Opet otkrivanje tople vode. Nismo u poziciji da se bavimo tim stvarima.harlekin wrote: 10 Jul 2023, 14:46Dragi moj Tare,za takve stvari moras imat funkcionalne institucije,ne stranački uhljebarij i ciganluk,ovo sto mi imamo moze upast negdje samo ak ima sto za maznut,pa nisu se ti ljudi zaposljavali prek veza da bi sluzili drzavi i institicijama jbo ga ti,da jesu nebi mi ni bili gdje jesmo.Taare wrote: 10 Jul 2023, 13:38 Jbo ba razlog. Šta će se desiti ako naša policija uleti i pohapsi odgovorne za rušenje ustava?
Da možda nato saveznici neće bombardovati tuzlu i sarajevo?
sad je vrijeme za djelovanje jer su nam oteli pola države.
ustavni sud je posljednja brana svim velikosrpskim planovima.
sad mogu raditi šta god požele.
ustavni sud je dejtonska kategorija.
Srušen je dodikovim potpisom. Sad nsrs može usvojiti bilo koji zakon. Oni usvoje, dodik potpiše i automatski stupa na snagu.
Nema instance koja ga može oboriti.
Ako pristaneš da pregovaraš u vezi ustavnog suda, srpski minimum jeste odlazak stranaca i sudije koje će birati srbi. I onda, sve se svodi na isto tj. biće ko sad.
Srbi u nsrs izglasaju zakon, naši klub stavi veto i zatraži ustavno ispitivanje, i onda srpske sudije u us blokiraju. Zakon automatski stupa na snagu.
Kao što rekoh, sad mogu šta god hoće.
tipujem da će sljedeći korak biti državna imovina. Već sljedeće godine kreću sa izgradnjom srpskih hidroelektrana i čekaju povoljan trenutak za nezavisnost.