Bosna Šapatom Pade
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
- Status: Offline
Re: Bosna Šapatom Pade
Evo ovih dana smo se mogli uvjeriti da je isto tako i kod brace koji se vole pohvaliti liberalnoscu. Pogledaj sta samo javne licnosti pisu i govore o Benjamini
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Bosnia_Nord
- Osvježenje foruma
- Has thanked: 97 times
- Been thanked: 219 times
Problem je što vas obojica negirate nešto što se u islamu zove fikh. Fikh je u islamu jurisprudencija. Po pitanju praktikovanja islama, to nije nešto što može svako na svoju ruku, kako želi da radi, što bi se reklo "svojim riječima". Islam striktno postavlja pravila svemu. Po pitanju samog klanjanja, imaš tačno određeno vrijeme od kada do kada klanjaš, koliko rekijata klanjat, šta možeš učiti na klanjanju, šta možeš učiti kad si na sedždi itd. Isto kao što i za dženazu ima tačno određeno kako se klanja muškarcu a kako ženi, kako se umotava u ćefine itd. Uglavnom, poenta je da islam ima svoja pravila, koja niko ne može negirati. Ta pravila se poštuju od Amerike pa do Indonezije.
U islamu itekako postoji nešto što se zove ispravno i neispravno postupanje. Zato kada pričamo da li je nešto islamski ispravno ili ne, ne gledamo iz hedonističke perspektive Bošnje, nego gledamo šta kaže Kur'an i sunnet. Vidiš, kroz historiju islama bile su raznorazne podjele, sekte itd. ali i sunniti i šiti i sva četiri mezhebe i sufije i ovi moderni sad što dozvoljavaju homoseksualizam, svi su oni složni oko jedne stvari, a to je da je islam način života. I da jedan musliman pokušava da živi onako kako je opisano Kur'anom i sunnetom. Iz tog razlika ljudi kritikuju određeni narod kojem je islam na zadnje mjestu. Dakle, ne može neko biti musliman i reći "ne interesuje me šta piše u Kur'anu".
Ako u Kur'anu piše da je alkohol zabranjen i da ga musliman ne smije piti pa Bošnjo dođe i kaže "grijeh ulazi iz usta ne na usta", šta ima tu da se priča? Ne treba ni pretjerano filozofirati i tražiti 101 opravdanje za Bošnjake. Budimo realno, većinu Bošnjaka ne interesuje da žive islamski, interesuje ih u onoj mjeri tradicije dakle sunećenje muškaraca, Bajrami itd. Tako da nema pretjerane potrebe da se filozofira i izvlače neka opravdanja za Bošnjake. Ne zanima me to što pričate o njima sa građanske strane, ali ako pričate sa islamske onda imate određena pravila koja morate poštovati, ali ih vi negirate.
Ja sam nedavno bio u jednom BH gradu sa preko 99% ljudi koji za sebe kažu da su muslimani. Klanjao sam akšam (ili jaciju) u centralnoj i najvećoj džamiji. Bilo nas je jedva jedan saf, možda 10 ljudi. Izašao sam iz džamije i šetajući prošao pored 5-6 punih kladionica i kafana, i mogu apsolutno sa pravom sa islamske strane reći da stanje nije dobro. To što bi sada mnogi rekli, kako nema veze to što ljudi sjede u kladionici i ne klanjaju akšam, pritom čineći dva velika grijeha jer eto Bošnjo je okružen neprijateljima pa za njega ne vrijede ta pravila, to glupost i negiranje Kur'ana. Bolje rečeno, u prijevodu se može reći da kažete "ne interesuje me šta piše u Kur'anu i sunnetu, to po meni nije grijeh i tačka".
U islamu itekako postoji nešto što se zove ispravno i neispravno postupanje. Zato kada pričamo da li je nešto islamski ispravno ili ne, ne gledamo iz hedonističke perspektive Bošnje, nego gledamo šta kaže Kur'an i sunnet. Vidiš, kroz historiju islama bile su raznorazne podjele, sekte itd. ali i sunniti i šiti i sva četiri mezhebe i sufije i ovi moderni sad što dozvoljavaju homoseksualizam, svi su oni složni oko jedne stvari, a to je da je islam način života. I da jedan musliman pokušava da živi onako kako je opisano Kur'anom i sunnetom. Iz tog razlika ljudi kritikuju određeni narod kojem je islam na zadnje mjestu. Dakle, ne može neko biti musliman i reći "ne interesuje me šta piše u Kur'anu".
Ako u Kur'anu piše da je alkohol zabranjen i da ga musliman ne smije piti pa Bošnjo dođe i kaže "grijeh ulazi iz usta ne na usta", šta ima tu da se priča? Ne treba ni pretjerano filozofirati i tražiti 101 opravdanje za Bošnjake. Budimo realno, većinu Bošnjaka ne interesuje da žive islamski, interesuje ih u onoj mjeri tradicije dakle sunećenje muškaraca, Bajrami itd. Tako da nema pretjerane potrebe da se filozofira i izvlače neka opravdanja za Bošnjake. Ne zanima me to što pričate o njima sa građanske strane, ali ako pričate sa islamske onda imate određena pravila koja morate poštovati, ali ih vi negirate.
Ja sam nedavno bio u jednom BH gradu sa preko 99% ljudi koji za sebe kažu da su muslimani. Klanjao sam akšam (ili jaciju) u centralnoj i najvećoj džamiji. Bilo nas je jedva jedan saf, možda 10 ljudi. Izašao sam iz džamije i šetajući prošao pored 5-6 punih kladionica i kafana, i mogu apsolutno sa pravom sa islamske strane reći da stanje nije dobro. To što bi sada mnogi rekli, kako nema veze to što ljudi sjede u kladionici i ne klanjaju akšam, pritom čineći dva velika grijeha jer eto Bošnjo je okružen neprijateljima pa za njega ne vrijede ta pravila, to glupost i negiranje Kur'ana. Bolje rečeno, u prijevodu se može reći da kažete "ne interesuje me šta piše u Kur'anu i sunnetu, to po meni nije grijeh i tačka".
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1220 times
- Been thanked: 3869 times
Daj idi više u qurac sa tim vazovima i ti i ta tvoja yebena sekta, omrznućeš ljudima islam, ionako im nije drag.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
- Bosnia_Nord
- Osvježenje foruma
Koja sekta, šta sam rekao sektaško, da muslimani moraju pratiti Kur'an?Laser wrote: 26 Jun 2023, 15:20 Daj idi više u qurac sa tim vazovima i ti i ta tvoja yebena sekta, omrznućeš ljudima islam, ionako im nije drag.
Jesi li ti onaj što mi je rekao da bez obzira što neko popije koju "ljutu" da nema veze u islamu.
Pa veća si ti sekta, još samo blud i psovanje Boga nisi ohalalio ne bi li se uvukao ljudima i predstavio islam onakvim kakav nije.
U tome i jest stvar u Bosni, ako si bludnik i alkoholičar, smatrati će te normalnim muslimanom, da li kreneš u džamiju, počnu te smatrati sektašom.
Ali nema veze, džahila i mušrika kao što si ti je bilo kroz historiju islama, slobodno vrijeđaj i zovi sektašom kada neko priča o Kur'anu. Nastavi sa svojim gadnim uvlačenjem ateistima prilikom čeka prelaziš preko riječi i Muhammeda a.s. i Kur'ana, valjda imaš opravdanje kod Boga za to što pričaš.
Nakon što sa braćom bošnjama ispuniš tiket i popiješ jednu s nogu, nemoj zaboravit kojem ateisti plivati u stražnjicu da bi se predstavio kao dobri evropski musliman.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Haj biži, yebo vas voz koji vas donio nama.
- Bosnia_Nord
- Osvježenje foruma
- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2806 times
- Been thanked: 23184 times
- Status: Online
Cemu sve to sto ti pises? Kako to tebe dotice i zasto te briga kakav je ko vjernik il ateista, nesta...? Ako si nasao smiraj i zivis sretno i zadovoljno, po pravilima islama, cemu onda potreba da nekome objasnjavas pravi put? Ako ga ima odgovaraces pred njim za svoja djela i postupke, laser za svoja i svi redom. I ja cu ako sam se zajebo u svojim uvjerenjima.Bosnia_Nord wrote: 26 Jun 2023, 15:33Koja sekta, šta sam rekao sektaško, da muslimani moraju pratiti Kur'an?Laser wrote: 26 Jun 2023, 15:20 Daj idi više u qurac sa tim vazovima i ti i ta tvoja yebena sekta, omrznućeš ljudima islam, ionako im nije drag.
Jesi li ti onaj što mi je rekao da bez obzira što neko popije koju "ljutu" da nema veze u islamu.
Pa veća si ti sekta, još samo blud i psovanje Boga nisi ohalalio ne bi li se uvukao ljudima i predstavio islam onakvim kakav nije.
U tome i jest stvar u Bosni, ako si bludnik i alkoholičar, smatrati će te normalnim muslimanom, da li kreneš u džamiju, počnu te smatrati sektašom.
Ali nema veze, džahila i mušrika kao što si ti je bilo kroz historiju islama, slobodno vrijeđaj i zovi sektašom kada neko priča o Kur'anu. Nastavi sa svojim gadnim uvlačenjem ateistima prilikom čeka prelaziš preko riječi i Muhammeda a.s. i Kur'ana, valjda imaš opravdanje kod Boga za to što pričaš.
Nakon što sa braćom bošnjama ispuniš tiket i popiješ jednu s nogu, nemoj zaboravit kojem ateisti plivati u stražnjicu da bi se predstavio kao dobri evropski musliman.

Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Bosnia_Nord
- Osvježenje foruma
Ma ja to ovdje samo neke stvari objasnjavam. Ne tiče se mene ko je kakav, ja dobro znam svoje granice u demokratskom sistemu. Sutra da si mi ti komšija dao bi krvi i tebi i tvojoj porodici bez obzira što su nam ideali na različitim stvarima. Nit sam ikada uživo napao ateistu, drugacijeg muslimana i sl. Nego jednostavno vidim nepravdu, vidim da ljudi posvete čitav život islamu da bi na kraju dobili naziv "sektaši" a s druge strane vidim da ljude zaboli ona stvar za islamom, ali ako neko kaže da nisu muslimani naleti na tebe čitava armija ljudi da te brane. Opet ti kažem ne interesuje me, neka svako živi svoj život kakav hoće, ali jednostavno imam pravo komentarisati kada neko laže oko vjere. Ako piješ alkohol i jedeš klempu, to je tvoja stvar, ali ako to radiš i kažeš da ne kršiš niti jedno pravilo islama, opet je tvoja stvar ali ću ti reći da griješiš.HAVANA wrote: 26 Jun 2023, 16:32 Cemu sve to sto ti pises? Kako to tebe dotice i zasto te briga kakav je ko vjernik il ateista, nesta...? Ako si nasao smiraj i zivis sretno i zadovoljno, po pravilima islama, cemu onda potreba da nekome objasnjavas pravi put? Ako ga ima odgovaraces pred njim za svoja djela i postupke, laser za svoja i svi redom. I ja cu ako sam se zajebo u svojim uvjerenjima.Serbez odo pred njega. Ako mi je grozni grijeh sto volim popit i zapjevat, sto sam zamezio klempe jebaji ga onda. Ne zelim u taj dzenet i da ga ima. Znam mnogo dobrih ljudi koji to rade i radje bi sa njima.
Evo vidiš ovu sad situaciju, napišem tekst sa kojem bi se složili i suniti, šije, sufije, derviši, ljudi iz tekije, ljudi iz paradžemata itd. i na kraju dobijem samo da sam sektaš kojeg je neko doveo vozom.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Teško vama ćafiri.HAVANA wrote: 26 Jun 2023, 16:32Cemu sve to sto ti pises? Kako to tebe dotice i zasto te briga kakav je ko vjernik il ateista, nesta...? Ako si nasao smiraj i zivis sretno i zadovoljno, po pravilima islama, cemu onda potreba da nekome objasnjavas pravi put? Ako ga ima odgovaraces pred njim za svoja djela i postupke, laser za svoja i svi redom. I ja cu ako sam se zajebo u svojim uvjerenjima.Bosnia_Nord wrote: 26 Jun 2023, 15:33
Koja sekta, šta sam rekao sektaško, da muslimani moraju pratiti Kur'an?
Nakon što sa braćom bošnjama ispuniš tiket i popiješ jednu s nogu, nemoj zaboravit kojem ateisti plivati u stražnjicu da bi se predstavio kao dobri evropski musliman.Serbez odo pred njega. Ako mi je grozni grijeh sto volim popit i zapjevat, sto sam zamezio klempe jebaji ga onda. Ne zelim u taj dzenet i da ga ima. Znam mnogo dobrih ljudi koji to rade i radje bi sa njima.

- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 23822 times
- Been thanked: 10321 times
Samo piši malo kraće postove, pusti Lasera, dosta je i njegovog zuluma

- insomnia
- Rđav kurac
Moraju se braca na pravi put navracati. Doduse morebit ne u bosanskom islamu al u onom pravom treba upozoravati na negativne pojave
- Bosnia_Nord
- Osvježenje foruma
"vama"Laser wrote: 26 Jun 2023, 17:02Teško vama ćafiri.HAVANA wrote: 26 Jun 2023, 16:32
Cemu sve to sto ti pises? Kako to tebe dotice i zasto te briga kakav je ko vjernik il ateista, nesta...? Ako si nasao smiraj i zivis sretno i zadovoljno, po pravilima islama, cemu onda potreba da nekome objasnjavas pravi put? Ako ga ima odgovaraces pred njim za svoja djela i postupke, laser za svoja i svi redom. I ja cu ako sam se zajebo u svojim uvjerenjima.Serbez odo pred njega. Ako mi je grozni grijeh sto volim popit i zapjevat, sto sam zamezio klempe jebaji ga onda. Ne zelim u taj dzenet i da ga ima. Znam mnogo dobrih ljudi koji to rade i radje bi sa njima.
![]()

- Bosnia_Nord
- Osvježenje foruma
Bježi insomnia ti me i provociraš ovdje najviše , pališ vatruinsomnia wrote: 26 Jun 2023, 17:06 Moraju se braca na pravi put navracati. Doduse morebit ne u bosanskom islamu al u onom pravom treba upozoravati na negativne pojave

- insomnia
- Rđav kurac
- Bosnia_Nord
- Osvježenje foruma
Ne znam ti ja te kraće pisat, uvijek imam osjećaj da sam nešto bitno izostavioNice wrote: 26 Jun 2023, 17:04Samo piši malo kraće postove, pusti Lasera, dosta je i njegovog zuluma![]()

- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Nice wrote: 26 Jun 2023, 17:04Samo piši malo kraće postove, pusti Lasera, dosta je i njegovog zuluma![]()

- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 22068 times
- Been thanked: 20126 times
- Nice
- Forum [Bot]
NisiBosnia_Nord wrote: 26 Jun 2023, 17:21Ne znam ti ja te kraće pisat, uvijek imam osjećaj da sam nešto bitno izostavioNice wrote: 26 Jun 2023, 17:04
Samo piši malo kraće postove, pusti Lasera, dosta je i njegovog zuluma![]()
![]()

- Nice
- Forum [Bot]
- insomnia
- Rđav kurac
Nice wrote: 26 Jun 2023, 17:23NisiBosnia_Nord wrote: 26 Jun 2023, 17:21
Ne znam ti ja te kraće pisat, uvijek imam osjećaj da sam nešto bitno izostavio![]()
![]()