BiH: Popis stanovništva 2013.

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: BiH: Popis stanovništva 2013.

Post by laganini » 11 Sep 2013, 22:09

na popisnom listiću su razdvojena pitanja nacije i vjere tako da ne mora biti nužna poveznica nacije i vjere po nekim uputama političara ili vjerski poglavara...
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

laganini
Spamer
Spamer

Re: Vlada Hrvatske: Bh Hrvati izjasnite se kao Hrvati i kato

Post by laganini » 11 Sep 2013, 22:10

ako želiš mogu provjerit na stranici državnog zavoda za statistiku ali znam da je bilo a do karmi mi nije stalo..

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8225 times
Been thanked: 19370 times

Post by Maja » 11 Sep 2013, 22:12

Ama hajde... više sam se zezala.
Malo mi je više dosta ove priče o popisu, a tek kako će biti narednih dana :roll

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 11 Sep 2013, 22:17

ok evo idem u trku za karme držim te za riječi..po popisu iz 5011 u rh je:25491 istijanin,705 dalmatinaca,50 primoraca,133 slavonca...a znam da je bilo i par ajdukovaca,torcidaša i na tvoju radost ercegovaca ali vrlo o mali i smješteni su pod ostale..

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 11 Sep 2013, 22:20

sheval ko što su se bošnjaci zanimali za hrvatski..i tako je bilo 31.479 bošnjaka a 7.550 muslimana...

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 11 Sep 2013, 22:21

misli ti...

Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller » 12 Sep 2013, 01:08

Bla wrote:Interesantno.
De mi reci, ako bi neke od tih tvojih manjina, ili nekih koje nisi ni naveo, pocele da se razmnozavaju iznad mjere koju ti tolerises, da li bi onda presao na provjerene, klasicne metode istrebljenja, ono, gasne komore, logori i sl. ili bi nastojao torturom, obespravljivanjem i slicnim metodama da im smanjis broj, da svoju necistu krv nose negdje drugo, ili mozda nesto trece.

Ima toliko primjera iz proslosti, kao i metoda, da covjek ne treba puno da lupa glavom nego jednostavno treba samo da izabere onu koja mu najvise odgovara.
Genocid je neučinkovit. I ja nisam za prolijevanje krvi.

Prvo, genocid po svim medjunarodnim pravima legalizira ono za šta se ona strana nad kojom je počinjen genocid borila. Drugo, genocidom ne možeš istrijebiti jedan narod. I treće ne možeš genocid praviti tako tiho da niko u svijetu ne vidi.

Moramo pogledati istini u oči i da se prestanemo lagati jednom za svagda. Naša istina presurovo zvuči ali je istina. Država je volja većinske nacije, njeno pravo na samopredjeljenje. U idealnom scenariju, Bosna bi morala biti podijeljena na tri nove države. To je cijena koja se mora platiti zbog našeg nemara kroz historiju.

Danas je realnost da je trećina stanovništva Bosne Srbi i desetina Hrvati. Oni jesu nacija, njihove nacije postoje i shodno pravima na samopredjeljenje bilo bi pošteno da oni te djelove gdje su apsolutna većina odvoje i(li) pripoje Srbiji i Hrvatskoj.

Ovo su čiste realnosti, činjenice. Svi će se, ako emocije sklonimo na stranu, složiti sa mnom da je ovo realnost.

Medjutim...postoji nešto što se zove i granicama Bosne. A mi, Bošnjaci Bosanci, ne možemo pristati na prodaju tih granica. Ne možemo iz očiglednih razloga. Radi našeg kontinuiteta, radi našeg opstanka, radi naše prošlosti i radi resursa koji su manje bitni.

Čak i ako bi ona bosanska (ukupna) elita dostigla toliki nivo inteligencije da koncept multinacionalne države učine dobrim oni ga u državi kakva je Bosna jako teško mogu realizovati. Država se kroji prema većini na razini intelektualnih kapaciteta. Ne kroji se prema najpametnijim ljudima. Država mora biti shvaćena od prosječnog mozga. A prosječan mozak u BiH je otprilike jednak zbiru prosječnih mozgova i Srba i Hrvata i Bošnjaka dijeljenim sa tri. (Vjerovatno manji nego europski prosjek, ali čak i da je europski idalje je nedovoljan, jer na njega utiču i emocije, niske strasti i neizvjesnosti.)

Nadam se da sam uspio objasniti za mene elementarni problem BiH. Kada možeš očekivati da prosječno intelektualan Srbin shvati Bosnu kao jednu jedinu državu? Ne u ovom vijeku. Isti slučaj i sa Hrvatom.

Da bi svi bili sretni jedino naše riješenje je da najjaču integralnu snagu Bosne učinimo beskompromisnim zagovornikom Bosne, oslabimo pozicije drugih i na kraju im učinimo dva konačna izbora toliko zanimljivima da će i oni najzad biti sretni. Izbor je ili Bosanac ili odoh u Srbiju. Oboje možemo postići.

A da bi postigli moramo da im ideju Srbije držimo otvorenom i primamljivom. I isto tako ideju Bosne. Ukidanje R.Srpske treba ostaviti na trenutak po strani. Neki od faktora su na snazi, ali mi (koji hoćemo cjelovitu BiH) možemo koristiti faktore u svoju korist. Nikakve zločine činiti, nego isključivo koristiti se okolnostima.

Ukoliko je turbo folk atraktivan u RS-u to apriori znači i manji prirodni naraštaj. Ne trebaju nam nikakve statistike da to i dokazujemo, do kojih je usput teško doći (jer je teško definisati sistem mjerenja uticaja muzike na prirodni priraštaj). Dovoljno je vidjeti poruku koju turbofolk nosi. Po drugoj strani Bošnjaci su relativno zaštićeni u odnosu na turbofolk uticaj jer je kod većine u koliziji sa vjerom.

Dokle god imamo pokret vehabija, to nam takodje ide na ruku (bez obzira šta ja mislio o njima). Znamo da su islamski ekstremisti. A onda i znamo da imaju po min. petero djece sa jednom ženom. A znamo da i vole uzurpirati drugačije i da vole ljude pozivati na islam. Bez obzira šta ja mislio o tom islamu, taj islam nije realna opasnost po državu BiH.

Hrvata iz RS-a je protjeranih oko 150.000 ako se ne varam. 150.000 na milion Srba u cijeloj Bosni je više od deset posto. Povratak Hrvata u dijelove RS-a sa kojih su otjerani znači i "bosaniziranje" RS-a i slabljenje njene pozicije. Takodje i povratak Bošnjaka ne bi bio na odmet. Probosanski Bošnjački političari bi trebali i na tom polju djelovati.

Danas u dijaspori živi ogroman broj Bošnjaka. Generacija 85-95 sada postaje zrela. Imamo priliku njihov kapital iskoristiti da se i gruntovno dokopamo cjelovitosti BiH. Realnost sa Srbima je drugačija. Oni ako imaju 50.000 dolara na računu će radije kupiti stan u Beogradu nego stan u Banja Luci. Možda ne svi, ali nezanemariv broj njih tako razmišlja.

Ovo su realnosti i ja ih pokušavam shvatiti, sagledati i predstaviti kako bih ja za dobro Bosne djelovao. Ukoliko mi neko može garantovati uspjeh multinacionalne Bosne od mene bi dobio aktivno zalaganje na tome. Nažalost ja mislim da je multinacionalna država Bosna u ovom trenutku neizvediva. Izvediva bi bila da smo recimo Englezi i Škoti (i opet jedva opstaje).

Glupost je da mrzim drugu naciju (navijač sam srpske košarkaške reprezentacije i hrvatske nogometne). Ono što ja želim je prosperitet Bosne. A on je po meni moguć samo ako se pošteno i iskreno suočimo sa nekim stvarima. Surovo zvuči ali taj dan je došao ili će doći.

Trebali su nas nekad u prošlosti srbizirati i hrvatizirati ili smo trebali nekad u prošlosti da se bosaniziramo. Ovako smo negdje izmedju. A tu ne možemo biti dovijeka.
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 12 Sep 2013, 01:27

svako dijeljenje bosne i hercegovine bi dovelo do novog rata..koji nije na žalost nemoguć..uticajne strane sile održavaju bih i u najmanju ruku se njima jebe za prosperitet te države bitno je samo da se ne puca u srcu evrope..a bez ekonomskog prosperiteta još je manje moguća i politička stabilizacija..i tako u krug...beznađa..iskreno teško je bit stanovnik te države ma koje nacije bio....beznađe..

likota
Na probnom
Na probnom

Post by likota » 12 Sep 2013, 09:45

laganini wrote:svako dijeljenje bosne i hercegovine bi dovelo do novog rata..koji nije na žalost nemoguć..uticajne strane sile održavaju bih i u najmanju ruku se njima jebe za prosperitet te države bitno je samo da se ne puca u srcu evrope...
Ne znam zasto mi uvijek vidimo krivce u drugima, a nikako u nama. Na mogu smisliti Inzka i njgovu vrtoglavo visoku placu iz fonda pomoci BH, ali su nam takvi i 'zapad' najmanji problem. Problem je samo u nama i nigdje drugdje.

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 12 Sep 2013, 10:23

Moramo pogledati istini u oči i da se prestanemo lagati jednom za svagda. Naša istina presurovo zvuči ali je istina. Država je volja većinske nacije, njeno pravo na samopredjeljenje. U idealnom scenariju, Bosna bi morala biti podijeljena na tri nove države. To je cijena koja se mora platiti zbog našeg nemara kroz historiju.
A kako ćeš to napraviti kada nisi podijelio teritorij. Sa Srbima donekle i jesi ali nepravedno, još u ratu, a podjela bi bila konačno priznavanje poraza. Sa Hrvatima nisi, imaš podijeljene gradove, podijeljena naselja.

A da bi postigli moramo da im ideju Srbije držimo otvorenom i primamljivom. I isto tako ideju Bosne. Ukidanje R.Srpske treba ostaviti na trenutak po strani. Neki od faktora su na snazi, ali mi (koji hoćemo cjelovitu BiH) možemo koristiti faktore u svoju korist. Nikakve zločine činiti, nego isključivo koristiti se okolnostima.
Zakasnili smo sa ovim ali nije kasno da se izvučemo.
Ukoliko je turbo folk atraktivan u RS-u to apriori znači i manji prirodni naraštaj. Ne trebaju nam nikakve statistike da to i dokazujemo, do kojih je usput teško doći (jer je teško definisati sistem mjerenja uticaja muzike na prirodni priraštaj). Dovoljno je vidjeti poruku koju turbofolk nosi. Po drugoj strani Bošnjaci su relativno zaštićeni u odnosu na turbofolk uticaj jer je kod većine u koliziji sa vjerom.
Ovo ti ne stoji. Bošnjaci uopšte nisu zaštićeni od turbofolka, dapače, obožavaju ga kao i Srbi. Nisam primjetio da neko zbog vjere ne sluša turbofolk.
Dokle god imamo pokret vehabija, to nam takodje ide na ruku (bez obzira šta ja mislio o njima). Znamo da su islamski ekstremisti. A onda i znamo da imaju po min. petero djece sa jednom ženom. A znamo da i vole uzurpirati drugačije i da vole ljude pozivati na islam. Bez obzira šta ja mislio o tom islamu, taj islam nije realna opasnost po državu BiH.
Ne znam kakve koristi od njih, ne trebaju nam oni biti nikakva uzdanica.
Hrvata iz RS-a je protjeranih oko 150.000 ako se ne varam. 150.000 na milion Srba u cijeloj Bosni je više od deset posto. Povratak Hrvata u dijelove RS-a sa kojih su otjerani znači i "bosaniziranje" RS-a i slabljenje njene pozicije. Takodje i povratak Bošnjaka ne bi bio na odmet. Probosanski Bošnjački političari bi trebali i na tom polju djelovati.
Hrvati se nikad neće vratiti u RS. Možda je nasele ponovo zbog nekih drugih razloga ali teško. Ni Bošnjaci ne stoje puno bolje, jednostavno imam osjećaj da se zakasnilo sa tim. Da se na vrijeme mislilo povratak je mogao biti barem 3 puta veći.
Danas u dijaspori živi ogroman broj Bošnjaka. Generacija 85-95 sada postaje zrela. Imamo priliku njihov kapital iskoristiti da se i gruntovno dokopamo cjelovitosti BiH. Realnost sa Srbima je drugačija. Oni ako imaju 50.000 dolara na računu će radije kupiti stan u Beogradu nego stan u Banja Luci. Možda ne svi, ali nezanemariv broj njih tako razmišlja.
Dijaspora bi se mogla iskoristiti, prvenstveno zbog svoje ljubavi, samo neka se spuste na zemlju i to što nauče primjenjuju ovamo. Npr. lik na zapadu poštuje sve, ne pljuje na ulici, ne baca smeće a kad dođe kući sve to radi. Kao, vidiš i drugi to rade pa što ne bih i ja. Nema koristi od takvih. Ipak, hvala im što materijalno pomažu svoje porodice. Što je jako dobro, naša prednost je što se još stvaramo kao narod ili nacija i tu ima mnogo energije, samo je treba usmjeriti na prave stvari.

Trebali su nas nekad u prošlosti srbizirati i hrvatizirati ili smo trebali nekad u prošlosti da se bosaniziramo. Ovako smo negdje izmedju. A tu ne možemo biti dovijeka.
Ne znam čemu to, pokušali su da nas srbiziraju/hrvatiziraju, djelimično su i uspjeli u tome. Greška je što se nismo "bosanizirali", stvarali narod oko države a ne oko vjere. A drugima neka smeta i kako se zovemo, i na čemu gradimo državu, narod.
Smetamo im i ovako. Mada to nije nije naš ključni problem, zvali se Bošnjaci/Bosanci/nešto treće, bitno je šta radmo. Lopovi smo i ne pravimo ekonomiju, ne mislimo ni na državu, ni na budućnost, svako gleda samo sebe, kako oteti od države a time i od drugih, a kako smo siromašni to nije dobar recept. Kada prestanemo sa tim biće nam i bolje.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

Post by Zagorka » 12 Sep 2013, 18:37

ja više hoću da krepam kad mi ko samo spomene popis :grana ............nebi reko nego da se spremamo za preseljenje na drugu planetu....koje pripreme,reklame,diskusije,spotovi,aman Bože.....
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

likota
Na probnom
Na probnom

Post by likota » 13 Sep 2013, 14:30

Ko skide one predpopisne video promocije mladih Bosnjaka?
Zasto... neka ostanu kao spomenici (ne)kulturi i primitivizmu.

gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 4 times

Post by gejsha » 13 Sep 2013, 16:01

Sestra donese neki dan knjigu, ima dosta strana..kao uputstvo za popisivače..
Ja malo prelistala da vidim šta ima i zlo mi došlo šta se sve mora popisati..od do..stoka, voćnjaci, gljive itd itd
I ako dvojici braće nije podijeljena imovina i jedan i drugi pišu sve..to mi je nekako nelogično.
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla » 13 Sep 2013, 16:59

Pa stvarna svrha popisa i jeste da se popišu svi resursi. To što su kod nas krvna zrnca najbitnija je sasvim druga priča.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9990 times
Been thanked: 11866 times

Post by Krokodil Behko » 13 Sep 2013, 17:00

likota wrote:Ko skide one predpopisne video promocije mladih Bosnjaka?
Zasto... neka ostanu kao spomenici (ne)kulturi i primitivizmu.
Ako si mislio na video klip, on je još uvijek tu. Kako to da si ispustio to da primjetiš? Ili je možda bio potreban neki izgovor za još jedno javljanje jer fkt, tebe zanima samo ova tema?

Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller » 13 Sep 2013, 20:10

REAKCIJA: ‘Naivni Bošnjače!’

U cjelosti u ovom novom članku prenosimo Vam jednu reakciju, kolumnu, tekst ili kako već hoćete, redovnog čitaoca našeg bloga i člana naše facebook stranice, Harisa Bajrića.

Mi smo smiješan narod. Trudimo se da na što kreativniji način ismijemo dijete od pet godina. Također pažljivo pratimo sve portale i facebook stranice i tražimo nekoga ko se ne zove Mehmed, Mustafa, Haris. Tražimo Dragana, Mirka, Aleksandra koji će da napiše komentar kako naša reprezentacija igra dobro. Naravno taj komentar ima 563 lajka i slika istog dijeli se po raznim stranicama i grupama. Ovo je jadno. I ljudi koji to rade su što se mene tiče veliki rasisti i šovinisti. Prvo autodestrukcija, i zbog ovoga je Bajra nacionalista. Drugo za mene je normalan pozitivan komentar nekog Aleksandra, ali sam se navikao i na one druge komentare od nekog drugog Aleksandra, a za tebe koji ćeš reći da sam ja nacionalista to je čudo. Ti si prebrojao krvna zrnca zar ne? Ti si napravio razliku između Aleksandra i Mehmeda. Ti u nebo dižeš Srđana Aleksića, a u tvojoj ulici prebiva barem 50 ljudi koji su veći heroji od njega. (Bajra bolan kuš na Srđana) Ti si bolan veći heroj od Srđana, ali FTV ti puni mozak da je Srđan tvoj heroj. U tvojoj ulici više nema mnogo onih koji su dali život i ne znaš njihova imena izuzev ako su ti rodbina. Ti veličaš Srđana kome je Dodik dodjelio posthumno orden Republike Srpske, i kaže ‘tata’ Dodik: “Vidite kakvi smo mi Srbi, nađite mi jednog ovakvog kod “Muslimana”. Ti si primoran da gledaš svake sedmice neki partizanski film, i da naučiš da su to narodni heroji, a Zlatni Ljiljani su manje bitni, toga nema na tv-u.

Ti ne znaš ko je Izet Nanić, ali znaš ko je Andrea Mendoza. Ti znaš šta je bilo 11.jula, ali znaš isto tako sve Cecine pjesme napamet i omakne ti se pa 11. jula objaviš na svom facebook profilu onu Cecinu “Kad bi bio ranjen (Arkan)”. Za tebe je Čedomir Jovanović legenda samo zato što je rekao Dodiku: “Nemoj javno govoriti o rušenju Bosne i Hercegovine, priznaj zločine iz rata zbog stranaca i pomozi da zaborave što prije i gradi teren za nove zločine, budi vuk s krznom ovčijim.”

Nemoj zaboraviti da popljuješ predsjednika Aliju i svakog imalo uglednog Bošnjaka, informiši se u Avazu tamo sve piše. Iako nosiš bošnjačko, islamsko ime, a Boga spomeneš samo kada igra repka, imaš puno pravo da omalovažavaš reisu-l-ulemu, da iznosiš hiljadu argumenata o nepotrebnom građenju novih džamija, o jačini ezana sa munara, ipak to je demokratsko pravo da izneseš svoje mišljenje. Ti znaš šta priča efendija na hutbi iako nikada ne ideš u džamiju, i znaš da onaj jedan što ga često vidiš iz kafane dok tamo ispijaš karlovačko ide u džamiju i on ima mnogo mahana i za tebe takvi ne bi trebalo da ulaze u Božiju kuću. I iako si ti obični klošar što u kafani traži izgubljene dane, tvoje starkice na nogama su dokaz tvog velikograđanstva. Ti si raja. Svi drugi su roja. Ti žališ za petokrakom. Kažeš nema više prave raje, došli neki Mehmedi, Ibrahimi. Tvoja prava raja otišla još 92. na brda oko tvoga grada, ali ti to još nećeš da shvatiš. Ima ove nove raje koja želi da bude kao ti, čini im se ‘kul’ biti glup, to je sada moderno. Tebi su tvoja stara nana i dedo zaostali primitivci. Tvoja nova raja se stidi svojih roditelja, i da nemaju ono malo poštovanja prema njima najradije bi promjenili ime jer đeš se zvati Muradif u 21. stoljeću.

Pa vidio si bolan da je Dennis Gratz predsjednik Naše Stranke promjenio ime. To je moderna urbana stranka, pa ne možeš u Evropu s nekim tamo ‘arapskim’ imenima. Ti ćeš svoj patriotizam dokazati tako što ćeš pljunuti po svemu onome što je suština tvoga bića. Ti ćeš biti ostali jer uvrijedit ćeš Dragana ako kažeš da si Bošnjak. Ma svi smo mi Bosanci. I jesmo care moj, i Dragan je Bosanac ali on također zna da je i Hrvat i on se ne stidi svoje etničke pripadnosti, njemu ni na kraj pameti nije glupost koja se nalazi u tvojoj glavi. Naravno da u tvom svijetu Bošnjaci, a posebno oni koji drže do svoje vjere su primitivci i seljačine. Ti želiš biti kao oni drugi, diviš se njima, voliš kupiti paketić svom Denisu na dan Svetog Nikole – to je kul. Slaviš ti i Bajram, jest da se mahmura drugi i treći dan Bajrama ali mora se zalit.

Jeste druže moj pored ovog virtuelnog Bošnjaka koji to ne želi biti moram i tvoj primjer navesti na kraju pa se ti naljuti na mene, a vjerovatno ovo nećeš ni pročitati. Kod mene dobar jaran se napio u Ramazanu. Hajde nije jedini, mnogo ljudi pije i u tom svetom mjesecu – svakome će Bog posebno suditi, u to ne ulazim. Ali zanimljiv je razlog zašto se moj jaran napio u Ramazanu. Izašao je sa jednim momkom koji nije musliman, katolik je. Taj katolik je pio jer njemu nije Ramazan, možda i ne zna da je Ramazan bio. Moj jaran je pio, ne što mu se pilo, nego da ne uvrijedi svog druga katolika. Kaže: “Šta ću ne mogu pustiti čovjeka da sam pije, može se naći uvrijeđen.” A ja se pitam kako moj jaran nije pomislio da taj njegov drug njega ne poštuje?

Autodestrukcija. Fenomen Bošnjačke gluposti ne mogu objasniti ni najbolji svjetski psiholozi. Što bi rek’o jedan dobar čovjek, moj prijatelj s facebooka “samo na glas razmišljam”, ili su ovo samo neke moje frustacije.

Piše: Haris Bajrić, student na PMF-u Sarajevu
Jedan dobar "ders" momka o tome kako nam fali našeg "ja". I ja već duže vremena ne mogu da se otmem utisku kako smo mi mali ljudi. K'o što kaže Meša "ne ličimo na heroje".

Podilazimo, pokušavamo praviti kompromise, radimo gluposti. Namjesto što nas nije briga, trebalo bi itekako da nas bude briga.

@Lebowski sa tobom se slažem u većini toga napisanog. Reći ću ti samo način na koji smo mi imuniji na turbofolk. Naša djevojka će se udati, roditi djete, to je sve što ona želi. Njihova djevojka će se možda udati, ali isto tako vjerovatno i razvesti. Možda koji put abortirati, možda biti samohrana majka. Pričam o ideji, o lumpovanju, spavanju do pet i samouništenju do kojeg dovodi turbofolk. Naša djevojka ne umije voditi takav život. Naravno postoje izuzetci, ali ja govorim u ime velike većine.

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 13 Sep 2013, 20:15

Naša djevojka ne umije voditi takav život. Naravno postoje izuzetci, ali ja govorim u ime velike većine.
Da li baš ne umije,...... ili joj je zabranjeno ?
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller » 13 Sep 2013, 20:16

mrki62 wrote:
Naša djevojka ne umije voditi takav život. Naravno postoje izuzetci, ali ja govorim u ime velike većine.
Da li baš ne umije,...... ili joj je zabranjeno ?
Za Bosnu je oboje dobro.

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 13 Sep 2013, 20:22

Za Bosnu je oboje dobro.
Npr. u kojem smislu ?
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller » 13 Sep 2013, 20:28

U jedinom ispravnom; radjaju i odgajaju one koji će voliti Bosnu.

Post Reply

Return to “BiH”