To je isto

Moderator: VIP
To je isto
Upravo takoZana wrote: 10 Jul 2023, 18:55Chan wrote: 10 Jul 2023, 18:32 Kako u Sarajevu postupaju u mnogim ćevabdžinicama u Tuzli se to gotovo nikad ne dešava.
Da ti neš dobacuju čim uđeš na vrata, da ti se vlasnik unosi u facu jer imaš smjelosti da daš neku kritiku na hranu koja je opravdana (jer je on uvjeren da je najbolji i da nema nikakvih grešaka), da te tjeraju da napustiš objekat čim pojedeš hranu da ti ne daju ni da zapališ...
Nikad nikakvu neprijatnost nisam doživjela ni u jednoj sarajevskoj ćevabdžinici. Możda jer znam adete. Sjedneš, naručiś, bez puno filozofiranja, pojedeś, platiś i odeś. Sve ko na traci. Ako nema mjesta, stojiš i čekaš.
Mislim da turisti očekuju poseban tretman pa se razočaraju jer ga ne dobiju.
Nisi li svi takvi? Od Konzuma, pijace do doktora?greeneyes wrote: 10 Jul 2023, 21:57 Nije da trebaju prigoniti, ali ne trebaju vala ni ostavljati dojam da bi najradije da im samo pare das i razgulis, ali eto to su valjda adeti bascarsijski
Pa vidis da nisu, ako pricamo konkretno o cevabdzinicamaZana wrote: 10 Jul 2023, 22:21Nisi li svi takvi? Od Konzuma, pijace do doktora?greeneyes wrote: 10 Jul 2023, 21:57 Nije da trebaju prigoniti, ali ne trebaju vala ni ostavljati dojam da bi najradije da im samo pare das i razgulis, ali eto to su valjda adeti bascarsijski
U takav vakat živimo. A od prodavača brze hrane stvarno ne treba očekivati bečku školu.
Chan wrote: 10 Jul 2023, 19:13Ev ti situacije u Želji. Nismo ni ušli uhvati nas žena, gura i vuče nas, viče ev ev ovdje sjedite... rekoh može, ali ćemo sjesti gdje mi želimo. Pogleda nas mrko, ali nije ništa rekla. Bila 3-4 slobodna mjesta. Čim smo pojeli htio ja zapaliti i da idemo, kad eto ti nje nosi račun i viče žao mi je ali vas moramo zamoliti da idete jer ima još gostiju, a i dalje je 1 stol bio prazan. Znači ni 2 minute nakon završenog jela. To je sramota.Zana wrote: 10 Jul 2023, 18:55
Nikad nikakvu neprijatnost nisam doživjela ni u jednoj sarajevskoj ćevabdžinici. Możda jer znam adete. Sjedneš, naručiś, bez puno filozofiranja, pojedeś, platiś i odeś. Sve ko na traci. Ako nema mjesta, stojiš i čekaš.
Mislim da turisti očekuju poseban tretman pa se razočaraju jer ga ne dobiju.
Ferhatović - nadrkan konobar do bola. Pogriješio 2 narudžbe, a nas četvero. Donio karabatkove sa roštilja, a traženi pileći ražnjići. Vratili tu narudžbu, on nešto poče drobiti, odnese to i eto gazde šta je već. Nakon pitanja šta je problem mi objasnimo, kad će ti on pa dobro nema razlike između karabatkova i filea. Jarane, tvoje je da doneseš ono što mušterija traži. Ako si pogriješio iskupi se za to. Mani filozofiranja i pametovanja. I onda na vrh svega pita a okdale ste vi? Koga boli kurac odakle smo jbt... kakvo je to pitanje uopšte? Ništa ni sa čim.
Od tad ni u Želju ni u Ferhatović. Nama se tako nešto u Tuzli nikad nije desilo.
Usluga u npr. Zmaju je za Želju i Ferhatović drugi svijet.