Cucemo se od 13 godine pa gore. Mozda te zapadne fina narav pa ne zatreba... Meni je trebo. Starijoj cerki isto, mladjoj nikad... Samar je najmanji problem ako dijete osjeti ljubav, brigu i paznju...spacebound wrote: 14 Jun 2023, 12:50Ne znam sto se moraju samari pucat. Moja su djeca dobra i lijepo odgojena. Samari nisu u mojim i muzevim odgojnim metodama.HAVANA wrote: 14 Jun 2023, 12:13
I sta se desi, dobijes debila nesposobnog za zivot, ljutog, bijesnog, anksioznog il nesta... Samo nek stede princeve i princeze. Nemoj slucajno da ga ko naruzi il mu ti samarcinu spucas, da sta radi itd...
Dešavanja u školama BiH
Moderator: Krokodil Behko
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2963 times
- Been thanked: 24552 times
- Status: Offline
Re: LUKAVAC: Učenik upucao nastavnika
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Anestzijaaa
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 7194 times
- Been thanked: 5185 times
Problematican.Morgen wrote: 14 Jun 2023, 14:05Kakav mu je otac?Anestzijaaa wrote: 14 Jun 2023, 13:48 Licno malca znam,trebao u Ameriku zivit,jer mati mu umrla al otac nije dao,mali se okrenuo problemima i eto.
I tako to...
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10199 times
- Been thanked: 17316 times
Pa dobro, taj najturbulentniji period je tu, na vratima skoro. Nadam se da nece trebati radikalne mjere kad hormoni udare punim zamahom. Za starijeg sam skoro sigurna. To je moj karakter. Mali je ni - na. Pred nama je da vidimoHAVANA wrote: 14 Jun 2023, 14:05Cucemo se od 13 godine pa gore. Mozda te zapadne fina narav pa ne zatreba... Meni je trebo. Starijoj cerki isto, mladjoj nikad... Samar je najmanji problem ako dijete osjeti ljubav, brigu i paznju...spacebound wrote: 14 Jun 2023, 12:50
Ne znam sto se moraju samari pucat. Moja su djeca dobra i lijepo odgojena. Samari nisu u mojim i muzevim odgojnim metodama.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14813 times
- Been thanked: 10311 times
Znaci da nije od koga nije imao nauciti.
Tuga.
I masa je ovakvih disfunkcionalnih porodica, a sve se odrazava na djecu i njihovu psihu.
Tuga.
I masa je ovakvih disfunkcionalnih porodica, a sve se odrazava na djecu i njihovu psihu.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Morgen
- Zvezda foruma

- Has thanked: 32103 times
- Been thanked: 30018 times
Nemoj da te vara ta slika. Deca su deca.Matan wrote: 14 Jun 2023, 11:42Pa normalno da ima i Austrijanaca, ali to je statisticka greska u odnosu na doseljenicku djecu..seln wrote: 14 Jun 2023, 11:37
Ne moze se generalizirati, naravno, ima i mladih Austrijanaca koje bi trebalo strmeknuti niz planinu... ali ima istine u tome.
Po mom zapazanju, ubjedljivo najgori su oni koji dolaze iz drustava sa izrazitom macho kulturom i slabo razvijenim obrazovnim sistemom.
U Austriji apsolutni sampioni belaja: Ceceni i Afganistanci.
imam par skola u blizini i samo treba otici i promatrati ponasanje djece u skolama gdje su pretezno
useljenici i oni domaci, domicilni..
obicne skole, gdje su vecina doseljenici i gimnazije, gdje su vecina domaci..
Svi prave iste greske, samo su u gimnaziji bolje obuceni.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 57541 times
- Been thanked: 10323 times
Treba tog malog poslat da skida mine po sumi. I njega i njemu slicne, da drustvo ima barem neke koristi od njihspacebound wrote: 14 Jun 2023, 10:36U Lukavcu je upucan sin Ismeta Osmanovića, nekadašnjeg zastupnika SDA u Parlamentu FBiH i brata Adila Osmanovića, koji je nastavnik Osnovne škole Lukavac Grad, potvrđeno je za Klix.ba.
Učenik G. M. (2008.) zbog lošeg vladanja prebačen je u drugu školu, a jutros je u školu došao naoružan te je tražio uposlenika N.O. u kojeg je pucao u predjelu glave.
Nastavnik engleskog jezika Nedim Osmanović je ranjen u vrat i nalazi se u teškom stanju. Prebačen je u Klinički centar u Tuzlu, u toku je operativni zahvat.
Učenik je stavljen pod kontrolu policije, a policija trenutno vrši uviđaj na terenu.
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta

pa da sletim curici na usta
- ironman
- sirius

- Has thanked: 27030 times
- Been thanked: 27609 times
Nekako sam bio siguran da kod nas ludilo nije preuzelo..pogrijesio sam.
Sreca da niko od djece nije nastradao..mada trauma ce ostati.
Da su zastitari bili.
To malo govno uopce nije imalo pravo da udje u zgradu skole..
Ali eto. Novac u bankama je haman bitniji.
Valjda do jeseni zastitarske agencije preuzmu osiguranje u skolama.
Sreca da niko od djece nije nastradao..mada trauma ce ostati.
Da su zastitari bili.
To malo govno uopce nije imalo pravo da udje u zgradu skole..
Ali eto. Novac u bankama je haman bitniji.
Valjda do jeseni zastitarske agencije preuzmu osiguranje u skolama.
dream of spring...
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14698 times
- Been thanked: 25019 times
Ma ovo je ekstreman slucaj, za zemlju u kojoj svaki drugi insan ima ptsd, more se rec, dobro ste prosli.
Dozvolite da se obratimo
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Kaki kurac PTSP ovaj ni Aliju ne pamti
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Morgen
- Zvezda foruma

- seln
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 256 times
- Been thanked: 560 times
Sorry, ali ne mogu se sloziti s tim. Naravno, little Kosta je liferovao dobar argument u prilog toj tezi, ali...Morgen wrote: 14 Jun 2023, 14:31Nemoj da te vara ta slika. Deca su deca.Matan wrote: 14 Jun 2023, 11:42
Pa normalno da ima i Austrijanaca, ali to je statisticka greska u odnosu na doseljenicku djecu..
imam par skola u blizini i samo treba otici i promatrati ponasanje djece u skolama gdje su pretezno
useljenici i oni domaci, domicilni..
obicne skole, gdje su vecina doseljenici i gimnazije, gdje su vecina domaci..
djeca mi idu tj. isla su u gimnaziju. Vecina ucenika, sa malim izuzecima, dolaze iz sredjenih porodica, kako materijalno, tako i emocionalno.
Naravno, ima i u tom okruzenju razvoda i rastanaka, ali to prolazi uglavnom bez alkoholizma i porodicnog nasilja, pa su i traume manje.
Tacno je da sva djeca u toj dobi imaju slican nacin razmisljanja. Tada su, takoreci, masine za belaj sa pogonom na hormone. Ali djeca iz sredjenih porodica su svjesnija posljedica eventualnih ispada i moguceg gubitka prava na skolovanje, studij, karijeru itd.
Podrazumijeva se da ovo nisu pravila bez izuzetka, niti su djeca u gimnazijama per se bolja, karakternija isl. No, njihova socijalizacija prolazi bezbolnije, sa manje porodicnog ili vrsnjackog nasilja.
Za 3/5 spremni!
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14698 times
- Been thanked: 25019 times
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 23312 times
- Been thanked: 21357 times
Ma to je bila 1-2 takve situacije kad ja nisam bio kriv... taj starinski odgoj tog nekog vremena prvo udri, pa onda pitaj. Ostale batine su bile zasluženeZana wrote: 14 Jun 2023, 13:59E jojChan wrote: 14 Jun 2023, 13:26
Nije baš ni stari sistem odgoja bio puno bolji, a koji je i previše bio zasnovan na onome "joj šta će neko drugi reći" i slično.
Jbt mene jednom dvojica pretukoše ispred škole i to starija generacija učenika. Bezveze i bez ikakvog razloga. Došao kući poderane majice, šljiva na oku, krvave mrlje... otac me s vrata uhvati, poče me šamarati, pa još viče pizda ti materina praviš probleme. Dok sam ja njemu objašnjavao šta se desilo do tad sam već dobio batine i od njega.
Ne valja ba ni ovo. Treba zlatna sredina.
Djecu treba odgajati kako treba, ali isto tako da ne daju na sebe i da imaju podršku u slučaju da neko digne ruku na njih.![]()
Taj čovjek mi je inače idol, ali i idolima se nekad omakne.
- Morgen
- Zvezda foruma

Sorry, ti polazis od svoje dece (najverovatnije) i tu je ocigledno sve primerno i u redu.seln wrote: 14 Jun 2023, 14:57Sorry, ali ne mogu se sloziti s tim. Naravno, little Kosta je liferovao dobar argument u prilog toj tezi, ali...Morgen wrote: 14 Jun 2023, 14:31
Nemoj da te vara ta slika. Deca su deca.
djeca mi idu tj. isla su u gimnaziju. Vecina ucenika, sa malim izuzecima, dolaze iz sredjenih porodica, kako materijalno, tako i emocionalno.
Naravno, ima i u tom okruzenju razvoda i rastanaka, ali to prolazi uglavnom bez alkoholizma i porodicnog nasilja, pa su i traume manje.
Tacno je da sva djeca u toj dobi imaju slican nacin razmisljanja. Tada su, takoreci, masine za belaj sa pogonom na hormone. Ali djeca iz sredjenih porodica su svjesnija posljedica eventualnih ispada i moguceg gubitka prava na skolovanje, studij, karijeru itd.
Podrazumijeva se da ovo nisu pravila bez izuzetka, niti su djeca u gimnazijama per se bolja, karakternija isl. No, njihova socijalizacija prolazi bezbolnije, sa manje porodicnog ili vrsnjackog nasilja.
“Der Schein trügt“
Npr. gimnazijalci se drogiraju isto kao i oni u “nižim” školama, samo što ovi imaju dzeparac a ovi drugi moraju da ukradu nesto, prodaju i onda imaju novac za drogu.
A da razvodi prolaze bezbolnije, bez nasilja, bez alkoholizma je naivno reći.
- Anestzijaaa
- Forum [Bot]
- Has thanked: 7194 times
- Been thanked: 5185 times
Otac vlakara staforde,bivsi narkoman,malac sam ostao,i eto produkta.
I tako to...
- seln
- Osvježenje foruma

Da, tako je... od cega polazis ti?Morgen wrote: 14 Jun 2023, 15:08
Sorry, ti polazis od svoje dece (najverovatnije) i tu je ocigledno sve primerno i u redu.
Za 3/5 spremni!
- Morgen
- Zvezda foruma

I niko da se pobrine o njemu…Anestzijaaa wrote: 14 Jun 2023, 15:10Otac vlakara staforde,bivsi narkoman,malac sam ostao,i eto produkta.
Ali to nije balkanski problem, svugde u celom svetu je.
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10199 times
- Been thanked: 17316 times
Pa da, vecinom je tako. Nekad se desi kao u slucaju Koste, da sve valja ali dijete ne valja. Ipak je u vecini slucajeva kao ovaj. Zanemareno, dijete prepusteno samo sebi, iz disfunkcionalne porodice 
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- seln
- Osvježenje foruma

Ide na obraz drzavi (entitetu, kantonu, opstini), koji nisu aktivirali socijalnu sluzbu.Anestzijaaa wrote: 14 Jun 2023, 15:10Otac vlakara staforde,bivsi narkoman,malac sam ostao,i eto produkta.
Za 3/5 spremni!
- Morgen
- Zvezda foruma