Muftija Muamer Zukorlić

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

Post Reply
Bahra
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 3 times
Status: Offline

Re: Muftija Muamer Zukorlić

25 Apr 2013, 09:41

Julia-Klara wrote:muftija je sirovina
Ma ne JK, on je samo jedna neshvacena Bozija dusha. Negdje duboko,duboko u njemu zivi insan,ali nikako da ispliva na povrsinu.
On je u principu dobrotvor,Sulatan Fatih za Sandzak, preporoditelj i zbog toga mora da se obracunava svimraspolozivim sredstvima, pa i fizickim sa svima koji ne misle kao on. Za dobrobit Sandzackog naroda.
:zijeva
Budali možeš da oprostis, jer srlja samo u jednom pravcu i ne folira nikoga.
Foliranti su oni od kojih ti je muka...

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14698 times
Been thanked: 10229 times

25 Apr 2013, 09:44

kada su vjerski sluzbenici ovakvi (ne samo samo kao Zukorlic, nego i Kacavenda, te svi ostali) nije ni cudo sto su im "stada" ovakva kakva jesu...

ako ovakvi ljudi trebaju biti primjer ponasanja u drustvu onda stvarno ne znam :cudi
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Ruana

25 Apr 2013, 10:50

Gdje ces porediti Kacavendu i Muftiju, kacavenda je pedofil, cetnik, koljac. Muftine hanume su dobrovoljno sa njim.

komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 2 times

25 Apr 2013, 11:10

Popovi I hodze politiku vode
Kazu, narod svoj vole
Plamen mrznje svuda se siri
Dok nam oni pamet sole

Vjera I politika mogu skupa
Tako nam oni kazu
Iskreni u dusi vjera u srcu
U lice nam drsko lazu

Ne treba biti veliki analiticar
Pravi vjernici su posteni uvijek
Pokvaren I pogan do srzi
To moze samo politicar

A narodu treba vodja
Kult mu licnosti stvara
Danas je to pop ili hodza
Dok siromastvo I bijeda hara

Zasto je tako pitam se cesto
Gdje je to nasa pamet
Kako nas varaju tako vjesto
Zemlja je postala jadan planet

Nemojte reci evo ga kuka
Te, on je protiv vjere
Samo sam opisao stanje
Jer kod nas je postalo pravo sranje

komsija
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

25 Apr 2013, 14:40

Nemojte se zajebavati,hoćete vi da vam kući dođe Kill Bill girl? :oo
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 167 times
Been thanked: 374 times

25 Apr 2013, 18:49

ljudi po mome skromnom misljenju su jako cudni :kafa
npr. netko ima dijete,to dijete radi sranja,pravi probleme i taj netko veli,nea veze jer je moje dijete.
tako i ovaj mamlaz od muftije,coek je koma,i sad bi ja trebao rec nea veze jer je u mojoj vjeri,
mo jok,bas zato sto si moje dijete ima da budes najbolji,bas zato sto predstavljas moju vjeru ima da budes najbolji :vik

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

25 Apr 2013, 18:50

harlekin wrote:ljudi po mome skromnom misljenju su jako cudni :kafa
npr. netko ima dijete,to dijete radi sranja,pravi probleme i taj netko veli,nea veze jer je moje dijete.
tako i ovaj mamlaz od muftije,coek je koma,i sad bi ja trebao rec nea veze jer je u mojoj vjeri,
mo jok,bas zato sto si moje dijete ima da budes najbolji,bas zato sto predstavljas moju vjeru ima da budes najbolji :vik

:DD
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora

Ruana

04 Sep 2013, 22:14

Muftijin odgovor na parole ‘Oj Pazaru novi Vukovaru, oj Sjenice nova Srebrenice’

[ytube][/ytube]

Sjeverni Sandžak, BiH – Muftija sandžački, Muamer ef. Zukorlić je povodom četničkih izliva fašizma izjavio da se mi kao narod ne bojimo njih i da su prošla vremena Pećanca, Rankovića i Miloševića.

Muftija je također naglasio da niko ne može ubijediti ovaj narod da mu je prijatelj onaj ko sa ministarske fotelje radi na zaštiti Ratka Mladića, Karadžića i ostalih počinioca genocida.
Image

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9979 times
Been thanked: 11851 times

NOVI PAZAR: Zukorlića više ne možemo da trpimo

20 Sep 2013, 12:23

Image

Dugogodišnje nezadovoljsto djelovanjem glavnog sandžačkog muftije Muamera Zukorlića eskaliralo je u posljednjih šest mjeseci zbog njegove izrazite bahatosti, nepotizma i srozavanja titule koju nosi, tako da je situacija u Novom Pazaru danas nepodnošljiva!

Ovo je sažetak svjedočenja Zukorlićevih saradnika koji su za "Dnevni avaz" odlučili razotkriti zašto muftija više uopće nema podršku u narodu, zašto više ne žele tolerirati "raspad sistema" i carovanje straha, prijetnji i otpuštanja.

Prodao ideje

- Nije to od jučer, on to radi godinama. Sve ono što je govorio za Sulejmana Ugljanina, on to sada radi i deset puta gore. Sve je ideje, nažalost, prodao. Ne radi za interese Islamske zajednice i muslimana, to je sigurno. A za čije interese onda radi? Bog zna. Pazite, kako jedan muftija može u kurvaluk, u otvorenu laž, u lopovluk, u sve... E, najgore je što smo mi postali kao njegovi robovi i sad što god ko kaže, automatski biva kažnjen. Evo, i sutra (četvrtak, op. a.) sprema "čistku", smanjivanje plata i ostalo. Nama nije davao plate šest mjeseci - kaže za naš list jedan od uposlenika Islamske zajednice (ime poznato redakciji) koji nije mogao otkriti identitet iz straha od odmazde Zukorlića i njegovih ljudi.

Brojne su optužbe na Zukorlićev račun, a Novopazarci poručuju da je stanje takvo da niko to izvana ne može razumjeti dok ne dođe u Sandžak i vidi svojim očima.

- Ako vam kažemo da je bilo bolje 1993. i 1994. godine, kada je vladao Milošević, sve će vam biti jasno. Ljudi ga se boje zato što je dobio snagu naroda. Ali je postao klasični mafijaški reketaš. Narod mu je dao povjerenje i stao ispred njega, e onda je on to zloupotrijebio i to traje. Mi uposlenici ne smijemo govoriti, jer on hoće sve da istjera, da dovede druge, iz Plava, Berana, čak i iz Albanije. Vidimo da ne radi za dobrobit Bošnjaka. Ne možemo više izdržati - govori naš sagovornik.

Nema alternative

Dosta se grešaka Zukorliću prešutjelo, a preko mnogih i prešlo, jer Novopazarci poštuju instituciju Islamske zajednice. Upravo zato sada i upozoravaju da muftija šteti toj instituciji, da je obezvređuje, da je nakaradno "zloupotrebljava".

- On je zloupotrijebio energiju cijelog ovog naroda. Ima hiljade kvadrata privatnog prostora. Umjesto da pare od zekata i sadakatu-l-fitra i svega što skuplja od muslimana iskoristi da pomogne narodu i imamima, on te pare koristi kao da je ovo njegova lična prćija - na bazene, kuće i aute - otvoren je "Avazov" sagovornik.

Pojašnjavajući da se Zukorlić kao vješt govornik nametnuo kao "čovjek nade" ne samo u Sandžaku nego i na Balkanu, "Avazov" izvor ističe da muftija ustvari jedno priča, a drugo radi. I to, navodi, uglavnom za lične interese. Stoga, sada svi strahuju hoće li inicijativa za pomirenje unutar Islamske zajednice u Srbiji zaživjeti i u kojem će smjeru sve otići ako Zukorlić bude vodio glavnu riječ.

- Kada je puklo sa strankom (Bošnjačka demokratska zajednica), narod je vidio gdje šta vodi i kuda. Ovo je istina. Možete pitati koga hoćete. Zato smo oprezni kada je u pitanju priča o pomirenju unutar IZ - kaže naš izvor te ističe da se Novi Pazar nada pomoći Rijaseta IZBiH.

Upitan postoji li u Sandžaku alternativa muftiji Zukorliću, osoba koja može preuzeti njegovu funkciju, sagovornik kaže:

- Da postoji, ne bi on ostao ni dva sata.

Čovjek blizak muftiji otkriva i motive Zukorlićevih pokušaja da "ureduje" po Sarajevu.

- Nikada nije ni gajio neke veze sa Sarajevom, već je pravio svoje lične veze, opet koristeći titulu. Sarajevo nad njim nikada nije imalo ingerencije, samo Mustafa Cerić. A, kako čujem, nije ni tu sve čisto - govori nam sagovornik.

"B. C. mu je treća supruga, ali ko će znati koliko tu žena ima"

Ono što ljudima u Sandžaku posebno smeta kada je muftija Zukorlić u pitanju, ujedno je za njega najneugodnije. Radi se o tome da mnogi svjedoče da ima tri supruge te da je urede, prema svjedočenju više izvora, opremio spavaćim sobama.

- Priča se po Univerzitetu da u kancelarije dolaze jadne studentice. On radi sve ono što je govorio da najviše mrzi - kaže naš sagovornik.

Pitali smo ga je li B. C. (ime poznato redakciji) Zukorlićeva navodna treća žena.

- Nije navodno, nego mu je sigurno žena. Pazite, tu ima svega. Primjerice, A. L. Z. je od poluobrazovane žene vrtoglavo napredovala. Gdje trava mrda, nešto ima sigurno. Postoji prepiska djevojke iz Priboja N. R. s njim, ali to je zataškano. Ko će znati koliko tu žena ima - tvrdi čovjek iz Zukorlićevog okruženja.

Image
B. C., A. L. Z. i N. R.: Jesu li sve bile bliske s muftijom

Na upit je li muftiju iko ikada upozorio da se za to saznalo te da je sve ustvari "javna tajna", naš sagovornik odgovara.

- Mislite da njega zanima šta mu neko kaže? On radi šta on hoće.

Inače, B. C. je negirala u izjavi za naš list da je "u vezi" sa Zukorlićem. Upitana je li možda nekada popila kafu s njim, odgovorila je odrično. Kratko je rekla da ga poznaje, jer "muftiju svi znaju".

Nakon što smo kontaktirali B. C., na Facebooku su ugašeni njeni profili. No, ranije su uočene njene fotografije i ljubavna poezija za koju se pretpostavlja da je upućena Zukorliću.

Image
SMS iz "Avaza" na koji Zukorlić nije odgovorio

Muftiju smo jučer više puta kontaktirali kako bismo dobili odgovor na sve optužbe na njegov račun, ali on se odbio javiti, a nije odgovorio ni na SMS poruku.

Mahmutović: IZ je pretvorio u vlastito preduzeće

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović za "Avaz" kaže da nema ništa pozitivno reći o muftiji Zukorlići, pogotovo jer se, kako tvrdi Mahmutović, muftija poodavno ne bavi svojim poslom i trebao bi se povući iz Islamske zajednice.

- Zukorlić se bavi svim i svačim, jedino se ne bavi vjerom. On se više bavi uzurpacijom gradske imovine, a od Islamske zajednice pretvorio je vlastito preduzeće. Ja podržavam jedinstvenu Islamsku zajednicu u Srbiji i mislim da takvima poput Zukorlića u njoj nema mjesta - kaže Mahmutović.

Gradonačelnik Novog Pazara navodi da Zukorlić kod srbijanskih vlasti, uprkos tome što se muftija na njih stalno žali, ima povlašten položaj te čak i zaštitu.

Ruana

Re: NOVI PAZAR: Zukorlića više ne možemo da trpimo

20 Sep 2013, 12:58

Haha, navodno, prica se, suska se, ko sta gdje nista konkretno.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14698 times
Been thanked: 10229 times

20 Sep 2013, 13:51

ooo Mufty se osokolio...ako , ako ...

:bua
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Tempy
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

20 Sep 2013, 14:27

Ne mogu mu ništa, beogradska garnitura Islamofoba svako malo servira ovaku priču rekla/kazala za koju je nadaju da će neki povjerovati po onoj narodnoj "gdje ima vatre ima i dima". Sve to organizuje onaj beduin muftija Jusufspahić , onaj što ga je Nikolić odlikovao. :puca

[ytube][/ytube]

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

28 Sep 2013, 10:56

Izgleda da je Reis krenuo u rat protiv havaza.
E da hoće neko otresti ovog Radončića.

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/105 ... zovic.html

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

28 Sep 2013, 11:23

Ne mogu mu ništa, beogradska garnitura Islamofoba svako malo servira ovaku priču rekla/kazala za koju je nadaju da će neki povjerovati po onoj narodnoj "gdje ima vatre ima i dima". Sve to organizuje onaj beduin muftija Jusufspahić , onaj što ga je Nikolić odlikovao.
Jesam li i ja islamofob ?
Jer ni ja ne podnosim Zukorlića.

Ne ide ti to na taj način. ne može biti neko islamofob a istovremeno odlikovati Jusufspahića
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

28 Sep 2013, 15:49

Mislim da je reisu u cilju da uspostavi jedinstvo IZ u Srbiji ,a neće to uspjeti sve dok je Zukorlić muftija jer ima sve više protivnika, a opet sa druge strane ima i veliki broj onih koji ga podržavaju.
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

28 Sep 2013, 16:22

Jedinstvo je potrebno svakako a ono se ne može uspostaviti sa oštrim riječima, koje Zukorlić koristi.
Zukorlić je smetnuo s uma, da on ne predstavlja nikog sem islama kao vjere.
Dakle, on ni u kom smislu ne smije da se bavi nikakvom politikom a još manje nacijom a još manje da sav svoj trud ulaže na razdvajanje.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

28 Sep 2013, 17:08

mrki62 wrote:Jedinstvo je potrebno svakako a ono se ne može uspostaviti sa oštrim riječima, koje Zukorlić koristi.
Zukorlić je smetnuo s uma, da on ne predstavlja nikog sem islama kao vjere.
Dakle, on ni u kom smislu ne smije da se bavi nikakvom politikom a još manje nacijom a još manje da sav svoj trud ulaže na razdvajanje.
Postoje tu dvije struje ,jedna je vlada Srbije koja je fobična nakon odvajanja Kosova i plaše se svakog nacionalnog jačanja manjina , pošto je igrom slučaja identitet bošnjački usko vezan za vjeru onda IZ igra veliku ulogu u kontroli te populacije i zato im se uopšte ne sviđa da ta kontrola bude izvan države i zato jesu osnovali IZ Srbije koja opet nema nikakvu narodnu podršku ,pa je samim time beskorisna.
Druga struja je Zukorlić koji se izgleda vremenom ufurao i dosta je onako samostalan iako je on samo predstavnik sarajevskog rijaseta. Dok je bio Cerić ,on je bio njegov mezimac i upravo je tu i nastala jedna od Cerićevih grešaka (a ima ih hrpu) - što ga je razmazio. I sad se razmaženi muftija teško povinuje novom autoritetu reisu Kavazoviću koji je uzeo gard blagosti ali nepopustljivosti i koji je rekao da mu je zadatak da uredi odnose unutar IZ . Da se zna ko je ko ,ko je legitiman predstavnik IZ , a ko nije ,ko sluša a ko donosi odluke
Njemu Zukorlić još treba jer sandžak ga ipak većinom podržava ali ili ga mora odgojiti i pokoriti ili smijenuti. To su igre u koje je znači upetljano više strana na razne načine ,a ja lično podržavam Kavazovića jer do sada se svakom odlukom pokazao dostojan tog posla.
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

01 Oct 2013, 17:35

"Pristao bih biti s Karadžićem u krnjoj Jugoslaviji"

Glavni sandžački muftija Muamer Zukorlić, kojeg je imenovao bivši reisu-l-ulema Mustafa Cerić, a sada ga koristi kao finansijera i najbližeg saradnika, ostat će upamćen po jednoj skandaloznoj izjavi o tome da bi "pristao na krnju Jugoslaviju".

Zukorlić je, naime, krajem februara, gostujući u emisiji "Crno beli svet" Televizije Novi Sad, opširno govorio o situaciji u BiH i bivšoj Jugoslaviji, ali je svoj stav "zapečatio" izjavom o ratnom zločincu Radovanu Karadžiću.

- Bošnjacima u Sandžaku država mora obezbijediti osjećaj sigurnosti. Ja žalim za Jugoslavijom. Da sam bio ja u prilici da odlučujem, ja bih pristao i na krnju Jugoslaviju. U ime Bosne. Znam da ću biti osuđen zbog ovoga u Bosni. Evo sad to ovdje u javnosti govorim. Ja bih pristao, ma šta to značilo u tom trenutku zajedno sa Karadžićem i svima ostalima - kazao je Muamer Zukorlić.

[ytube][/ytube]

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

14 Nov 2013, 17:14

Muftija ljubi samo Belkisu

Image

Muftija Muamer Zukorlić (43) već izvjesno vrijeme je u vezi s novinarkom TV Sandžak Belkisom Crnovršanin (25), koja bi, kažu dobro obaviješteni izvori Kurira iz Novog Pazara, uskoro mogla da mu postane i treća supruga! Naime, sandžački muftija već ima dvije žene, što je prema muslimanskom zakonu - šerijatu - dozvoljeno.

Ljubav s fakulteta

Kako saznaje Kurir, kandidatkinja za treću suprugu Belkisa Crnovršanin bila je student na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, ili kako ga zovu u Novom Pazaru - muftijinom fakultetu, a svojevremeno je zaposlenje na televiziji Jedinstvo, koju su opet zvali i muftijina televizija, dobila upravo zahvaljujući poznanstvu sa ovim vjerskim poglavarom. Iako ima dvije supruge, muftija ne krije vezu sa svojom novom izabranicom.

- Muftija i Belkisa se ne kriju, za njihovu vezu zna cio Novi Pazar. Muftija joj je kupio auto „ford fokus“, čija je vrednost oko 3.000 eura. Belkisa nosi najmoderniju odjeću, obuću i nakit, što, naravno, svima upada u oči jer joj je plata na televiziji na kojoj radi oko 200 eura, a nije dijete iz situirane porodice - kaže jedan od ljudi iz Zukorlićevog okruženja i dodaje da je lijepa Belkisa navodno već bila udata u Tutinu.

- Njih dvoje su nedavno bili i na zajedničkom odmoru - gdje drugo nego u Istanbulu, zbog čega se posle po Pazaru pričalo da su se tamo i vjenčali - dodaje sagovornik Kurira.

O raskalašnom ljubavnom životu glavnog muftije nedavno je pisao i sarajevski Dnevni avaz, a prema pisanju ovog lista, izvesna B. C. mu je postala treća supruga! Pored nje, navodi se dalje u tekstu, muftija je blizak i sa izvesnom A. Z. L. iz Novog Pazara i N. R. iz Priboja.

Smrt za žene

- Postoji prepiska N. R. iz Priboja s njim, ali je to zataškano. Ko će ga znati koliko tu ima žena. Mislite da njega zanima šta mu neko kaže? On radi šta on hoće - navodi se u tekstu sarajevskog dnevnika.

U više navrata smo pokušali da dobijemo izjavu Belkise Crnovršanin, ali ona nije odgovarala na pozive niti na poruku s konkretnim pitanjem. Na naše pozive juče nije odgovarao ni muftija, piše Kurir.

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 167 times
Been thanked: 374 times

14 Nov 2013, 19:08

a ja tukac vise volio nogomet igrat nego na vjeronauk ici,reko imat cu vise zemski :zid

Post Reply

Return to “EX YU”