Zanimljivosti
Moderator: Krokodil Behko
-
Ruana
- Status: Offline
Re: Trudna 15 godina
Svaka joj cast, samo ako moze svima obezbjediti jednako i ako ta starija ne moraju biti roditelji toj mladjoj.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3927 times
- Been thanked: 2953 times
Ova bolest mora da se nekako zove.. 
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
-
bubica
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 1 time
Ah tako je kod pravih kriscana, kod njih se ne razmislja mnogo oko toga, jer je zena za to rodjena da radja i slusha. Zabrana "prosipanja" sjemena ne dolazi u obzir. Hirarhija je kod mnogih jos aktuelna. Jedini koji se jos iole drze do tradicije su Amishi i oni 100% kriscani.
Jucer vidim jednu haman turkinju, uske pantalone, tregerica gore sise nadigla a marama na glavi, cisto proseravanje i za mene licno sprdanje sa vjerom.
Jucer vidim jednu haman turkinju, uske pantalone, tregerica gore sise nadigla a marama na glavi, cisto proseravanje i za mene licno sprdanje sa vjerom.
siromah nema sta a bogatas nema kad
Hronicni jebitis ( da prostis)Pasaga wrote:Ova bolest mora da se nekako zove..
Budali možeš da oprostis, jer srlja samo u jednom pravcu i ne folira nikoga.
Foliranti su oni od kojih ti je muka...
Foliranti su oni od kojih ti je muka...
Imaju TV show od koga su zaradili OGROMNU kucu, njegovatelje, privatne ucitelje, putuju svijetom.... A cijelo vrijeme zastupaju stav kako se u njihovoj kuci TV ne gleda, a da ga nije ovih 19-oro bi bili na trosku drzave i jeli blato.Ruana wrote:Svaka joj cast, samo ako moze svima obezbjediti jednako i ako ta starija ne moraju biti roditelji toj mladjoj.
Licemjeri.
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
- Pasaga
- Hadžija

..treba nju u onaj azil,kako se no zove....butterfly wrote:Hronicni jebitis ( da prostis)Pasaga wrote:Ova bolest mora da se nekako zove..
pa da i njoj zasiju.....
pa nek onda.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
-
Ruana
Predpostavljala sam da je tako. Bio je i ovdje jedan takav par imaju 12 djece.Dust wrote:Imaju TV show od koga su zaradili OGROMNU kucu, njegovatelje, privatne ucitelje, putuju svijetom.... A cijelo vrijeme zastupaju stav kako se u njihovoj kuci TV ne gleda, a da ga nije ovih 19-oro bi bili na trosku drzave i jeli blato.Ruana wrote:Svaka joj cast, samo ako moze svima obezbjediti jednako i ako ta starija ne moraju biti roditelji toj mladjoj.
Licemjeri.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9889 times
- Been thanked: 11699 times
Češka

Pastafarijanci svijeta – radujte se! Još jedna velika pobjeda u borbi za ravnopravnost vjerovanja ovaj put se dogodila u Češkoj gdje je Lukaš Novy dobio dopuštenje fotografirati se za službenu ličnu kartu s cjediljkom na glavi.
Češka je tako postala druga država u Evropi koja je priznala cjediljku kao službeno religijsko pokrivalo za glavu. Prva je bila Austrija.

Nove religije poput pastafarijanizma možda napreduju polako, ali čini se da Leteće špageti čudovište ipak dobiva mjesto koje mu pripada – rame uz rame s ostalim božanstvima poput Isusa, Alaha, Brahmana i njima sličnih.
'Cjediljka na glavi pada pod religijske slobode pri fotografiranju za službeni dokument. Važno je jedino da ne skriva lice', rekao je glasnogovornik Brna Pavel Zara.
IT stručnjak Lukaš Novy, osim što je pastafarijanac, pripada i piratskoj stranci.
[ytube][/ytube]
- gejsha
- Inventar foruma

- Been thanked: 4 times
Re: I Češka dozvolila cjediljku na glavi na ličnoj karti
ali zašto baš cjediljka
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
u paklu bi bolje došla tava...
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- Pasaga
- Hadžija

....hoce li Klari fino stajat.... 
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
Pa špageti leteće čudovište im je božanstvo.gejsha wrote:ali zašto baš cjediljka
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
Uvijek sam za slobodu i prava svih religija....protiv sam samo ako neko napravi religiju isključivo iz nekakvog revolta i averzije prema svim ostalim religijama.....što je u ovom slučaju....... religiju koja bi izrugivala na svoj način druge...... 
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Zagorka wrote:...... religiju koja bi izrugivala na svoj način druge......
kako ti se ovi rugaju? pazi, ne spustam , stvarno me interesuje jer mozda nesto propustam... na koji nacin te oni izruguju tj. cime su te uvredili?
- Zagorka

pa ako neko kaže da je klupko špageta kad se napilo,stvorilo svijet,a da su u raju cuga,striptizete,i td,tada taj neko ismijava nekakvu dogmu staru vijekovima....mislim, ova religija je upravo za to i osnovana,koliko ja znam....Alexandar wrote:Zagorka wrote:...... religiju koja bi izrugivala na svoj način druge......
kako ti se ovi rugaju? pazi, ne spustam , stvarno me interesuje jer mozda nesto propustam... na koji nacin te oni izruguju tj. cime su te uvredili?
osnovana je jer je u nekim slucajevima to bio jedini nacin da se odbrane od nekih zahteva koje su vernici na silu hteli da nametnu celom pucanstvu , bili vernici ili ne. primer sa zahtevom o iskljucivanju ucenja o evoluciji iz nastavnog programa ( mislim negde u americi) koji se sprecio samo zahvaljujuci "pastafarijancima" koji su zahtevali da ako se uvede ucenje o postanku sveta po bibliji da se onda uvede i neka njihova glupost u program. naravno, znali su dace sud morati odbiti oba zahteva jer ako prihvati jedan mora i drugi.Zagorka wrote:mislim, ova religija je upravo za to i osnovana,koliko ja znam....
ima dosta primera.
inace , onako kako tebi glupo izgleda letece spageti cudoviste, ateistima glupo i neuverljivo deluju bogovi raznih religija pa su opet cesto prisiljeni biti uvuceni u celu pricu religije.... primerice, i od poreza ateista se dio odvaja za religijske institucije. dakle placaju nesta sta smatraju glupim a to moze da bude frustrirajuce.
zamisli da moras da financiras letece spagete.
koliko jedem špagete moga bi i ja cjediljku na glavu..
-
dacina_curica
http://www.venganza.org/
Pastafarijanci
ima ih i u Sarajevu hrpa
Neka ljudi, furaju svoju furku, ne diraju niti ismijavaju nikoga. 
Pastafarijanci
može li platična cjedilica..praktičnija je..
- Zagorka

Pastafarijanci i Džedaji, ateistički pokreti nastali kao parodije velikih religija, našli su se na udaru i ateista i vernika. Jedni tvrde da je ruganje religijama otišlo predaleko, dok drugi navode da se na taj način slabe pozicije stvarnih ateista.
Pastafarijanizam, "religija" u kojoj je najviše božanstvo Leteće špageti čudovište, nastao je 2005. godine posle objavljivanja satiričnog pisma u kome je student Bobi Henderson kritikovao nameru vlasti u Kanzasu da dozvole izučavanje teorije po kojoj je Bog stvorio svet, ravnopravno sa teorijom evolucije.
.......................
izrugivanje nikada nije način........nastajanje religije kao parodije i ruganje ostalima,nije nikakav način.......
Pastafarijanizam, "religija" u kojoj je najviše božanstvo Leteće špageti čudovište, nastao je 2005. godine posle objavljivanja satiričnog pisma u kome je student Bobi Henderson kritikovao nameru vlasti u Kanzasu da dozvole izučavanje teorije po kojoj je Bog stvorio svet, ravnopravno sa teorijom evolucije.
.......................
izrugivanje nikada nije način........nastajanje religije kao parodije i ruganje ostalima,nije nikakav način.......