Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2918 times
- Been thanked: 24163 times
- Status: Online
Re: Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje
Ok ali ti si napisao da je smijesno kad se tako izjasne a sistem ih postavlja tako i svrstava.I jedne,druge,trece,cetvrte...Ja te pitah sta da pisu?
Sin od rodoljuba rodjenog u sarajevu i citav zivot je u sarajevu.U srbiji bio 87 godine, iso hasisa kupit.Od majke anite rodjene u sarajevu,u hrvatskoj bila kad je i plivala...Sin davor magistar politickih nauka,ne ekskurziji bio u bihacu.I s mamom plivo...Trazi poso u drzavnim institucijama a oni traze cega i koliko?
Kako se trebaju izjasniti svi skupa?
Sin od rodoljuba rodjenog u sarajevu i citav zivot je u sarajevu.U srbiji bio 87 godine, iso hasisa kupit.Od majke anite rodjene u sarajevu,u hrvatskoj bila kad je i plivala...Sin davor magistar politickih nauka,ne ekskurziji bio u bihacu.I s mamom plivo...Trazi poso u drzavnim institucijama a oni traze cega i koliko?
Kako se trebaju izjasniti svi skupa?
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
- Status: Offline
Pa onako kako su nam se izjašnjavali preci.
Dakle, bošnjaci.
Kad je konstantin porfirogenet piso "o upravljanju carstvom", spomenuo je malu zemlju bosnu.
tu smo oduvijek i vazda smo se izjašnjavali ko bošnjaci.
Sad, hoćeš li izgovarat bošnjanin, bošnak(turska verzija) ili bošnjak, stvarno je nebitno.
I nemoj mi, molim te, dolazit sa pričom kako je to rezervisano isključivo za muslimane.
to je sda laž.
slavoljub bošnjak alias ivan franjo jukić bio je mrzitelj islama par ekselans, al se izjašnjavo ko bošnjak.
Svi mi se morete obratit
- ironman
- sirius

- Has thanked: 26157 times
- Been thanked: 26790 times
Dileme bi bile otklonjene ukidanjem zacetka aparthejda zvanog konstitutivnost.
Ali.
Brojnost muslimana u BiH je problem.
Da nas ima 1/3 od ovog broja nisam nesto siguran da bi se furala konstitutivnost.
Ovako idemo ka omjeru 1:4.

Ali.
Brojnost muslimana u BiH je problem.
Da nas ima 1/3 od ovog broja nisam nesto siguran da bi se furala konstitutivnost.
Ovako idemo ka omjeru 1:4.
dream of spring...
- Taare
- greatest

Furala bi se taman da nas nema dovoljno da napunimo dvije mahale.
vi uopšte niste svjesni šta je bosna i koje potencijale posjeduje.
Pa, jbna krava buša bila je na prostoru bosne u vremenu kada su hodali mamuti.
Jedino evropsko govešče koje ima neprekidnu liniju sve do mlađeg kamenog doba.
Bosanski brdski konj jedini konj na čitavoj kugli zemaljskoj koji vodi porijeklo od tarpana.
Bošnjak je tu od pamtivijeka. Neko ga je doveo, nebitno ko. Nije ga doveo u hrvstsku, srbiju, mađarsku il španiju. Doveo ga je baš u bosnu.
Samo lud čovjek će kazat da je to slučajno.
U takvim stvarima ne postoje slučajnosti.
Koliki je dunjaluk? Kolika je bosna na tom dunjaluku?
Je l samo jedna tačkica?
Kako je moguće da na toj jednoj tačkici imaš najhladniju rijeku na svijetu?
Kako je moguće da "oaza" uzima zlatne medalje na svjetskim takmičenjima u kvaliteti vode?
Mi znamo da "oaza" nije ni među tri najbolje vode u bosni.
Kako je moguće da baš u bosni imaš najčišći zrak na svijetu? Na svijetu imaš slične, ali kvalitetniji definitivno jok.
No, da se vratim na konstitutivnost...
Daj oliti prepiši hrvatskoj hidropotencijale jadranskog sliva i oni će potpisati ukidanje konstitutivnosti.
srbiji daj drinu i pritoke i oni će potpisati taj dokument.
Jesu li srbija i hrvatska potpisale sporazum o granicama sa bosnom?
Naravno da nisu.
Znaš kad će ga potpisat?
Nikad.
Koliko je el. energije izvezla srbija?
Slovom i brojem nula(0)
Oni uvoze el. en.
da roknemo hidroelektrane izgrađene na našem, propali bi za po godine.
Koliko hrvatskih elektrana koristi bh vode?
Četiri, zar ne?!
Ako odlučimo da ispustimo buško jezero i vratimo oranice, šta će se desiti u hrvatskoj?
propast, zar ne?!
Pazi ove drskosti
vi uopšte niste svjesni šta je bosna i koje potencijale posjeduje.
Pa, jbna krava buša bila je na prostoru bosne u vremenu kada su hodali mamuti.
Jedino evropsko govešče koje ima neprekidnu liniju sve do mlađeg kamenog doba.
Bosanski brdski konj jedini konj na čitavoj kugli zemaljskoj koji vodi porijeklo od tarpana.
Bošnjak je tu od pamtivijeka. Neko ga je doveo, nebitno ko. Nije ga doveo u hrvstsku, srbiju, mađarsku il španiju. Doveo ga je baš u bosnu.
Samo lud čovjek će kazat da je to slučajno.
U takvim stvarima ne postoje slučajnosti.
Koliki je dunjaluk? Kolika je bosna na tom dunjaluku?
Je l samo jedna tačkica?
Kako je moguće da na toj jednoj tačkici imaš najhladniju rijeku na svijetu?
Kako je moguće da "oaza" uzima zlatne medalje na svjetskim takmičenjima u kvaliteti vode?
Mi znamo da "oaza" nije ni među tri najbolje vode u bosni.
Kako je moguće da baš u bosni imaš najčišći zrak na svijetu? Na svijetu imaš slične, ali kvalitetniji definitivno jok.
No, da se vratim na konstitutivnost...
Daj oliti prepiši hrvatskoj hidropotencijale jadranskog sliva i oni će potpisati ukidanje konstitutivnosti.
srbiji daj drinu i pritoke i oni će potpisati taj dokument.
Jesu li srbija i hrvatska potpisale sporazum o granicama sa bosnom?
Naravno da nisu.
Znaš kad će ga potpisat?
Nikad.
Koliko je el. energije izvezla srbija?
Slovom i brojem nula(0)
Oni uvoze el. en.
da roknemo hidroelektrane izgrađene na našem, propali bi za po godine.
Koliko hrvatskih elektrana koristi bh vode?
Četiri, zar ne?!
Ako odlučimo da ispustimo buško jezero i vratimo oranice, šta će se desiti u hrvatskoj?
propast, zar ne?!
Pazi ove drskosti
Odluku o davanju u koncesiju HEP-u (Hrvatska elektroprivreda) voda Duvanjskog i Livanjskog polja, na osnovu koje HEP koristi Buško jezero, donio je Sabor Republike Hrvatske dana 22. maja 1998. godine.
Koncesija je izdata za period od 33 godine od datuma stupanja na snagu ove odluke, a nedugo nakon tog datuma HEP tuži grad Livno tražeći "isključivo pravo vlasništva nad parcelama" polja koje je potopljeno.
Sudskom presudom od 15. septembra 1999. godine Sud u Livnu presuđuje u njihovu korist, na štetu Livna, te HEP postaje korisnik/vlasnik velikih površina u Livanjskom polju.
Svi mi se morete obratit
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
Ne “napada” niko Bosance jer se tako osjećaju i izjašnjavaju, već što su dvolični i kontradiktorni.HAVANA wrote: 06 Jul 2023, 08:33 A kako da se pise kad je sistem takav.I onda me napadnete kad kazem bosanac itd...Svrstan si sta god ti zelio ili osjecao,kako god se izjasnjavao...Da ne govorim da u mnogo stvari zavisis od toga sta si a ticu se posla i egzistencije.Kae trebamo 2 bosnjaka,2 srbina i 2 hrvata.Vas ostale ko jebe.A sve bosaanci i hercegovci.
“Ja sam rođen, živim i umrijet ću u Bosni, pa šta ću drugo biti nego Bosanac? Kakav Bošnjak?” pa ostale pridobiju sa tom patetikom, sve dok ne počnu za minutu sa pričom “Moj najbolji prijatelj Srbin, žena mi Hrvatica, Srbin mi bio ratni drug” a i oni rođeni, žive i umrijet će u Bosni.
Već prpa ako kažu ženi da nije Srpkinja ili Hrvatica već Bosanka da će ih istjerati iz bračnog kreveta pa će noć provesti na kauču u dnevnoj sobi i morat će kao pubertetlije sami sebe pipati narednih 7 dana.
Ali se zato može Bošnjaku svašta govoriti, da nema logike da nisu Bosanci pošto žive u Bosni.
Po tom se vidi da to njihovo “Ja sam Bosanac” nije nikakav identitet, logika ili stav već kompleksi iz onog sistema i zašto bih ja prema takvim trebao imati razumijevanje?
Ja imam razumijevanja prema svakom ko Bošnjacima, Srbima i Hrvatima jednako odbrusi “Svi smo mi Bosanci!”
Zašto bih trebao imati razumijevanje prema šonjama koji vlastitoj ženi ne smiju pisnuti da je Bosanka pa su onda samo nas Bošnjake našli kao ventil da se nagovore?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Taare
- greatest

Ne miješaj nas starosjedioce i bh srbe, odnosno vlahe.
radi se o dva različita naroda.
dio vlaha koji su se naselili u bosnu došo je prije turaka, al je većina dovedena iz rumunije, tačnije iz valahije. Doveli ih turski begovi i age i naselili na brda iznad gradova da im vlasi čuvaju stoku.
i dan danas bh srbi slove za najbolje stočare.
radi se o dva različita naroda.
dio vlaha koji su se naselili u bosnu došo je prije turaka, al je većina dovedena iz rumunije, tačnije iz valahije. Doveli ih turski begovi i age i naselili na brda iznad gradova da im vlasi čuvaju stoku.
i dan danas bh srbi slove za najbolje stočare.
Svi mi se morete obratit
- Sioux
- Inventar foruma

- Has thanked: 1397 times
- Been thanked: 1708 times
Po njima Romanija nosi naziv..
Pogled Joca Vujičića
- ironman
- sirius

Mogla bi se 11 ili 12.07 donijeti odluka o rasporedjivanju NATO trupa u BiH.
Pa onda kvota na rat rapidno opada
ili raste?
Pa onda kvota na rat rapidno opada
dream of spring...
- seln
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 256 times
- Been thanked: 560 times
Pa logicno.Taare wrote: 06 Jul 2023, 09:30 Poznata nam je srpska mitomanija. Dedera sad malo hrvatske
Kae, ušo nam tvrtko sa vojskom kako bi obnovio hr samostalnostBudući da je 1382. godine umro bez muških potomaka slavni kralj Ludovik I. Anžuvinac, iskoristio je Tvrtko I. otpor hrvatskog plemstva kralju Žigmundu Luksemburškom, odnosno građanski rat, kojem se i on pridružio i nastavio s jačanjem svoje banovine, putevima svoga strica, odnosno širenjem i na hrvatsku povijesnu jezgru, područja u smjeru Jadranskog mora. Štoviše, Tvrtko je 1382. počeo graditi luku Herceg-Novi, a 1385. godine su mu njegovi kraljevski rođaci u Ugarskoj prepustili i Kotor. U jeku protudvorskog pokreta u Hrvatskoj (1390.), ušao je Tvrtko s vojskom u hrvatske, dalmatinske gradove: Split, Šibenik i Trogir i došao pred Zadar. Tu se proglasio kraljem Bosne, Dalmacije, Hrvatske i Primorja. Obično se smatra kako je Tvrtko I. kao katolički vladar tim činom poslije tri stoljeća obnovio samostalnost hrvatskog kraljevstva.![]()
Usho im je i Milosevic sa vojskom (sazada), pa im obnovio drzavnost.
Za 3/5 spremni!
- seln
- Osvježenje foruma

Stari hrvatski mudrorijek rece: ne vjeruj povijesti koju nisi sam falsificirao.
Za 3/5 spremni!
- Taare
- greatest

Slobo je barem imo neke hrvatske srbe koje je koristio ko paravan.seln wrote: 06 Jul 2023, 12:11 Pa logicno.
Usho im je i Milosevic sa vojskom (sazada), pa im obnovio drzavnost.
Tvrtko došo sa vojskom, uletio ko buš u irak, i ope kažu da im je obnovio samostalnost
al to nije sve...
u istom tekstu piše da su prije toga bili u hrvatsko-ugarskoj državi
Šta je onda tvrtko obnavljo, majku mu
Svi mi se morete obratit
- seln
- Osvježenje foruma

Bezbeli skelu montirao oko Kastela, pa obnavljao fasadu.Taare wrote: 06 Jul 2023, 12:20
u istom tekstu piše da su prije toga bili u hrvatsko-ugarskoj državi
Šta je onda tvrtko obnavljo, majku mu![]()
Za 3/5 spremni!
- HAVANA
- Penzioner

Ja u klin ti u plocu.Pa to ti i takvi svrstavate,vi ste doveli do ovoga.Kako ce ba moja zena bit srpkinja, jednom u zivotu bila u srbiji.Kaze da je bosanka,vaki ste naki ste.Kaze da je ostali,vaki ste naki ste.Hoces mozda da pise bosnjakinja i da taj tvoj potpis stavi? Ti ces ih navit kako ce se osjecat i izjasnjavat? Vidili smo po reklamama i svemu sta je to sto vi gurate pod bosnjake.a ja se tako ne osjecam,ni ona,ni djeca...Ima u nama bosnjaka ali takvog ne. Bolesna zemlja,ljudi,sistem i mentalitet...Da,bosanka je i tako se osjeca.I ja isto.Kome god ne pase zaboli me qrac.Eto vam,sve vam je po mjesri kako ste i organizovali pa se jebite.Cuj odbrusi,pa ja sta cu nego mu odbrusit.Da nam je to bogdo primarno,to i domovina.To vi nesta komplikujete.Para i vlasti,na to se sve svodi.Naseef Mushroom wrote: 06 Jul 2023, 11:29Ne “napada” niko Bosance jer se tako osjećaju i izjašnjavaju, već što su dvolični i kontradiktorni.HAVANA wrote: 06 Jul 2023, 08:33 A kako da se pise kad je sistem takav.I onda me napadnete kad kazem bosanac itd...Svrstan si sta god ti zelio ili osjecao,kako god se izjasnjavao...Da ne govorim da u mnogo stvari zavisis od toga sta si a ticu se posla i egzistencije.Kae trebamo 2 bosnjaka,2 srbina i 2 hrvata.Vas ostale ko jebe.A sve bosaanci i hercegovci.
“Ja sam rođen, živim i umrijet ću u Bosni, pa šta ću drugo biti nego Bosanac? Kakav Bošnjak?” pa ostale pridobiju sa tom patetikom, sve dok ne počnu za minutu sa pričom “Moj najbolji prijatelj Srbin, žena mi Hrvatica, Srbin mi bio ratni drug” a i oni rođeni, žive i umrijet će u Bosni.
Već prpa ako kažu ženi da nije Srpkinja ili Hrvatica već Bosanka da će ih istjerati iz bračnog kreveta pa će noć provesti na kauču u dnevnoj sobi i morat će kao pubertetlije sami sebe pipati narednih 7 dana.
Ali se zato može Bošnjaku svašta govoriti, da nema logike da nisu Bosanci pošto žive u Bosni.
Po tom se vidi da to njihovo “Ja sam Bosanac” nije nikakav identitet, logika ili stav već kompleksi iz onog sistema i zašto bih ja prema takvim trebao imati razumijevanje?
Ja imam razumijevanja prema svakom ko Bošnjacima, Srbima i Hrvatima jednako odbrusi “Svi smo mi Bosanci!”
Zašto bih trebao imati razumijevanje prema šonjama koji vlastitoj ženi ne smiju pisnuti da je Bosanka pa su onda samo nas Bošnjake našli kao ventil da se nagovore?
- Sioux
- Inventar foruma

- Has thanked: 1397 times
- Been thanked: 1708 times
Stari vlah reče sinu tisućletnje kulture..
Pogled Joca Vujičića
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Alija, Alija đe će ti duša. Najbolje da vas je ostavio ko partizani. Muslimani sa velikim M
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Cudo se drug Stari u svojoj pravednosti ne sjeti da izmisli Bosance. Nego kurac i srpska i hrvatska i muslimanska
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- Taare
- greatest

Trebamo bit hrvati 
Za sultana Sulejmana II. Hrvatska, a također i Ugarska doživjele su teške poraze. Osmanlije su najprije 1521. godine zauzele ugarski Beograd, 1522. hrvatski Knin pa pobijedili hrvatsko-ugarsku vojsku na Mohačkom polju 1526. Do 1552. godine zauzeli su Požegu, Klis i Viroviticu i pomakli granice Bosanskog sandžaka do rijeke Česme u Slavoniji. Ta osvajanja hrvatskog tla nastavljaju se sve do 1592. godine kad je zauzet hrvatski grad Bihać.
Svi mi se morete obratit
- ironman
- sirius

Oftopicarite
Tema je jasna.
Da znamo dal da se spremamo na more ili da kopamo rovove.
Tema je jasna.
Da znamo dal da se spremamo na more ili da kopamo rovove.
dream of spring...
- HAVANA
- Penzioner

Ja odo oko 18h
- HAVANA
- Penzioner