Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
- Status: Offline
Re: Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje
Nemaju se oni sta boriti. U slucaju sukoba sa Srbima HV istu noc ulazi u BiH da zastiti Hrvate
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3844 times
- Been thanked: 7079 times
Ma nema nikoga, ostalo malo ovi iznad 50 godina i oni se ubijaju alkoholom..Duh wrote: 06 Jul 2023, 21:50 pa nemaju se hrvati zasta boriti.
pripojiti se hr ionako ne mogu, jer onda moraju svi kriminalci sto su pobjegli u bih biti uhapseni.
ovi mladji se rasuli sirom Evrope..
ostace to sve Bosnjacima..za jedno 50 godina , nema Hrvata u Bosni vise..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2753 times
- Been thanked: 8615 times
Put koji vodi od sarajevskog naselja Širokača prema Trebeviću blokiran kamenjem i zemljom

Građani su objavili da su nepoznati počinitelji na Trebeviću kamenjem i zemljom blokirali cestu koja ide ispod hotela Osmice i vodi prema Mjesnoj zajednici Širokača.
Kako se vidi na snimku https://www.klix.ba/vijesti/bih/put-koj ... d_88671155 cesta je u potpunosti zatrpana kamenjem i zemljom. Iz Operativnog centra MUP-a KS za Klix.ba su kazali da nemaju ništa prijavljeno vezano za dati slučaj. Iz operativnog centra PU Istočno Sarajevo, rečeno je kako su još jučer upoznati sa slučajem i da je upućena policija na lice mjesta, ali da više informacija nemaju.
Materijal je istresen na području administrativne linije između entiteta i teško je reći da je li istresen na teritoriji FBiH ili RS.
Ovaj put se koristi redovno i najlakši je način je za putovanje od Širokače prema Trebeviću.
klix.ba

Građani su objavili da su nepoznati počinitelji na Trebeviću kamenjem i zemljom blokirali cestu koja ide ispod hotela Osmice i vodi prema Mjesnoj zajednici Širokača.
Kako se vidi na snimku https://www.klix.ba/vijesti/bih/put-koj ... d_88671155 cesta je u potpunosti zatrpana kamenjem i zemljom. Iz Operativnog centra MUP-a KS za Klix.ba su kazali da nemaju ništa prijavljeno vezano za dati slučaj. Iz operativnog centra PU Istočno Sarajevo, rečeno je kako su još jučer upoznati sa slučajem i da je upućena policija na lice mjesta, ali da više informacija nemaju.
Materijal je istresen na području administrativne linije između entiteta i teško je reći da je li istresen na teritoriji FBiH ili RS.
Ovaj put se koristi redovno i najlakši je način je za putovanje od Širokače prema Trebeviću.
klix.ba
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 24731 times
- Been thanked: 6459 times
...bas na entitetsku liniju, a niko nema pojma! ma ajde! 
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
Primjetio sam da me uvijek zoveš Naser, ne znam zašto
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3844 times
- Been thanked: 7079 times
Pa nik ti slican Naseru..
i lakse ga napisati..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Ko prvi povuče potez, najebo je da valja.
Trenutna situacija nam ide u korist.
što se tiče srba, koji god potez da povuku, biće protiv njih.
Jedva skuckali da vrate onih 300 mio., a do kraja godine moraju dvaput toliko.
mi jedemo kokice i gledamo.
druga stvar je to što ih zapad i vp pritišću ko nikad.
ako im popuste živci pa izađu na entitetsku liniju, biće im zadnje.
Mogu uć i popeti se na kurac.insomnia wrote: 06 Jul 2023, 21:51 Nemaju se oni sta boriti. U slucaju sukoba sa Srbima HV istu noc ulazi u BiH da zastiti Hrvate
Koliko ono imaju fabrika za proizvodnju municije? A, da, ravno nula. Nas molili da im damo kakve sadake.
molili su nato da im dopusti da svoju vojsku pošalju u bih i dobili mudo.
Kad smo bili najslabiji, a to je bilo 1993., pokrenuli smo operaciju neretva 93.
Znaš li koji je bio cilj te operacije?
Naravno da ne znaš. Cilj je bio izlazak na more.
kako je okončana?
tuđmanovim odlikovanjem alije i našim izlaskom na more. Njofra potpiso sve što mu je metnuto na stol, između ostalog i zajedničko upravljanje lukom ploče.
Lijepi strah.
Svi mi se morete obratit
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
Kao što sam napisao, to bi pilo vode da i u SFRJ nisu bili narodi već samo Bosanci/Jugosloveni.ironman wrote: 06 Jul 2023, 21:17Mislim da ovdje grijesis.Naseef Mushroom wrote: 06 Jul 2023, 20:56
Sve bi to pilo vode da nisu i za vrijeme Jugoslavije u Bosni i Hercegovini bila tri naroda i to ista tri naroda kao i danas, pa ne vidih nikoga od Jugonostalgičara da to zamjera Titu što nismo svi bili Bosanci ili Jugosloveni.
Čak i nakon rata u Bosni i Hercegovini nije smetalo što smo tri naroda i moglo je se čuti često “Trebamo sa normalnim Srbima i Hrvatima graditi državu”.
Kako to da postadoše najglasniji oni u kritikovanju raznih naroda baš onog momenta kada je na Popisu ne samo zvanično potvrđeno da smo Bošnjaci već da smo i većina? Čudna koincidencija
To su ti isti koji su zakleti komunisti, ne osjećaju se vjernicima ili koji imaju antipatije prema islamu ali imaju veći problem ako ih ko zove Bošnjacima nego Muslimanima, što je čista ironija.
Koji misle da si veći patriota ako si Bosanac a ne Bošnjak dok sa druge strane ne vide manjak patriotizma što su Bogićević, Vojin, Stojanović, Kojović i Mandić Srbi a ne Bosanci, naprotiv, to je za njih još veći patriotizam “Srbi a vole Bosnu”.
Ne bi se kleli u čovjeka koji je govorio “Bosna i Hercegovina je i srpska i muslimanska i hrvatska” umjesto “Bosna i Hercegovina je bosanskohercegovačka”.
Pa i u SRBiH u SFRJ smo bili “plemena”, bilo nas je Srba, Muslimana, Hrvata, Roma, Albanaca itd. pa svi govore da smo tada bolje živjeli, znači nije to uopšte problem.
Sa druge strane varamo se ako mislimo da smo svi Bosanci da ne bi bilo afera oko diploma, respiratora ili gaženja djece na ulici od tatinih sinova.
Ukratko sve ovo se svodi na samo jedno, a to su kompleksi FGRa jer smo Bošnjaci i osjećaju neprijatnost prema raji Srbima i Hrvatima jer nas decenijama znaju kao Muslimane ili Bosance.
Fgr ili sta vec spada u njeg nema veze sa pitanjem Bosanac i Hercegovac.
To sto zivimo u nakaradnom sistemu gdje se ljude dijeli na tri glavne vrste i sporednu ostali je uzrok svemu.
Jer negirati postojanje prava covjeku da se izjasni je sumanuto.
I da je samo jedan covjek opet je sumanuto.
A ugrozenost koju neko osjeca jer postoje ljudi koji se izjasnjavaju drugacije je licni problem i ne bi smio bit ukovan u Ustav.
I da. To sto je najvise Muslimana koji se izjasnjavaju kao bosanac se proglasi hendikepom jer se smanjuje broj Bosnjaka je samo dio zacaranog kruga zvanog konstitutivnost...pa dolazimo do brojke 1:4.
A izlaz iz toga je upravo u tome da se ona kategorija koja je u Ustavu upisana kao ostali,izbori za svoje pravo.
Zasto?
Jer oni koji se izjasnjavaju kao bosanci su 100% patriote ove zemlje i osjecaju je kao svoju jedinu domovinu kao i oni koji se izjasnjavaju kao Bosnjaci.
Pa onda negiranje jednih od strane drugih mi zvuci kao sjecenje grane na kojoj se sjedi.
A Strazbur je donosio presude koje idu u korist BiH samo sto ih konstitutivni ne provode.
Mnogi kažu da je se onda lijepo živjelo a i tada je bilo “Ja Musliman, komšija mi Hrvat, radni kolega Srbin”, čak kažu da je tada običan čovjek imao više dostojanstva i tretirali su ga kao ljudsko biće.
To znači da “plemena” nisu problem jer bi i onda bio problem.
Jer ne mogu ti isti kritikovati državu jer dijeli Jovu i Matu na Srbina i Hrvata umjesto da ih dijeli na dobre i loše ljude, a onda romantično govoriti o drugoj državi koja je dijelila Jovu i Matu na Srbina i Hrvata i govoriti kako je se tada običan čovjek uvažavao.
Isto tako i ko se izjašnjava i osjeća Bosancem. Mogu ja pokušavati da te osobe uvažavam i njihov stav poštujem, ali onda ti isti Bosanci kažu “Moj najbolji prijatelj je Srbin a supruga Hrvatica” a sve troje iz Bosne. Pa kako ću poštovati njihov stav i kako se osjećaju ako ni oni sami ne slijede sopstvenu logiku?
Bosanac kao nacija ne postoji. Bosance čine različiti narodi, ne samo ova tri već i Romi, Jevreji, Albanci i svi koji su iz Bosne, od Halida Bešlića do Milorada Dodika.
Naravno, svako ima pravo i da sebe samo smatra Bosancem i da odbije da bude dio te priče, ali ako kažu da im je prijatelj Srbin onda oni negiraju sami svoj stav i onda je to više u rangu onih koji imaju 500 spolova, gdje brkati John u Americi kaže da se osjeća ženom, možeš iz kurtoazije pred njim reći da poštuješ njegov izbor ali to nema veze sa logikom i činjenicama.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Ministar pravosuđa Ivan Malenica kazao je i da je ratni zločinac uvijek ratni zločinac, bez obzira iz kojeg je naroda.
"Jedan presuđeni ratni zločinac, kako sam kaže, ne žali za svime što je napravio i tvrdi da bi to sve opet ponovio, svaku sekundu. Ovo su strašno okrutne stvari i ne smijemo to prešutjeti", kazao je Malenica, jasno aludirajući na izjave osuđenog ratnog zločinca Darija Kodrića.
Hrvatski sabor je 2009. godine proglasio 11. juli kao Dan sjećanja na genocid u Srebrenici, a istu odluku iste godine donio je i Evropski parlament te se od tada komemorativni skup održava u Hrvatskom saboru pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora.
Svi mi se morete obratit
Posto mi je ovo prvi post ovdje ( tek jucer sam sazano da uopste postojite ) red bi bio da pozdravim.... prvo tebe, pa onda sve ostale.Naseef Mushroom wrote: 07 Jul 2023, 00:14Kao što sam napisao, to bi pilo vode da i u SFRJ nisu bili narodi već samo Bosanci/Jugosloveni.ironman wrote: 06 Jul 2023, 21:17
Mislim da ovdje grijesis.
Fgr ili sta vec spada u njeg nema veze sa pitanjem Bosanac i Hercegovac.
To sto zivimo u nakaradnom sistemu gdje se ljude dijeli na tri glavne vrste i sporednu ostali je uzrok svemu.
Jer negirati postojanje prava covjeku da se izjasni je sumanuto.
I da je samo jedan covjek opet je sumanuto.
A ugrozenost koju neko osjeca jer postoje ljudi koji se izjasnjavaju drugacije je licni problem i ne bi smio bit ukovan u Ustav.
I da. To sto je najvise Muslimana koji se izjasnjavaju kao bosanac se proglasi hendikepom jer se smanjuje broj Bosnjaka je samo dio zacaranog kruga zvanog konstitutivnost...pa dolazimo do brojke 1:4.
A izlaz iz toga je upravo u tome da se ona kategorija koja je u Ustavu upisana kao ostali,izbori za svoje pravo.
Zasto?
Jer oni koji se izjasnjavaju kao bosanci su 100% patriote ove zemlje i osjecaju je kao svoju jedinu domovinu kao i oni koji se izjasnjavaju kao Bosnjaci.
Pa onda negiranje jednih od strane drugih mi zvuci kao sjecenje grane na kojoj se sjedi.
A Strazbur je donosio presude koje idu u korist BiH samo sto ih konstitutivni ne provode.
Mnogi kažu da je se onda lijepo živjelo a i tada je bilo “Ja Musliman, komšija mi Hrvat, radni kolega Srbin”, čak kažu da je tada običan čovjek imao više dostojanstva i tretirali su ga kao ljudsko biće.
To znači da “plemena” nisu problem jer bi i onda bio problem.
Jer ne mogu ti isti kritikovati državu jer dijeli Jovu i Matu na Srbina i Hrvata umjesto da ih dijeli na dobre i loše ljude, a onda romantično govoriti o drugoj državi koja je dijelila Jovu i Matu na Srbina i Hrvata i govoriti kako je se tada običan čovjek uvažavao.
Isto tako i ko se izjašnjava i osjeća Bosancem. Mogu ja pokušavati da te osobe uvažavam i njihov stav poštujem, ali onda ti isti Bosanci kažu “Moj najbolji prijatelj je Srbin a supruga Hrvatica” a sve troje iz Bosne. Pa kako ću poštovati njihov stav i kako se osjećaju ako ni oni sami ne slijede sopstvenu logiku?
Bosanac kao nacija ne postoji. Bosance čine različiti narodi, ne samo ova tri već i Romi, Jevreji, Albanci i svi koji su iz Bosne, od Halida Bešlića do Milorada Dodika.
Naravno, svako ima pravo i da sebe samo smatra Bosancem i da odbije da bude dio te priče, ali ako kažu da im je prijatelj Srbin onda oni negiraju sami svoj stav i onda je to više u rangu onih koji imaju 500 spolova, gdje brkati John u Americi kaže da se osjeća ženom, možeš iz kurtoazije pred njim reći da poštuješ njegov izbor ali to nema veze sa logikom i činjenicama.
Dakle, dobro jutro dobri ljudi.
E sada..
Svasta si ovdje udrobio.Jako konfuzno! Istrgano iz istorijske citanke, bez puno puno sire slike i sa puno politike i politikanstva.
Zapetljao si se kao pile u kucine. Na zalost ne znas razlikovati naciju i etnicko porijeklo. Bosanac kao nacija i te kako postoji.Ja sam nacionalni Bosanac.Moja zemlja/drzava se zove Bosna a u skladu s tim, moj jezik se zove bosanski. Zdrav razum tako kaze. Pusti politiku.
Moja majka takodje je Bosanka , moj otac Bosanac , moja nana, moj cukunded itd.Ime drzave = ime nacije. Francuska-Francuzi, Svedska Svedjani,
Rusija-Rusi, Kina- Kinezi, Japan-Japanci, Bosna-Bosanci. To je tako jednostavno. Kao da pitas: ,, Koja rijeka tece ispod Savskog mosta,, ?
Samo kazem.To je jednostavno tako.Garantujem zivotom.
- insomnia
- Rđav kurac

U ustavu ne pise tako
Nisam nigdje spomenuo Ustav. Znam ja sta pise u Ustavu.Meni je potpuno i bjelodano jasno da sam u svojoj zemlji
,, ostali,, i da se ne mogu kandidovati za clana predsjednistva. Ovo je oktroirani Ustav. Nametnut. Nas Ustav je Aneks 4 DMS
koji su pisali americki pravnici na celu sa Richard Holbrook - om. To je nametnuto. Da se razumijemo, ja postujem Ustav i zakone i sve to ...legalista sam. Sve 5. Ja samo kazem da sam nacionalni Bosanac i nista vise. Onaj gore kaze da Bosanac kao nacija ne postoji. Postoji. Na zadnjem popisu nas ima oko 3 %. i jos nesto. Neki dan naletim na engleski izvor i u biografiji Borjane Kristo pise . Nacionalost - Bosanka.
ps
Izjaviti da u drzavi Bosni ( istorijsko ime ) BiH ( ustavno ime ) nema Bosanaca kao nacije je non sens. To je isto da kazes da u Kini nema Kineza.
pps
Bosna nikad u svojoj dugoj istoriji nije bila nicija regija niti bilo cija pokrajina da bi Bosanac bio regionlana odrednica kako se to pokusava podmenuti kao kukavicje jaje.
Sumadija i Macva su regije. Bosna je drzava! Ogromna razlika. Nebo i zemlja.
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22564 times
- Been thanked: 20707 times
Nisi jedini. A bilo bi nas i više od 3% da prilikom posljednjeg popisa nisu koristili sve i svašta od kampanja do zastrašivanja "bićeš u ostalim ako odabereš Bosanac" i slično.
Ta brojka je realno više od 5%, manje od 10%.
Ta brojka je realno više od 5%, manje od 10%.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- insomnia
- Rđav kurac

Hoces reci iz danasnje vizure da je kampanja bila pogresna?
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22564 times
- Been thanked: 20707 times
Ja sam to govorio i tad, a govorim i sad.
Ja sam se bome izjasnio kao Bosanac, kao i moji. Kad su se moji roditelji izjašnjavali djevojka i momak koji su popisivali su ih upozoravali bićete u ostalim. Sve je to dobro pripremljeno odozgo.
Ja sam se bome izjasnio kao Bosanac, kao i moji. Kad su se moji roditelji izjašnjavali djevojka i momak koji su popisivali su ih upozoravali bićete u ostalim. Sve je to dobro pripremljeno odozgo.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Popis je potpuno nebitan. to sto se kao Bosanac izjasnilo samo 3 % ljudi je potpuno nebitno. Bosnjak je arhaicno ime i ono je sasvim u redu. Meni licno ne smeta nista jer svako ima pravo da sebi izabere .Meni su Bosnjaci i Bosanci dvije kosulje u ormaru. Jedna je zelena, malo demodirana , malo tijesna i zato uvijek obucem onu drugu. Tamno plava, komotna, fini pamuk, kroj, mekana moderna i uvijek nju obucem dok na onu drugu pada prasina .To sto se neko u Bosni izjasnjava kao Hrvat ili Srbin je potpuno nevazno i nebitno i sluzi samo za domacu upotrebu. Srbin je Srbin samo dok se gleda u ogledalo dok se brije i sam sebi pjeva . Prelaskom kucnog praga a pogotovo prelaskom drzavne granice on prestaje biti Srbin ili Hrvat jer ne mozes sam sebi naciju birati niti je nacionalnost stvar osjecaja. Biti pripdanik neke nacije ima svoju definiciju a ti se mozes izjasniti kao Eskim ili ako pingvin .....to je tvoje pravo. Nacija je moderna kategorija nasatla u Evropi prije cca 150 godina. Medjutim to u sutini i u osnovi apsolutno nista ne znaci.Chan wrote: 10 Jul 2023, 11:39 Ja sam to govorio i tad, a govorim i sad.
Ama bas nista. Cita nula. Zero.
Mada nije pitanje upuceno meni dozvoli mi da odgovorim. Mada se cutim kao Bosanac i smatram da je odamh 1992 trebalo uzeti nacinalno ime Bosanac ( sada je proso voz ) onda i stoga, kampanja zvana / mi smo Bosnjaci / je odlicna stvar.
Zasto ? Zato sto je to politika. A posao politike je sacuvati drzavu i narod, majku i sestru , dijete ...sacuvati granice drzave , livade, avliju, sljivu , jabuku, porodicu, prijatelje, komsije, drugove, kumove ...sacuvati zivot. U borbi za drzavu i goli zivot svaka kampanja je dozvoljena. Ako je pitanju opstanak Bosne i bosanskog naroda i ako se treba izjasniti kao Kinez i ako ce to presuditi opsantku Bosne ja cu se sutra mirne duse izjasniti kao Kinez. Ne za novac i mandat u parlamentu mijenjati naciju ali za drzvu ? DA !!! Jer kao sto rekoh nacija/etnija/narod/religija su potpuno irelevantne i totalno nevazne stvari.
Najvaznija stvr u zivotu je imati drzavu.To je vaznije od svega.Lijepo je imati zdravlje, obrazovanje, porodicu, novac, karijeru, biti zgodan ali najvaznije je imati drzavu. to je daleko najvaznija stvar na svijetu i onda dodje milion praznih mjesta i onda stavis porodicu i zdravlje jer bez drzave nema ni obrazovanja ni zdravlja ni porodice. Bez drzave nema nista.Pogledati pod Kurde.
- ironman
- sirius

- Has thanked: 26097 times
- Been thanked: 26729 times
Da.
Osim kad zivis u drzavi koja u Ustav ima ukovanu konstitutivnost.
Pa dodju izbori.
I onda glasas.
Pa glas jednog ljudskog bica vrijedi kao 4 glasa drugih ljudskih bica.
A,zasto?
Pa zato da bi zbog konstitutovnosti imali isti broj predstavnika u parlamentu tj jednom od domova istog.
A uz sve to tamo nema predstavnika ostalih.
Pa onda izjasnjavanje bosanac gubi smisao jer ga politika obesmislila.
Vec sam pisao.
Bosanci i Bosnjaci nose u srcu BiH kao.jedinu domovinu.
I tu se mora pronaci rjesenje.
Jer,ponavljam,izbori.
Pa dodju izbori.
I onda glasas.
A,zasto?
Pa zato da bi zbog konstitutovnosti imali isti broj predstavnika u parlamentu tj jednom od domova istog.
Vec sam pisao.
Jer,ponavljam,izbori.
dream of spring...
Konstitutivnost nigdje nije ukovana niti to postoji u Ustavu BiH. Baratas sa maglom koju ti prodaju politicari. U Ustavu BiH stoji i koci se ,, constituent,, CONSTITUENT !!!!! tako pise u Usatvu koji je izvorno pisan na engleskom jeziku !! A to znaci sastoji se. Kao npr. torta se sastoji od: brasna, secera, jaja i cokolade ...tako se i BiH sastoji od Hrvata, Bosnjaka , Srba i Ostalih. Konstitutivnost je politicka i pravna besmislica koja ne samo da ne postoji nigdje na svijetu, nego ne postoji ni u jednom aktu niti bilo gdje.ironman wrote: 10 Jul 2023, 12:16 Da.
Pa dodju izbori.
I onda glasas.
A,zasto?
Vec sam pisao.
Jer,ponavljam,izbori.
Nijedan pravnik, nijedan prof. medjunarodnog prava na svijetu ne zna sta je to! Ni Alija ni Haris ni HDZ ni SDA Ni SDA/SNSD koji su to izmislili nemaju pojma sta to znaci. To ne postoji. Ako nesto ne postoji kako mozes s tim rukovati i baratati. Ako nemas auto kako ga mozes voziti? kao dijete na kaucu koje vrti rukama i vice tututuuuu a odraslom covjeku bi rekli da je lud da vozi tako auto. Da bi izbjegli pravu/pravnu rijec koja prilici drzavi po medjunarodnom pravu i povelji UN - SUVEREN - nacionalsiti koji su srusili R BiH su se negdje dokopali ovog imena i sada se drze za njega kao utopljenik za slamku. To je izmisljesno u svrhu unutrasnje podjele i u cilju pljacke. Vanjske granice nisu nikad bile upitne. Oni koji su izmislili konstitutivnost su prevarili UN i sve drzave svijeta i sve ljude ovog svijeta jer to nema i ne postoji ! to je iluzija, fikcija pomocu koje su nacinalosti napravili 3 drzave unutar jedne. To je presedan bez presedana. To jos nije vidjeno od kada postoji drzava ..dakle od anticke Grcke i drevnog Egipta i Perzije niko i nikada tako nije zajebo svijet kao nasi sa tom tzv konstitutivnoscu . Zato se patimo.Zato se topimo kao grudva snijega na Suncu i nestajemo, zato kopnimo. Kao kada polako umires a nista te ne boli. A imas secer, krvi pritisak i tumor. Lagane i tihe, podmukle i hinjske ubice.
ps
o kakvoj prevari se radi dovoljno govori jedna sitnica ....da su ,, Ostale ,, napisali velikim slovom.hej oni su izmislili naciju koja se zove ,, Ostali ,,
a ja se kao Bosanac radjam u Bosni hiljadu i kusur godina. Koliko je konstitutivnost opasna i glupa i izmisljena i nastimana i podvaljena govori ti cinjenica da jedan Srbin iz Cacka ili Australije moze sutra biti clan predsjednistva BiH a ja kao Bosanac ne mogu . Jer on je ,,konstitutivan,, a ja nisam.
Last edited by Kent on 10 Jul 2023, 12:49, edited 1 time in total.
- ironman
- sirius

- Has thanked: 26097 times
- Been thanked: 26729 times
Kucas na pogresna vrata.
Meni to ne trebas objasnjavati.
Pricam onako kako to izgleda na terenu.
Sad i ovdje.
Pogledaj domove naroda.
I sve ce ti se kazati.