Turizam u BiH - općenito
Moderator: Krokodil Behko
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9612 times
- Been thanked: 11357 times
- Status: Offline
Re: Svetinju kod Bužima obilaze mnogi turisti
Ako ima još neke ponude u okolini (lijepi potoci, lovišta, šume i sl.) moglo bi se razmisliti o izgradnji hotelskog smještaja ali na neki adekvatan način. Čini mi se da bi bungalovi bili dobro rješenje.
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3894 times
- Been thanked: 2929 times
..taman tako....
sve je to bez discipline,na prvom mjestu...
...neodgovornost i nezainteresovanost.
Ondje netreba biti nikakav strucnjak,corav vidi da se tu moze para obrnut.
Ondje samo osmislit projekat.....desetine radnih mjesta....
i nikad u gubitku....
Nek daju privatniku....
sve je to bez discipline,na prvom mjestu...
...neodgovornost i nezainteresovanost.
Ondje netreba biti nikakav strucnjak,corav vidi da se tu moze para obrnut.
Ondje samo osmislit projekat.....desetine radnih mjesta....
i nikad u gubitku....
Nek daju privatniku....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3894 times
- Been thanked: 2929 times
To je ba raj za dusu,oko....Krokodil Behko wrote:Ako ima još neke ponude u okolini (lijepi potoci, lovišta, šume i sl.) moglo bi se razmisliti o izgradnji hotelskog smještaja ali na neki adekvatan način. Čini mi se da bi bungalovi bili dobro rješenje.
Trebas otic i vidjet....
Prilaz tim mjestima je uglavnom los,pa cak i grozan....
To je u odgovornosti njihovih zastupnika u opstini
to im je na neki nacin i obraz.
Veli mala opstina...20 000 stanovnika...gdje je to malo....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
-
Pa ima tu recimo i umjetno jezero, ostatak nekadasnjeg akumulacionog jezera od rudnika, rudnik ne radi vise i sad je jezero pogodno za ribolov, ali isto tako vrlo vrlo nepristupacno za doci autom. A isto ima materijala za fin odmor, rostilj i kampiranje..

Pa ima stara kula, na njoj rade obnovu trenutno, napravili su i asfalt pa je sad lakse doci, kod kule je i najstarija drvena dzamija. Moglo bi se naci sadrzaja..
Ali, kao sto rekoh putna komunikacija veliki problem... na koju god stranu iz buzima krenes, put je los, pun rupa, i tezak za saobracaj, zato ga se i izbjegava.. od toga bi se prvo trebalo krenuti ali... KAo sto u Bosni nikad nista nije kako treba, tako i kod nas nije..

I ova je slika velika pa je pogledajte ovako
http://www.360.ba/buzim360/images/buzim_mapa_full.jpg

Pa ima stara kula, na njoj rade obnovu trenutno, napravili su i asfalt pa je sad lakse doci, kod kule je i najstarija drvena dzamija. Moglo bi se naci sadrzaja..
Ali, kao sto rekoh putna komunikacija veliki problem... na koju god stranu iz buzima krenes, put je los, pun rupa, i tezak za saobracaj, zato ga se i izbjegava.. od toga bi se prvo trebalo krenuti ali... KAo sto u Bosni nikad nista nije kako treba, tako i kod nas nije..

I ova je slika velika pa je pogledajte ovako
http://www.360.ba/buzim360/images/buzim_mapa_full.jpg
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Turisti iz Kuvajta umjesto u Sarajevo stigli u Široki Brijeg

Aqeel al-Mausawi iz Kuvajta sa suprugom i djecom prije nekoliko je dana odlučio posjetiti Sarajevo, ali umjesto u glavnom gradu BiH porodica već pet dana boravi u širokobriješkom hotelu Park, piše Večernji.hr.
Simpatična porodica koja je posljednjih dana zbog neobičnog izgleda i obveznih crnih nošnji sa burkama pobudila zanimanje Širokobriježana rado je ispričala avanturu koju je doživjela u namjeri da posjeti Sarajevo.
Naime, Aqeel već dugo želi posjetiti BiH i, s obzirom na to da je sada u penziji, odlučio se sa porodicom uputiti u Sarajevo. Rezervisali su avionske karte i boravak u hotelu Park. Uvjereni da je sa rezervacijama sve u redu, sletjeli su na međunarodni aerodrom u Sarajevu i taksistu platili da ih odvede do njihovog hotela. Međutim, umjesto vožnje koja je trebala trajati pola sata, u taksiju su proveli više od dva sata i završili oko 140 kilometara južnije, u srcu Hercegovine, te umjesto Miljacke ugledali Lišticu.
Nije riječ ni o kakvoj prevari, naime, oni su vozaču taksija dali svoju rezervaciju na kojoj je zaista bila slika hotela Park, ali u Širokom Brijegu, gdje ih je on i odvezao.
"Nije kriv taksista nego mi jer smo pogreškom zbog istog naziva hotela rezervisali smještaj u drugom gradu, ali nam sada nije nimalo žao", kaže Aqeel al-Mausawi. Iako su ubrzo uvidjeli da nisu u Sarajevu, odlučili su iskoristiti rezervaciju do kraja i razgledati Široki Brijeg. Posljednjeg dana svog boravka u Širokom Brijegu prisustvovali su i službenom otvorenju Mediteran Film Festivala. Aqeel kaže da je oduševljen boravkom u Hercegovini i ne može vjerovati koliko su srdačno primljeni u Širokom Brijegu.
"Drago mi je što sam greškom završio ovdje jer ovo je moj prvi blizak susret sa katolicima u životu i zapanjen sam njihovom nivoom tolerancije prema nama i mojoj vjeri. Gostoprimstvo je zaista na nevjerojatno visokom nivou", kaže Aqeel.
Dodaje da i dogodine namjeravaju posjetiti Široki Brijeg, ali ovoga puta planski. Nakon petodnevnog boravka napustili su Široki Brijeg da bi konačno posjetili i Sarajevo.
-
-
Re: Turisti iz Kuvajta umjesto u Sarajevo stigli u Široki Br
Sta ovi pisu burka, nema nijedna u burci. Znaju li oni sta je burka?
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Hajde, ne kvari ljudima i doživljaj i članak. 
Taman se uživili oko egzotičnih kuvajćana.

Taman se uživili oko egzotičnih kuvajćana.
-
Vidi ovo Behko, ko jednom dodje u Hercegovinu, nece vise u Bosnu.Krokodil Behko wrote:
Aqeel kaže da je oduševljen boravkom u Hercegovini i ne može vjerovati koliko su srdačno primljeni u Širokom Brijegu.
"Drago mi je što sam greškom završio ovdje jer ovo je moj prvi blizak susret sa katolicima u životu i zapanjen sam njihovom nivoom tolerancije prema nama i mojoj vjeri. Gostoprimstvo je zaista na nevjerojatno visokom nivou", kaže Aqeel.
Dodaje da i dogodine namjeravaju posjetiti Široki Brijeg, ali ovoga puta planski. Nakon petodnevnog boravka napustili su Široki Brijeg da bi konačno posjetili i Sarajevo.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Ma jah.. Ko se jednom napije vode kišnice,Ruana wrote:Vidi ovo Behko, ko jednom dodje u Hercegovinu, nece vise u Bosnu.Krokodil Behko wrote:
Aqeel kaže da je oduševljen boravkom u Hercegovini i ne može vjerovati koliko su srdačno primljeni u Širokom Brijegu.
bježi otuda brže od 'tice :perezube
-
Pa imamo i mi valjda vode osim kisnice. Kad dodjes u Hercegovinu vodim te na jedan izvor, zove se Studenac, kad se napijes, gotovo ti je.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Šta mi je gotovo? Kakve osobine dobijem ako to pijem?
Da li to znači da ću postati vidovit ili bar poluvidovit ili u krajnjem slučaju da ću steći sposobnost expres brzog pranja tepiha i etisona?
Da li to znači da ću postati vidovit ili bar poluvidovit ili u krajnjem slučaju da ću steći sposobnost expres brzog pranja tepiha i etisona?

-
PostajesKrokodil Behko wrote:Šta mi je gotovo? Kakve osobine dobijem ako to pijem?

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Pa ja ne znam šta ima da se vidi u Širokom Brijegu 
Fabrika Lijanovića, pet-šest centrala kladionica, mnogo auto-otpada, redovi velikih kućurina.. Jesam li nešto propustio? Ima li tamo neki potok barem?

Fabrika Lijanovića, pet-šest centrala kladionica, mnogo auto-otpada, redovi velikih kućurina.. Jesam li nešto propustio? Ima li tamo neki potok barem?
-
A mercedesi, karijole, mjesalice i na kraju naravno Hercegovke sa grudama i sirokim brijegom.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Pa dobro, ovaj zadnji argument vrijedi neke pažnje.
Problem je da se ta pažnja i meni pokloni. Jes'me čula?
Mercedesi i mješalice ne spadaju u turizam.
Problem je da se ta pažnja i meni pokloni. Jes'me čula?

Mercedesi i mješalice ne spadaju u turizam.
-
Primljeno na znanje. Kad aBd dodjes ima da vidis sta je gostoprimstvo.
sad će petrol dolari u široki..ha,ha,nema ti kod njih mrdanja ja mislim da su pet ugovora potpisali a nebi me čudilo da su im rekli da u širokom živi 80 posto muslimana..he,he,..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7815 times
- Been thanked: 18405 times
i par menađera iz širokog..he,he,
..slobodan čovik kad tad bude baniran..