Nasa mala punoljetna dijeca

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Post Reply
bubica
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Nasa mala punoljetna dijeca

Post by bubica » 20 Sep 2013, 13:40

Doslo vrijeme da se neke stvari nemogu odluciti za nekoga, npr za svoje rodjeno dijete. Doslo vrijeme kada se pojavi u dnevnoj sobi i trazi razgovor kroz koji bi mi docarao njegove namjere. Ide na dvije sedmice od kuce :tuga , ide da preavi vozacku za auto i motor :tuga :tuga , to je kao neki kamp za brzo pravljenje vozacke . Meni tesko, muzu drago. Ha haaaa sin odrastao , a nezna da ce za dvije sedmice ostati bez auta, jer ce njegov sin capcarap auto, svaku slobodnu minutu :oo
Cuj dvije sedmice, kako cu ja to prezivjeti. Kaze muz : sta ces kad se iseli i to se moze svaki dan dogoditi da dodje i kaze ja hocu sam da zivim . :sok
Pa kako ce to da mi uradi ? meni , mami. Iako stvarno se ne lijepim jako je samostalan, ne brinem se ako igdje ode da ce ostati gladan, zedan, prljav. Jako je snalazljiv i nadaren. Ipak je to moje veliko dijete. Veceras ga vozim tamo, sutra vec pocinje sa ucenjem i voznjom. Najradije bi neki razlog izmislila zasto da ga ne vozim a nemogu to da mu uradim, nemogu da mu namjerno nanesem bol i da me mrzi zbog moje sebicnosti, a ipak su i velike pare u pitanju. Sinoc sam dugo lezala budna pa sam se sjetila kako mi se znao u krevet usunjat nocu , ono ulazi ispod deke odozdol od nogu i sunja se na prema gorei kaze: evo ja doso malo kod tebe i tako zaspimo skupa. Sad nekako znam zasto su majke prije tako plakale kada sinovi idu u vojsku.
Sreca samo pa mu nemoram burek u novinu pakovati ( ovo je muci u inad) . :mase
siromah nema sta a bogatas nema kad

Fatma
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Re: Nasa mala punoljetna dijeca

Post by Fatma » 20 Sep 2013, 13:52

To je sva normalno bubice,navikavaj se polako...što prije prihvatiš činjenicu da imaš odraslog sina,biće ti puno lakše.

Moj sin već 3 godine ne živi sa nama,navikla se,sad se zezamo kad dođe kući i odmah u svojoj sobi od stvari koje donese napravi džumbus.Onda mi njemu govorimo da jedva čekamo da ide ....

Sad u oktobru mi odlazi i ćerka...tako da od pune kuće i vječite graje i svađe,ostaje mir i vjeruj da sam se navikla....

Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue » 20 Sep 2013, 15:49

Bubice, nadam se da će sve proći u najboljem redu i da ćeš njegov sljedeći odlazak od kuće (koji će sigurno doći) mnogo lakše podnijeti. Znam da majke imaju veliko pravo na svoje dijete, ali te iste majke itekako znaju zagorčati život onda kada ne mogu prihvatiti da je sinčić odrasla osoba. Drago mi je da nisi jedna od njih.. Strpi se...

:pusa
Image

bubica
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by bubica » 20 Sep 2013, 22:48

Evo me, vratila sam se , sve je ok.
Fatma svaki pocetak neke promjene je tezak, sve ja to znam, hrabrim se. Ja sam sa 18 takodje iselila od mojih. Tada nisam ni ja mislila kako se moja mama osjeca, da li joj je tako tesko, nego sam se zabavila mojim novim zivotom tako da znam da i moj sin na to ne misli, ima drugih stvari u glavi. Ipak treba tri mjeseca ucenja u osam dana strpat.. Bit ce sve ok
Peggy :pusa
siromah nema sta a bogatas nema kad

Trepavica

Post by Trepavica » 01 Oct 2013, 18:09

bubica wrote:Doslo vrijeme da se neke stvari nemogu odluciti za nekoga, npr za svoje rodjeno dijete. Doslo vrijeme kada se pojavi u dnevnoj sobi i trazi razgovor kroz koji bi mi docarao njegove namjere. Ide na dvije sedmice od kuce :tuga , ide da preavi vozacku za auto i motor :tuga :tuga , to je kao neki kamp za brzo pravljenje vozacke . Meni tesko, muzu drago. Ha haaaa sin odrastao , a nezna da ce za dvije sedmice ostati bez auta, jer ce njegov sin capcarap auto, svaku slobodnu minutu :oo
Cuj dvije sedmice, kako cu ja to prezivjeti. Kaze muz : sta ces kad se iseli i to se moze svaki dan dogoditi da dodje i kaze ja hocu sam da zivim . :sok
Pa kako ce to da mi uradi ? meni , mami. Iako stvarno se ne lijepim jako je samostalan, ne brinem se ako igdje ode da ce ostati gladan, zedan, prljav. Jako je snalazljiv i nadaren. Ipak je to moje veliko dijete. Veceras ga vozim tamo, sutra vec pocinje sa ucenjem i voznjom. Najradije bi neki razlog izmislila zasto da ga ne vozim a nemogu to da mu uradim, nemogu da mu namjerno nanesem bol i da me mrzi zbog moje sebicnosti, a ipak su i velike pare u pitanju. Sinoc sam dugo lezala budna pa sam se sjetila kako mi se znao u krevet usunjat nocu , ono ulazi ispod deke odozdol od nogu i sunja se na prema gorei kaze: evo ja doso malo kod tebe i tako zaspimo skupa. Sad nekako znam zasto su majke prije tako plakale kada sinovi idu u vojsku.
Sreca samo pa mu nemoram burek u novinu pakovati ( ovo je muci u inad) . :mase

Ma trebas se pomiriti sa stvarima koje su prirodne..djeca rastu , i sa tim i njihova samostalnost..Pustati ih polahko da svojim krilima lete....Nase majke takoder su prosle isto kroz to sto ti prolazis trenutno....Vrijeme je da shvatis da nemoze ti se vise uvlaciti u postelju , da je to vec osrastao momak....
Pa kako ce to da mi uradi ? meni , mami
.
Nauci se prezivljavati , jedno za drugim pocetna faza ....ni jedan nije ostao sa mamom iz ljubavi prema njoj , pa ni tvoj nece vjeruj..

Ma koliko god da ga ti volis , a i on tebe..osamostaliti se ne znaci da ta ljubav prema roditeljima prestaje..Ona samo moze da raste , bez prestanka , jer ljubav prema djeci nema mjerila !

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”