BiH: Popis stanovništva 2013.
Moderator: Krokodil Behko
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
- Status: Offline
Re: BiH: Popis stanovništva 2013.
To što nabrajaš nema veze s popisom nego klaonicom.
Uostalom, odgovorit će ti se samo poslije popisa.
Uostalom, odgovorit će ti se samo poslije popisa.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
Popis je bio prije rata i nije mi jasno kakvu klaonicu pominješ, jel onu od Lijanovića ili ?????
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
Očito da ne pričamo istim jezikom jer ja tvoja pitanja totalno drugačije shvatih.
U svakom slučaju ovo sada prelazi u prepucavanje pa da ne bih pravio katastrofalnu
grešku i ulazio u beskonačno nadmudrivanje, odjavljujem se (privremeno) dok se tema ne vrati na kolosijek.
U svakom slučaju ovo sada prelazi u prepucavanje pa da ne bih pravio katastrofalnu
grešku i ulazio u beskonačno nadmudrivanje, odjavljujem se (privremeno) dok se tema ne vrati na kolosijek.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
Važno je biti čovjek

- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 24731 times
- Been thanked: 6459 times
Julia-Klara wrote:Kada se vjera/religija bude odvojila od politike i utjecaja na istu, tek tada cemo imati normalnu drzavu.
Ovako se kacimo i ujedamo jedni druge bez nekog stvarnog razloga.
Vjera treba biti privatna stvar, ne zanima me kako se Bogu moli, i da li se uopste moli.
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

mrki, to je Bosnjak, a ne Bosanac.
otkud to da ti postavis "carsaf sa njakim ljiljanima"?!
Dakle, dragi moji.
ne zaboravite:
- nacionalnost: Bosnjak/Bosnjakinja
- jezik: bosanski
- vjera: islam/krscanstvo/pravoslavlje
pa da napokon krenemo u neko bolje sutra.
Dakle, dragi moji.
ne zaboravite:
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
eee ovo sad postaje i meni zamrseno i komplikovano ,,paparaci wrote:mrki, to je Bosnjak, a ne Bosanac.![]()
Dakle, dragi moji.
ne zaboravite:
ako je Bosnjak nacionalnost onda moraju svi dosadasnji bosanci muslimani,bosanci krscani i bosanci pravoslavni ,vaditi nove bosnjacke pasose???biti nacionalnost Bosnjak Bosnjakinja znaci imati Bosnjacko drzavljanstvo ili sam ja sad totalno zatecena da nemam pojma ni o cemu ..
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9889 times
- Been thanked: 11699 times
Nema tu ništa neobično.Calla wrote:eee ovo sad postaje i meni zamrseno i komplikovano ,,paparaci wrote:mrki, to je Bosnjak, a ne Bosanac.![]()
Dakle, dragi moji.
ne zaboravite:
ako je Bosnjak nacionalnost onda moraju svi dosadasnji bosanci muslimani,bosanci krscani i bosanci pravoslavni ,vaditi nove bosnjacke pasose???biti nacionalnost Bosnjak Bosnjakinja znaci imati Bosnjacko drzavljanstvo ili sam ja sad totalno zatecena da nemam pojma ni o cemu ..
To ti je isto kao i kad si državljanin Srbije a državljanstvo ti nije srbijansko nego srpsko. Jezik nije srbijanski nego srpski. Dakle, poistovjećivanje teritorija i nacija. Isto to je i u Hrvatskoj. Tamošnji Srbi imaju Hrvatsko državljanstvo svidjelo im se to ili ne. Pa prema tome, U BiH je samo kao i kod susjeda i ništa više. Uostalom, tako je svugdje u Evropi. Imaš li ti njemačko državljanstvo, na primjer? Švabica nisi?
Sadašnja bošnjačka nacija je u iščekivanju Ustavnih promjena takva kakva jeste. Sve dok se to ne desi, tako treba i da bude. Budimo legalisti. Sve ostalo je šuplja priča. Sad ovako treba i mora biti. Nakon ovog popisa, imamo deset godina na raspolaganju do sljedećeg popisa da se dogovorimo oko ovih stvari. Meni ovo djeluje ljudski. Još samo da pronađemo još ljudi u ovoj državi. Svi ovi koji osporavaju bilo koju od ove tri nacije, ne misle dobro. Ove tri nacije postoje i u emotivnom smislu i negiranje bi moglo biti kobno. Predlažem dogovor.
Jedno pitanje za kraj ako može?
Ako svaki dan obiđeš jedan portal i svaki dan nađeš najmanje dvije "vijesti", kojima se omalovažava želja muslimana da se izjasne kao Bošnjaci, o čemu je tu riječ? Dobronamjernost?
dobro primijećeno, za pohvalu.biti nacionalnost Bosnjak Bosnjakinja znaci imati Bosnjacko drzavljanstvo ili sam ja sad totalno zatecena da nemam pojma ni o cemu
Država bi se trebala zvati Bošnjakistan
Ljudi su zavedeni uz blagoslov nacionalista i kapric im je u krvi a ja kao po običaju dosadan
U mnogo primjera se govori o tri naroda; Bošnjaci, Srbi i Hrvati , pa se onda govori o tri nacije i gle čuda, opet ; Bošnjaci, Srbi i Hrvati pa se onda govori o Bosancu i Hercegovcu kao nekakvom geografskom području itd itd a to raja absorbira a ni da trepne okom
Nacija inače ide po državi - što u BiH nije slučaj, jer u Dejtonu su podijelili BiH i to sad žele i uz pomoć popisa ovjekovječiti.
A budemo videli, budemo vidjeli,...............
@Behko
O kakvom omalovažavanju ti pišeš, daj citat.Ako svaki dan obiđeš jedan portal i svaki dan nađeš najmanje dvije "vijesti", kojima se omalovažava želja muslimana da se izjasne kao Bošnjaci, o čemu je tu riječ?
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9889 times
- Been thanked: 11699 times
Zar stvarno misliš da te smatram diskutantom dostojnim donošenja linka?
Behko pa bar je to jednostavno, ako nisam dostojan, brišite me sa foruma. Zar je to problem?
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 24731 times
- Been thanked: 6459 times
Krokodil Behko wrote:Zar stvarno misliš da te smatram diskutantom dostojnim donošenja linka?
...sorry,ali ova recenica je se mogla,i trebala,drugacije formulirati!
...jbg.,hajmo se vrijedjati,ali pravo?!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
- Calla
- Legenda foruma

pa nista ne mislim ,Krokodil Behko wrote:Nema tu ništa neobično.Calla wrote:eee ovo sad postaje i meni zamrseno i komplikovano ,,paparaci wrote:mrki, to je Bosnjak, a ne Bosanac.![]()
Dakle, dragi moji.
ne zaboravite:
To ti je isto kao i kad si državljanin Srbije a državljanstvo ti nije srbijansko nego srpsko. Jezik nije srbijanski nego srpski. Dakle, poistovjećivanje teritorija i nacija. Isto to je i u Hrvatskoj. Tamošnji Srbi imaju Hrvatsko državljanstvo svidjelo im se to ili ne. Pa prema tome, U BiH je samo kao i kod susjeda i ništa više. Uostalom, tako je svugdje u Evropi. Imaš li ti njemačko državljanstvo, na primjer? Švabica nisi?
Sadašnja bošnjačka nacija je u iščekivanju Ustavnih promjena takva kakva jeste. Sve dok se to ne desi, tako treba i da bude. Budimo legalisti. Sve ostalo je šuplja priča. Sad ovako treba i mora biti. Nakon ovog popisa, imamo deset godina na raspolaganju do sljedećeg popisa da se dogovorimo oko ovih stvari. Meni ovo djeluje ljudski. Još samo da pronađemo još ljudi u ovoj državi. Svi ovi koji osporavaju bilo koju od ove tri nacije, ne misle dobro. Ove tri nacije postoje i u emotivnom smislu i negiranje bi moglo biti kobno. Predlažem dogovor.
Jedno pitanje za kraj ako može?
Ako svaki dan obiđeš jedan portal i svaki dan nađeš najmanje dvije "vijesti", kojima se omalovažava želja muslimana da se izjasne kao Bošnjaci, o čemu je tu riječ? Dobronamjernost?
ako je zelja muslimanske nacije tolika da se nazivaju imenom iz proslosti Bosnjaci ,
otom potom sacekat cemo onda svi ustavne promjene nakon popisa do kraja i onda ce svima biti jasnije na sto se sve ciljalo u toj novoj zemlji Bosni ,to sto hrvati ili srbi omalozavaju zelju muslimana da ne postanu bosnjaci koga to tengira to ce na kraju ostati samo na papiru tek toliko kao zapisano ,a sto se tice mog drzavljanstva ,ma to ti je pravo zakomplikovana pojedinka ni ja vise ne znam na koga da se ljutim sto mi je jugoslovensko drzavljanstvo oteto preko noci ,,njemci dali drzavljanstvo za novac zato sto sam ga licno odabrala i crno na bjelom pise da sam njemica i tako me svugdje u svjetu i tretiraju kao njemicu (slabo tko baci pogled na mjesto rodenja, Tuzla )
- Calla
- Legenda foruma

dobro primijećeno, za pohvalu.
Ljudi su zavedeni uz blagoslov nacionalista i kapric im je u krvi a ja kao po običaju dosadan
U mnogo primjera se govori o tri naroda; Bošnjaci, Srbi i Hrvati , pa se onda govori o tri nacije i gle čuda, opet ; Bošnjaci, Srbi i Hrvati pa se onda govori o Bosancu i Hercegovcu kao nekakvom geografskom području itd itd a to raja absorbira a ni da trepne okom
Nacija inače ide po državi - što u BiH nije slučaj, jer u Dejtonu su podijelili BiH i to sad žele i uz pomoć popisa ovjekovječiti,,,
ja se slazem da su ´muslimani mozda trebali biti hrabriji i kreativniji u izboru novog imena za novu indentifikaciju u novonastaloj drzavi ,,jer je ona nova nikla na sasvim drugim osnovama danas je ipak 19.09.2013 ...ako ih je vec prosla historija samo slamala utlacavala upravo zbog takvih imena ,cemu onda oslonac opet na takve nazive !!
(ali ipak ja mislim da je odluka sa ovakvim popisima pala drugi su odlucili ,sacekajmo )
#Behko,,Mrki ,Calla:pivo
Nacija inače ide po državi - što u BiH nije slučaj, jer u Dejtonu su podijelili BiH i to sad žele i uz pomoć popisa ovjekovječiti,,,
ja se slazem da su ´muslimani mozda trebali biti hrabriji i kreativniji u izboru novog imena za novu indentifikaciju u novonastaloj drzavi ,,jer je ona nova nikla na sasvim drugim osnovama danas je ipak 19.09.2013 ...ako ih je vec prosla historija samo slamala utlacavala upravo zbog takvih imena ,cemu onda oslonac opet na takve nazive !!
(ali ipak ja mislim da je odluka sa ovakvim popisima pala drugi su odlucili ,sacekajmo )
#Behko,,Mrki ,Calla:pivo
- Calla
- Legenda foruma

To Veco,,zivile zene glasnogovornice za mir i red na forumuVeca wrote:Krokodil Behko wrote:Zar stvarno misliš da te smatram diskutantom dostojnim donošenja linka?
...sorry,ali ova recenica je se mogla,i trebala,drugacije formulirati!
...jbg.,hajmo se vrijedjati,ali pravo?!
-
Trepavica
Ko ce popunjiti za nepismene osobe folmulare te , to ih ostave i posle dodu po njih ili kako vec?!
Popunjava ih osoblje koje vrsi popis?!
Ili ,neko od rodbine?!
Popunjava ih osoblje koje vrsi popis?!
Ili ,neko od rodbine?!
Popunjava osoba sa pitanjima na koje odgovaraš i imaš uviđaj 
Popis je postao najvažnija stvar u BiH. Hajde i to da prođe pa da konačno znamo koliko nas ima. Neki bi trebali na kurs ići da utvrde gradivo ko su i šta su. Iskreno neke likove i ne želim da pripadaju narodu kojem pripadam. Zaboli me dupe kako će se izjasniti.