Mnoge evropske zemlje ponovo uvode obavezan vojni rok, da li to treba učiniti i BiH? + Anketa BF
Moderator: Krokodil Behko
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10010 times
- Status: Offline
Re: Mnoge evropske zemlje ponovo uvode obavezan vojni rok, da li to treba učiniti i BiH? + Anketa BF
Koji cu kurac sad? Iso sam kad sam trebo ici. Bio godinu dana, nije mi kruna s glave spala
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- seln
- Osvježenje foruma
- Has thanked: 256 times
- Been thanked: 560 times
Re: Mnoge evropske zemlje ponovo uvode obavezan vojni rok, da li to treba učiniti i BiH? + Anketa BF
Logor je premija... vecini je bilo "ili to ili primarna grobnica".ElTriconi wrote: 14 Jun 2023, 14:41Moramo mi znat rukovat oruzjem radi nam dragih komsija. Il to il u logorMorgen wrote: 14 Jun 2023, 14:39 Moj drug mi pricao kako je posavetovao sina, tada se trebao odluciti ili za vojsku ili socijalni rad (u nemackoj)
Rekao mu je socijalni rad, tako ce uraditi nesto dobro, a ako bude rata, naucit ce za sat vremena kako pucati..![]()
Za 3/5 spremni!
- seln
- Osvježenje foruma
Procitah mnogo misljenja.. treba, ne treba, disciplina, zaglupljivanje, opasno jer uce rukovanje oruzjem...
kao da neko mora uciti rukovanje oruzjem da bi iz neposredne blizine upucao nekoga.
Ja sam za obavezni vojni rok, sa opcijom civilnog sluzenja u nekoj socijalnoj ustanovi.
Oruzana sluzba 3 mjeseca, civilna 6 mjeseci.
Mislim da bi to doprinijelo socijalizaciji danasnje medijima izludjene omladine.
Malo reda i discipline ne skodi nikome.
Ne moraju ih ribati kao navy seals, ali moraju nauciti da nisu centar svijeta i da zivot nije selfie.
Ja sam sluzio vojsku. Nikada u zivotu nisam bio tjelesno zdraviji, u boljoj kondiciji, bez nekih ufuranih problema i kompleksa i okruzen sa gomilom dobrih drugova. Naglasavam, ovo je moje iskustvo i moje misljenje. Matan je to ocigledno dozivio drugacije, on je to dozivio kao naredjenja, maltretiranje i slicno. Postujem misljenje, ali ne prestaju naredjenja i maltretiranje sa izlaskom iz vojske.
kao da neko mora uciti rukovanje oruzjem da bi iz neposredne blizine upucao nekoga.
Ja sam za obavezni vojni rok, sa opcijom civilnog sluzenja u nekoj socijalnoj ustanovi.
Oruzana sluzba 3 mjeseca, civilna 6 mjeseci.
Mislim da bi to doprinijelo socijalizaciji danasnje medijima izludjene omladine.
Malo reda i discipline ne skodi nikome.
Ne moraju ih ribati kao navy seals, ali moraju nauciti da nisu centar svijeta i da zivot nije selfie.
Ja sam sluzio vojsku. Nikada u zivotu nisam bio tjelesno zdraviji, u boljoj kondiciji, bez nekih ufuranih problema i kompleksa i okruzen sa gomilom dobrih drugova. Naglasavam, ovo je moje iskustvo i moje misljenje. Matan je to ocigledno dozivio drugacije, on je to dozivio kao naredjenja, maltretiranje i slicno. Postujem misljenje, ali ne prestaju naredjenja i maltretiranje sa izlaskom iz vojske.
Za 3/5 spremni!
- ironman
- sirius
- Has thanked: 23300 times
- Been thanked: 23830 times
- Status: Online
Vec rekoh.
Protiv.
Ko zeli ima profesionalna sluzba pa bujrum.
Nego promijenit Zakon o radu.
Olaksat roditeljima da imaju vise vremena za djecu ili za sebe.
Neradna nedjelja obavezna..
Kakvo sluzenje i pm.
Ako zatreba,vec rekoh u roku 20min se nauci sto treba.
Protiv.
Ko zeli ima profesionalna sluzba pa bujrum.
Nego promijenit Zakon o radu.
Olaksat roditeljima da imaju vise vremena za djecu ili za sebe.
Neradna nedjelja obavezna..
Kakvo sluzenje i pm.
Ako zatreba,vec rekoh u roku 20min se nauci sto treba.
dream of spring...
- seln
- Osvježenje foruma
Ako mislis na pucanje na nekoga iz neposredne blizine, slazem se.
Ako mislis da neko za 20 minuta moze nauciti kako da prezivi u eventualnom ratu ili da bude dio slozene vojne operacije, onda nema sanse.
p.s. Uostalom, imas Rusiju i njihove mobikse kao zivi primjer slabe obuke.
Za 3/5 spremni!
- ironman
- sirius
To ti govorim.seln wrote: 16 Jun 2023, 10:23Ako mislis na pucanje na nekoga iz neposredne blizine, slazem se.
Ako mislis da neko za 20 minuta moze nauciti kako da prezivi u eventualnom ratu ili da bude dio slozene vojne operacije, onda nema sanse.
Od Orasja do Doljana 320 kilometara.
Kontas na sta ciljam..kakve slozene operacije i taktika.
dream of spring...
- seln
- Osvježenje foruma
Slozena operacija nije pitanje razdaljine ni povrsine. Oslobadjanje Vlasica je bila slozena operacijaironman wrote: 16 Jun 2023, 10:25To ti govorim.seln wrote: 16 Jun 2023, 10:23
Ako mislis na pucanje na nekoga iz neposredne blizine, slazem se.
Od Orasja do Doljana 320 kilometara.
Kontas na sta ciljam..kakve slozene operacije i taktika.
No, nevazno, ocigledno imamo razlicita misljenja.
Za 3/5 spremni!
- Taare
- greatest
- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Samo pitam bi l opet išo.insomnia wrote: 16 Jun 2023, 09:56 Koji cu kurac sad? Iso sam kad sam trebo ici. Bio godinu dana, nije mi kruna s glave spala
Svi mi se morete obratit
- insomnia
- Rđav kurac
Da imam 18 zasto da ne
- BritkiMozak
- Osvježenje foruma
- Mood:
- Has thanked: 140 times
- Been thanked: 298 times
Ako u vojsci saznaju da neki vojnik na obaveznom odsluženju vojnog roka, koji se ponaša kao i ostali vojnici, koristi tablete za smirenje, one namijenjene duševno zdravim osobama, bi li to bio razlog da ga neki zapovjednik pozove u kancelariju, opomene, izreče kaznu, ili tako nešto?Fuddo wrote: 14 Jun 2023, 18:56Jest, i onda hrumaju xanax citav zivot.Laser wrote: 14 Jun 2023, 18:52
Kad bih, ne daj Bože, živio u Amerikama i kad bih imao sina, svakako bih ga dao u marince da ga tamo izhandre neko vrijeme.
Ako je dobar i poslušan sin, mrš u marince zato što si pichkica, ako je kurčevit, opet mrš tamo da ti yebeni narednik objasni neke stvari, pa se tamo probaj kofrčit.
Jedna godina u zayebanom kolektivu gdje se ustaje ranom zorom, radi se fiskultura onda kad mrziš svoj ževot, jede se ono šta ti dadnu, koliko ti dadnu i kad ti kažu da trebaš jest, ribaš podove, ćenife, meteš poligone, handre te na preprekama, nauče te kako ćeš se pobit.
Nema slobode, nema demokratije, nemaš mišljenja, nemaš stava, tvoj stav i mišljenje je mišljenje kolektiva. Izdrži jednu godinu ili pola, ništa ti neće bit, marširaj ili umri.![]()
Ja mislim da sam zapovjednik, da bih ga nakratko pozvao u ured i rekao da može postati doživotno ovisan o lijekovima za smirenje, a još je premlad da postane takav. Uljudno mu rekao izvore s Interneta gdje sam to saznao i nebi mu ništa napravio osim tog razgovora.
Ne treba ih bezveze handrit, nego kratko vrijeme učit pucat i čistit oružje, a većinu vremena kako gasit požar i pomoći poplavljenim krajevima. Trebaju učiti kombinaciju vojske i civilne zaštite. Rukovanju u kriznim situacijama, npr. kako ćeš smirit paničara koji hoće goruču kuću zalijevati vodom, a to tek izazove još veći poižar jer je voda električki provodljiva. Treba ih učiti kako da nađu sat za struju i isključe ga, kako čim prije naći štednjak s plinskom bocom i odnijeti je čim prje van kuće, kako osigurati da nikog nema, da je kuća zatvorena kako vjetar nebi potpirivao vatru.Laser wrote: 14 Jun 2023, 20:02Ko će ga hrumat, on će i bez vojske.![]()
Poenta je u tome da današnja djeca, pogotovo muški, trebaju znati da demokratija i ljudska prava očas mogu bit suspendirani.
A i onako je to sve sranje, sve te priče o demokratiji i ljudskim pravima. Ima ih onoliko koliko ti moćni papci dopuste.
Nego, zayebani kolektiv može mnoge usijane glave naučiti socijalnom ponašanju, plivanju kroz život n anačin da stigneš do cilja a ne prćeš sve oko sebe, kurčenju đe to treba, a podvrgavanje discipni kad nemaš drugog izbora i kopanje rukama i nogama da se izvučeš iz toga, ili sabur jer znaš d aje prolazno.
Muškarce, u određenom uzrastu, treba neko vrijeme handrit, onako bezveze. Ili bar većinu njih.![]()
Stvarnost je katkada gora i od najcrnije mašte.
- ina
- Mjesečarka
- Has thanked: 4629 times
- Been thanked: 6168 times
Dakle, ako nisam baš pogrešno prikopčala...
Da bi se postalo pravo muško trebaš biti izmaltretiran.
Kako fizički tako i psihički.
A u forsiranim vojnim službama većina omladine to i doživi.
I s takvim iskustvom i takvom nimalo kontamiranom psihom.. više su mogućnosti da postaneš uzoran muškarac, disciplovan građanin i čo'jek.

Da bi se postalo pravo muško trebaš biti izmaltretiran.

I s takvim iskustvom i takvom nimalo kontamiranom psihom.. više su mogućnosti da postaneš uzoran muškarac, disciplovan građanin i čo'jek.

Svijest ima sidrište.
- seln
- Osvježenje foruma
Jesi pogresno prikopcala, i to namjerno.ina wrote: 16 Jun 2023, 11:17 Dakle, ako nisam baš pogrešno prikopčala...
Da bi se postalo pravo muško trebaš biti izmaltretiran.Kako fizički tako i psihički.
![]()
Vjerovatno imas negativan stav prema sluzenju vojnog roka, pa imputiras nesto sto niko od zagovornika sluzenja nije rekao.
Za 3/5 spremni!
- Matan
- Sila nečista
- Has thanked: 3559 times
- Been thanked: 6511 times
U Austriji postoji obavezan vojni rok..
6 mjeseci, a ko nece ima civilni 9 mjeseci, nesto ko sanitet..a da nas neko napadne izdrzali bi po sata..a u BiH prvo treba razmisliti u ciju vojsku da se ide cetnicku, ustasku ili ovu trecu..
6 mjeseci, a ko nece ima civilni 9 mjeseci, nesto ko sanitet..a da nas neko napadne izdrzali bi po sata..a u BiH prvo treba razmisliti u ciju vojsku da se ide cetnicku, ustasku ili ovu trecu..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- insomnia
- Rđav kurac
Koja je treca?
- Matan
- Sila nečista
Pa u stvari ima ih cetiri.cetvrta je ova Federacijska sadasnja..
- insomnia
- Rđav kurac
Ne postoji nikakva federacijska vojska. To su OS BiH
- Matan
- Sila nečista
I ako Rusi napadnu, ocel nas braniti ove iz Banja Luke..
- insomnia
- Rđav kurac
Nece, ko ni ovi s kamenjara. Cak ce nas ako nas neko i napdne u 6 ovi preventivno napasti u 4 ali to ne mjenja cinjenicu da ne postoji nekaka vojska federecije
- ironman
- sirius
Niko nikoga ovdje nece napast.
Pronadjen je recept bez pucanja.
Relaksirano klimanje glavurdi koje su se prodale.
dream of spring...
- Arthur Dent
- Forum [Bot]
- Has thanked: 958 times
- Been thanked: 6879 times
ironman wrote: 16 Jun 2023, 13:42 Niko nikoga ovdje nece napast.