Mnoge evropske zemlje ponovo uvode obavezan vojni rok, da li to treba učiniti i BiH? + Anketa BF
Moderator: Krokodil Behko
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1207 times
- Been thanked: 3819 times
- Status: Offline
Re: Mnoge evropske zemlje ponovo uvode obavezan vojni rok, da li to treba učiniti i BiH? + Anketa BF
Kad vidim ove mlade pizdune, poželim ih strpat jednu godinu na obuku tipa one što je bila u ŠROP Bileća. Ali, bilo bi to preoštro za njih, ne mogu oni to izdržati, ne bi ni država podnijela taj trošak, niti su takvi kadrovi naročito potrebni.
Ali, neki oblik vojne discipline, u nekom razumnom roku, svakako je potreban ovim nadrkanim dječacima.
Ali, neki oblik vojne discipline, u nekom razumnom roku, svakako je potreban ovim nadrkanim dječacima.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
- Matan
- Sila nečista
- Has thanked: 3707 times
- Been thanked: 6782 times
Re: Mnoge evropske zemlje ponovo uvode obavezan vojni rok, da li to treba učiniti i BiH? + Anketa BF
Time ces stvoriti samo vece budale..
koji stereotip je da vojna sluzba stvara covjeka..
treba ulagati u prosvjetu i obrazovanje..
kad gledas svjetsku kartu drzava sa najgorom stopom kriminala i bezakonja..
sve drzave siromasne i koruptivne, i gdje je obrazovanje na najnizoj tacki prioriteta u drustvu..
koji stereotip je da vojna sluzba stvara covjeka..
treba ulagati u prosvjetu i obrazovanje..
kad gledas svjetsku kartu drzava sa najgorom stopom kriminala i bezakonja..
sve drzave siromasne i koruptivne, i gdje je obrazovanje na najnizoj tacki prioriteta u drustvu..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- ina
- Mjesečarka
- Has thanked: 4927 times
- Been thanked: 6752 times
Šteta je da svo proizvođeno oružje propada.
A pogotovo ono što se iza mulja. Mora to nekako preživjeti.
Treba ga gurnuti u ruke tupana. Obučavati ih, zatupljivati još više i uvjeravati kako je to sve ok. Takvi su uvijek spremni da jedni druge upucaju.
A pogotovo ono što se iza mulja. Mora to nekako preživjeti.
Treba ga gurnuti u ruke tupana. Obučavati ih, zatupljivati još više i uvjeravati kako je to sve ok. Takvi su uvijek spremni da jedni druge upucaju.
Svijest ima sidrište.
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Pa ono jes. Najbolje je cekati skrstenih ruku
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- ina
- Mjesečarka
- Has thanked: 4927 times
- Been thanked: 6752 times
Nije.
A da ne postoje (ili da ne mogu da postoje) druge mogućnosti, rada na prevenciji i ulaganja u drugačija razvijanja, u to me niko ne može uvjeriti.
No, ovako je puno lakše i profitabilnije.
A da ne postoje (ili da ne mogu da postoje) druge mogućnosti, rada na prevenciji i ulaganja u drugačija razvijanja, u to me niko ne može uvjeriti.
No, ovako je puno lakše i profitabilnije.

Svijest ima sidrište.
- Zana
- Gospođetina
- Has thanked: 9245 times
- Been thanked: 9194 times
Jel ovo Mutevelija glaso protiv?
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Morgen
- Zvezda foruma
- Has thanked: 29849 times
- Been thanked: 27571 times
- Morgen
- Zvezda foruma
- Has thanked: 29849 times
- Been thanked: 27571 times
Moj drug mi pricao kako je posavetovao sina, tada se trebao odluciti ili za vojsku ili socijalni rad (u nemackoj)
Rekao mu je socijalni rad, tako ce uraditi nesto dobro, a ako bude rata, naucit ce za sat vremena kako pucati..
Rekao mu je socijalni rad, tako ce uraditi nesto dobro, a ako bude rata, naucit ce za sat vremena kako pucati..
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 49259 times
- Been thanked: 8767 times
Cuj da me opet handri neki nepismen coek 
Handri me i sad
Handri me i sad
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- ironman
- sirius
- Has thanked: 25132 times
- Been thanked: 25553 times
Vojni rok je glupost.
U slucaju belaja sve se u roku 20min nauci.
Imamo profesionalnu vojsku ko hoce bujrum.
U slucaju belaja sve se u roku 20min nauci.
Imamo profesionalnu vojsku ko hoce bujrum.
dream of spring...
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 49259 times
- Been thanked: 8767 times
Moramo mi znat rukovat oruzjem radi nam dragih komsija. Il to il u logorMorgen wrote: 14 Jun 2023, 14:39 Moj drug mi pricao kako je posavetovao sina, tada se trebao odluciti ili za vojsku ili socijalni rad (u nemackoj)
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao

- BritkiMozak
- Osvježenje foruma
- Mood:
- Has thanked: 140 times
- Been thanked: 298 times
Inače sam za ZA uvođenje obaveznog vojnog roka, ali tek kad ekonomija ojača. I vama i u Hrvatskoj, taman da ove godine ekonomija počne rasti pet posto godišnje, trebat će 15-20 godina da je podignemo. Pod takvim uvjetima ne uvoditi nikakvu vojnu obavezu prije 2030. godine.
Izbaciti civilno služenje vojnog roka pod svaku cijenu. Vojni rok bi trebao služiti muškarcima da steknu kondiciju. Zbog sveprisutne informatizacije društva mladi muškarci su zakržljali.
Osim toga vi trebate promijeniti jako mnogo zakona i praksi vladanja državom. Ne može država funkcionirati ako svaki malo veći grad s okolicom ima ministra, premijera, zamijenika premijera, gradonačelnike, selonačelnike, zamjenike gradonačelnika i selonačelnika, i po četvero pročelnika u svakom selu i gradu.
Jedna ste od država s najkompliciranijim ustrojem.
Hrvatsku ne muči toliko komplicirani ustroj i konstitutivnost triju naroda jer su samo Hrvati konstitutivan narod ali i mi imamo veliku birokraciju. 515 općina, svaka općina načelnika, pročelnika, te tajnicu ili dvije. Treba to hranit bogtemazno! Ali mislim da zbog toga što nemamo konstitutivne narode da je kod nas puno lakše 515 općina za početak skresat na 200.
21. županiju na 6-8 velikih županija + grad Tagrebm pa i tu probat uštedjet na birokraciji.
Izbaciti civilno služenje vojnog roka pod svaku cijenu. Vojni rok bi trebao služiti muškarcima da steknu kondiciju. Zbog sveprisutne informatizacije društva mladi muškarci su zakržljali.
Osim toga vi trebate promijeniti jako mnogo zakona i praksi vladanja državom. Ne može država funkcionirati ako svaki malo veći grad s okolicom ima ministra, premijera, zamijenika premijera, gradonačelnike, selonačelnike, zamjenike gradonačelnika i selonačelnika, i po četvero pročelnika u svakom selu i gradu.
Jedna ste od država s najkompliciranijim ustrojem.
Hrvatsku ne muči toliko komplicirani ustroj i konstitutivnost triju naroda jer su samo Hrvati konstitutivan narod ali i mi imamo veliku birokraciju. 515 općina, svaka općina načelnika, pročelnika, te tajnicu ili dvije. Treba to hranit bogtemazno! Ali mislim da zbog toga što nemamo konstitutivne narode da je kod nas puno lakše 515 općina za početak skresat na 200.
21. županiju na 6-8 velikih županija + grad Tagrebm pa i tu probat uštedjet na birokraciji.
Stvarnost je katkada gora i od najcrnije mašte.
- BritkiMozak
- Osvježenje foruma
- Mood:
- Has thanked: 140 times
- Been thanked: 298 times
Drage nam komšije su trenutno vojno nemoćni, eto im Kosovo bježi iz sastava države, tako da za sada ne brini brigu oko njih.ElTriconi wrote: 14 Jun 2023, 14:41Moramo mi znat rukovat oruzjem radi nam dragih komsija. Il to il u logorMorgen wrote: 14 Jun 2023, 14:39 Moj drug mi pricao kako je posavetovao sina, tada se trebao odluciti ili za vojsku ili socijalni rad (u nemackoj)
Rekao mu je socijalni rad, tako ce uraditi nesto dobro, a ako bude rata, naucit ce za sat vremena kako pucati..![]()
Stvarnost je katkada gora i od najcrnije mašte.
- Taare
- greatest
- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
il uteć u francusku pa otam vikat šta treba i kako

Svi mi se morete obratit
- Taare
- greatest
Kad vidim aktuelna dešavanja po školama, nisam za to da svaka šuša nauči rukovat oružjem.
onaj ko misli branit, davno je naučio.
što se tiče onih koje moraš ćerat, takvi u slučaju sukoba unose nemir u vojsku i jbu moral.
onaj ko misli branit, davno je naučio.
što se tiče onih koje moraš ćerat, takvi u slučaju sukoba unose nemir u vojsku i jbu moral.
Svi mi se morete obratit
- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 23608 times
- Been thanked: 10194 times
- Status: Online
Zanimljivo je da su muškarci u većini među onima koji su protiv vojnog roka
- insomnia
- Rđav kurac
Za razliku od tebe koji si tri put pogino na Teocaku i jednom na Brckom?
More se i u FraMcuskoj zalijepiti. Prije no u Bosni.
Ovi nacitani po vazdan vrebaju usjalih ociju đe ce koga priklati
- Taare
- greatest
Pa kojeg će mi vraga kad sam ko malo dijete naučio pucat?!Nice wrote: 14 Jun 2023, 17:09 Zanimljivo je da su muškarci u većini među onima koji su protiv vojnog roka
Ima strelište gdje upucaš oružje i elhem.
Barem nisam isprepadan ko ti. Jbo ti život kojeg provedeš u strahu hoće l te priklat neki nafiksani sirijacinsomnia wrote: 14 Jun 2023, 17:15 Za razliku od tebe koji si tri put pogino na Teocaku i jednom na Brckom?
Svi mi se morete obratit
- insomnia
- Rđav kurac
Eo drhtim
- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 23608 times
- Been thanked: 10194 times
- Status: Online
AhaTaare wrote: 14 Jun 2023, 17:18Pa kojeg će mi vraga kad sam ko malo dijete naučio pucat?!Nice wrote: 14 Jun 2023, 17:09 Zanimljivo je da su muškarci u većini među onima koji su protiv vojnog roka
Ima strelište gdje upucaš oružje i elhem.
Barem nisam isprepadan ko ti. Jbo ti život kojeg provedeš u strahu hoće l te priklat neki nafiksani sirijacinsomnia wrote: 14 Jun 2023, 17:15 Za razliku od tebe koji si tri put pogino na Teocaku i jednom na Brckom?