TROSJED
Moderator: VIP
- Heidi
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 7 times
- Status: Offline
Re: TROSJED
E, ti bi mogao podnijeti i taj otrov... 
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
E jesi skroman....Mister No wrote:Daj mi 20 kg sira, al od butaHeidi wrote:Ma jok, ovo podnose samo jaki. Sve ostalo bi bilo bacanje bisera pred svinje
- Heidi
- Forum [Bot]
A baska sto mi uvali....to 20 kg
buta 
- Heidi
- Forum [Bot]
Naletice on sam....na 'butcinu' 
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9147 times
- Been thanked: 5837 times
Izmedju OBA!Fatma wrote:Heidi wrote:Naletice on sam....na 'butcinu'
The Dark Side Of The Forum...
- Mister No

- Mister No

Fatma wrote:Samo nek nisu Živinice....Mister No wrote:U Čevljanovićima
Šta bi sa onom blogerkom?
The Dark Side Of The Forum...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11851 times
Prodavač lubenica ne zna ocijeniti koja je dobra
"Otkud ja mogu da znam koja je najbolja!"

Dobrivoje Arsić, prodavač lubenica na Kalenićevoj pijaci u Srbiji, priznao je potencijalnom kupcu Vasiliji Mitiću da “nema pojma da mu kaže koja lubenica valja”, saznaje Njuz.
Prema prvim informacijama, Vasilije je neko vrijeme birao lubenicu, nekoliko njih je podigao i gledao sa nekoliko strana, ali, kako nije mogao da se odluči, pitao je prodavca da mu pomogne pri izboru.
- Prodavač me je zbunjeno pogledao i pitao: “otkud ja mogu da znam koja je najbolja” – kaže Vasilije, koji je momentalno otišao kod drugog kupca koji mu je, nakon desetak sekudni, našao “najslađu lubenicu u gradu”.
Prodavač Dobrivoje kaže da se ovim poslom bavi preko 15 godina i da se malo umorio od blefiranja kupaca.
- U početku sam sa dosta entuzijazma vrtio lubenice, kuckao po njima da bih čuo zvuk, gledao da li je žuta strana na kojoj su ležale, sijekao korjen da vidim da li će poći sok, komentarisao da li je riječ o “muškoj” ili “ženskoj” lubenici, ali ne mogu više da lažem ljude da znam kako da ocjenim lubenicu, kad apsolutno nemam pojma – otkriva ovaj prodavac.
On kaže da je neko vrijeme i sam vjerovao da je moguće otkriti koja je dobra, da je tražio od starijih kolega da ga upute u sve tajne lubenica, ali da mu je jedan po jedan priznavao da ni on sam ne zna, ali da ga moli da to ne širi dalje.
- Možda prestanem da se bavim ovim poslom i pređem na neki lakši, poput prodaje Kirbi usisivača, ili štapova za pecanje na semaforu – kaže ovaj prodavač.

Dobrivoje Arsić, prodavač lubenica na Kalenićevoj pijaci u Srbiji, priznao je potencijalnom kupcu Vasiliji Mitiću da “nema pojma da mu kaže koja lubenica valja”, saznaje Njuz.
Prema prvim informacijama, Vasilije je neko vrijeme birao lubenicu, nekoliko njih je podigao i gledao sa nekoliko strana, ali, kako nije mogao da se odluči, pitao je prodavca da mu pomogne pri izboru.
- Prodavač me je zbunjeno pogledao i pitao: “otkud ja mogu da znam koja je najbolja” – kaže Vasilije, koji je momentalno otišao kod drugog kupca koji mu je, nakon desetak sekudni, našao “najslađu lubenicu u gradu”.
Prodavač Dobrivoje kaže da se ovim poslom bavi preko 15 godina i da se malo umorio od blefiranja kupaca.
- U početku sam sa dosta entuzijazma vrtio lubenice, kuckao po njima da bih čuo zvuk, gledao da li je žuta strana na kojoj su ležale, sijekao korjen da vidim da li će poći sok, komentarisao da li je riječ o “muškoj” ili “ženskoj” lubenici, ali ne mogu više da lažem ljude da znam kako da ocjenim lubenicu, kad apsolutno nemam pojma – otkriva ovaj prodavac.
On kaže da je neko vrijeme i sam vjerovao da je moguće otkriti koja je dobra, da je tražio od starijih kolega da ga upute u sve tajne lubenica, ali da mu je jedan po jedan priznavao da ni on sam ne zna, ali da ga moli da to ne širi dalje.
- Možda prestanem da se bavim ovim poslom i pređem na neki lakši, poput prodaje Kirbi usisivača, ili štapova za pecanje na semaforu – kaže ovaj prodavač.
- fruit
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 54 times
- Been thanked: 244 times
Re: Prodavač lubenica ne zna ocijeniti koja je dobra
Ma ima ljudi koji jednostavno nevoli svoj posao.
U svakom poslu pa i u ovom postoje jednostavna pravila kojih se držiš i koja stičeš godinama rada kao i zidar,tesar,moler ili bilo koji zanat.
Dobar trgovac mora garantovati za svoju robu,kupac netreba ni da razmišlja o muškoj, ženskoj ili kuckanju ako je zadovoljan on će opet doći ako nije vratiće lubenicu i kraj priče.
U svakom poslu pa i u ovom postoje jednostavna pravila kojih se držiš i koja stičeš godinama rada kao i zidar,tesar,moler ili bilo koji zanat.
Dobar trgovac mora garantovati za svoju robu,kupac netreba ni da razmišlja o muškoj, ženskoj ili kuckanju ako je zadovoljan on će opet doći ako nije vratiće lubenicu i kraj priče.
Lahko je ženu dovest do ludila,hajdi ti nju dovedi do pameti
-
Ruana
To nigdje nena nego kod nas, arapa i turaka da bubaju po lubenicama.
Kako mislis "vratiti lubenicu" odkud covjek zna sta je "u zavezanoj vreci"
Kako mislis "vratiti lubenicu" odkud covjek zna sta je "u zavezanoj vreci"
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3940 times
- Been thanked: 2966 times
Tamo na standovima...tepama....gdje se to prodaje...
moraju biti razrezane,raskrizene 2-3 karpuze i da narod vidi.
Ako je se skupio roj osa....karpuza valja...i uzimas....
moraju biti razrezane,raskrizene 2-3 karpuze i da narod vidi.
Ako je se skupio roj osa....karpuza valja...i uzimas....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- fruit
- Aktivni forumaš

Pa kupiš lubenicu u najbližoj radnji pa ako nevalja vratiš je.Ruana wrote: Kako mislis "vratiti lubenicu" odkud covjek zna sta je "u zavezanoj vreci"
Ovdje sam na forumu na nekoj drugoj temi pročitao teoriju kako su one kraj puta jeftinije,ali i kupuješ je na rizik.
Svaki iskusan trgovac će kupiti kvalitetniju robu i unijeti je u svoju trgovinu.Ali i kod nabavke ima velikih odstupanja u cijenama nije džaba neka roba skuplja neka jeftinija ili narodski rečeno "Koliko para toliko muzike".
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3940 times
- Been thanked: 2966 times
Da nekim slucajem imam svoju piljaru,zadrugu....kupio bih od domacinafruit wrote:Pa kupiš lubenicu u najbližoj radnji pa ako nevalja vratiš je.Ruana wrote: Kako mislis "vratiti lubenicu" odkud covjek zna sta je "u zavezanoj vreci"
Ovdje sam na forumu na nekoj drugoj temi pročitao teoriju kako su one kraj puta jeftinije,ali i kupuješ je na rizik.
Svaki iskusan trgovac će kupiti kvalitetniju robu i unijeti je u svoju trgovinu.Ali i kod nabavke ima velikih odstupanja u cijenama nije džaba neka roba skuplja neka jeftinija ili narodski rečeno "Koliko para toliko muzike".
koji bi mi mogao garantovat kvalitet.
U protivnom vracam sve....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- fruit
- Aktivni forumaš

U svakoj ozbiljnoj veleprodaji voća i povrća postoji u prodaji nekolko vrsta Lubenica.Pasaga wrote:Da nekim slucajem imam svoju piljaru,zadrugu....kupio bih od domacinafruit wrote:Pa kupiš lubenicu u najbližoj radnji pa ako nevalja vratiš je.Ruana wrote: Kako mislis "vratiti lubenicu" odkud covjek zna sta je "u zavezanoj vreci"
koji bi mi mogao garantovat kvalitet.
U protivnom vracam sve....
Lubenica iz Bijeljine ili Lijevča polja se prodaje oko 25 fenigi a Lubenice iz čapljine oko 40.
Razlika u klimi je drastična jer je ova hercegovačka u punoj sezoni i uglavnom je sva zrela a ova Bijeljinska je tek na početku berbe i uglavnom je "sumnjiva".
Svi štandovi kupuju ovu jeftiniju ali nesigurniju kako bi bili što jeftiniji i postavili onu veliku cijenu,dok radnje kupuju robu sa garancijom i nežele nikakvo otpisivanje od svojih radnika.
-
Ruana
To kod nas ovdje ne mozes vratiti, sve sto uzmes sam a lubenice stoje u velikim gomilama ili kasama uzmes i doneses na kasu i platis.
- fruit
- Aktivni forumaš

Tamo je lahko biti trgovac,...Ruana wrote:To kod nas ovdje ne mozes vratiti, sve sto uzmes sam a lubenice stoje u velikim gomilama ili kasama uzmes i doneses na kasu i platis.