Bosna Šapatom Pade

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times
Status: Offline

Re: Bosna Šapatom Pade

Post by Taare » 25 Jun 2023, 23:30

Daj mu mudo.
išo bi on onako i šeto ko što ti šetaš sa cukom. Jesi li stavio sedlo, samo prevrne očima ko ona sa majinog gifa.
Svi mi se morete obratit

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom » 25 Jun 2023, 23:30

Taare wrote: 25 Jun 2023, 23:18
Naseef Mushroom wrote: 25 Jun 2023, 19:20 Baliluk i svemir su beskonačni ali za ovo drugo nisam siguran

:plavi :grana

Zamisli napraviš prekršaj i ne platiš parking, kazna koju bi i ti Beograđani morali platiti u Beogradu, Zeničani u Zenici i svi u Berlinu, Zagrebu, Buenos Airesu, i onda balija uradi ovo jer želi dokazati da nije nacionalista. Nama treba 5000 godina da budemo bar 0,1% kao Albanci i da se oslobodimo kompleksa.
Ponijeli su se poslanički. Msm, ako bi se ponašali identično da su u pitanju i neke druge tablice tipa kosovskih, njemačkih ili turskih.
Nažalost poznavajući nas znamo da to ne bi bilo tako. Znamo već kakvi bi bili komentari da je neki Fočak ili Sandžaklija to uradio u Sarajevu, “Šta nam došlje rade od grada, parkiraju se a neće ni da plate, naučili tako u svojoj vukoyebini”.
Kakvo je uopšte dobro djelo platiti nekome kaznu ako postoji mogućnost da je taj svjesno napravio prekršaj a ima dovoljno novca da je mogao da plati.

Ne bi ni tebi ni meni niko progledao kroz prste da nam je argument za neplaćanje bio “Svidio nam se grad pa smo ostali duže nego što smo uplatili” nevažno da li je se to desilo nama u Zenici ili Berlinu.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 25 Jun 2023, 23:38

Fuddo wrote: 25 Jun 2023, 23:29 I mrkvu
Pa kad zagrize mrkvu
Palijom ga po ledjima
Koga bolan palijom? Stvarno nisi normalan :D. Pa da ga neko udari motkom, otrco bih mu tu motku o glavu taman da je u pitanju tajson.
Nisam ja to nabavio da ga neko lupa.
Svi mi se morete obratit

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41481 times
Been thanked: 28270 times
Status: Online

Post by Rum » 25 Jun 2023, 23:38

Jel pala sta bi
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14408 times
Been thanked: 24179 times

Post by Fuddo » 25 Jun 2023, 23:40

Taare wrote: 25 Jun 2023, 23:38
Pa kad zagrize mrkvu
Palijom ga po ledjima
Koga bolan palijom? Stvarno nisi normalan :D. Pa da ga neko udari motkom, otrco bih mu tu motku o glavu taman da je u pitanju tajson.
Tako se treniraju trkaci konji
Bilo na televizoru
Dozvolite da se obratimo

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom » 25 Jun 2023, 23:41

Ali interesantan je ovaj poslijeratni projekat protiv Bošnjaka. Ispada da smo se do 1992. svi mi Bošnjaci zvali Stjepan i Jelena. Prijeratna Bosna i Hercegovina puna Sulejmana, Mustafi i Osmana. Već im krivo što nismo u ratu bili krvoloci kao četnici i ustaše pa vraćaj se na Osmanski period da nam nabace grižnju savjesti da i mi ispadnemo genocidaši.
Slično kao što kod Bošnjaka nema ulica po ratnim zločincima jednostavno jer i nemamo ratne zločince pa izvadi Mustafu Busuladžića iz naftalina da se može reći, oni na Palama imaju školu nazvanu po karadžiću a oni u Sarajevu imaju ulicu po Busuladžiću.

Ista agenda.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 25 Jun 2023, 23:46

Fuddo wrote: 25 Jun 2023, 23:40

Bilo na televizoru
Nek trenira ko hoće. Mog neće sigurno. Ne smije ga niko dotaknut.
u selu ga tretiraju ko svetu kravu.
Svi mi se morete obratit

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14408 times
Been thanked: 24179 times

Post by Fuddo » 25 Jun 2023, 23:49

Taare wrote: 25 Jun 2023, 23:46
Fuddo wrote: 25 Jun 2023, 23:40

Bilo na televizoru
Nek trenira ko hoće. Mog neće sigurno. Ne smije ga niko dotaknut.
u selu ga tretiraju ko svetu kravu.
Bizi Fufe
Nemas pojma o konjima
Sto nisi sebi plisanog medjeda kupio
Dozvolite da se obratimo

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 25 Jun 2023, 23:49

Svoj ti poso.
Svi mi se morete obratit

Bosnia_Nord
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 97 times
Been thanked: 219 times

Post by Bosnia_Nord » 26 Jun 2023, 08:18

Krokodil Behko wrote: 25 Jun 2023, 20:30 Nisam bio na Ajvatovici, ali jesam prolazio kroz Čevljanoviće. Jel se to računa?
Pa oba mjesta imaju iste veze islamom.

seln
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 256 times
Been thanked: 560 times

Post by seln » 26 Jun 2023, 08:22

Pa kad zagrize mrkvu
Palijom ga po ledjima
A da mu sapnes na uho "jarane, ili paradni kas ili mortadella"?
Za 3/5 spremni!

seln
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by seln » 26 Jun 2023, 08:24

Naseef Mushroom wrote: 25 Jun 2023, 19:20 Baliluk i svemir su beskonačni ali za ovo drugo nisam siguran
"DRAGI PRIJATELJU..."
Beograđani šetali po Zenici, pa ih dočekala zanimljiva poruka na automobilu

Image

To je oduševilo Beograđane koji su ovu gestu odlučili da podijele na društvenim mrežama

Beograđane koji su došli na godišnji odmor u Zenicu dočekala je zanimljiva poruka nakon što su zaboravili platiti parking.

- Dragi prijatelju ili prijateljice. Obzirom da si iz Srbije, nisam htio da ti se pokvari odmor malom neprijatnošću. Naime, zaboravio/la si da uplatiš parking pa sam ti ja uplatio parking za cijeli dan. Parking servis ti je htio napisati kaznu a ja sam spriječio. Dragi prijatelji, uživajte u Zenici - pisalo je na papiriću, prenosi Crna hronika.

To je oduševilo Beograđane koji su ovu gestu odlučili da podijele na društvenim mrežama.

- Da i mi podelimo nešto sa vama. Odlučili smo da porodično napravimo malu turneju po Bosni i na našem putu se našla i Zenica. Parkirali smo se i otišli šetati kroz grad. Došli smo u Zenicu oko 13:00 časova. Suprug je uplatio parking za 2 sata a nama se Zenica jako svidela pa smo ostali mnogo duže i totalno zaboravili na parking i da treba da platimo dodatno vreme. Kada smo se vraćali ka autu tek smo se minut, dva pred što ćemo doći do auta setili da smo zaboravili dodatno uplatiti za parking i očekivali smo kaznu. Na nekih dvadesetak metara vidimo nešto iza prednjeg brisača i bili smo ubeđeni da je to upravo kazna. Međutim, dočekala nas je jako prijatna poruka. Neko je valjda primetio da nam neko iz parking servisa želi napisati kaznu, da bi, verovali ili ne, taj neko ko nam je apsolutno nepoznat, sprečio da nam bude napisana kazna i uplatio parking za celi dan. Šta reći? Žao mi je samo što nam nije ostavio neki kontakt, barem da mu se zahvalimo ako ne želi novac, ali ne, ništa nije ostavio kao kontakt. Evo, ako nekim čudom sada ovo pročita, zahvaljuju mu se Marijana i Teodor sa decom iz Beograda. Bosanci, divni ljudi! - naveli su.
:plavi :grana

Zamisli napraviš prekršaj i ne platiš parking, kazna koju bi i ti Beograđani morali platiti u Beogradu, Zeničani u Zenici i svi u Berlinu, Zagrebu, Buenos Airesu, i onda balija uradi ovo jer želi dokazati da nije nacionalista. Nama treba 5000 godina da budemo bar 0,1% kao Albanci i da se oslobodimo kompleksa.
Ja prije par godina na Krku gledam, cajac sa ceifom pise kaznu za auto sa srpskom registracijom. Nit je zabrana, nit se placa... razlog?
Parkirao previse blizu raskrsnice.
Za 3/5 spremni!

Bosnia_Nord
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Bosnia_Nord » 26 Jun 2023, 08:41

Naseef Mushroom wrote: 25 Jun 2023, 23:23
baton wrote: 25 Jun 2023, 22:42 Osmanlije su agresori kao i drugi koji su osvajali BiH.
Zaboravljaš jedan važan faktor a to je da preko 95% Bošnjaka se moli Bogu, ima vjerske objekte, imena, pozdrave, jede kolače, slavi praznike, sluša muziku sa dominantnim melodijama i ostale karakteristike koje su slične ili iste kao kod Osmanlija.
Ne možeš očekivati da im je draži srcu jedan Tvrtko koji bi u današnjim uslovima bio bliži hvo-u nego Armiji Republike Bosne i Hercegovine čije kraljevstvo više podsjeća na današnje Međugorje nego na današnji Tešanj ili Visoko.

Uz to dodaj da Bošnjaci nisu primili Islam prije 10 godina već da su rođeni u familijama gdje su muslimanski običaji i svako pljuvanje zlog agresora Osmanlije bi bilo pljuvanje i omaložavanje sopstvene familije i ruganje običajima svojih rahmetli djedova i nani.

Na to još idu događanja poput zadnjeg rata, govora sratka mladića pred Potočarima, rušenje džamija, silovanje “buli” i klanja svakoga ko je osunećen, čime je se samo učvrstio stav Bošnjaka po tom pitanju.
To je zato što je pojam "musliman" poprilično širok kod nas. Normalno da neki "musliman" Smajo kod koga islam služi samo da mu odsjek za religiju na popisu ne ostane prazan i kome je ideologija "grijeh iz usta ne na usta" neće smatrati da ima ikakve povezanosti sa Turcima ili bilo kojim drugim muslimanima.

Uvijek mi bude smješno kad neki Bošnjo tako priča, znači iz njega isparava alkohol, vidiš da ne bi znao nabrojati 3 sure i onda krene priču "evo ja kao musliman, ne vidim nikakvu povezanost sa ostalim muslimanima".

seln
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by seln » 26 Jun 2023, 11:33

Bosnia_Nord wrote: 26 Jun 2023, 08:41
Naseef Mushroom wrote: 25 Jun 2023, 23:23
Zaboravljaš jedan važan faktor a to je da preko 95% Bošnjaka se moli Bogu, ima vjerske objekte, imena, pozdrave, jede kolače, slavi praznike, sluša muziku sa dominantnim melodijama i ostale karakteristike koje su slične ili iste kao kod Osmanlija.
Ne možeš očekivati da im je draži srcu jedan Tvrtko koji bi u današnjim uslovima bio bliži hvo-u nego Armiji Republike Bosne i Hercegovine čije kraljevstvo više podsjeća na današnje Međugorje nego na današnji Tešanj ili Visoko.

Uz to dodaj da Bošnjaci nisu primili Islam prije 10 godina već da su rođeni u familijama gdje su muslimanski običaji i svako pljuvanje zlog agresora Osmanlije bi bilo pljuvanje i omaložavanje sopstvene familije i ruganje običajima svojih rahmetli djedova i nani.

Na to još idu događanja poput zadnjeg rata, govora sratka mladića pred Potočarima, rušenje džamija, silovanje “buli” i klanja svakoga ko je osunećen, čime je se samo učvrstio stav Bošnjaka po tom pitanju.
To je zato što je pojam "musliman" poprilično širok kod nas. Normalno da neki "musliman" Smajo kod koga islam služi samo da mu odsjek za religiju na popisu ne ostane prazan i kome je ideologija "grijeh iz usta ne na usta" neće smatrati da ima ikakve povezanosti sa Turcima ili bilo kojim drugim muslimanima.

Uvijek mi bude smješno kad neki Bošnjo tako priča, znači iz njega isparava alkohol, vidiš da ne bi znao nabrojati 3 sure i onda krene priču "evo ja kao musliman, ne vidim nikakvu povezanost sa ostalim muslimanima".
Dakle, po tebi, nekoko ne vidi povezanost sa drugim muslimanima (sta god to znacilo) nije pravi musliman?
Za 3/5 spremni!

Bosnia_Nord
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Bosnia_Nord » 26 Jun 2023, 11:46

seln wrote: 26 Jun 2023, 11:33 Dakle, po tebi, nekoko ne vidi povezanost sa drugim muslimanima (sta god to znacilo) nije pravi musliman?
Ne mislim tako, zavisno zašto neko ne vidi povezanost.
Ja samo kažem da je logično za osobu kojoj islam ne znači ništa specijalno da ne vidi neku povezanost sa drugim muslimanom.

seln
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by seln » 26 Jun 2023, 12:13

Bosnia_Nord wrote: 26 Jun 2023, 11:46
seln wrote: 26 Jun 2023, 11:33 Dakle, po tebi, nekoko ne vidi povezanost sa drugim muslimanima (sta god to znacilo) nije pravi musliman?
Ja samo kažem da je logično za osobu kojoj islam ne znači ništa specijalno da ne vidi neku povezanost sa drugim muslimanom.
A ako nekome islam znaci puno, a ipak ne vidi tu povezanost?
Za 3/5 spremni!

Bosnia_Nord
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Bosnia_Nord » 26 Jun 2023, 12:17

seln wrote: 26 Jun 2023, 12:13
Bosnia_Nord wrote: 26 Jun 2023, 11:46

A ako nekome islam znaci puno, a ipak ne vidi tu povezanost?
Nema problem, vjerovatno ima svoje argumente, mada bih preporučio da malo pročita šta oko toga. Odnosno upitno je takav odnos, krši se sa islamom. Ali ne mogu rec da nije musliman.

Ali ja sam gore govorio za neke ljude kojima islam ne znači ništa i koji su samo na popisu muslimani.

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 26 Jun 2023, 12:47

seln wrote: 26 Jun 2023, 08:22

A da mu sapnes na uho "jarane, ili paradni kas ili mortadella"?
On je moj apaurin. Ne moram ga jahat
Svi mi se morete obratit

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26112 times
Been thanked: 26753 times

Post by ironman » 26 Jun 2023, 13:17

Nikad nisam mogao skontati odakle ljudima pravo da kazu dobar ili los musliman.
To su samo isprazne rijeci..vlastiti stav po tom pitanju.
Cuj dobar musliman.
Ni meni se ne svidja sto arapi plivaju. Ali bukvalno plivaju u lovi.
A ne smeta im pakao na Zemlji zvan Palestina.
Ne kazem da su losi muslimani.
Niti da ja cinim nesto posebno po pitanju Palestine pa,da sad imam pravo na progovor.
Samo iznosim misljenje.
Smajo drmne pivu al ne pije je okruzen muslimanskim drzavama koje hladno prolaze pored prvog susjeda koji malo je reci da se pati zadnjih 70 godina..
Nego okruzen drzavama za koje nije siguran da li ga zele ubiti,konvertovati asimilirati ili jednostavno sjebati u tolikoj mjeri da mu postane svejedno jel ziv ili nije..
dream of spring...

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22755 times
Been thanked: 20838 times

Post by Masamune » 26 Jun 2023, 14:18

Nažalost, kad te ideologija uzme pod svoje onda šta ćeš drugo nego da se baviš time je li neko pravi u nečemu ili ne.

Pa vazda onda od tih čuješ kako oni samo sebe brane i slično. Jest, al malo morgen. Većinom su oni prvi koji nešto sufliraju i pametuju o vjeri.

Pa kad su se počele pojavljivati razne vehabije po džamijama držali su važ o tome kako oni drugi ne klanjaju pravilno, kako ne rade ovo, kako ne rade ono i sve ostalo što je išlo s tim. Oni su ti koji su na prvu uvijek reagovali, jer su oni "pravi" i smatraju da imaju ekskluzivno pravo na to. Od drugih su uglavnom dobijali samo reakcije kad ih maršnu i nazovu radikalima i slično.

To je konkretno u vezi islama. Nije puno drugačije ni po pitanju srpstva. Za mnoge dobar si Srbin ako podržavaš i slaviš RS, pjevaš pjesme o četnicima i ostalo. Slično je i u vezi ostalih primjera. Vazda ta neka težnja da budeš "praviji" od nekog drugog, a u cijelom tom nastojanju izgubiš vlastiti kompas da to i ne primijetiš.

Sve je to zapravo zasnovano na plemenskom mentalitetu ljudi.
To su ljudi koji kaskaju za civilizacijom.
To su ljudi kojima su trivijalnosti bitne umjesto da se bave suštinom.

Post Reply

Return to “Politika u BiH”