Odmor u Hrvatskoj

Predstavljanje gradova, naši putopisi, savjeti u vezi putovanja.

Moderator: Krokodil Behko

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Da li odmarati u Hrvatskoj

Post by Nela »

Mrki s tobom prepucavanje je prosipanje vode u bunar. Da nadjem neku pametnu recenicu mozda bih se i zakacila na nju pa bih se upustila u raspravu. Ovako sam se samo osvrnula na tvoje pljuvanje BiH i njenog naroda. I veoma mi je drago sto nisi jedan od nas, jer jos uvijek smatram da smo dobar narod.
Drago mi je da ti imas novca da hodas i odmaras i uzivaj ;)
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Nela,......... nije to prepucavanje, to su činjenice.
Daj iznesi javno podatke, koje sam molio i problem je riješen.
Ti si citirala moju rečenicu i opet pokušavaš sa svojim niskim udarcima u smislu kako ja pljujem po BiH i njenog naroda.
To tebi nije teško odrediti a to je za mene uvreda jer ja ama baš nigdje ni jednom jedinom riječju nisam uvredio ni državu BiH ni njen narod.
Ti se konstantno trudiš samo svađat a ja lijepo opišem situaciju a ti nećeš sa argumentima već sa niskim udarcima i sad sam ja kriv a ti prava.
Bravisimo.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi
Sheval
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 344 times
Been thanked: 872 times

Post by Sheval »

mrki62 wrote:Niko nije kriv što vaše plate nisu više za turizam a pogotovo u Lijepoj našoj
Post ti je debilan do jaja.I podcjenjivački.
Naješću te,napiću te,i opet će mi ostati za 20 dana na Hvaru,sa pet zvezdica.
A za to mi ne treba dobitak na lutriji ;)
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Sheval, to su činjenice i ovdje nije riječ o nekom Shevalu, Neli ili meni.
A da bi ti iznio neku istinu, pa daj podatak o zarađenoj radničkoj plati, ako ikako može.
Sheval
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Sheval »

Misliš,o mojoj plaći?
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Da, nije stvar o tvojoj il mojoj plaći već općenito
Ruana

Post by Ruana »

Jest bogastvo odmarati u Hrvatskoj. Moji iz Sarajeva ljetos bili u Spaniji. Kazu nece u Hrvatsku ne moze se nigdje prici od nasih, tamo im najjeftinije ici.
Sheval
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Sheval »

Pa,općenito je grozna.Ali ipak treba imati na umu da je tu dosta rada na crno,nisu svi koji su na zavodu, nezaposleni.Zatim,ima tu igra i igrica u firmama,pa ti dio ide na banku,dio 'na ruke',pa se i tu malo vara i nema se pravi uvid u primanja.
No,generalno,situacija jeste loša.Ali je loša i u Srbiji,ako ne i lošija pa su Crna Gora i Grčka natrpane srpskim turistima.Sve je to stvar navike,taj odmor,taj stil života.Poznajem mnoge tajkune koji godinama nisu otišli na odmor,što od obaveza,što zbog toga jer to smatraju gubitkom vremena.
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Eto, lutajući Lijepom našom sam svratio i u Vukovar, mada mi nije jasno zašto Vukovar, kad se on naslanja na Dunav a ne na riječicu Vuku.

Ev i dokaz - slika
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9728 times
Been thanked: 11465 times

Hrvatska će uvesti i halal turizam

Post by Krokodil Behko »

Image

Hrvatska još uvijek nije spremna za halal turizam - turizam koji odgovara vjerskim zahtjevima turista muslimanske vjeroispovijesti. Iako ova vrsta turizma iz godine u godinu raste po cijelom svijetu, u Hrvatskoj za sada svega 7 hotela i restorana posjeduje halal certifikat, a u Splitsko-dalmatinskoj županiji niti jedan.

"Sultani, šeici i arapski prinčevi vole Jadran, a njihove goleme jahte bogataša iz arapskog svijeta sve su češći prizor na hrvatskoj obali gdje im se, osim sunca i mora, malo toga nudi", rekao je zagrebački muftija dr. Aziz ef. Hasanović koji je danas posjetio splitsko-dalmatinskog župana Zlatka Ževrnju, a halal turizam bio je jedna od najvažnijih tema razgovora.

Izrazito privlačni gosti

Važnost halal turizma je i u tome što je ova vrsta gostiju izrazito financijski stabilna i moćna, te u naše krajeve ne dolaze samo kao turisti već i kao potencijalni ulagači. U halal turizmu najviše se pažnje poklanja pripremi hrane. Namirnice moraju imati halal certifikat, a osoblje posebnu edukaciju. Halal hrana ne smije se miješati s onom koja to nije. S obzirom kako je halal ponuda u u Hrvatskoj slaba, turistima muslimanske vjeroispovijesti to je veliki problem.

"Preko ljeta moramo imati cijelu službu da dežura da pravi navigaciju gdje takvi turisti mogu odsjesti, gdje mogu jesti i piti jer je to za muslimane obvezatno. Najviše se zadržavaju na ribi, ali ne možete očekivati da se netko hrani na ribi 10-15, a mi smo zemlja s velikim potencijalima različitih vrsta mesa i hrane. Zato bi bilo vrlo značajno da smo tu otvoreniji", naglasio je Hasanović.

Župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja obećao je kako će dati svu podršku za uvođenje halal certifikata u što više turističkih objekata.

"To je zaista jedna odlična, poduzetnička ideja. Svakako da se ne može neka državna firma ili županija baviti halal turizmom, ali može privatni sektor i mi ćemo dati podršku onoliko koliko budemo mogli za izdavanje dozvola i suglasnosti. S naše strane ćemo dati sve za realizaciju takvih projekata i mislim da je to odličan primjer razvoja turizma", istaknuo je Ževrnja.

I sam smještaj, da bi bio halal, mora udovoljavati posebnim zahtjevima. "Jedna prostirka za molitvu, jedan Kur an. Iz mini bara se izbacuje sav alkohol, a potrebno je osigurati i dnevni plan molitvi", pojasnio je Hasanović dodavši kako takva vrsta turizma ima veliki potencijal, pogotovo u predsezoni i posezoni.
Trepavica

Re: Hrvatska će uvesti i halal turizam

Post by Trepavica »

Pa trebali bi početi.. Vrijeme je !
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla »

Trepavica wrote:Pa trebali bi početi.. Vrijeme je !
Mislim da su samo to čekali. :oo
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
Trepavica

Post by Trepavica »

Turistima se treba udovoljiti .
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3910 times
Been thanked: 2946 times

Post by Pasaga »

Bla wrote:
Trepavica wrote:Pa trebali bi početi.. Vrijeme je !
Mislim da su samo to čekali. :oo
...ko je cekao..? :)
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla »

ma zezam se
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9728 times
Been thanked: 11465 times

Hrvatska od turizma zaradila 6,6 milijardi eura

Post by Krokodil Behko »

Image

Ministar turizma Darko Lorencin predstavljajući u Rovinju podatke turističkih zajednica o ostvarenom turističkom prometu za prvih devet mjeseci ove godine, izrazio je zadovoljstvo brojem i rezultatima po svim turističkim parametrima - dolascima, noćenjima, financijskim parametrima te zapošljavanjem u turizmu
Kumulativni podatci za prvih devet mjeseci ove godine govore o porastu od 5,2 posto u dolascima i 3,9 posto u turističkm noćenjima na Jadranu i u Gradu Zagrebu u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Naime, od siječnja do kraja rujna u Hrvatskoj je boravilo 11.589.272 turista koji su ostvarili 69.343.607 noćenja, istaknuo je na konferenciji za novinstvo ministar Lorencin.

'Izuzetno sam zadovoljan svim dosadašnjim pokazateljima turističke sezone. Bilježimo pozitivan trend u prvih devet mjeseci, kao i u samom rujnu, što je dobra poruka investitorima', kazao je.

U tom razdoblju strani turisti ostvarili su porast od 5,8 posto u dolascima i 4,5 posto u noćenjima, s time da je porast turističkog prometa, odnosno noćenja od siječnja do rujna ostvaren na emitivnim tržištima Austrije (3 posto), Češke (3 posto), Njemačke (3,6 posto), Francuske (5 posto), Mađarske (8 posto), Poljske (20 posto), Velike Britanije (26 posto), Irske (30 posto) i Švedske (30 posto).

Govoreći o raspodjeli po županijama ministar Lorencin naglasio je kako je primjetan trend rasta između sedam i osam posto kod dalmatinskih županija gdje, kako ističe, postoji 'još puno više prostora za napredak i razvitak s obzirom na iskoristivost kapaciteta'.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u prvih devet mjeseci ostvareno je 2.055.111 dolazaka, što je 9,7 posto više, te 12.311.074 noćenja, što je 7,8 posto više nego lani.

U Zadarskoj županiji ostvareno je 1.303.360 dolazaka, što je 6,9 posto više i 9.385.171 noćenja što je 4,45 posto više noćenja nego u istom razdoblju prošle godine.

U Istri je ostvareno 3.049.293 dolazaka, što je porast od 0,7 posto u odnosu na prvih devet mjeseci prošle godine, s time što Istarska županija bilježi 21.473.063 noćenja, što predstavlja rast u odnosu na prvih devet mjeseci prošle godine od 0,1 posto.

Na Kvarneru je ostvaren porast od 1,5 posto u dolascima, što je ukupno 2.128.855 dolazaka i porast od 2,3 posto u noćenjima, što je ukupno 12.162.479 noćenja.

Analizirajući samo mjesec rujan na Jadranu i u Gradu Zagrebu ostvareno je 1.445.497 turističkih dolazaka, što je porast od 0,44 posto, kao i 8.612.570 noćenja što je porast od 5,64 posto u odnosu na rujan prošle godine.

'Ostvareni rezultati ukazuju na činjenicu kako mjesec rujan sve više čini glavni dio turističke sezone te veseli činjenica da turisti koji u Hrvatsku dođu, ostaju dulje nego do sada', naglasio je ministar Lorencin.

Ocijenio je kako su također bitni dolasci s najvećih emitivnih tržišta, koja su i u ovim razdobljima povećani za tri do četiri posto.

Naglašava kako se Hrvatska se može pohvaliti i činjenicom da je postala iznimno važna destinacija i na međunarodnim itinererima svjetskih turoperatora.

Stoga, kaže ministar turizma Lorencin, 'moramo kreirati dodatne proizvode kako bismo stvorili nove motive dolazaka i za turiste iz tih zemalja'.

Financijski gledajući Hrvatska je ove godine do sada od turizma zaradila između šest i sedam milijardi eura, naglasio je.

Odgovarajući na pitanje novinara kako će na turizam utjecati povećanje, odnosno korekcija PDV-a, ministar Lorencin je ocijenio da u suštini neće poremetiti planove jer je i prošle godine hrvatski turizam funkcionirao s većom stopom PDV-a na potrošnju hrane i pića.

'Jasno je da što je manji porez to je i konkurentnost veća, no ovo još uvijek spada u korekciju poreza te smatram kako neće imati veće reperkusije, niti na tržištu niti po pitanju investitora', zaključio je Lorencin. Dodao je kako je riječ o prijedlogu mjera konsolidacije proračuna.

Izvor: tportal.hr
Bambi
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: Hrvatska od turizma zaradila 6,6 milijardi eura

Post by Bambi »

Pametni ljudi :djed
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm »

Bambi wrote:Pametni ljudi :djed
mogli bi duplo da su pametni, uz ovakve resurse...daleko je to još od pameti :kafa
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja »

storm wrote:
Bambi wrote:Pametni ljudi :djed
mogli bi duplo

Jesi lud!? :sok
I ovako smo bili ispsovani na pasja kola jer nam se u top turističkim destinacijama kava usudila biti preskupa za prosječnu plaću u BIH. :ooo
dacina_curica

Post by dacina_curica »

A zato Katja sve rjedje dolazi na forum :djed Broji pare! :djed
Post Reply

Return to “Turizam”