Gdje reprezentacija BiH treba igrati utakmice?

Kutak za sportski trenutak

Bilino polje
8
89%
Koševo
1
11%

Total votes: 9

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9652 times
Been thanked: 11389 times
Status: Offline

Zavšen najmoderniji sportski kompleks Balkana

Post by Krokodil Behko »

Zenica spremna za Michela Platinija!

Image

Trening centar Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) u Zenici izgrađen je, te je tako postao jedan od najmodernijih sportskih kompleksa Balkana, ali i jugoistočne Evrope, javlja Anadolija.

„Ostali su još neki sitni radovi koji su u toku, ali možemo konstatirati da je ogroman posao završen. Sve u svemu Centar je u lijepom ruhu i u potpunosti će biti spreman za otvaranje 2. septembra, kada će povodom velikog dana za bh. fudbal u našu zemlju doći i Michel Platini, predsjednik UEFA", istakao je Nihad Hodžić, uz Velida Imamovića projekt menadžer izgradnje Trening centra N/FS BiH u Zenici.

Trening centar u Zenici isključivo će koristiti fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, a u društvu Michel Platinija 2. septembra svečanu vrpcu trebao bi presjeći i Elmedin Begić, predsjednik N/FS BiH.

Kako su kazali u N/FS BiH, fudbalska reprezentacije u Trening centru N/FS BiH neće se pripremati za kvalifikacioni susret za plasman na Svjetsko prvenstvo „Brazil 2014" koji će odigrati 6. septembra sa Slovačkom u Zenici. Vjerovatno, izabranici selektora Safeta Sušića u svojoj novoj modernoj bazi po prvi put mogli bi se okupiti pred kvalifikacijski meč sa Lihtenštajnom u oktobru.

Izgradnja Trening centra N/FS BiH u Zenici zvanično počela je 19. marta 2011. godine. Sredstva za gradnju kompleksa donirali su najvećim dijelom UEFA, koja je uložila oko 4 miliona eura, te FIFA sa 600.000 američkih dolara.
laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Re: Zavšen najmoderniji sportski kompleks Balkana

Post by laganini »

možda bolje da je u čapljini ili ljubuškom..zbog klime..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Bambi
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Bambi »

Odlično... :) :aplauzz
Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Dust »

Postoji li kakva bolja slika?
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Izgleda da štede na slikama do otvaranja :D

Image

Image
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Baš jučer i danas ponovo se pokreće ovo pitanje u vezi nogometne reprezentacije a povod je, predstojeća prijateljska utakmica sa SAD koja će se u srijedu, igrati na Koševu. Izgleda da jedan dio Saveza navija za to da se reprezentacija vrati na Koševo. Argument je veličina i tvrdnja da je prostor za marketing puno veći pa bi se više zarađivalo.

Nije li to sad pljuska Zeničanima koji su i u najtežim situacijama bodrili našu reprezentaciju? Inače, Koševo je sve više i više ruinirano. Stadion na Grbavici ionako ne ispunjava međunarodne kriterije pa ne može biti dio ove ankete, bar ne kao zasebna opcija.

Trenutno imamo samo dva stadiona koji ispunjavaju sve uslove za ugošćavanje nogometne A reprezentacije. Zpravo, nešto se radilo i na tuzlanskom stadionu ali nisam siguran da on sada zadovoljava sve te standarde. Također Vrapčići, Bijeli brijeg, i stadion Borca...(kako se ono zvaše?)

Dakle, Bilino polje, Koševo ili svugdje pomalo pod uslovom da se malo bacimo na adapraciju stadiona?

Možete glasati za jednu opciju.
laganini
Spamer
Spamer

Re: Gdje reprezentacija BiH treba igrati utakmice?

Post by laganini »

kako hrvatska sve više igra u zagrebu tako pada atmosfera oko repke..po meni u što više gradova,naravno stadioni u bih većinom nemaju osnovne uvjete pa i to vjerojatno diktira odluku..
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Možda nisi razumio. U cijeloj državi imamo dva stadiona koji ispunjavaju standarde. Bilino polje koje nije veliki stadion i Koševo koje se lagano ruinira i za par godina ni taj stadion neće ispunjavati uvjete.
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7839 times
Been thanked: 18499 times

Post by Maja »

Naravno da sam za Bilino polje. Nekako mi je drag taj stadion i više je...ne znam. Navijači dođu do izražaja. Inače ne volim olimpijske stadione gdje su zbog atletske staze tribine udaljene od terena po pet kilometara :dole

Sad će mladi igrati u Mostaru u 5 i po. Ne mogu naveče jer nema rasvjete :D pa će igrati po ovim visokim temperaturama. Nek im je bog na pomoći.
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

behko konstatira sam da stadioni u bih nemaju uvjete...ali sam iznio općenito mišljenje..majo zar bilino polje nema rasvjetu..
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

Bilino polje je u Zenici. Ja govorim o stadionu Veleža u Mostaru.
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40757 times
Been thanked: 27172 times

Post by Rum »

Maja wrote:Naravno da sam za Bilino polje. Nekako mi je drag taj stadion i više je...ne znam. Navijači dođu do izražaja. Inače ne volim olimpijske stadione gdje su zbog atletske staze tribine udaljene od terena po pet kilometara :dole

Sad će mladi igrati u Mostaru u 5 i po. Ne mogu naveče jer nema rasvjete :D pa će igrati po ovim visokim temperaturama. Nek im je bog na pomoći.
Tako i treba da si sta drugo napisala dobila bi pljusku :oklagija

Ja sam za Biljino to se zna ,a ako odu negdje drugo popuse mi svi redom :djed
Ne traži savjet od zavidnika, niti pomoć od škrtice, niti obećanje od lažljivca.
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40757 times
Been thanked: 27172 times

Post by Rum »

ImageOvdje se desava magija :djed
Ne traži savjet od zavidnika, niti pomoć od škrtice, niti obećanje od lažljivca.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

AMERIČKI NOVINAR DOŽIVIO NIZ NEUGODNOSTI U POTRAZI ZA “GRBAVICOM”

Ako su ovo stadioni, ne želim vidjeti zatvore

Image

Novinar američkog portala “Americansoccernow.com” Graham Ruthven, koji je u Sarajevo došao kako bi izvještavao o prijateljskoj utakmici između Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država, doživio je niz neugodnosti u potrazi za stadionom “Grbavica”, na kojem su izabranici trenera Jurgena Klinsmann imali trening.

- U redu, priznat ću vam. U ponedjeljak sam uzeo pogrešan taksi kako bih stigao na trening reprezentacije SAD-a. Ušao sam u automobil i pogrešno sam izgovorio ime stadiona Grbavica na kojem se Klinsmanovi igrači pripremaju. Nakon nekoliko produženih slogova, gestikulacije i uzaludnih pokušaja komunikacije, vozač je odgovorio: “Ah! Amerika! Fudbal?”. Međutim, sve je bilo pogrešno. Shvatio sam to tek kad sam došao na ulaz stadiona niz čije se stepenice slijeva voda iz kanalizacije. Došao sam na ulaz stadiona “Asim Ferhatović-Hase”, gdje će se u srijedu odigrati utakmica između BiH i SAD-a - navodi Ruthven u svom tekstu te nastavlja:

- Nakon što sam stigao na pogrešan stadion, izrazito zastrašujuće i potpuno neprijateljsko mjesto, počeo sam tražiti ulazna vrata. Otvorio sam jedna vrata i našao se u prodavnici odijela. Da, prodavnica odijela na stadionu. Za sve postoji prvi put. Prodavačica me je slijedila, nudila mi kravate... Kad sam joj objasnio da nisam došao kako bih kupio nešto, uputila me je prema mračnom tunelu koji bi bio karakterističan za napuštene i zapuštene stadione - istakao je Ruthven.

- Naišao sam na nekoliko prostorija, svlačionice i sobu za doping (pretpostavljam da je to mjesto gdje se vrše antidoping testovi, a ne gdje se vrši doping). Priznat ću vam. Nakon što sam vidio kako u BiH izgledaju stadioni, nisam poželio vidjeti kako tek zatvori izgledaju. U blizini nije bilo nikoga. Bio sam na pogrešnom mjestu. Nakon što sam uspio uhvatiti taksi, kako bih izbjegao daljnje nesporazume, ovaj put sam napisao ime stadiona na telefonu i pokazao vozaču - piše Ruthven.

No, tu nije kraj…

- U potrazi za ulazom na stadion Grbavica, popeo sam se uz stepenice i očekivao da ću naići na rampu ili nešto što će ukazivati na to da se s druge strane zida nalazi stadion. Umjesto toga, naišao sam na porodičnu atmosferu. Svi su sjedili, gledali TV i pušili. Gledali su u mene. Odmah sam izašao. I, nakon više od sat vremena razgledanja koje nisam planirao, pronašao sam igrače američke reprezentacije sa kojima sam uradio intervju. Na povratku, taksi me odvezao u pogrešan hotel. Valjda postoje dva hotela sa istim imenom. Sljedeći put mislim da ću ići pješice - napisao je na kraju svog teksta Ruthven.

Ovaj tekst američkog novinara izazvao je mnogo komentara i podsmjeha, uglavnom na račun autora. Između ostalog, čitatelji portala su Ruthvena okarakterizirali kao “prosječnog Amerikanca koji će se izgubiti čim napusti ulicu u kojoj živi”.
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

Što se mene tiče nek se ebe :ćitire
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

bez uvrede majo u pravu je...nešto malo bolje je u hrvatskoj ali malo bolje...maximir je ruglo a poljud koliko god izgleda fantastično devastiran je do mjere da je u pitanju rušenje krova..najlipši i najfunkcionalniji su novi stadioni u puli i dugopolju..bombončići...i naravno bez atletske staze...
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

Otkud ti znaš da je u pravu ako nikad nisi bio na našim stadionima? Dokaz koliko si upućen je i to što si mislio da na Bilinom polju nema rasvjete. Bez uvrede.

A lik nije pisao samo o stadionima nego i o drugim stvarima tj prikazao je čitavo Sarajevo kao neku rupčagu, taksiste i ljude kao hrpu idiota, samo zato što je on nesposoban da se snađe u vremenu i prostoru.
Ovaj tekst američkog novinara izazvao je mnogo komentara i podsmjeha, uglavnom na račun autora. Između ostalog, čitatelji portala su Ruthvena okarakterizirali kao “prosječnog Amerikanca koji će se izgubiti čim napusti ulicu u kojoj živi”.
Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Dust »

Pa to neki djecarac :D

Image

He riled up a few people with this story about getting lost in Sarajevo, but it seems like everything is fine now. P.S. Graham is loving the city—really!
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

maja zabunio sam se mislio sam na bili brig a napisa bilino polje..znam dobro stadione čak špogledam neke tekme bih lige...i ostjem pri tvrdnji..
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

Pa zar misliš da bi Hrvati dozvolili da reprezentacija igra na stadionu pod bijelim brijegom :D
Igrali su u Vrapčićima.
A ti ostani pri svom niko ti ne brani. Čudo bi bilo da misliš drugačije :D
Post Reply

Return to “Fudbal”