Koje ste predmete voljeli, a koje ne tokom školovanja

Pozorište, slikarstvo, škola, fakultet, istraživanja, izumi.

Moderator: Krokodil Behko

Post Reply
Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Status: Offline

Re: Koje ste predmete voljeli, a koje ne tokom školovanja

Post by Rockefeller »

:plavi

Fizičko - profesor predav'o mojoj strini, koja zamal' da se sjeća drugog svjetskog rata. Galamio čovjek, tjero nam strah u kosti. Zaključav'o nas po svlačionicama. Dvica ili trica na polugodištu, četvorku mi jedva da na kraju.
Muzičko - šta tu ima da volim. Da sam na lahak način mogao zaraditi peticu i nisam. Uvijek sam imao četri, al' nije baš da se puno ljudi moglo hvaliti boljim skorom. Imam osjećaj da i sad znam ono o džezu napamet. :mrgud
Likovno - glup nastavnik, ja netalentovan; rezultat nisam volio i uvijek bila trica ili četvorka.
:place
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Administrator
Administrator
Has thanked: 7755 times
Been thanked: 18240 times

Post by Maja »

Joj kakvu smo mi imali špeciju iz muzičkog. Aaaaaaa kad ta cikne skočiš sa stolice. I stalno je prijetila direktorom i nešto žvakala a ništa nije imala u ustima. Kad se sjetim kad sam jednom morala pjevati... kako me bilo stiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiidddddddddddddd :grana Ali dobila sam 5 na kraju. Džaba, u tom momentu bih odmah potpisala da mi da jedinicu a da ne moram pjevati.
Ali voljela sam pisati one note. To mi nešto bilo zanimljivo.
Dalia
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dalia »

Biologija najmrži predmet IKAD, ne znam koga boli briga kako jede stonoga, čime diše ameba, kako se zovu pršljenovi
kod čovjeka itd, jedino pametno što djecu iz biologije treba naučiti je razmnožavanje ljudi, da djeca ne pitaju na forumima i u
Teenu mogu li zatrudnit ako se samozadovoljavaju, a kod nas su uspješno preskočili taj dio jer eto djeca se smiju dok se priča o tome a i sramota je.
Mrzila sam i likovno posebno u srednjoj, sjećam se da sam jaranu uvijek davala da mi crta, a zauzvrat mu kupim Milku sa lješnjacima. :valja

Najdraži su mi uvijek bili jezici osim bosanskog i latinskog, a voljela sam engleski,njemački i francuski, drag mi je bio i sport
ko i svakom djetetu i voljela sam hemiju jer sam imala super profesorice iz nje.
Fine djevojke su u krevetu u 9, da bi mogle kući doći do 11. :zubi
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6703 times

Post by greeneyes »

Fizicko-i to samo kada smo radili neke vjezbe i igrali fuce,nijesam volio odbojku nikako... :ooo
Muzicko-volio sam,zato sto nikad nista nismo ucili,nastavnica samo zmarila kifle i cackala mobitel...
Geografija-moj najdrazi predmet,al' me nastavnica nije voljela,jer sam bio stanovnik famozne zadnje klupe i "loseg" drustva..pa sam dobivao trojke,dok je bilo ucenika koji nisu razlikovali
drzave,gradove i kontinente,(vjerovatno ni dns ne razlikuju) za njih je Afrika drzava,pa su imali istu ocjenu k'o ja....nepravda!!! :pusi
Likovno-drag predmet,volio sam crtat' i iislo mi je od ruke,al' đabe kad nisam volio bojiti radove,tako da nikad nisam imao potpuno zavrsene radove.... :ooo
Historiju nisam volio,jer se ucilo mnogo nevaznih stvari,koji nisu ni u kakvoj vezi s mojom domovinom...vise smo ucili o SAD-u negoli o sopstvenoj domovini...tuga i jad. :(
Matematika-volio sam sabrianje,oduzimanje,mnozenje,dijeljenje i bio sam perfektan u tim stvarima,al' to je bilo sve sto sam volio iz matematike,pa zbog toga sam imao lose ocjene....
Eto mrsko mi vise pisat',ugl. kroz citavo skolovanje i opcenito kroz zivot,falilo mi je volje,bio sam bistra i inteligentna osoba(i sad sam) ,al' mi se nije dalo uciti,bio sam mrzovoljan... :place
Samo sabura
Dalia
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dalia »

greeneyes wrote:volio sam sabrianje,oduzimanje,mnozenje,dijeljenje i bio sam perfektan u tim stvarima,al' to je bilo sve sto sam volio iz matematike,pa zbog toga sam imao lose ocjene....
:haha :haha :haha

E hvala ti što me ovako nasmija na sabahu :plavi
Fine djevojke su u krevetu u 9, da bi mogle kući doći do 11. :zubi
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6703 times

Post by greeneyes »

Dalia wrote:E hvala ti što me ovako nasmija na sabahu
Ajd,bas mi je drago,da sam nekog' nasmijao na sabahu. ;)
Samo sabura
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla »

volio sam one sa kojih se moglo pobjeci bez da te zapisu,
ostale nisam

najdraza mi je bila sociologija, pojavio sam se jednom u prvom tromjesjecju, odgovarao, a ostatak godine mi je prenosila ocjenu iz tromjesjecja u tromjesecje jer se vise nisam nikad ni pojavio na tom casu.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Najdraži: fizičko, fizika(do 3. srednje), bosanski
Najmrži: likovno, muzičko, hemija
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Blackhawk

Post by Blackhawk »

greeneyes wrote: Eto mrsko mi vise pisat',ugl. kroz citavo skolovanje i opcenito kroz zivot,falilo mi je volje,bio sam bistra i inteligentna osoba(i sad sam) ,al' mi se nije dalo uciti,bio sam mrzovoljan... :place
Ovako isto i kod mene bilo.. jednostavno nisam imao volje da se trudim za vise, a znam da sam mogao, mozda i bit najbolji..

Geografija mi je bila najdraza..Mada sam na kraju imao malih problema sa maturskim radom (odabrao geografiju) pa haman da je zamrzio.. Al cijelo vrijeme sam bez problema imao 5 i bio primjer svim ostalim u razredu..

Sociologija, psihologija, filozofija, logika.. To su bili dragi jer je profesor bio dobar i predavao sva tri predmeta i uopste nije trebalo puno nista uciti da imas dobru ocjenu.. A inace da sam sve ono morao uciti.. :bua Mada logika mi je i bez toga bila draga..

Matematiku isto volio, mada nisam imao bolju ocjenu od 3, iako sam davao instrukcije ovima sto nisu mogli dobiti pozitivnu..

Njemacki, Hemiju, historiju, to nisam volio, prvo dvoje zbog profesora, a trece zbog previse podataka, i isto tako profesora koji je zahtjevao lekciju od a-z da se uci napamet ako hoces 5... A nisam bio taj tip ucenika..

Jedino 1. razred sam se trudio i imao skoro sve dobre ocjene.. Poslije je sve islo onako sta se zapamti na casu dok se predaje i nekad kod kuce prelista se nabrzinu i procita jednom i to je to...
laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini »

tjelesni sam volio od ovih prolazni..da i povjest,zemljopis,hrvatski...matematiku sam tek kasnije zavolio nakon srednje..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by gejsha »

Iako je muzičko možda većini jedan od najlakših predmeta ja sam ga mrzila.
Nastavnica te prozove i moraš pjevati pred cijelim razredom, a ja 'divno' pjevam.
I one neke note smo učili, ta-te te-ta..
Biologija mi je zanimljiva, ali u osnovnoj je baš bila jedna nastavnica strah i trepet.
Bosanski jezik sam voljela, ali samo lektire i pismene..gramatiku nešto manje.
Historija mi je bila mrska..
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40479 times
Been thanked: 26696 times
Status: Online

Post by Rum »

gejsha wrote:Iako je muzičko možda većini jedan od najlakših predmeta ja sam ga mrzila.
Nastavnica te prozove i moraš pjevati pred cijelim razredom, a ja 'divno' pjevam.
I one neke note smo učili, ta-te te-ta..
Biologija mi je zanimljiva, ali u osnovnoj je baš bila jedna nastavnica strah i trepet.
Bosanski jezik sam voljela, ali samo lektire i pismene..gramatiku nešto manje.
Historija mi je bila mrska..
:plavi isti sam
Ne vjeruj čovjeku koji ti govori o sreći a njegovo lice ispisuje tužne redove nezadovoljstva i nesreće.
Awenary
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Awenary »

U školi ne voljela sam matematiku zbog profesorice :) A kod kuće bilo je lijepo čitati matematičke enciklopedije O.o
Najviše sam voljela biologiju i volim je još uvijek :) A na faksu se mi najviše sviđaju jezici.
I'm to busy to be charmed (c)
Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times

Post by Mala_Mu »

Tjelesni odgoj, nikad nisam voljela.. uvijek zabusavala i izbjegavala raditi :D. U Osnovnoj ..u Srednjoj kako sam koljeno zeznula, svakako sam imala opravdanje i papir da ne smijem raditi.. Umjesto toga radila seminarske radove svaki mjesec za drugu temu i ucila , pa na odgovaranje :D.

Matematiku da ne spominjem , ostali predmeti , 5 , 4 ... Iz nje uvijek 2.. jedva.. koliko me samo mucila , jos u osnovnoj nastavnica se okomila na mene pa svaki cas , ni ne udje u ucionicu, pita , Irma jesi se spremila za danas :lud Meni smrt...

Likovno :bua Nemam dara za crtanje. Al imala dobr ocjene.. Izvucem se na teoriju.
Tehnicko takodje.

Muzicko sam voljela, pjevanje nee.. al su mi druge stvari isle.. sviranje klavira itd..

Engleski jezik mi je uvijek isao . Mada mi u osnovnoj nije bio drag zbog nastavnice , al zato u Srednjoj jedva cekala..

Bosanski isto , sta da kazem idu mi jezici :D.

Demokratija.. voljela sam pametovati , kad dobijemo neku debatu :D.

Historija jedan od drazih predmeta, da smo bar imali boljeg profesora..

Geografija, Biologija , Knjigovodstvo, Poduzetnistvo, to sam lako strebala :oo

Hemija , Infformatika, poslovanje :hop volem.
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3879 times
Been thanked: 2918 times

Post by Pasaga »

Matematiku....nisam volio....jedva se provlacio....
..kad sam dosao ovde,opet me to cekalo....
morao sam....i uvidjeo sam da nije tako tesko,islo mi samo tako.....

Sve strucne predmete sam obozavao......
tako da mi je prosjek uvjek bio...dobar,vlodobar.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal »

evo ja ove gore predmete da brzo preletim, mada se ne sjecam najbolje skolskih dana

tjelesni - najdrazi predmet, posebno kad nam daju kosarke da igramo da se izivljavam na kosu
matematiku sam volio, isla mi je kad se potrudim
likovno - najgori predmet, trosio najvise vremena na crtanje radova a nikako mi nije islo crtanje
muzicko - bila dobra profesorica pa smo se zezali, al sam jednom morao da pratim krecenje jer sam zalio kolom zid
bosanski mi je dosadan, citanje lektira posebno
demokratija- zanimljiv predmet, ali nikako debate
historija - takodje jedan od drazih predmeta jos smo imali dobrog profesora
geografija sranje, biologija nako, hemija kako kad, informatiku sam prekucavo programiranja, islo mi je ono pisanje u basicu
🐽
titicha
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by titicha »

srpskohrvatski ili obrnuto :) kako god...obožavala
i geografiju
kemiju nisam voljela...najgori predmet mi je to bio
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14327 times
Been thanked: 9930 times
Status: Online

Post by Julia-Klara »

Julia-Klara wrote:hmm... u osnovnoj sam voljela istoriju, engleski, likovno, tehnicko, muzicko :D
u srednjoj omiljeni maksizam koji je kasnije postao sociologija,bio je to jedini predmet gdje nas je profesorica ucila da mislimo, ne da ucimo iz knjiga nego da sami donosimo zakljucke i raspravljamo o stvarima u koje odrasli nisu dali da se petljamo, i bilo je jako zanimljivo... kasnije sam voljela ekonomiku, iz istog razloga. profesor je onda bio vec clan SDA i pichio mi po zivcima , pa sam ja malo izazivala vezano za opste stanje u zemlji,njegovo vidjenje razloga za isto, i socijalni polozaj radnika (ludo dijete, koga je sa 16-17 godina zanimala politika osim mene :hihi )
SH-HS moja najveca ljubav,iskristalisala se u srednjoj gdje je napokon jedan profesor razumio moju pjesnicku dushu i dar za pisanje (pjesama,pricica...). jednom mjesecno smo imali jedan cas posvecen meni gdje sam citala svoje nove uradke. molio me da mu dam odobrenje da objavimo zbirku pjesama,ali mene bilo stid. tuzno je sto su sve te pjesme ostale, i na kraju zapaljene, i od tada slabo posezem za olovkom, gusim ono sve sto drzim u sebi,ali eto... I da, napomenucu da sam u srednjoj iz naseg jezika (sh-hs :) ) bila najbolja u generaciji, i jako sam ponosna na to :)
svaki predmet koji ima veze sa brojevima je bio za mene pravo mucenje, dakle matematika,fizika,hemija,knjigovodstvo,privredna matematika - NOOOOOOOOOOOO
znala sam da sam vec pisala o ovome,ali nije zgoreg da se ponovi
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

Sve sto je drugima bilo tesko meni je bilo lako, i obrnuto...povijest i geogtafija :jok
Bila sam sobra u tjelesnoj i zdravstvenoj kulturi, likovnoj, tehnixko crtanje najbolja i latinski..matematiku nikad nisam ucila...
Pedagogija mi nila dosadna...
..a na literarnu su me natjerali u osnovnoj...
Otkazala sam jedno drzavno matjecanje iz biologije..nisam takmicarskog duha..
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3879 times
Been thanked: 2918 times

Post by Pasaga »

Biba wrote:Sve sto je drugima bilo tesko meni je bilo lako, i obrnuto...povijest i geogtafija :jok
Bila sam sobra u tjelesnoj i zdravstvenoj kulturi, likovnoj, tehnixko crtanje najbolja i latinski..matematiku nikad nisam ucila...
Pedagogija mi nila dosadna...
..a na literarnu su me natjerali u osnovnoj...
Otkazala sam jedno drzavno matjecanje iz biologije..nisam takmicarskog duha..

e...tu sam bio tata-mata.....
radio raji...za lovu.....jbg-....
valja sjedit svu noc,dok nacrtas program.....
...sutra lovu u dzep,i sa curom na kolace......cevape.... :D.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Post Reply

Return to “Kultura, umjetnost, edukacija, nauka”