BiH: Popis stanovništva 2013.

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

Post Reply
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times
Status: Offline

Re: Na 77 pitanja građani moraju dati tačan odgovor

Post by Bla »

Sheval wrote:Hoš da ti klempu opalim?
ovo objasnjenje me podsjeti na (zadnjih 15 sekundi videa)

[ytube][/ytube]
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7924 times
Been thanked: 18731 times

Re: BiH: Popis stanovništva 2013.

Post by Maja »

Kazne i do 1.000 KM za davanje netačnih odgovora na popisu stanovništva

U okviru građanske informativne kampanje "Popismonitor“, Udruženje građana “Zašto ne” i Koalicija Jednakost, danas su u Sarajevu organizirali uličnu akciju.

Radi se o kampanji koja ima za cilj da građanima i građankama u BiH, nekoliko sedmica uoči provođenja popisa stanovništva, kućanstava/domaćinstava i stanova približi ovu problematiku.

- Pokrenuli smo web stranicu popismonitor.ba da se svaki građanin u BiH može informirati o popisu, a od 1. oktobra će moći prijaviti nepravilnost od popisivača kao i eventualne zloupotrebe tokom popisivanja od 1. do 15. oktobra - kazao je novinarima Dalio Sijah, član tima "popisMonitor.ba".

U sklopu ove akcije građani i građanke će u direktnom kontaktu s aktivistima i drugim zainteresovanim građanima moći saznati sve detalje o samom popisu stanovništva i popisivanju osoba, stanova i kućanstava.

- Ono što najviše interesuje građane je Zakon o popisu za davanje natačnih odgovora, a predviđene su novčane sankcije u iznosu od 100 do 10.000 KM - kaže Sijah.

Pojašnjava da tačan odgovor podrazumijeva davanje potpunih i ispravnih podataka i poznatih činjenica na svako postavljeno pitanje, a netačan odgovor ne postoji u slučaju izjašnjavanja o nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti, kao i u slučaju izjašnjavanja o maternjem jeziku.

Također, Zakon ne predviđa mogućnost da podaci uneseni u popisnicu budu netačni ili neispravni.

Kampanja "Popismonitor" pokrenuta je zbog nedostatka adekvatne informativne kampanje nadležnih državnih i entitetskih institucija koje bi se time već uveliko trebale aktivno baviti.

Sijah je naglasio da će fokus kampanje biti na građansko nadziranje popisa da bi se sve eventualne zloupotrebe svele na najmanju moguću mjeru, a pokušat će problematiku popisa i popisivanja predstaviti s tehničke, a ne političke strane.

Putem web stranice popismonitor.ba svaki građanin/ka u BiH može se informirati o popisu, a od 1. oktobra vrlo jednostavno će moći prijaviti nepravilnost od popisivača/ica kao i eventualne zloupotrebe tokom popisivanja od 1. do 15. oktobra.

Nakon ove, akcije će se održati i u sarajevskoj općini Stari Grad, Visokom, Kaknju, Ilijašu, Konjicu, Goraždu i Žepču, a do početka popisa stanovništva bit će održano 30-ak akcija širom BiH.

(Fena/md)
gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by gejsha »

Sestra je nedavno bila na nekom predavanju vezano za popisivanje, jer će i ona biti popisivač.
I rekli su im da ćemo mi popisati dijasporu, da se ne trebaju popisivati preko interneta.
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

- Ono što najviše interesuje građane je Zakon o popisu za davanje natačnih odgovora, a predviđene su novčane sankcije u iznosu od 100 do 10.000 KM - kaže Sijah.

Pojašnjava da tačan odgovor podrazumijeva davanje potpunih i ispravnih podataka i poznatih činjenica na svako postavljeno pitanje, a netačan odgovor ne postoji u slučaju izjašnjavanja o nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti, kao i u slučaju izjašnjavanja o maternjem jeziku.
E sad, ko to može dokazati točnost podataka o nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti ?!
Jel to žele prisiliti narod da se moraju izjašnjavat onako kako su u Dejtonu potpisali ?
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi
Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller »

standard_ssd wrote:Pošto sam ovdje novi, pozdrav svima!

Iako dolazim iz nacionalno homogene porodice, na predstojećem popisu se ne planiram izjasniti kao pripadnik bilo koje od tri većinske "linije". Nisam pao s Marsa da u moje ime ovi naši "vođe" ovih naših getoa kradu moje pare i moju budućnost a sve to naravno iz njihovih dubokih "patriotskih" uvjerenja.
Iz praktičnih razloga, koliko bi mi to moglo pomoći danas-sutra kad budem bježao negdje u inozemstvo tj. koliko će mi biti od pomoći kad vide da pripadam nekoj manjini i kad, recimo, navedem da su mi ugrožena politička prava i sl. i hoće li u svemu tome igrati ulogu kojoj religiji pripadam?

Pozdrav
I tebi pozdrav,

zašto bi tebi Bosna trebala nešto da da, kad ćeš je iz praktičnih razloga onda kad te treba zayebat?

@mrki ima mnogo više pitanja, od zaposlenja, mjesta bivanja do stručne spreme. Sve su to podaci koji se mogu pogrešno navesti.
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Administrator
Administrator

Post by Maja »

mrki62 wrote:

E sad, ko to može dokazati točnost podataka o nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti ?!
Jel to žele prisiliti narod da se moraju izjašnjavat onako kako su u Dejtonu potpisali ?
Ja sam shvatila da se možeš izjasniti kako hoćeš po nac. i vj. prip i šta god kažeš ne može biti netačan odgovor :cudi
Kažnjavaju se valjda netačni odgovori u vezi nekih drugih stvari.
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

@mrki ima mnogo više pitanja, od zaposlenja, mjesta bivanja do stručne spreme. Sve su to podaci koji se mogu pogrešno navesti.
To je nešto drugo al ja sam pomenuo nacionalnu i vjersku pripadnost jer mene zanima to , jer ko to koga može prisiliti da danas ne smije biti kršćanin a sutra musliman i obrnuto.
Ko to mene može prisiliti pa da se izjasnim kao vjernik a sutra sam ateist il da sam Bosanac il Hercegovac jer neću da budem ono što su se dogovorili u Dejtonu?!

@Majo, ja sam sve pročitao i citirao sam to o vjeri i naciji a namjerno sam izostavio maternji jezik a i on se pominje u istoj rečenici.
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

U pravu si, čak se ne mora ni izjasniti o nacionalnosti(za vjeru nisam siguran).
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Pardon, pogriješio sam , greška u brzom čitanju ;)
Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue »

Neću da čitam ove vaše postove, bojim se glavobolje...
Hoću da kažem da sam vidjela spiskove, i to one konačne, popisivača. Od njih oko 600 našla sam čak 4 nezaposlenih kojima taj novac treba....
Image
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

[ytube][/ytube]

Šta mislite o ovakvim spotovima? Možda je neko stavio na drugu temu ali ne mogu naći.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue »

Lebowski wrote:[ytube][/ytube]

Šta mislite o ovakvim spotovima? Možda je neko stavio na drugu temu ali ne mogu naći.
Joj, bolje da ne govorim... Inače sam za jak lobi, za prezentacije, za podučavanje onih koji ne znaju, ali konkretno ovaj klip je..
Image
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

O Bože....
Eto materijala za pojedine koji će jedva dočekati da kažu kako pogano eksploatišemo nevinu djecu.

Ja sad govorim bratu brOto da vidiš jedan video o popisu. Kaže on gledao sam jutros, ja mislio to parodija.
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla »

mi smo bošnjOci :D
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

I već su počeli. Sad će biti milon slika, remixa, gifova...
Kladim se da će Kemal Malovčić past u zaborav.

Image
gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by gejsha »

[ytube][/ytube]
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Eto materijala za pojedine koji će jedva dočekati da kažu kako pogano eksploatišemo nevinu djecu.
Taj materijal je iz Gradačca a u Gradačcu ima veoma malo zavijenih žena a da ne pričamo o djeci.
Taj snimak je dio mašinerije SDA koja se trudi nametnuti Bošnjaštvo na sve moguće načine pa tako i kroz ove zavijene curice.
I bruka i sramota, na šta su sve spremni - fuuuuujj
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla »

aberecke.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller »

Mrki de mi molim te povezi SDA sa cinjenicom da jedna drzava moze funkcionisati samo kao volja vecine?

Ako se ja ne varam i ako se dobro sjecam drzava moze biti funkcionalna sa 70%+ vecinom.
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14524 times
Been thanked: 10036 times

Post by Julia-Klara »

gejsha wrote:[ytube][/ytube]
e ovo :respekt

no, sada ce neki reci da je ovo "djecija pamet"...Pa ako i jeste, treba prvo biti covjek, pa onda sve ostalo
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Post Reply

Return to “BiH”