su roditelji !
Djecu moras nauciti da su najsigurnija vrata roditeljskog doma I da samo tu mozes dobiti bezrezervnu pomoc I podrsku I pravu odluku za dobro tog tvog djeteta. Kazu ne mogu djetetu nista a njemu jako 10 il 14 godina, pa prokocko si tih 10 il 14 godina u tom dobu djeca sazrijevaju da budu muskarci I zene..... Bogato iskustvo imam iza sebe I lijepo a nazalost vise ruzno jedno mogu svima preporuciti djeca nisu vlasnistvo ( ko ormar kad ti treba da ga otvoris inace ne vidis ga) to su bica, persone koji imaju I mozak I osjecaje I zelje I tugu I potrebu..... Najvaznije prenijeti im da nisu sami i da sa svojim ocem I majkom sve mogu rijesiti....
Danas je jos i "dobro" proslo, zelim I nadam se da ce ranjena osoba izvuci se iz te situacije , da ce neki mozda nesto nauciti I malo poraditi da ne bude " ja mu nista ne mogu"
- Anestzijaaa
- Forum [Bot]
- Has thanked: 7175 times
- Been thanked: 5158 times
Licno malca znam,trebao u Ameriku zivit,jer mati mu umrla al otac nije dao,mali se okrenuo problemima i eto.
Omenare imperavi ameno
Dimere, dimere matiro
Matiremo
Ameno...
Dimere, dimere matiro
Matiremo
Ameno...
- Morgen
- Zvezda foruma

Chan wrote: 14 Jun 2023, 13:26Nije baš ni stari sistem odgoja bio puno bolji, a koji je i previše bio zasnovan na onome "joj šta će neko drugi reći" i slično.nida wrote: 14 Jun 2023, 11:43 Negdje smo kao drustvo se pogubili.
Sve polazi iz porodice.
Djeca nas gledaju.
Jbt mene jednom dvojica pretukoše ispred škole i to starija generacija učenika. Bezveze i bez ikakvog razloga. Došao kući poderane majice, šljiva na oku, krvave mrlje... otac me s vrata uhvati, poče me šamarati, pa još viče pizda ti materina praviš probleme. Dok sam ja njemu objašnjavao šta se desilo do tad sam već dobio batine i od njega.
Djecu treba odgajati kako treba, ali isto tako da ne daju na sebe i da imaju podršku u slučaju da neko digne ruku na njih.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14585 times
- Been thanked: 24755 times
Niti su ovi danasnji bolji, a ni gori od prethodnih generacija, samo im je vise gluposti na dohvat ruke pa se cini da smo mi ko biva bili pristojniji.
Djeca ko djeca, im finih, pametnih, a ima eto, i debila da ne znas sta ces s budalom, mores ga sam mlavit, al on ce opet bit budala.
Djeca ko djeca, im finih, pametnih, a ima eto, i debila da ne znas sta ces s budalom, mores ga sam mlavit, al on ce opet bit budala.
Dozvolite da se obratimo
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9920 times
- Been thanked: 10135 times
- Status: Online
E jojChan wrote: 14 Jun 2023, 13:26Nije baš ni stari sistem odgoja bio puno bolji, a koji je i previše bio zasnovan na onome "joj šta će neko drugi reći" i slično.nida wrote: 14 Jun 2023, 11:43 Negdje smo kao drustvo se pogubili.
Sve polazi iz porodice.
Djeca nas gledaju.
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Morgen
- Zvezda foruma

Deca su oduvek pravila pi*darije, i neka su, to ide uz odrastanje. Ali zasto oruzje? Zasto nekome naneti bol ili cak oduzeti zivot…
- Morgen
- Zvezda foruma

Kakav mu je otac?Anestzijaaa wrote: 14 Jun 2023, 13:48 Licno malca znam,trebao u Ameriku zivit,jer mati mu umrla al otac nije dao,mali se okrenuo problemima i eto.